Uygun Fiyatlı Web Tasarım, Web Sitesi Fiyatları 2024

Projeleriniz için size özel seçilmiş güvenilir ajanslardan teklif alın ve en iyisiyle çalışmaya başlayın
En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al

Her büyüklükten 15000+ firma Edvido'ya güveniyor.

eczacıbaşı logo ref icon ref icon ref icon ref icon ref icon ref icon ref icon ref icon ref icon ref icon ref icon

İnternet ve bilişim çağı olarak adlandırılan bu yüzyılda, insanların internete ulaşımı sadece bir tık uzaklıkta. Bu denli trafiğin yüksek olduğu bir alanda kişiler ve markalar, insanlara ulaşmak için web sitelerini oldukça fazla kullanıyorlar. İyi hazırlanmış web siteleri diğerlerinden bir adım önde oluyor. Bu noktada web tasarımı dediğimiz kavram kendini belli ediyor. Web tasarımı yapan ajansların da önemi bu noktada ortaya çıkıyor. Bu yazımızıda bu konuyu araştırırken web tasarımı fiyatlarını da sizinle paylaşacağım.

Kısaca özetlemek gerekirse web tasarımı ücretleri yer aldığınız sektöre, ajansın deneyimine ve birçok etkene göre değişkenlik gösterebiliyor. Edvido’da hizmet veren web tasarım ajanslarının aylık fiyatı 20.000 ile 300.000 TL arasında değişiyor.

Bu incelememizde 2024 yılının web tasarımı ücretlerini sizlerle paylaşacak, ajansları uygun fiyatlı, ortalama fiyatlı ve premium olarak üç farklı kategoride inceleyeceğiz. Maliyetleri değiştiren faktörler ve web sitesi tasarım hizmeti ile ilgili bilmeniz gerekenleri de bu yazımızda bulabilirsiniz. İyi okumalar!

2024 Web Tasarım Hizmeti Fiyat Listesi

Kurumsal Web Tasarım Fiyatları

Kurumsal web sitesi, kurumsal kimlik oluşturmak için atılması gereken önemli adımlardan bir tanesidir. Kurumsal web sitesi tasarımı yaparken kurumun kurumsal kimliğindeki renkleri, yazı tipi, logosu, misyon ve vizyonu iyi bir şekilde incelenmeli ve web sitesi tasarımı buna uygun bir şekilde yapılmalıdır. Kurumsal kimliğini henüz kazanamamış şirketler ise önce kurumsal kimlik tasarımını tamamlamalı ve ardından kurumsal web tasarımına geçmelidir. (Bu tablodaki fiyatlara göre buraya eklenecektir) Kurumsal web sitesi tasarımı fiyatlarına edvido.com üzerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Teklif Al
Minimum Maximum
Mediaclick Digital Agency
30000 250000
WesterOps
20000 100000
Vayes Digital
10000 15000
Sirius Digital Yazılım ve Bilişim Hizmetleri
9500 25000

Profesyonel Web Sitesi Tasarım Fiyatları

Profesyonel web sitesi tasarımı, kurumsal kimliği ve marka vizyonunu en iyi şekilde yansıtabilen ve etkileşimin maksimum seviyede olmasını sağlayan web siteleridir. Profesyonel web sitesi tasarımı, firma için iyi bir imaj oluşturur ve kullanıcı memnuniyetinin yüksek seviyede kalmasını sağlar. Profesyonel web sitesi tasarımına sahip siteler, SEO’ya uygun bir şekilde oluşturulurlar ve dijital dönüşüm noktasında marka için kolaylık sağlarlar. (Bu tablodaki fiyatlara göre buraya eklenecektir)

Profesyonel web sitesi tasarımı fiyatlarına edvido.com üzerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Teklif Al
Minimum Maximum
Mediaclick Digital Agency
30000 250000
WesterOps
20000 100000
Vayes Digital
10000 15000
Sirius Digital Yazılım ve Bilişim Hizmetleri
9500 25000

Freelance Web Tasarım Fiyatları

Günümüzde freelance hizmet sağlayan kişiler daha uygun fiyat avantajı sebebiyle küçük çaplı firmalar tarafından daha fazla tercih edilmeye başlandı. Bu freelancerlar ile çalışmak uygun ücretlerden ötürü daha avantajlı gözükse de deneyimli bir ekibin yapacağı web tasarım çalışmasının sonuçları firmanız çok daha tatmin edici ve güvenilirdir.

