Sosyal Medya Profil ve Kapak Fotoğrafı Boyutları

6 Dakika Okuma Süresi

2024 sosyal medya görsel boyutları rehberi: Profil ve kapak fotoğrafları için en iyi ölçüler.

Sosyal Medya Profil ve Kapak Fotoğrafı Boyutları

Sosyal medya günümüz için vazgeçilmez iletişim ve tanıtım araçlarından biri. Sosyal medya hesaplarını doğru ve etkin kullanmak için dikkate alınması gereken bir takım unsurlar var. Bunlardan biri de sosyal medya profil ve kapak fotoğrafı boyutları. Sosyal medya hesaplarımızdaki profil ve kapak fotoğrafı boyutları, dışardan bakıldığında hesaplarımız hakkında göze ilk çarpan şeydir. Bu fotoğraflar hesabımız hakkında, başka bir deyişle bizim hakkımızda ilk izlenimi oluşturur. Özellikle de markalar ve e-ticaretle uğraşanlar, hedef kitlelerine ulaşmak için kapak fotoğraflarını etkili kullanmak durumundadır. Profil ve kapak fotoğraflarını doğru kullanabilmek için ise ilgili platformun kullanım ölçülerini bilmek gerekir.

Bu yazıda, 2024 yılı sosyal medya profil ve kapak fotoğraflarının boyutlarının nasıl olması gerektiği hakkında bilgi vereceğiz. Farklı sosyal medya platformları için profil ve kapak fotoğraf boyutlarının doğru kullanımıyla, hesaplarınızı çok daha dikkat çekici bir şekilde kullanabilirsiniz.

Sosyal Medya Görsel ve Video Boyutları 2024 Yılı Ölçüleri

Sosyal medya hesaplarında paylaşılan fotoğraf ve videolar, takipçilerin dikkatini çekmek ve mesajların sayfada doğru şekilde yer alması için önem arz eder. Her sosyal medya platformunun kendine özgü görsel ve video boyutu, doğru kullanıldığı takdirde paylaşımların da en iyi şekilde görüntülenmesini sağlar. Böylece ilgili hedef kitleyi ve müşteriyi kendine çeker. 2024 Yılında sosyal medya hesapları için görsel ve video kullanım ölçülerine yakından bakalım.

Sosyal medyada görsel düzenleme ve boyutlandırma önemi vurgulayan tasarım

2024 Facebook Görsel Boyutları

Yazımızın bu bölümünde 2024 Facebook görsel boyutlarının ölçülerine yer verdik. En eski sosyal medya uygulamalarından biri olan Facebook, özellikle reklamcılık sektörü için etkili bir platform olmaya devam ediyor. Facebook'un belirli demografik grupları hedefleme yeteneği, platformda yayınlanan reklam içeriklerini hem işletmeler hem de bireyler açısından güçlü bir araç kılıyor. Facebook'taki varlığınızın ve reklamlarınızın etkisini en üst düzeye çıkarmak için doğru görsel boyutlarını kullanmak ise son derece önem taşıyor. Facebook'ta kullanılan profil, kapak, gönderi vb. fotoğraf boyutlarının nasıl olması gerektiğine bakalım. İlk olarak Facebook profil fotoğrafı boyutları:

Facebook Profil Fotoğrafı Boyutları:

Facebook'ta profil fotoğrafının kare olarak çekilmiş olması gerekiyor. 2024 Facebook profil fotoğrafı boyutları ise şu şekilde:

  • Akıllı telefonlar için: 128 x 128 piksel
  • Bilgisayarlar için: 170 x 170 piksel
  • Önerilen dosya türü: JPG - PNG

Facebook Kapak Fotoğrafı Boyutları:

2024 Facebook kapak fotoğrafı boyutları, 851 x 315 pikseldir. Akıllı telefonlarda bu ölçü 640 x 360 piksel olarak görünür.

Facebook Gönderi Boyutları:

Facebook'ta zaman tüneli ve gönderi fotoğrafı boyutları, 1200 x 630 piksel olmalıdır. Bu ölçü kare fotoğraflar için 1200 x 1200 pikseldir.

