E-Ticaret Danışmanlık Fiyatları 2024

Projeleriniz için size özel seçilmiş güvenilir ajanslardan teklif alın ve en iyisiyle çalışmaya başlayın
En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al

Her büyüklükten 15000+ firma Edvido'ya güveniyor.

eczacıbaşı logo ref icon ref icon ref icon ref icon ref icon ref icon ref icon ref icon ref icon ref icon ref icon

Hepimizin bidiği üzere teknolojinin gelişmesiyle birlikte e-ticaret, yaşamımızın önemli parçalarından biri haline gelmiştir. Birçok kişi artık küçük market ihtiyaçlarını bile internet üzerinden karşılar hale gelmiştir. Adeta dijital pazar yeri haline gelen e-ticaret, birçok alanda insanlar için gelir kapısı olmaktadır.

Durum böyle olunca e-ticaret hizmeti veren ajanslarla çalışmak, şirketler için bir kaçınılmaz bir gerçeklik. Peki e-ticaret ajanslarından hizmet almak için şirketinizin ne kadar bütçe planlaması gerekli? Bu yazımızda bu konuyu ele alırken ajansların e-ticaret ücretlerini de sizinle paylaşacağız.

Kısaca bakmak gerekirse e-ticaret fiyatları hizmet verdiğiniz sektöre, hizmeti sağlayan ajansın deneyimine ve birçok etmene göre değişkenlik gösterebiliyor. Edvido’da yer alan e-ticaret ajanslarının aylık ücreti 20.000 ve 300.000 TL arasında değişkenlik gösterir.

Bu yazımızda 2024 senesinin e-ticaret fiyatlarını sizlerle paylaşacak, hizmet veren ajansları uygun, ortalama ve premium fiyatlı olarak üç kategoride inceleyeceğiz. Fiyatları etkileyen faktörler ve e-ticaretle ilgili bilinmesi gerekenleri de bu yazımızda bulabilirsiniz. İyi okumalar!

E-Ticaret Danışmanlık Fiyatları 2024

Uygun Fiyatlı E-Ticaret Danışmanlık Fiyatları

Edvido'da hizmet veren uygun fiyatlı E-Ticaret ajanslarını bu tabloda bulabilirsiniz.

Teklif Al
Minimum Maximum
Mediaclick Digital Agency
30000 250000
WesterOps
20000 100000
Vayes Digital
10000 15000
Sirius Digital Yazılım ve Bilişim Hizmetleri
9500 25000

Orta Fiyatlı E-Ticaret Danışmanlık Fiyatları

Edvido'da hizmet veren orta fiyatlı E-Ticaret ajanslarını bu tabloda bulabilirsiniz.

Orta fiyatlı E-Ticaret ajansları danışmanlık fiyatlarına edvido.com üzerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Teklif Al
Minimum Maximum
Mediaclick Digital Agency
30000 250000
WesterOps
20000 100000
Vayes Digital
10000 15000
Sirius Digital Yazılım ve Bilişim Hizmetleri
9500 25000

Premium E-Ticaret Danışmanlık Fiyatları

Edvido'da hizmet veren premium fiyatlı E-Ticaret ajanslarını bu tabloda bulabilirsiniz.

Teklif Al
Minimum Maximum
Mediaclick Digital Agency
30000 250000
WesterOps
20000 100000
Vayes Digital
10000 15000
Sirius Digital Yazılım ve Bilişim Hizmetleri
9500 25000

E-Ticaret Ajansı Fiyat Teklifi

Günümüzde freelance hizmet sunan kişiler daha uygun ücret tarifeleri sebebiyle küçük kuruluşlar tarafından daha fazla tercih edilmeye başlandı. Freelancerlardan hizmet almak uygun fiyatlandırmalardan ötürü daha uygun gözükse de tecrübeli bir ekibin yapacağı e-ticaret çalışmasının sonuçları firmanız çok daha memnun edici ve güvenilirdir.

E-Ticaret Danışmanlığını Etkileyen Faktörler

  • İyi bir kullanıcı deneyimi sunmak
  • Site tasarımının dikkat çekici olması
  • Kaliteli ürün fotoğrafları ve açıklamaları
  • Mobil kullanıcı deneyimini geliştirmek
  • Rekabeti yakından takip etmek
  • Kaliteli bir müşteri hizmeti sunmak

E-Ticaret Danışmanlığı Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Öncelikle çalışmayı düşündüğünüz ajansın e-ticaret sektörüne olan hakimiyetinden emin olun. Çünkü e-ticaret alanında danışmanlık hizmeti sunan ancak sektörün dinamiklerine uyum sağlamadan hareket eden birçok ajans bulunmaktadır. Bu yüzden markalar e-ticaret danışmanlarını seçerken onların sektörel bilgisini ölçmeli ve buna uygun bir seçim yapmaya özen göstermelidir.