Teklif Al
Minimum Maximum
Mediaclick Digital Agency
30000 250000
WesterOps
20000 100000
Vayes Digital
10000 15000
Sirius Digital Yazılım ve Bilişim Hizmetleri
9500 25000

Uygun Fiyatlı Web Tasarımı Hizmetleri

Burada uygun, ortalama ve premium web tasarımı olmak üzere ajanslarını tabloda görebilirsiniz.

  • Yazılım Dili
  • Sayfa Sayısı
  • SEO
  • Site Altyapı Tipi
  • İçerikler ve Metin Yazarlığı
  • Tasarım Stili ve Mesaisi
  • Alan adı (domain)
  • Hızlandırma ve Optimizasyon Hizmeti
  • Site bakımı

Şimdi seo fiyatlarını etkileyen bazı önemli başlıkları detaylı inceleyelim.

Yazılım Dili

yazılım dili

Web geliştirmek için birçok yazılım dili kullanılmaktadır. Kullanılan dile bağlı olarak da web sitesinin kalitesi, sahip olduğu fonksiyonlar değişmektedir. Bu kalite ve işlevselliğin ölçüsü de hizmet fiyatlarına yansımaktadır.

Sayfa Sayısı

Web tasarımında maliyeti etkileyen diğer bir faktör de tasarlanan web sitesinin kaç sayfa olacağı konusudur. Web sitenizin ihtiyacına bağlı olarak oluşturulması gereken her ekstra sayfa ayrı bir tasarım ve planlama gerektirir. Tasarımcının emeği arttıkça da buna paralel olarak hizmet bedeli artar.

SEO
yazılım dili

SEO, web sitenizin internetin derinliklerinde kaybolmaması için gereken olmazsa olmaz hizmetlerden bir tanesidir. Her web sitesi için farklı hizmet süreleriyle yapılması gerekir. Bu seo ya harcanan mesai de haliyle web tasarımı maliyetini etkiler.

Responsive Tasarım

yazılım dili

Responsive tasarım, web sitesinin mobil ve tablet cihazlardan girildiğinde site içindeki resim, yazı gibi elementlerin ekran genişliğine göre şekillenip düzgün görünmesini sağlar. Bilindiği üzere web sitelerine mobil cihazlardan girdiğimiz zaman siteyi görüntülemekte güçlük çekebiliriz. Hatta bazen web sitenin pc üzerinden görebildiğimiz bir kısmını mobil cihaz üzerinde göremeyiz. İşte bütün bunların yaşanmaması için responsive tasarım iyi bir web sitesi için olmazsa olmaz konumdadır. Haliyle de bir web sitesinin responsive tasarıma sahip olması hizmet bedelini arttırır.

Site Altyapı Tipi

Web sitesi tasarım fiyatını etkileyen diğer bir faktör de sitenin altyapı tipidir. Örneğin bir e-ticaret sitesiyse ona uygun olarak ödeme sistemi olması gerekir. Bu da hizmet bedelini yükseltir veya bir blog sayfasıysa daha az emek ister. Daha az emek daha düşük maliyet anlamına gelir.

Web Tasarımı İçin Fiyat Teklifi Nasıl Alınır?

Web tasarımı, günümüz markalarının en fazla ihtiyaç duyduğu hizmetlerden bir tanesidir. Bu hizmeti sağlayan bir çok ajans bulunmakta ancak hangi ajansın sizin için daha uygun olduğuna karar vermek oldukça zor. Bu noktada Edvido’nun önemi ortaya çıkıyor. Edvido.com üzerinden oluşturacağınız ajans talebi ile firmanız için en optimum ajansları görüntüleyebiliyorsunuz ve onlardan birini tercih etme imkanına sahip oluyorsunuz.

Uygun Fiyatlı Web Tasarımı Nasıl Bulunur?

