EDVİDO BİLİŞİM YAZILIM VE E-TİCARET A.Ş. ÇEREZ POLİTİKASI

EDVİDO, internet sitesini ziyaret eden kullanıcılarının paylaşmış olduğu bilgilerin gizliliğini sağlamayı öncü ilke olarak kabul etmiştir.

EDVİDO BİLİŞİM YAZILIM VE E-TİCARET A.Ş. ÇEREZ POLİTİKASI

Edvido Bilişim Yazılım ve E-Ticaret A.Ş. (“Şirket”) olarak; kişisel verilerinizin gizliliği ve güvenliği en önemli önceliklerimiz arasındadır. Bu kapsamda, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun ("KVKK”) 10. maddesinden doğan aydınlatma yükümlülüğümüzü yerine getirmek amacıyla kişisel verileriniz hakkında sizleri bilgilendirmek isteriz. (Kişisel veri, kimliğinizi belirli ya da belirlenebilir kılan her türlü bilgi anlamına gelmektedir.)

Veri sorumlusuyla irtibata geçmek için aşağıdaki kanalları kullanabilirsiniz:

Adres: BALMUMCU MAH. BARBAROS BLV. IBA BL NO: 26 İÇ KAPI NO: 8 BEŞİKTAŞ/ İSTANBUL

Telefon: 0551 018 22 64

Mail: info@edvido.com info@edvido.com

Şirket’e ait olan www.edvido.com uzantılı internet sitesi, çerez (cookie) kullanan bir sitedir.

İşbu Çerezlere Yönelik Aydınlatma Metni’nin amacı, www.edvido.com uzantılı internet sitemizde kullanılan çerezlerin terminal cihazlarınıza yerleştirilmesi aracılığıyla otomatik yolla elde edilen kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin olarak, hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullandığımız ve bu çerezleri nasıl yönetebileceğiniz hakkında sizlere bilgi vermektir.

İşbu Çerez Politikasında, web sitesinin ziyaretçilerine daha iyi bir hizmet sağlanması ve işlevsel bir çevrimiçi ortam sağlamak adına kullanılan çerezler ziyaretçilere açıklanmış, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (“KVKK”) uygun olarak elde edilen kişisel verilerin işlenmesinin nasıl olduğu ve kullanıcının kanuni hak ve yetkileri belirtilmiştir.

Çerez Nedir?

Çerez, bir web sitesi ziyaret edildiğinde sabit sürücüde veya tarayıcı klasöründe depolanan, çoğunlukla harf ve sayı kombinasyonlarından oluşan düşük boyutlu metin dosyasıdır. Çerezlerin kullanılma amacı şirket web sitesinin daha hızlı ve daha işlevsel hizmet sunmasıdır. Çerezler web sitesi ziyaretçisine kişiselleştirilmiş bir çevrimiçi ortam sunma faaliyetine hizmet etmektedir. Tüm ziyaretçi ve kullanıcılarımız web sitesinde kullanılan çerezleri kabul etme, reddetme, çerez tercihlerini belirleyebilme ve değiştirme hakkına sahip bulunmaktadır. Bununla birlikte ziyaretçi ve kullanıcılar mevcut çerezlerin silinmesini ve yok edilmesini Şirket’ten talep etme hakkına da sahiptir.

Çerez Türleri

Çerez türlerini, kullanım amaçlarına göre çerezler, sürelerine göre çerezler ve taraflarına göre çerezler olmak üzere üçlü bir tasnife tabi tutmak mümkündür.

A. Kullanım Amaçlarına Göre Çerezler

Çerezin kullanılma amacına göre yapılan bu sınıflandırmada kesin gerekli çerezler, tercih çerezleri, istatistik çerezleri ve pazarlama çerezleri açıklanmıştır.

a. Kesin Gerekli Çerezler

Kesin gerekli çerezler, web sitesinde gezinmek ve sitenin güvenli alanlarına erişim gibi özellikler için kullanılmaktadır. E-ticaret mağazalarında çevrimiçi alışveriş yapılırken alım satım işleminin sona erdirilebilmesi için kullanıcının tercih ettiği ögelerin bir sonraki adım için saklı tutulması gerekmektedir. E-ticaret sitelerinde ögelerin alışveriş sepetinde tutulmasına izin veren çerezler, kesin gerekli çerezlere örnek olarak sayılabilir. Kesin gerekli çerezler, genel olarak birinci taraf oturum çerezleridirler. Bu çerezler için onay alınması gerekmese de çerezin neden kullanıldığı ve çerezin gerekliliği kullanıcıya açıklanmalıdır.