Ajans seçiminde dikkat etmeniz gereken bir diğer madde de e-ticaret danışmanlığı veren ajansın sahip olduğu network alanının genişliğidir. E-ticaret danışmanlığı sağlayan ajansların networklerinin geniş olması ve marka değerinizi her alanda besleyebilmesi oldukça önemli bir noktadır. Çünkü networkü geniş olan e-ticaret ajansları markanız gelişirken kimlerle iş birliği oluşturmanız gerektiğini daha kolay tespit ediyor ve yaptıkları geri dönüşler sayesinde işletmenizin büyümesinde önemli bir pay sahibi oluyor.

E-ticaret danışmanlığı ajanslarının sunduğu hizmetler değişiklik gösterebiliyor. E-ticaret hizmeti almak isteyen firmaların birlikte çalışmayı düşündükleri e-ticaret ajanslarının sağlamış olduğu hizmetleri incelemelerinde fayda var. Bu noktada markanıza değer katacak, iş yükünü azaltacak ve başarıyı beraberinde getirebilecek ajasnları seçmeli ve yetkin bir hizmet almaya özen göstermelisiniz.

E-ticaret Danışmanlığı Neleri Kapsamaktadır? Fiyata Hangi Hizmetler Dahildir?

Web tasarımında maliyeti etkileyen diğer bir faktör de tasarlanan web sitesinin kaç sayfa olacağı konusudur. Web sitenizin ihtiyacına bağlı olarak oluşturulması gereken her ekstra sayfa ayrı bir tasarım ve planlama gerektirir. Tasarımcının emeği arttıkça da buna paralel olarak hizmet bedeli artar.

E-ticaret Danışmanlığı Neleri Kapsamaktadır? Fiyata Hangi Hizmetler Dahildir?

E-ticaret danışmanlığının temel görevi; işletmenin operasyonel ve teknolojik gereksinimlerini saptamaktır. Diğer görevleri de şu başlıklar altında toplanılabilir:

  • İş planını geliştirmek için uygun maliyetli yaklaşımlar sunmak,
  • Online müşteri hizmetleri gereksinimlerini karşılamak için yazılım sistemi oluşturulması konusunda yardımcı olmak,
  • Online satışlardaki yenilikleri yönetim ekibiyle paylaşmak,
  • Şirketin arama motorlarındaki sıralamasını ve reklam kampanya sonuçlarını değerlendirmek,
  • Müşteri yorumlarının değerlendirildiği raporlar sunulması,
  • Sipariş takibi ve müşteri memnuniyeti gibi etmenleri ölçmek üzere sistemler oluşturmak,
  • İçerik üretimi ve grafik tasarımı gibi unsurlarla şirketin marka görünümünü oluşturmaya katkı sağlamak,
  • Markanın geliştirilmesi için yazılım, pazarlama ve müşteri hizmetleri gibi farklı departmanlarla ile işbirliği içerisinde olmak