“Web tasarımı için fiyat teklifi nasıl alınır” başlığı altında anlattığım gibi Edvido.com üzerinden oluşturacağınız talep ile birçok web tasarım ajansından fiyat teklifi alabileceksiniz ve bu sayede firmanız için en uygun fiyatlı olan web tasarım ajansını seçme şansına sahip olabileceksiniz.

Web Tasarımına Hangi Hizmetler Dahildir?

Web tasarımına dahil olan birçok hizmet vardır, bunları alt alta maddeler halinde sıralamak istiyorum.

  • Site bilgisi ve mimarisi
  • Mobil uyumlu ve duyarlı tasarım
  • Kullanılabilirlik
  • Kolay Okunabilir Site Tasarımı
  • Dönüşümler için Optimize Edilmiş Web Tasarımı
  • Site Hızı Tasarımı
  • Görüntülerin Optimizasyonu

Kullanıcı Dostu Web Tasarım için Dikkat Edilmesi Gerekenler

Web siteniz kullanıcılarınız için günün her saati hizmete açıktır. Bu sebeple web sitenizin günün her anında iyi işleyen dinamik bir yapıya sahip olması gerekiyor. Ziyaretçilerinizi memnun etmek, markanıza olan itibarı arttırır. Ziyaretçilerinize iyi bir kullanıcı deneyimi yaşatmak için nelerin gerekli olduğunu bilmek bu noktada fayda sağlar.

  • Web sitesinde işletmeniz, markanız hakkında mutlaka detaylı bilgi sunun.
  • Sitenizin hızlı yüklenediğinden ve akıcı olduğundan emin olun.
  • Ziyaretçilerinizin sitenizin tamamına kolay bir şekilde erişmesini sağlayın.
  • Mobil uyumluluğunun olmasını önemseyin.
  • Renk seçimine dikkat edin.

Web Sitenizde Olması Gereken Özellikler

Platform ve Domain Adı

Web sitenizi oluşturmak için yapmanız gereken ilk adım web sitenizin kurulu olacağı platformu seçmek ve uygun bir alan ismi almaktır. Wordpress, SquareSpace, Substack ve Hostinger gibi platformlar blog oluşturmak için kullanabileceğiniz en popüler platformlara örnek olabilir. Web sitenizi bu platformlar üzerinden veya kendi yazılımınızla geliştirip özelleştirebilirsiniz. Domain adı ise web sitelerinin sonundaki .com, .net gibi uzantılarla ve farklı isimlerle alınabilir.

Temel Bölüm ve Sayfalar

Her profesyonel web sitesinde olmazsa olmaz sayfalar vardır. Bu temel sayfaları hakkımızda sayfası, iletişim ve adres sayfası ve blog sayfası olarak üç kategoriye ayırabiliriz.

Hakkımızda Sayfası

Hakkımızda sayfasında şirketinizin hikayesinden ve misyonundan kısaca bahsedebilirsiniz. Eğer bu bir kişisel blogsa kendinizle ilgili genel bilgiler verip bu blogu yazma amacınızı ve hikayenizi anlatabilirsiniz. Hakkımızda sayfası kendinizi anlatma fırsatı sağladığı için oldukça önemlidir.

İletişim ve Adres

İletişim bilgilerinin ve adres bilgisinin açık ve ulaşılabilir olması bir blog için en önemli şeylerden biridir. Özellikle ulaşım bilgileri için harita eklemek ve alternatif rotaları belirtmek sizi öne çıkarır.

Blog Sayfası

Blog sayfası tüm yazılarınızın bir araya geldiği, web sitenizin gövdesini oluşturan sayfadır. Blog sayfasında kategorileri net bir şekilde ayırdığınıza ve yazıların kolayca ulaşılabilir olmasına dikkat etmeniz gerekiyor.

SEO Optimizasyonu Ayarları

SEO optimizasyonu blogunuzun Google, Yandex, Yahoo gibi arama motorları algoritmasında öne çıkmasını amaçlar. SEO optimizasyonu sağlamanın çeşitli metotları var; yazılarınızın kalitesini belirli bir seviyede tutmak ve anahtar kelimeleri kullanmak SEO’nun ilk adımlarını oluşturuyor. Anahtar kelimelerin yanı sıra bağlantılı kelimeleri kullanmak da SEO optimizasyonuna katkı sağlıyor. örneğin futbolla ilgili bir yazıda hakem, saha, top gibi konuyla ilgili diğer anahtar kelimeleri kullanmak SEO’nun hedeflerinden biri.

