Yapay Zeka ile Video Oluşturma Araçları

5 Dakika Okuma Süresi

Yapay zeka kullanarak kolayca video oluşturabileceğiniz araçlar hakkında detaylı bilgi için blog yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Yapay Zeka ile Video Oluşturma Araçları

Yapay zeka (AI) kullanıma girdiği günden beri deyim yerindeyse, neredeyse el atmadığı alan kalmadı. Bu yazıda da farklı amaçlar için kullanım kolaylığı sağlayan yapay zeka ile video oluşturma konusunu ele alacağız. Video içeriği üretmek, görselliğin can alıcı bir pazarlama unsuru haline geldiği günümüzde, rekabet içindeki işletmeler ve içerik oluşturucular için vazgeçilmezlerden biri. Araştırmalar, çevrimiçi trafiğin %80'den fazlasını video trafiğinin oluşturduğunu da ortaya koyuyor.

Giderek daha fazla kullanıcı videoyu, resim ve metin gibi çevrimiçi içerik oluşturma yöntemlerine tercih eder hale geldi. Geleneksel yöntemle video içeriği üretmek ise çok daha maliyetli ve zaman alıcı bulunmaya başladı. İşte tam bu noktada yapay zeka imdada yetişti. Yapay zeka ile video oluşturmak çok daha kolay ve erişilebilir olmasıyla öne çıkıyor. Yapay zeka destekli video oluşturma araçlarıyla, metin, görüntü ya da video kliplerden anında video oluşturulabiliyor. Böylece her isteyen kendi videosunu yaratabiliyor.

Yapay Zeka ile Video Oluşturmanın Avantajları

Yapay zeka destekli video oluşturma pek çok sektörde kullanılabilir. Örneğin; işletmeler pazarlama kampanyaları için, eğitimciler dersler ve sunumlar için ya da müzik ve film sektörü yine video üretmek için yapay zekadan yararlanabilir. Yapay zeka ile alışılagelmiş video oluşturma teknikleri hızla ve kökten değişiyor. Peki biraz da yapay zeka ile video oluşturmanın avantajlarına bakalım:

  • Kolaylık: Yapay zeka ile video üretme alışılagelmiş geleneksel yöntemlerden çok daha kolaydır. Yapay zekayla video oluşturmak için uzman olmaya gerek yoktur. Kullanıcılardan sadece metin, görüntü veya video klip sağlaması beklenir. Yapay zeka gerisini oluşturur.
  • Verimlilik: Yapay zeka destekli video oluşturma araçlarıyla zamandan kazanılır. Kullanıcılar fazla uğraşmadan, kolayca videolar elde eder. Böylece işte verimlilik sağlanır.
  • Erişilebilirlik: Video düzenleme konusunda uzmanlık gerektirmeden, yapay zeka ile kolayca video yapımına erişim sağlanır.
  • Kalite: Gelişmiş algoritmaları sayesinde yapay zekalar, kaliteli videolar üretebilir.
  • Görev Otomasyonu: Video oluşturmada yapay zeka kullanmanın bir diğer avantajı, nesnelerin otomatik olarak tanınması, etiketlenmesi veya alt yazıların oluşturulmasında otomasyon sağlamasıdır.
ai-video-generator

En İyi Yapay Zeka Video Oluşturucuları

Videolar oluşturmak yapay zeka video oluşturucuları ile artık çok daha kolay. Video üretmenin geleceğini de tamamen değiştireceği merak konusu olan, en iyi yapay zeka video oluşturucularını daha yakından tanıyalım:

1. Pictory

Pictory, yüksek kaliteli videoları kolayca oluşturup düzenleme imkanı sunar. Video oluşturma deneyimi olmayan içerik oluşturucular ve pazarlamacılar için mükemmeldir. Video düzenlemesi ya da tasarımı konusunda herhangi bir deneyim sahibi olmaya gerek kalmadan, kolayca video üretimi yapılmasını sağlar.

Pictory ile video oluşturmanın ilk adımı, video içeriğinin temelini verecek bir makale sunmaktır. Örneğin blog yazısını, çarpıcı bir sosyal medya videosuna çevirebilir. Videolara otomatik olarak alt yazı yazabilir. Pictory'nin bir başka avantajı da web seminerleri ya da zoom kayıtlarını kullanarak videolar oluşturur.

pictory

2. Synthesys

Synthesys bir yapay zeka video oluşturucu olmasının yanı sıra aynı zamanda videolara yönelik algoritmalar geliştirme konusunda sektör lideri bir firma. Synthesys bir kaç dakikalık süre içinde, açıklayıcı videolar ya da ürün eğitimleri gibi video içerikleri geliştirebiliyor.