E-ticaret Danışmanlığını Etkileyen Faktörler

  • İyi bir kullanıcı deneyimi sunmak: E-ticaret danışmanlığında ilk olarak dikkat etmeniz gereken madde iyi bir kullanıcı deneyimi oluşturmaktır. Kullanıcı deneyimi e-ticaretin temel yapı taşını oluşturur. Kullanıcı deneyimi; kullanıcının site içerisinde istediği ürüne rahat bir şekilde ulaşabilmesi, şikayetlerini iletebilmesi, arayüzün anlaşılır olması gibi unsurları kapsar. E-ticaret iki boyutlu ilerler; ürün veya hizmetinizin müşteriyi memnun etmesinin yanı sıra web sitenizin de kullanıcıya iyi bir deneyim sunması gerekir. Bu nedenle e-ticaret danışmanlığı hizmetleri iyi bir kullanıcı deneyimi sunmanın önemini vurgular.
  • Site tasarımının dikkat çekici olması: Site tasarımının anlaşılır ve estetik olarak düzenli görünmesi kullanıcıyı sitede tutmak ve e-ticarete dahil etmek için gereklidir. Site tasarımında güncel trendleri takip etmek, anlaşılabilir ve kullanımı kolay unsurları tasarıma dahil etmek önemlidir.
  • Kaliteli ürün fotoğrafları ve açıklamaları: E-ticarette kullanıcıların en çok dikkat ettiği nokta ürünün güvenilirliği ve kalitesidir. Ürün fotoğraflarının net bir şekilde yüklenmesi ve açıklamalarda gerekli bilgilerin dahil edilmesi kullanıcılar için en önemli noktadır. Her online alışveriş kullanıcılar için belli bir oranda risk barındırır. Görselin ve ürünün uyumsuz olması siteden bir daha alışveriş yapmama kararına yol açar. Bu nedenle siteye düzenli olarak doğru ürün ve fotoğraf eşleşmesi ve gerçekçi fotoğrafların eklenmesi gerekir.
  • Mobil kullanıcı deneyimini geliştirmek: E-ticaret sitenizin uyumlu bir mobil görünümünün oluşturulması ve mobil uygulamalarla ulaşılabilir ve kullanıcı dostu bir kanala sahip olması satışlara doğrudan etki eden bir unsur oluşturur. E-ticaretin tüketim ucunda olan çoğu insan için e-ticaret bir tıkla istediği ürün veya hizmete ulaşma kolaylığı oluşturan bir imkan sunar. Özellikle dürtüsel alımı göz önüne aldığımızda mobil kullanıcı deneyiminin e-ticarette taşıdığı önem göz önüne çıkar. Mobil uygulamaya sahip olmak ve mobil sitede uyumlu bir web görünümü tasarlamak bu nedenle e-ticaret danışmanlığının ele aldığı konulardan birini oluşturur. 
  • Rekabeti yakından takip etmek: E-ticaret ve e-ticaret danışmanlığı güncel olarak en dinamik ve büyüyen marketlerden birini oluşturuyor. Bu nedenle oldukça fazla rekabet var, e-ticaret firması olarak rekabeti ve trendleri güncel olarak takip etmeniz gerekli. Rekabeti takip etmek için market analizlerini gerçekleştirmek, akademik yayın ve çalışmaları takip etmek; bu verileri sentezleyerek proaktif hamleler yapmak gerekir.  
  • Kaliteli bir müşteri hizmeti sunmak: Müşterinin sorularının, şikayetlerinin ve geri bildirimlerinin etkin bir şekilde alınmasına ve karşılık sağlanmasına özen gösterilmelidir. E-ticarette müşterinin her zaman belli bir risk aldığı ve özellikle daha önce etkileşim kurmadığı bir siteyse tedirgin yaklaştığı unutulmamalı. Etkin ve karşılıklı müşteri hizmetleri sunmak, canlı destek ve yapay zeka destekli iletişim gibi güncel müşteri hizmetleri yöntemlerini etkin bir şekilde e-ticaret sitenize entegre etmeniz gerekir.

E-ticaret Danışmanlığı Neleri Kapsamaktadır? Fiyata Hangi Hizmetler Dahildir?

E-ticaret danışmanlığı çok kapsamlı ve çok boyutlu bir süreçtir. E-ticaret danışmanlığı sosyal medya pazarlama, market analizi, SEO optimizasyonu ve web sitesi tasarımı gibi farklı birçok alanda danışmanlık hizmeti sunabilir. Bu bağlamda e-ticaret danışmanlığı için sağlanan hizmetin kapsamı oldukça değişebilir ve bu değişim fiyatlandırma politikalarını etkiler.  

Örneğin, web tasarımında maliyeti etkileyen diğer bir faktör de tasarlanan web sitesinin kaç sayfa olacağı konusudur. Web sitenizin ihtiyacına bağlı olarak oluşturulması gereken her ekstra sayfa ayrı bir tasarım ve planlama gerektirir. Tasarımcının emeği arttıkça da buna paralel olarak hizmet bedeli artar.

Benzer bir şekilde e-ticaret danışmanının SEO optimizasyonu ve market analizi gibi farklı alanlarda uzmanlaşması ve çok yönlü tecrübe ve birikime sahip olması gerekir. E-ticaret çağımızın en hızlı gelişen ve büyüyen sektörlerinden birini oluşturur. Bu nedenle, bu alanda hizmet verecek e-ticaret danışmanlarının da güncel trendlere ayak uydurması ve gelişmeleri takip edip proaktif yöntemler geliştirmesi gerekir.

E-ticaret Uzmanı Ne İş Yapar? Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

E-ticaret uzmanı e-ticaret ile ilgili farklı alanlarda uzmanlığa sahip olmalıdır. E-ticaret hızlıca büyüyen ve birçok alt alandan oluşan çok katmanlı süreçlere sahiptir. Bir e-ticaret firmasının web tasarımı, içerik üretimi, sosyal medya pazarlama, market ve hedef kitle analizleri, güncel satış trendleri analizleri ve e-ticaretin teknik adımları konusunda aktif ve işleyen bir sistem oluşturması gerekir. Benzer şekilde bir e-ticaret uzmanının da çok yönlü olması ve tüm bu alanlarla ilgili yeterli birikim ve donanıma sahip olması gerekir.