Facebook Hikaye Boyutları:

Facebook'ta hikayeler, 24 saat boyunca görüntülenmesine izin verilen fotoğraf ve video paylaşımlarıdır. Facebook hikayeleri, kullanıcıların gönderilerle daha fazla etkileşime girmesini sağlar. Hikâye paylaşımları, özellikle markaların ve işletmelerin daha fazla öne çıkması için fırsat sunar.

Facebook hikayeleri için fotoğraf ve video paylaşımları, 1080 x 1920 piksel ölçülerinde olmalıdır.

Sosyal medya için optimal profil fotoğrafı düzeni

2024 Instagram Görsel Boyutları

Günümüzün en popüler sosyal medya uygulamalarının başında, Instagram geliyor. Instagram gönderileri, hedef kitleye ulaşmaktan, marka tanınırlığı ve hatta satışları arttırmaya kadar bir dizi yarar sağlar. Instagram marka ve işletmelerin yanı sıra bireyler için de önemli bir iletişim kurma platformudur. Instagramda etkili bir görsel paylaşımında bulunmak için dikkate alınması gereken 2024 Instagram görsel boyutlarına bakalım:

Instagram Profil Fotoğrafı Boyutları:

Instagram profil resmi daire olarak görünür. Bu şekle tam olarak uyan bir resim seçmek önemlidir. Instagram hesabı için profil fotoğrafı kare ve 320 x 320 piksel ölçüsünde olmalıdır.

Instagram Gönderi Boyutları:

Instagram, kare, dikey ve yatay şekillerde fotoğraf paylaşımlarına izin vermektedir. Ancak çoğu kullanıcı, özellikle de marka ve işletmeler ''kare'' gönderileri tercih ediyor. Biz burada tüm şekiller için olması gereken boyutları paylaşacağız.

Kare gönderiler için 1080 x 1080 piksel, Yatay gönderiler için 1080 x 566 piksel ve dikey gönderiler için 1080 x 1350 ölçüleri uygundur.

Instagram Hikaye Boyutları:

Instagram hikayeleri kullanıcılar için diğer paylaşımlara göre çok daha ilgi çekici içerikler anlamına geliyor. Hikayelerdeki resimler ve videolar 9:16 en boy oranına uymalıdır. Hikaye boyutları ise 1080 x 1920 piksel ölçülerinde olmalıdır.

Instagram Video ve Reels Boyutları:

Instagram reelsleri, tam ekran dikey videolardır. Instagram'da reelslerle, hikayeler ile aynı boyuta sahip olmalıdır. Bu boyut, içeriğin hiçbir önemli öğesinin kesintiye uğramadan, tamamen görünür olmasını sağlar. Instagram video ve reels boyutları 1080 x 1920 piksel ölçülerinde olmalıdır.

Renk geçişli sosyal medya hikaye formatları

2024 Twitter Görsel Boyutları

Twitter sosyal medya platformları içinde, hızlı ve güncel bilgi paylaşımına olanak vermesiyle öne çıkıyor. Bunun yanı sıra Twitter, önemli bir iletişim ve pazarlama aracı olarak da kullanılıyor. Twitter'da paylaşım yapmak, tıpkı diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi belirli kurallara uymayı gerektiriyor. 2024 Twitter görsel boyutlarına gelince...

Twitter Kapak Fotoğrafı Boyutları

Twitter kapak fotoğrafı boyutu 1500 x 1500 piksel ölçülerinde olmalıdır. JPG, PNG ve GIF formatındaki fotoğraflar, kapak için kullanılabilir.

Twitter Profil Fotoğrafı Boyutları

Twitter'da kare şeklinde yani 1:1 oranında fotoğraf kullanılabilir. Twitter profil fotoğrafı boyutu 400 x 400 pikseldir.

Twitter Paylaşım Görseli Boyutları

Twitter aracılığıyla işletme ve markalar binlerce kişiye ulaşabilir. Bu nedenle Twitter paylaşım görseli boyutları belirlenen ölçü dahilinde yani 1600 x 900 piksel olmalıdır. Bu da akış için 16:9 en boy oranı anlamına gelir.