b. Tercih Çerezleri

Web sitesinde geçmişte yapılan seçimlerin (kullanıcı adı bilgisi, parola bilgisi, hangi dilin tercih edildiği vb.) ne olduğunun hatırlaması sağlanır. Web sitesine otomatik girişi sağlayan tercih çerezleri, işlevsel çerezler olarak da adlandırılmaktadır.

c. İstatistik Çerezleri

Performans çerezleri olarak da bilinen istatistik çerezleri, web sitesinin kullanımına ilişkin anonim, istatistiksel veri sağlayan çerezlerdir. İstatistik çerezleri ile kullanıcının web sitesini nasıl kullandığı, ziyaret ettiği sayfalar, tıkladığı bağlantılar depolanabilmektedir. Anonim hale getirilen istatistik çerezleri, web sitesi kullanıcısını tanımlamak için kullanılmamaktadır. Bu çerezlerin amacı, web sitesini daha işlevsel hale getirmektir.

d. Pazarlama Çerezleri

Pazarlama çerezleri, reklam verenlerin kullanıcının ilgisine göre reklamlar sunmasını sağlayan çerezlerdir. Web sitesi kullanıcısının karşılaştığı reklamların istatistiksel verileri, pazarlama çerezleri yoluyla elde edilen veriler, diğer kuruluşlarla veya reklam verenlerle paylaşılabilir. Bunlar kalıcı olarak depolanabilen çerezlerdir.

B. Depolanma Sürelerine Göre Çerezler

Çerezler, verinin elde tutulma süresine göre oturum çerezleri ve kalıcı çerezler olarak ikiye ayrılmaktadır. Oturum çerezlerinin kalıcı çerezlerden farkı geçici, anlık veri bilgisi sağlamasıdır.

a. Oturum Çerezleri

Oturum çerezleri, kullanıcının tarayıcıyı kapatması veya oturumun sona ermesi süresine kadar depolanabilecek veriler sağlamaktadır. Kısa süreli çerezlerdir.

b. Kalıcı Çerezler

Kalıcı çerezler, çerezin kullanıcı tarafından silinme tarihine kadar veya çerez için belirli son kullanım tarihine kadar sürücüde yer alan çerezlerdir. Kalıcı çerezlerin kodlarında değişken süreli, yazılı bir son kullanma tarihi vardır. E-Gizlilik Direktifine göre kalıcı çerezlerin 12 aydan daha uzun sürmemesi gerekmektedir.

C. Taraflarına Göre Çerezler

Çerezin hangi taraftan/kaynaktan cihaza yerleştiğine göre yapılan sınıflandırmadır.

a. Birinci Taraf Çerezleri

Doğrudan ziyaret edilen web sitesi tarafından cihaza yerleştirilen çerezlere verilen addır.

b. Üçüncü Taraf Çerezleri

Doğrudan ziyaret edilen web sitesi tarafından değil, reklam veren veya analitik sistem gibi üçüncü bir tarafça cihaza yerleştirilen çerezlerdir.

Çerez Adı
Çerezin Kullanım Amacı
Çerezin Saklanma Süresi
_fbp
Facebook tarafından, web sitesini ziyaret ettikten sonra Facebook’ta veya Facebook reklamcılığı (İnstagram vs.) tarafından desteklenen bir dijital platformda anlamlı reklam ve remarketing süreçleri için kullanılan çerez türüdür.
3 ay
_ga
Google Analytics tarafından yüklenen _ga çerezi, ziyaretçi, oturum ve kampanya verilerini hesaplar ve ayrıca sitenin analiz raporu için site kullanımını takip eder. Çerez, bilgileri anonim olarak saklar ve benzersiz ziyaretçileri tanımak için rastgele oluşturulmuş bir sayı atar.
35 gün
_gcl_au
Hizmetlerini kullanan web sitelerinin reklam verimliliğini denemek için Google Etiket Yöneticisi tarafından sağlanmıştır.
3 ay
_gid
Google Analytics tarafından yüklenen _gid çerezi, ziyaretçilerin bir web sitesini nasıl kullandığına ilişkin bilgileri depolarken aynı zamanda web sitesinin performansına ilişkin bir analiz raporu oluşturur. Toplanan verilerden bazıları, ziyaretçi sayısını, bunların kaynağını ve anonim olarak ziyaret ettikleri sayfaları içerir.
1 gün
amplitude_id_661f7592209d5c68…
Kullanıcıların sitede nerelere tıklayarak nereleri gezdiğini daha iyi takip edebilmek için kullanılan çerez türüdür.
1 yıl 1 hafta
_ga_FKQMLE94HH
Google tarafından otomatik eklenir
1 ay 1 hafta
_gat
Google tarafından otomatik eklenir
1 saat
auth_strategy
Zorunlu ( Login olmak için kullanılan çerez türüdür.)
1 ay
campaign_first
Siteyi ilk defa kullanan kullanıcının ilk kez hangi kampanyadan faydalandığını ve hangi reklamları kullanarak siteyi ziyaret ettiğine ilişkin kullanılan çerez türüdür.
1 yıl
campaign_last
Kullanıcının en son girişinde hangi kampanyadan veya reklamdan yararlandığını tespit etmek için kullanılan çerez türüdür.
1 yıl
adv_language
Sitede bulunan dil desteğinin düzgün bir şekilde çalışabilmesi için kullanılan zorunlu çerez türüdür.
1 yıl
first_visited
Kullanıcının siteye giriş yapmış olduğu ilk URL’yi tespit eden çerez türüdür.
1 gün
offer_first_visited
Kullanıcının sitede teklif almış olduğu URL’yi tespit edebilmek için kullanılan çerez türüdür.
1 gün
sessionId
İşlem yapan kullanıcıların aynı olup olmadığını ve siteyi kaç kere ziyaret ettiğini tespit etmek için kullanılan çerez türüdür.
15 dk
source_first
Siteye ilk defa kullanan kullanıcının ilk kez hangi kaynaktan(reklam, google, direct vs.) geldiğini anlamak için kullanılan çerez türüdür.
1 yıl
source_last
Kullanıcının en son girişinde hangi kaynaklar vasıtası ile siteye geldiğini tespit eden çerez türüdür.
1 yıl
trackingId
Siteye gelen kullanıcının aynı kişi olup olmadığını tespit etmek için kullanılan çerez türüdür.
1 yıl