Synthesys'in öne çıkan bir başka özelliği, dudak senkronizasyonu yapan yapay zeka video teknolojisi sunması. Tek yapmanız gereken, Synthesys'in avatarlarından birini seçerek, 140'tan fazla dil seçeneğinden birinde senaryo yazmak. Bu kadar basit, Synthesys kısa sürede yüksek kaliteli bir video içeriği üretmiş olacak. Synthesys ayrıca, 254 stilde ses bankası ve yüksek çözünürlüklü çıktı sunuyor.

synthesys

3. Synthesia

Yapay zeka video oluşturucularından yararlanan Google, Nike, BBC gibi alanında dev isimlerin tercihlerinden olan Synthesia var sırada. Synthesia yetmişten fazla avatarlarıyla video içeriği oluşturma özelliğiyle öne çıkıyor. Mevcut avatarların dışında kullanıcının kendisine ait bir avatar da oluşturması mümkün. Platform 60'tan fazla dil ve çeşitli şablonlar, bir ekran kaydedici, bir medya kitaplığı ve çok daha fazlasını sunuyor kullanıcılarına. Tek bir hareketle kolayca düzenlenen seslendirme ve alt yazı özelliği, Synthesia'nın diğer özelliklerinden.

synthesia

4. Deepbrain

Yapay zeka oluşturucularının zamandan tasarruf etme özelliği Deepbrain yapay zeka oluşturucuda da mevcut. Komut dosyalarını yükleyip, temel metni kullanarak çok kısa süre içinde video oluşturmasıyla tanınıyor. Deepbrain'le çalışmaya başlamak için:

  • Yeni bir proje için, mevcut şablonlardan birini ya da kullanıcıya özel şablonu seçmek,
  • Komut dosyasını manuel ya da kopyala yapıştır yaparak girmek,
  • Uygun dili ve AI modelini seçmek.

Artık Deepbrain yapay zeka oluşturucusuyla sentezlenen video aktarıma hazır.

deepbrain

5. InVideo

InVideo ile video içeriği oluşturmanın en rahat yanı, video oluşturmak için arka plana gerek duyulmamasıdır. Bu özelliğiyle herkesin kolayca kullanabileceği bir yapay zeka uygulamasıdır. Diğer yapay zeka oluşturucular gibi InVideo'da giriş metninden yola çıkarak, kısa sürede kaliteli videolar oluşturabilir. Metin irildikten sonra profesyonel tasarımlı, animasyonlu şablonların içinden istenilen seçilebilir. Video hazır hale geldikten sonra doğrudan sosyal medya uygulamalarında paylaşılabilir. InVideo ücretsiz kullanımıyla da özellikle küçük işletmeler tarafından tercih ediliyor.

invideo

6. HeyGen

HeyGen, kullanıcıların birkaç dakika içinde mevcut metni, profesyonel bir videoya dönüştürmesini sağlar. İş amaçlı videolar ve PowerPoint sunumlarına imkan verir. 40'tan fazla dilde 300'den fazla ses seçeneğiyle geniş bir yelpazeye sahiptir. Kişiselleştirilmiş bir avatar ile kullanıcının sesini kaydetmesine imkan verir. HeyGen, günlük 1 dakika ücretsiz kullanım imkanı vermekte.

heygen

7. Veed.io

Veed.io, otomatik transkripsiyon özelliğine sahip bir yapay zeka uygulayıcısı. Otomatik metne dönüştür, tuşuyla komut dosyasının anında indirilmesini sağlıyor. Videoyu oluşturmak için özel metin, renk ve yazı tipi kullanıyor. Herhangi bir yazılım indirmeden kullanım imkanı sağladığı için, video düzenleme deneyimine sahip olmayanlar tarafından da kolayca kullanılıyor. Veed.io'nun 10 dakikanın altındaki videolar için ücretsiz kullanma imkanı var.

veed-io

8. Fliki

Komut dosyası tabanlı bir düzenleyiciye sahip olan Fliki ile video oluşturmak çok kolay. Gerçekçi seslendirme özelliğine sahip Fliki, 75'ten fazla dilde 2000'den fazla gerçekçi-Metin-Konuşma sesi içeriyor. Flikiyi öne çıkaran özelliği, metinden konuşmaya ve metinden videoya yapay zeka özelliklerini tek bir yerde birleştirmesi. Fliki ile, eğitici videolar, açıklayıcı ürün demoları, sosyal medya reklamları ve videoları gibi çok çeşitli videolar yapılabilir.