İyi Tasarlanmış ve Anlaşılır Bir Arayüz

Websitenizin arayüzü tasarımı sizin müşterinin gözünde oluşturacağınız imajı belirler. Bu nedenle hem estetik ve modern hem de anlaşılır ve kullanışlı bir arayüzü oluşturmak web tasarımının en önemli önceliklerinden biridir.

Responsive Tasarım

Web tasarımında ihmal edilmemesi gereken bir konu web sitenizin mobil uygulamalarda arayüzünün nasıl görüneceğidir. Mobil uygulama için de kullanışlı bir arayüz oluşturmayı hedeflemeniz gerekir.

Özgün ve Kaliteli İçerik

Web tasarımı konusunda dizayn ve SEO optimizasyonuna fazlaca öncelik verip en önemli konulardan birini göz ardı edebiliyoruz; özgün ve kaliteli içeriği. Tabii ki web sitenin arayüzü, dizaynı ve SEO uyumluluğu çok büyük önem taşıyor ama sitenizde özgün, faydalı ve okura hitap eden yazılar olmadığı sürece istediğiniz sonuca ulaşamayabilirsiniz.

Düzenli Teknik Kontrol ve Destek

Web tasarımı konusunda düzenli teknik kontroller ve teknik destek sağlamak sitenin devamlılığını sağlamak açısından çok önemlidir. Teknik kontrol ve desteği ihmal etmeyin.

Web Tasarım Firması Seçerken Bilinmesi Gerekenler

Birlikte çalışacağınız web tasarım firmasını bazı standartları göz önüne alarak ve dikkat ederek seçmek büyük önem taşır.

Profesyonellik

İlk olarak birlikte çalışacağınız web tasarım firmasının güvenilir ve profesyonel bir firma olduğundan emin olmanız gerekir. Çalışmayı düşündüğünüz web tasarım firmasının daha önce tasarladıkları web sayfalarını, web tasarımıyla site trafiğinde oluşan değişim analizlerini ve aldıkları geri dönütleri incelemek profesyonelliği konusunda fikir sahibi olmanızı sağlar.

Kaliteli ve Özgün Tasarım

Web tasarımında firmanın kullandığı imza bir dizayn biçimi olabilir ve bu tasarıma özgünlük katar. Ama web tasarımının başka bir firmayla birebir benzerliğinin olmaması en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biridir. Özgün, kullanışlı ve estetik bir tasarım hedeflenmelidir.

Tutarlı Fiyatlar

Çalışacağınız web tasarım firmasının dürüst ve tutarlı fiyatlar sunmasına dikkat edebilirsiniz. Web tasarım firmalarının fiyatlandırma konusunda şeffaf ve açık olması gerekir.

Sürekliliğe ve Geri Dönüt Mekanizmaları

Tasarım sürecinde karşılıklı iletişim ve geri dönütlerle ilerleyen bir web tasarım firmasıyla çalışmak istediğinize en yakın sonuçları elde etmenizi sağlar. Oluşabilecek sorunları kontrol edecek mekanizmaları oluşturmak ve herhangi bir problem durumunda da geri dönüş sağlamak sürekliliği sağlayan faktörlerden biridir.

Danışmanlık Sağlamak

Web tasarım firmalarının birlikte çalışacakları danışmanlık sağlaması da web tasarım firmasını seçerken dikkat edilmesi gereken faktörlerden biridir.

Web Tasarım Fiyatlarını Etkileyen Faktörler

Web tasarım firmalarının fiyat aralığı çok geniş ve değişkendir. Web tasarımı için uygun fiyatlı freelancerlar ve firmalar bulmak da çok yüksek fiyatlarla karşılaşmak da mümkün. Web tasarımı fiyatlandırmasındaki bu değişime neden olan faktörleri dört maddede listeleyebiliriz. 

Web Sitesinin Bulunacağı Platform

Web sitesini hangi platformda kurulu olacağını seçmek fiyatı etkileyen faktörlerden biridir.