E-ticaret uzmanı özellikle market ve trend analizlerini kullanarak e-ticaret şirketinizin eksikliklerini ve gelişebileceği alanları gösterir. Görev ve sorumlulukları e-ticareti bütünsel olarak kavrayıp size özel bir analiz ve yol haritası oluşturabilmeyi kapsar.

E-ticaret Uzmanında Olması Gereken Özellikler

E-ticaret uzmanında bulunması gereken ilk özellik e-ticaret hakkında çok yönlü birikime sahip olmaktır. Bu birikim özellikle teknik becerileri, satış ve pazarlama bilgisini, SEO ve web dizayn bilgisini kapsamalıdır. E-ticaret uzmanının bu birikimin üzerinde analiz ve hedeflere uygun yönlendirme yapacak deneyime sahip olması gerekir. Bunlara ek olarak e-ticaret uzmanı hem güncel market hareketliliğini doğru izleyip analiz edebilmeli hem de akademik araştırmaları takip etmelidir. E-ticaret hızlıca büyümekte olan dinamik bir sektör olduğu için e-ticaret danışmanının da kendini güncel tutması, bilginin ve analizin peşinden gitmesi gerekir.

E-ticaret Danışmanlığı Aşamaları

E-ticaret danışmanlığı e-ticaretin farklı katmanları ve süreçleriyle ilgili yol haritası oluşturmayı amaçlar. Bu amaç doğrultusunda e-ticaret danışmanlığı  genel hatlarıyla belli aşamaları takip eder.

  • E-ticaret Yönetim Planı
  • Pazaryeri Tercihleri
  • Sosyal Medya Pazarlama Stratejileri
  • SEO Optimizasyonu Stratejileri
  • Pazarlama ve Satış Stratejileri
  • E-ticaret Web Sitesi Tasarımı

E-ticaret Danışmanı İle Çalışmanın Faydaları Nelerdir?

  • E-ticaret konusunda en karlı ve güncel trendlere uygun yol haritası oluşturmak
  • Uzman görüşü ve desteğiyle emin adımlarla ilerleme fırsatı kazanmak
  • Market analizlerine ve istatistiklerini kolayca ulaşmak ve uzman yorumlamalarını almak
  • E-ticaret analiz ve yönetim konusunda profesyonel yol haritası oluşturmak 
  • Web tasarım ve SEO planlama konusunda profesyonel rehberliğe ulaşmak
  • E-ticaret konusunda olası trendlere karşı proaktif hamleler yapacak yönlendirmeye sahip olmak

E-ticaret Danışmanlık Ücretini Etkileyen Faktörler

E-ticaret danışmanlık ücretleri çok geniş bir aralıkta değişebilir. E-ticaret ücretlendirilmesindeki bu fiyat değişimini etkileyen belli başlı faktörler vardır.

  • E-ticaret Danışmanının Tecrübesi: E-ticaret danışmanlık ücretlerini etkileyen en birinci ve en etkili faktör hizmet alacağınız danışmanın tecrübesi ve birikimidir. Elbette e-ticaret ve danışmanlık alanında 10+ yıl tecrübeye, gerekli akademik ve profesyonel donanıma sahip olan e-ticaret danışmanları danışmanlık hizmetlerini daha yüksek ücretlerle sunmakta.
  • Danışmanın Bölgesel, Ulusal veya Global Müşterilere Hizmet Vermesi: E-ticaret danışmanının tecrübe edindiği ve birlikte çalıştığı firmaların hangi bölgelerde ve hangi ölçeklerde hizmet verdiği e-ticaret danışmanlığı ücretlerini etkiler. Örneğin, global şirketlere ve ajanslara hizmet veren bir e-ticaret danışmanı ulusal ve bölgesel çalışan bir e-ticaret danışmanından daha yüksek ücretler gerektirecektir.

E-ticaret Teknik Altyapı Danışmanlığı Hizmetleri

Hizmetler

Açıklama

E-ticaret Platform Seçimi

E-ticaret için Amazon ve Trendyol gibi e-ticaret platformlarından hangilerinde hizmet verileceğini seçmek teknik altyapının ilk adımıdır. Bu adımda nasıl bir strateji izleyeceğiniz konusunda e-ticaret danışmanlarına başvurmanız olumlu sonuçlar doğurabilir. Örneğin birden fazla platformda bulunarak daha ulaşılabilir bir imaj mı oluşturmak istiyorsunuz veya tek bir kanaldan daha kısıtlı bir alandan ulaşılmak istiyorsunuz, hangisi ürün veya hizmetinizin imajıyla daha uyumlu? E-ticaret danışmanlığı bu gibi sorulara cevap vererek en doğru platform seçimlerini yapmak için yönlendirme sağlar.