fliki

9. Colossyan

Colossyan yapay zeka video oluşturucuları arasında, çeşitli aksan ve dillerde okuma yapabilen avatarlarıyla öne çıkıyor. Avatarların kıyafetlerini değiştirme özelliği de bulunuyor. Colossyan ile otomatik çeviriler ve alt yazılar oluşturmak, ekran kaydı aracılığıyla mesajları geliştirmek mümkün.

colossyan

10. Elai.io

Elai.io, kullanıcılarına çok çeşitli video içeriği oluşturma imkanı sunuyor. Elai.io yapay zeka ile sadece 3 adımda, bir makale ya da blog içeriğinden profesyonel bir video oluşturmak mümkün. İlk yapmanız gereken bir blog yazısı URL'sini ya da HTML bağlantıyı kopyalayıp, yapıştırmak. Sonrasında ise videoyu oluşturup, indirmek. Elai.io özellikle seslendirme yapmak isteyenler ya da eğitici videolar oluşturmak isteyenler için uygundur. Uygulama 60'ın üzerinde dil seçeneği ve 25'ten fazla avatar özelliğine sahip.

elai-io

11. FlexClip

Yapay zeka video oluşturucusu FlexClip, yüzlerce video şablonu, alt yazılar, arka plan kaldırıcı ve metinden konuşmaya motoruna sahip. Sezgisel arayüzüyle her kullanıcı için kolaylık sağlar. FlexiClip, özellikle şirket içi iletişim ve ürü tanıtımları için videolar oluşturma konusunda dikkat çekiyor.

flexclip

12. Wave Video

Yapay zeka video oluşturucuları arasında son derece popüler bir platformlardan biri de Wave Video'dur. Wave Video, resim ve videolar, metin kaplama efektleri, ses ve alt yazı içeren araçlarıyla öne çıkıyor. Platform, Facebook, Instagram ve web sitesi tabanlı uygulamalar için video formatlarına sahip.

wave

Yapay Zekayı İşimde Nasıl Kullanabilirim?

Yapay zeka ile “text to video” kategorisindeki çalışmalar oldukça hızlı ilerliyor. Gerçi artık her alanda yapay zeka çok hızlı gelişiyor. Bununla birlikte yapay zeka etiği gibi konular da 2024 yılı boyunca gündemde yer alacak gibi görünüyor. Hatta bu konuyla ilgili Elon Musk’un 2023 yılının Kasım ayında yaptığı bir röportajdaki bu konuşması da oldukça dikkat çekti:

“İnsanların kötü olduğunu düşünmeye başlarsanız, sonra varacağınız doğal sonuç ölmeleri gerektiğidir. Yapay zekâ yok oluşçular tarafından programlanırsa, başlıca fonksiyonu insanlığın yok oluşu olacak ve bunun kötü olduğunu bile düşünemeyecek” dedi.

Elon’un bu röportaj kesitine katılanlar olduğu gibi katılmayanlar da var. AI henüz çok yeni ve inanılmaz bir hızla gelişmeye devam ediyor. AI tarafındaki gelişmeler birçok sektörde dengeleri de aynı hızla değiştiriyor. Bu kimilerinde bir korkuya neden olurken, kimileri için ise yeni başlangıçlar için bir fırsat olarak görülüyor.

Artık neredeyse tüm sektörlerde tekrarlayan işleri otomasyona dönüştürmek için AI kullanımına geçiliyor. Sizin de işlerinizde yapay zekayı kullanmak gibi bir düşünceniz varsa, bu düşüncelerinizi hayata geçirebileceğiniz profesyonel yazılım firmalarına Edvido ile kolayca ulaşabilirsiniz. Edvido’da listelenen yazılım ajanslarından kolayca fiyat teklifi alabilir ve projelerinizi geliştirmeye başlayabilirsiniz.

Sektörünüzde tecrübeli hedeflerinize uygun ajanslardan teklif alın.

En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al
icon
4.57/5
star iconstar iconstar iconstar iconstar icon
15000+ Müşteri Yorumu
Projeleriniz için size özel seçilmiş güvenilir ajanslardan teklif alın ve en iyisiyle çalışmaya başlayın
En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al