Şablon veya Özel Tasarım

Web sitenizin tasarımının belirli bir şablon üzerinden kurulması veya özel olarak tasarlanması da fiyatı etkileyen faktörlerden biridir.

Çalışacağınız Web Tasarım Firmasının Fiyat Politikası

Web tasarım firmasının genel fiyat politikası da size sunulacak fiyatları etkileyen faktörlerden biridir. Web tasarım ajansının tecrübesi, birlikte çalıştığı yazılımcıların ve tasarımcıların deneyimi gibi unsurlar fiyat politikasını etkiler.

Web Site Türleri Nelerdir?

Web sitenizi birçok farklı türde oluşturabilirisiniz, en yaygın kullanılan web sitesi türlerini sizin için listeledik.

  • Kişisel Siteler
  • Bloglar
  • İşletme hesapları
  • E-Ticaret Siteleri
  • Dropshipping Siteleri
  • Portfolyolar
  • Etkinlik Siteleri
  • Bilgilendirici Sİteler
  • Kar Amacı Gütmeyen Siteler
  • Online Forumlar

Web Tasarım Danışmanlığı Nedir?

Web tasarım danışmanlığı web sitenizi incelemesi, gerekli analizleri yapması için bir web tasarım uzmanıyla birlikte çalışmayı içerir. Web tasarım danışmanı market analizi yapıp web sitenizin çeşitli açılardan güçlü ve zayıf yönlerini sizinle paylaşır ve geliştirme önerileri sunar. Bir web sitesi danışmanıyla çalışmak mevcut web sitenizi en efektif şekilde yenilemeniz için atmanız gereken ilk adımdır.

Uygun Fiyatlı Web Tasarımı Nasıl Bulunur?

Uygun fiyatlı ve ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi karşılayacak bir web tasarım firması bulmak için Edvido’yu ziyaret edebilirsiniz. Edvido özgün ve kaliteli web tasarım ajanslarıyla firmaları buluşturmayı hedefleyen bir platformdur. Edvido ile iletişime geçerek uygun fiyatlı ve profesyonel web tasarım ajanslarıyla çalışma fırsatı yakalayabilirsiniz.

Kişisel Web Sitesi Nedir?

Kişisel web sitesi kendi kişisel markanızı oluşturmak ve işinizin portfolyosunu oluşturmak için kullanabileceğiniz bir web sitesi türüdür. Kişisel web sitesi en yaygın kullanılan web sitesi türlerinden biridir. Doktorlar, dişçiler, diyetisyenler, mimarlar ve tasarımcılar gibi çeşitli meslek grupları için kişisel web sitesi mesleki yeterliliklerini kaydetme ve kişisel markalarını oluşturma aracı olur.

Aynı zamanda kişisel web sitesini blog formatında yayınlayabilirsiniz. Kişisel blog yayınlamak ilgi alanlarınız konusunda araştırma yapmayı ve üretmeyi rutin haline getirmenizi gerektirir. Bu nedenle kişisel web sitesi kurarak düzenli olarak blog yazmak kişisel gelişiminize ve kariyerinize farklı açılardan katkı sağlar.

Tek Sayfalık Web Sitesi Nedir?

Tek sayfalık web sitelerinde tüm web sitesi tek bir Html koduyla bir sayfada toplanır. Tek sayfalık web siteleri kurulum açısından daha kolaydır. Aynı zamanda tek sayfalık web siteleri siteyi ziyaret edenlerin tüm içeriklerinize tek sayfada ulaşabilmesine olanak sağlar.

Tek sayfalık web siteleri “landing page” olarak sizin için bir açılış ve temsil sayfası haline gelebilir. Tek sayfalık web sitenizin amacı tüm içeriklerinizi bir arada gösterebilmektir. Aynı zamanda ziyaretçilerin hareketini analiz etmeyi de kolaylaştırır.

Tek sayfalık web siteleri SEO optimizasyonu için de farklı avantaj ve dezavantajlar oluşturur. Genel olarak tek sayfalık web sitelerinin kontrol panelinden sürekli olarak düzenlenmesi gerekir. SEO optimizasyonu için sayfa içerisindeki backlinkleri div etiketini kullanarak birbirinden ayrı bölümlere ekleyebilirsiniz.