Akıllı telefonda Twitter logosu

2024 Pinterest Görsel Boyutları

Görsel tabanlı bir sosyal medya platformu olan Pinterest, kullanıcılara ''pin'' adı verilen resimler aracılığıyla, ilgi alanlarına göre panolar oluşturma imkanı veriyor. Pinterestte; moda, dekorasyon, tasarım, tarifler, hobi ve seyahat gibi birçok kategori bulunuyor. Pinterest görsel çekiciliği ve kullanım kolaylığının yanı sıra işletmeler için de etkili bir pazarlama aracıdır. Pintereset'te görsel boyutlarının kullanım ölçülerine gelince...

Pinterest Profil Fotoğrafı Ölçüleri:

Pintereset'te profil fotoğrafı yuvarlak görünse de kare olarak yüklemek gerekiyor. Pinterest profil fotoğrafı için gerekli olan ölçüler ise: 165 x 165 piksel.

Pinterest Pin Boyutları:

Pintereset pin boyutları; standart, kare ve uzun olarak üç çeşittir. Standart pinler için; 1000 x 1500, kare pinler için; 1000 x 1000 ve uzun pinler için; 1000 x 2100 piksel ölçüleri geçerlidir.

Sosyal medya profil boyutları şablonu

2024 Linkedin Görsel Boyutları

Linkedin özellikle çalışan kesimin, iş dünyasının ve profesyonellerin kullandığı bir sosyal medya platformu. Kullanıcılar Linkedin üzerinde iş arama ilanlarını, öz geçmiş, deneyim, eğitim gibi bilgilerini paylaşıyorlar. Kendinizi ve becerilerinizi paylaşmak için Linkedin görsellerinin doğru boyutta olduğundan emin olmanız gerekir. 2024 Linkedin ölçüleri şu şekildedir...

Linkedin Profil Fotoğrafı Boyutları

Linkedin'de görsel boyutları şirket hesapları ve kişisel hesaplar şeklinde iki çeşittir. Kişisel hesaplar için görsel boyutları; 400 x 400 piksel, şirket hesapları içinse; 300 x 300 pikseldir.

Linkedin Kapak Fotoğrafı Boyutları

Linkedin kişisel kapak fotoğrafı için önerilen boyutlar; 1584 x 396 pikseldir. LinkedIn’da şirket kapak fotoğrafı boyutu ise; 153 x 768 pikseldir.

Linkedin Paylaşım Görseli Boyutları

LinkedIn paylaşım görseli boyutları 1200 x 627 pikseldir.

LinkedIn logo yığını

2024 Youtube Görsel Boyutları

Youtube, dünya çapında en çok ziyaret edilen sosyal medya platformudur. Her gün kullanıcılar tarafından milyonlarca kez video izlenimi ve paylaşımı yapılır. Youtube'da dikkat çekmek ve markanızı güçlendirmek için görsel ve video paylaşımları yapabilirsiniz. Youtube paylaşımları kaliteli ve ilgi çekici olduğu kadar, doğru ölçülerde de olmalıdır.

Youtube Kanal Profil Fotoğrafı Boyutları:

Youtube kanal profil fotoğrafı boyutları 800 x 800 piksel olmalıdır. Profil fotoğrafı için JPG, PNG, BMP ve animasyonsuz GIF resimleri desteklenir.

Youtube Kapak Fotoğrafı Boyutları:

Profilinizin üst kısmında yer alan kanal kapak fotoğrafı için önerilen ölçü; 2560 x 1440 pikseldir.

Youtube Video Thumbnails Boyutları:

Video Thumbnails, Youtube'da gezinirken ziyaretçilerin gözüne ilk çarpan küçük resimlerdir. Boyutları ise 1280 x 720 pikseldir.

youtube logo

Sosyal Medya Görsel Boyutları 2024

Sosyal medya kullanımında görseller, metinlere göre çok daha fazla dikkat çekme özelliğine sahiptir. Hatta metinden daha fazla görsel içerik kullanımının yaygın olduğunu söyleyebiliriz. Sosyal medya platformlarındaki görsel paylaşımlarında doğru ölçüleri kullanmak, yüksek etkileşimde bulunmanızı ve hedef kitleye ulaşmanızı sağlar. Her platformun kendine ait görsel boyutları ve formatları bulunur. Yazıda yer verdiğimiz sosyal medya platformlarının görsel boyutlarını, aşağıda bir liste halinde bulabilirsiniz:

Görsel Türü

Görsel Boyutları

Facebook Profil Fotoğrafı Boyutları

170 x 170 piksel

Facebook Kapak Fotoğrafı Boyutları

640 x 360 piksel

Facebook Gönderi Boyutları

1200 x 630 piksel

Facebook Hikaye Boyutları

1080 x 1920 piksel

Instagram Profil Fotoğrafı Boyutları

320 x 320 piksel

Instagram Gönderi Boyutları

Kare 1080 x 1080 Yatay 1080 x 566 Dikey 1080 x 1350 piksel

Instagram Hikaye Boyutları

1080 x 1920 piksel

Instagram Video ve Reels Boyutları

1080 x 1920 piksel

Twitter Kapak Fotoğrafı

1500 x 1500 piksel

Twitter Profil Fotoğrafı

400 x 400 piksel

Twitter Paylaşım Görseli Boyutları

1600 x 900 piksel

Pinterest Profil Fotoğrafı Boyutları

165 x 165 piksel

Pinterest Pin Boyutları

Standart 1000 x 1500 Kare 1000 x 1000 Uzun 1000 x 2100

Linkedin Profil Fotoğrafı Boyutları

Kişisel 400 x 400 piksel Şirket 300 x 300 piksel

Linkedin Kapak Fotoğrafı Boyutları

Kişisel 1584 x 396 piksel Şirket 153 x 768 piksel

Linkedin Paylaşım Görseli Boyutları

1200 x 627 piksel

Youtube Kanal Profil Fotoğrafı Boyutları

800 x 800 piksel

Yotube Kapak Fotoğrafı Boyutları

2560 x 1440 piksel

2024 Sosyal Medya Profil ve Kapak Fotoğrafı Boyutları

Sosyal Medya Görsel Kalitesi Nasıl Olmalı?

Sosyal medya platformlarında kullanılan görsellerin, platformlara uygun olarak optimize edilmesi son derece önemlidir. Yazımızda bu konuya yeterince değindik. Fakat bunun yanı sıra görsel kalitesini etkileyen bir takım faktörler de vardır. Kısaca onlara da yer verelim.

Dosya Formatı: JPEG, PNG, GIF gibi dosya formatları en yaygın olarak kullanılanlardır. Bunların da kendilerine göre artıları ve eksileri bulunur. Bu nedenle bu tip dosyaların kullanımına dikkat edilmelidir.

Renk Paleti: Görsellerdeki renkler özellikle marka ve işletmelerin kimliğiyle uyum sağlamalıdır. Renklerle mesajın uyumu doğrultusunda hedef kitlenin dikkatini çekebilirsiniz.

Netlik ve Işıklandırma: Net ve iyi aydınlatılmış görseller, kullanıcıların ilgisini çeker. Yüksek kaliteli görseller net bir görünüşe sahiptir.

Kompozisyon: Görsellerin kompozisyonu, mesajın açık bir şekilde iletilmesi açısından önemlidir

Bu yazıda 2024 sosyal medya profil ve kapak fotoğrafı boyutlarının nasıl olması gerektiğine değindik. Sosyal medyada görseller kelimelerden daha büyük bir etki yaratabilir. Bu nedenle fotoğraflarınızla ilk bakışta etkileyici bir profil oluşturarak, hedef kitlenizin dikkatini çekebilir ve profilinizi keşfetmeye teşvik edebilirsiniz.

Eğer sosyal medya hesaplarınızı yönetmek ve planlamak için yeterli zamanınız veya tecrübeniz yoksa, Edvido’da yer alan profesyonel sosyal medya ajanslarından kolaylıkla teklif alabilirsiniz.

Sektörünüzde tecrübeli hedeflerinize uygun ajanslardan teklif alın.

En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al
icon
4.57/5
star iconstar iconstar iconstar iconstar icon
15000+ Müşteri Yorumu
Projeleriniz için size özel seçilmiş güvenilir ajanslardan teklif alın ve en iyisiyle çalışmaya başlayın
En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al