Web Sitesi Tasarım ve Geliştirme

Web sitenizin tasarımı, geliştirilmesi, mobil uyumlu, kullanıcı dostu bir tasarıma sahip olması e-ticaret için dikkat edilmesi gereken en önemli detaylardan birini oluşturur. Web siteniz e-ticaret firmanızın yüzüdür, temsilidir. Bu nedenle doğru web tasarım şirketlerine yönlendirmesi için e-ticaret danışmanlarıyla iletişime geçmeniz size fayda sağlar.

SEO Optimizasyonu

Web sitenizi SEO uyumlu hale getirmek e-ticaret işinizin gelişmesini ve ilerlemesini sağlamak için atılması gereken önemli bir adımdır. SEO, diğer bir deyişle arama motoru optimizasyonu, sitenizin Google gibi arama motorlarında organik olarak yukarıda görünmesini sağlar. SEO sitenizi daha büyük bir kitleye ulaştırdığı için büyük bir önem taşır. Sitenizin arama motorlarında organik olarak çıkan ilk 10 sonuçtan biri olması kullanıcı gözünde güvenilir bir imaj elde etmenizi ve kullanıcıyı siteye çekmenizi sağlar.

Satış ve Pazarlama Stratejileri

Satış ve pazarlamada güncel stratejileri takip etmek ve doğru, kritik eylemleri seçmek e-ticaretin başarısını belirleyen temel faktörlerdendir.

Mobil Ticaret Uyumluluğu

E-ticaret teknik alt yapı danışmanlığı sizi web sitenizin mobil görünümü ve mobil uygulama uyumluluğu konusunda da yönlendirir.

Sanal POS Entegrasyonu

Sanal POS sisteminin entegre edilmesi ve güvenli bir sanal ödeme kanalının müşteriye sunulması e-ticaretin en önemli adımlarından birini oluşturur.

E-ticaret Veri Analitik Danışmanlığı Hizmetleri

Hizmetler

Açıklama

Veri Toplama ve Analiz

E-ticaret danışmanlığı güncel trendler ve müşteri karakteristikleri ve tercihleri konusunda veri ve analiz sağlar. Bu analizler ilerlemeniz gereken yön hakkında somut verileri oluşturur.

Müşteri Davranış Analitiği

Müşteri davranışlarını ve tercih modellerini, önceliklerini oluşturmak e-ticaret için kritik adımlardan birini oluşturur. E-ticaretin en büyük artılarından biri kullanıcıların site içerisindeki bütün eylemlerinden ve alışveriş tercihlerinden oluşan dev bir data yığını yaratmasıdır. E-ticaret danışmanı oluşan bu büyük veriyi kullanarak müşteri profillerini analiz eder veya sizi doğru analistlere yönlendirir. Müşteri davranışını analiz etmek kıymetli akademik veri oluşturmanın yanı sıra size e-ticareti ilerletmeniz gereken yön hakkında da veri sağlar.

Büyük Veri (Big Data) Analizi Planları

Dijitalleşen dünyada hepimiz daha da çok dijital ayak izi bırakıyoruz ve Büyük Veri’ye ekleniyoruz. E-ticarette verimli sonuçlar elde etmek için veri danışmanlık hizmetlerinin de Big Data’yı analiz edecek yol haritaları oluşturması gerekiyor.

İş Analitiği Planları

Veri analitik danışmanlığı sizin e-ticaret süreçleri esnasında sürdüreceğiniz iş analitiği planlamalarınızı yönlendirebilir.

Data Toplama, Analiz ve Araştırma Planları

E-ticaret veri analitik danışmanlığı hizmetlerinin temel odağı daha bütüncül bir yaklaşımla veri analizinde odaklanmanız ve öncelemeniz gereken konuları öne çıkarmaktır.

E-ticaret Müşteri Deneyimi Danışmanlığı Hizmetleri

Hizmetler

Açıklama

Kullanıcı Testleri ve Analizler

E-ticaret hizmetlerinde ürün, platform ve iletişim gibi farklı parçalarının kullanıcı testi ve analizden geçmesi gerekir. E-ticaret müşteri deneyimi danışmanları bu araştırmaları ve analizleri sağlayabilir.

Müşteri Geri Bildirimi Toplama

Ürün, hizmet ve online temsil gibi farklı konularda müşteriden geri bildirim toplamak ve bu geri bildirimi eyleme dönüştürerek değişim ve gelişimin önünü açmak e-ticaret danışmanının sağladığı hizmetlerdendir. 

Canlı Destek Sistemi Planlama

Müşteri deneyimi açısından canlı desteği dahil etmek büyük önem taşır. Gerek canlı telefon görüşmesi veya mesajlaşma gerek video görüşme gibi canlı destek imkanlarını açmak ve size en uygun seçeneği belirlemek için müşteri deneyimi danışmanlığı hizmetine başvurabilirsiniz.