Sonuç olarak, tek sayfalık web siteleri farklı avantajlar ve dezavantajlar sağlar. Kolay bir kurulum ve tasarım sunması ve kullanıcı için kolay bir kullanım sağlaması avantajlara örnek gösterilebilir. SEO optimizasyonu, siteyi güncel tutmak ve içeriklerin zenginleştirilmesi ise tek sayfalık web siteleri için biraz daha zor olabilir ve dezavantaj oluşturabilir.

Web Tasarım Unsurları

Web Tasarım Unsuru

Açıklama

Kullanıcı Deneyimi

Web sitesinin kullanıcılar için kullanımı kolay ve keyifli olmalıdır.

Responsive Tasarım

Web sitesi farklı cihazlarda (mobil, tablet, masaüstü) uyumlu olmalıdır.

Platform ve Domain

Web sitenizin kurulu olacağı bir platform ve kullanacağınız domain adının belirli olmalıdır.

Temel Web Sayfaları

Her web sayfasında bulunması gereken temel sayfalar; landing page, hakkımızda sayfası ve içerik sayfasının bulunması gerekir.

Özgün ve Kaliteli İçerik

Web sitenizde yer alan içeriğin faydalı, okuması kolay, özgün ve kaliteli olması gerekir.

Arayüz

Web sitenizin arayüzünün kullanışlı, iyi tasarlanmış ve estetik olarak uyumlu olması gerekir.

SEO Ayarları

SEO ayarlarını kontrol etmek ve SEO uyumlu içerikleri web tasarımında entegre etmek gereklidir.

Teknik Kontrol

Web tasarımı sürecinde ve sonrasında gerekli teknik kontrolleri yapmak ve karşılıklı iletişimle tasarımı ilerletmek önemlidir.

Web Tasarım Trendleri - 2024

Web Tasarım Trendi

Açıklama

Koyu Temalar

Koyu renkli, daha modern duran temaları daha sık görmeye başlıyoruz.

Video Arka Planlar

2024’te dinamik arka planları çok daha sık görmeye başladık. Bu arka planlar daha futuristik ve dinamik bir izlenim oluşturuyor ve kullanıcıya profesyonel bir imaj iletiyor. 

Maksimalist Tasarımlar

Geçtiğimiz yıllarda hakim olan bej renkli, minimal tasarımlar artık geride kaldı. 90’ların yeniden gündeme gelmesi web tasarım trendlerine de yansıyor ve daha canlı, koyu renkler, videolar, dokular, yer kaplayan maksimalist tasarımlar gündeme çıkıyor.

Yapay Zeka Entegre Edilmiş Tasarımlar

Yapay zekayı web tasarıma entegre etmek yeni bir trend, hatta gereklilik haline geliyor. Yapay zeka aracılığıyla site ziyaretçileriyle interaktif deneyimler ve videolar gibi farklı unsurları ekleyebilirsiniz.

Akışkan “Serüven” Tarzı Tasarımlar

Web tasarımında bu sene daha realist, dinamik, hareketli, kullanıcıyı bir akışın ve hikayenin içerisine alan tasarımları görmeye başlıyoruz.

Web tasarımı ile ilgili sıkça sorulan sorular

Web tasarımı; görseller ve metinlerden oluşan web sayfası içeriklerinin web sitesi kullanıcılarına belirli bir tasarım ile sunulmasıdır.

Web tasarım hizmeti fiyatları hangi aralıkta?

Türkiye'de güvenlir bir web tasarım ajansından hizmet almanın aylık bedeli 20.000-300.000 TL arasında değişiyor. Kurumsal veya büyük ölçekli firmalarda ise fiyatlar 100.000 TL’den başlıyor.

Bu fiyatlara hangi hizmetler dahil?

Web tasarım paketiniz sizin hedeflerinize uygun şekilde hazırlanır ve hizmet içeriği de buna göre belirlenir. Ancak temel hizmetler tüm paketlere dahildir.

Sektörünüzde tecrübeli hedeflerinize uygun ajanslardan teklif alın.

En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al
icon
4.57/5
star iconstar iconstar iconstar iconstar icon
15000+ Müşteri Yorumu