Sosyal Medya Entegrasyonu

Müşteri deneyimi için e-ticaret şirketinize uygun sosyal medya kanallarını aktif bir şekilde kullanmalısınız. Hangi sosyal medya kanalını, en etkin nasıl kullanabileceğinizi müşteri deneyimi danışmanlığı hizmetleri aracılığıyla belirleyebilirsiniz.

Web Sitesi Kullanılabilirlik Analizi

Web sitenizin ziyaretçiler gözünden kullanımını analiz edecek bir danışmanlık sağlanır.

Dönüşüm Oranı Optimizasyonu

Dönüşüm oranı sitenize gelen ziyaretçilerin müşteriye dönüşme oranıdır. Müşteri deneyimi danışmanlığı bu sürecin hangi adımları takip ettiğini belirleyip web sitenizin tasarım ve süreciyle ilgili öneriler oluşturabilir.

A/B Testleri

A/B testleri farklı içerik ve tasarım kombinasyonlarını test ederek sitenize en çok trafiği çeken kombinasyonu bulmayı hedefler.

Etkileşimli Kullanıcı Deneyimi Tasarımı

Web sitenizde interaktif ve kullanıcıyla etkileşimli ögelerin bulunması kullanıcı deneyiminde memnuniyeti arttırır.

Kişiselleştirilmiş Deneyim Sağlama

Kişiselleştirilmiş deneyim müşteriye özel önerilerin oluşturulmasıını ve içeriklerin öne çıkarılmasını kapsar. Kişiselleştirilmiş deneyim müşteri deneyiminde memnuniyeti büyük oranda arttırır.

Veri Analitiği ve Raporlama

Müşterilerin verilerinin depolanması, analiz edilmesi ve raporlanması uygulanacak yeni müşteri deneyimi adımları için temel bir kaynak oluşturur.

E-ticaret Güvenlik Danışmanlığı Hizmetleri

Hizmetler

Açıklama

Veri Koruma, Şifreleme ve Yedekleme

E-ticaret güvenlik danışmanlığı hizmetleri müşteri gizliliği, veri koruma ve yedekleme konusunda danışmanlık sağlayabilir. Veri koruma aynı zamanda e-ticaret firmalarının hukuki bir yükümlülüğü olduğu için bu alanda danışmanlık almakta fayda vardır. Veri koruma ve yedekleme konusunda hukuki destekle birlikte danışmanlık almak ve bu konuda şeffaf olmak, kullanıcıyla e-ticaret firmanız arasındaki güvenin temelini oluşturur.  

SSL Sertifikası Entegrasyonu

E-ticaret güvenlik danışmanlığı SSL Sertifikasıyla site adresinizin doğruluğunu ve güvenliğini sağlayan farklı bir kaynak daha oluşturabilir.

Ödeme Güvenliği Sağlama

E-ticaret güvenlik danışmanlığının ilk odaklarından biri ödeme güvenliğini sağlamak ve bunu kullanıcıya iletmektir. 

Hacking ve Saldırı Önleme

Hacking ve saldırıya karşı gerekli önlemleri almak konusunda danışmanlık alabilirsiniz.

Kimlik Doğrulama ve Yetkilendirme

E-ticarette kimlik doğrulama ve yetkilendirme kullanıcı güvenliği için atlanmaması gereken bir adımdır.

PCI DSS Uyumluluğu

PCI DSS’in açılımı Payment Card Industry Data Security Standard’tır. Bu uygulama kredi kartı bilgilerinin banka ve web site arasında güvenli bir şekilde işlenmesini, iletilmesini ve saklanmasını sağlar. E-ticaret için ödeme ve veri koruması konusunda güvenliğin sağlanması satışı ve marka imajını doğrudan etkilediği için bu alanda danışmanlık almayı öncelemekte fayda vardır. 

İzleme ve Güvenlik Günlüğü Tutma

E-ticaret güvenlik danışmanlığı izleme ve güvenlik günlüğü tutma konusunda rehberlik sağlayabilir.

Eğitim ve Farkındalık Oluşturma

Güvenlik danışmanlığı hem firmanızı hem de müşterilerinizi e-ticaret güvenliği konusunda bilgilendirebilir. Online güvenlik konusunda eğitim ve farkındalık sağlamak, bu konuda şeffaf olmak firmanıza olumlu geri dönüşler sağlar. 

Acil Durum ve Kurtarma Planları

E-ticaret güvenlik danışmanlığının ele aldığı konulardan biri de şifre unutma, hesap çalınması gibi beklenmeyen acil durumlarda nasıl kurtarma planlarının uygulanacağıdır. 

E-ticaret İş Geliştirme Danışmanlığı Hizmetleri

Hizmetler

Açıklama

Pazar Araştırması ve rekabet Analizleri

E-ticarette pazar araştırması ve analizleri konusunda danışmanlık almak doğru adımları almanızı ve veriyi doğru eyleme dönüştürmenizi sağlar. E-ticaret danışmanları bu alanda sahip oldukları bilgi ve deneyimle pazar araştırma ve analizlerinde sizi yönlendirebilirler. Bu tarz analizler her zaman bir adım önde ve hazırlıklı olmanıza olanak sağladığı için göz ardı edilmemelidir.

Rekabet Stratejileri

Rekabet stratejilerinin temelinde markette pozisyonunuzu doğru belirleme ve rakiplerinize karşı temel avantajınızı analiz etme ve güçlendirme yatar. Rekabet stratejileri konusunda danışmanlık hizmeti almak markette konumunuzu sağlamlaştırmanızın önünü açar. E-ticaret danışmanı ilk olarak marketteki güncel konumuzu objektif bir bakışla analiz eder. Danışman şirketinize uzaktan ve bir uzman gözüyle baktığı için rekabet avantajlarınızı ve SWOT analizlerinizi de benzer bir uzman görüşüyle gerçekleştirebilir. Bir e-ticaret danışmanıyla çalışmak rekabet stratejilerinizi doğru belirlemenizi ve şirketinizin market içerisindeki konumunu, avantaj ve dezavantajlarını net olarak görmenizi sağlar.

Hedef Kitle Analizi

Hedef kitlenizi ve marketinizi doğru belirlemek ve doğru analiz etmek e-ticaret ürünlerinizi ve hizmetlerinizi doğru kitleye ulaştırabilmek için kesinlikle gereklidir. Hedef kitle belirleme genelde göz ardı edilen bir adım olabilir ama diğer tüm satış ve pazarlama stratejilerinin doğru bir temelde oluşturabilmesi için kesinlikle gerekli bir adımdır. 

Satış ve Pazarlama Stratejileri

Satış ve pazarlama her zaman ticaretin en temel adımlarından birini oluşturmuştur. Değişen hayat tarzımızla birlikte alışveriş online bir şekil alırken satış ve pazarlama stratejilerinin de güncellenmesi zorunludur. Online alışverişte ve e-ticarette farklı satış ve pazarlama stratejileri oluşturmak gerekir. E-ticaret danışmanları sizi bu stratejiler konusunda doğru birikimle yönlendirebilir.

Ürün ve Kategori Stratejileri

İş geliştirme stratejileri çok yönlüdür ve dikkate almanız gereken çok farklı alanlar barındırır. Örneğin ürünleri nasıl sıralayacağınız ve kategorileyeceğiniz iş geliştirme stratejileri açısından kritik bir önem taşır.   

Fiyatlandırma ve Kar Marjı Analizi

İş geliştirme stratejilerinin diğer bir yönüyse fiyatlandırma ve kar marjı analizidir. Bu konuda piyasayla uyumlu doğru bir yönlendirme almak için bir iş geliştirme danışmanıyla görüşebilirsiniz.

Tedarikçi ve Lojistik Yönetimi

E-ticarette sunduğunuz şey hizmet değil ürünse tedarikçi ve lojistik yöntemlerini göz önüne almanız gerekir. 

Yeniden Pazarlama ve Sadakat Programları

Sahip olduğunuz müşteri kitlesinde sadakati sağlamak için yeniden pazarlama stratejileri oluşturmak da iş geliştirme danışmanının ilgilendiği alanlardan biridir.

Uluslararası Genişleme Stratejileri

İş geliştirme stratejileri işinizi başlangıçtan kurup temeli oluşturmanızla ve yerel pazarda kendinize bir yer edinmenizle ilgilenmenin yanı sıra uluslararası geliştirme stratejilerini de oluşturur. Özellikle bir süredir yerel pazarda bulunan firmalar uluslararası genişleme stratejileri konusunda danışmanlık alabilir. 

Veri Analitiği ve Performans İzleme

İş geliştirme danışmanlığı elde edilen verilerin ve süreç içerisinde performansın da takip edilmesini ve geri bildirim sağlanmasını kapsar.

E-ticaret Müşteri Destek ve İletişim Danışmanlığı Hizmetleri

Hizmetler

Açıklama

Çok Kanallı Müşteri Destek

E-ticaret için canlı sohbet ve e-posta desteği gibi yöntemleri aktif hale getirmek büyük önem taşır. Çünkü kullanıcı gözünden online alışveriş belli bir oranda risk barındırır, etkin iletişim kanalları bu riski minimize eder. E-ticarette müşteriyle iletişim online bir biçim alır ve sürekliliği ve etkileşimi sağlamak zorlaşır. Bunu sağlayabilen firmalar en yüksek müşteri memnuniyetini sağlar. Bu nedenle canlı sohbet ve e-posta desteği konusunda danışmanlık almak ve bu noktada işinizi geliştirmek kritik bir önem taşır.

Sosyal Medya İzleme ve Yönetim

Sosyal medya iletişimi müşteriye ulaşma konusunda çok daha organik bir araç oluşturur. Sosyal medya iletişiminizi iş yapınıza entegre etmek ve geliştirmek konusunda danışmanlık almak organik büyüme oluşturmanızı sağlar. Sosyal medya dinamik ve hızlıca etkileşim alınabilen bir pazarlama kaynağı oluşturur. Instagram, YouTube ve TikTok gibi platformları etkin bir şekilde kullanmak kullanıcıyla daha etkin ve samimi şekilde iletişim kurmanın aracı olur.

Sorun Giderme ve Çözümleme

Müşteri hizmet danışmanlığı web sitenizdeki sorun giderme ve çözümleme süreçleriyle iligli bilgi ve yönlendirme sağlar.

Etkili Cevap Şablonları Oluşturma

Müşteri hizmetlerinde sık sorulan sorular için etkin ve dinamik cevap şablonları oluşturmanız gerekir. Müşteri hizmetleri danışmanları hazırlayabileceğiniz cevap şablonları konusunda yönlendirme sağlar.

Memnuniyet Anketleri ve Geri Bildirimler

Müşteri hizmetlerinde etkin bir çalışma yürütmenin en kolay yolu kullanıcıdan site içerisinde geri bildirim anketleri toplamaktır. Bu şekilde geliştirilmesi gereken alanlar hakkında yönlendirme alabilirsiniz.

Kriz Yönetimi ve Müşteri İlişkileri

Kriz yönetimini doğru yapmak müşteri ilişkilerinde memnuniyeti sağlayan en etkili yöntemdir. 

Dil ve Kültür Uyumluluğu

Bulunduğunuz dil ve kültüre uyumlu içerikler ve destek sağlamak destek sağlamak çok basit bir hamle gibi görünse de göz ardı edilebiliyor. Özellikle yeni bir pazara açılırken dil ve kültür uyumluluğu konusunda danışmanlık almak gerekir. 

Müşteri Eğitimi ve Bilgi Bankası

Danışmanlık hizmetleri aynı zamanda müşterilerin eğitimini ve bilgisini arttıracak bir kampanya oluşturabilir. 

Otomasyon ve Chatbot Entegrasyonu

Yapay zekanın entegre ederek sık sorulan sorular için benzer kalıplarla otomatik cevaplar oluşturmak müşteri destek ve iletişim konusunda atlanmaması gereken bir adımdır.   

E-ticaret Danışmanlığı ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

E-ticaret & E-ticaret danışmanı nedir?

Elektronik ticaret ya da yaygın adı ile e-ticaret, hizmet ve ürünlerin kullanıcılar ile online ortamda buluşturulduğu ticaret şekline verilen isimdir. E-ticarette ürünlerin satışı, dağıtımı, ödemesi ve reklam süreçleri internet üzerinden yapılmaktadır. E-ticaret danışmanı, web tabanlı şirketlere satış etkinliklerini iyileştirme yönemleriyle ilgili tavsiyelerde bulunur. Uzmanlık alanına göre firmalara pazarlama, reklam veya web optimizasyon gibi konularda danışmanlık verir.

E-ticaret nasıl yapılır?

E-ticaret günümüzde çoğu gencin merak saldığı bir konudur.Çok fazla online ve yüz yüze e-ticaret eğitimleri yapılmaktadır. Çünkü birçok kişi e-ticaret sitesi reklamları ve sitesi oluşturma konusunda yeterince bilgiye sahip değil. Şimdi 8 adımda e-ticaret nasıl yapılır, bu konuya değinmek istiyorum.

  • Öncelikle internetten satmak istediğiniz ürünleri belirleyin.
  • Satmak istediğiniz ürünler için bir pazarın olup olmadığını iyice araştırın.
  • Bir iş planı hazırlayın.
  • Bir alan adı kaydı oluşturun.
  • Bir web sitesi kurun.
  • Pazar alanlarınızda internette satış yapmaya başlayın.
  • Ürün profilinizi belirleyin.
  • Son olarak ürününüzü yayınlayın.

E-ticaret danışmanlık ücretleri hangi aralıktadır?

Bu soru edvido.com üzerindeki fiyatlandırma dikkate alınarak doldurulacaktır.

Sektörünüzde tecrübeli hedeflerinize uygun ajanslardan teklif alın.

En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al
icon
4.57/5
star iconstar iconstar iconstar iconstar icon
15000+ Müşteri Yorumu