Gizlilik Ve Çerez Yönetimi

Web sitesini kullanan kullanıcılarımıza siteye girişlerinde kullanım kalitesini arttırmak, site kullanımını kolaylaştırarak kullanımdan alınan faydayı arttırmak ve web sitemizi geliştirip güvenlik açıkları ihtimalini önlemek gibi amaçlarla kullanıcıların web sitesine girdiklerinde ziyaret ettikleri bölümlere ilişkin verileri kullanıcılarımızın yasal haklarını gözeterek KVKK kapsamında işliyoruz. Kullanıcılar, siteye giriş yaptıkları andan başlayarak, iletişim formunu kullanmaları da dahil ayrılmalarıyla son bulan süreçte, buraya kadar bahsedilen verilerin işlendiği konusunda bilgilendirildiklerini ve bu kapsamda Şirket tarafından gerçekleştirilecek veri işleme sürecine rızalarının olduğunu kabul ve beyan ederler. Kullanıcılar, web sitelerinin çerezler aracılığıyla kişisel verilerini işlemesini/depolamasını engelleyebilirler. Ayrıca, daha önceden internet tarayıcısındaki çerezleri silebilmektedirler.

Kullanıcılar çerez kullanımını çeşitli yollardan engellemeyebilmektedirler. Kullanıcı olarak eğer çerez kullanımını önlemek istiyorsanız;

Google

Tarayıcınızın adres bölümünde yer alan, “kilit işareti”ni tıklayarak “Çerezler” sekmesinden çerezlere izin verebilir veya engelleyebilirsiniz.

Internet Explorer

Tarayıcınızın sağ üst bölümünde yer alan “Araçlar” bölümünden güvenlik sekmesine tıklayarak “izin ver” veya “izin verme” şeklinde çerezleri yönetebilirsiniz.

Mozilla Firefox

Tarayıcınızın sağ üst köşesinde yer alan “menüyü aç” sekmesinin ardından “Seçenekler” görselini tıklayarak ve “Gizlilik ve Güvenlik” butonunu kullanarak çerezleri yönetebilirsiniz.

Opera

Tarayıcınızın “Tercihler” bölümünde “Gelişmiş”i seçerek “Çerezler” bölümünden çerez yönetimini yapabilirsiniz.

Safari

Telefonunuzun “Ayarlar” bölümünden “safari” sekmesini seçerek “Gizlilik ve Güvenlik” bölümünden tüm çerez yönetiminizi yapabilirsiniz.

Yukarıda verilen bilgilerin yanı sıra aşağıdaki uzantıları kullanarak da çerezleriniz hakkında bilgi sahibi olabilir ve çerez yönetiminizi sağlayabilirsiniz.

Kullanıcının Verilere Erişim Hakkı Ve Talepleri

Kullanıcılar, KVKK’nın 11’inci maddesi kapsamında kendilerine tanınan hak ve yetkiler çerçevesinde, Şirket ’e başvurarak kendileriyle ilgili:

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • İlgili mevzuatta öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • İlgili mevzuat uyarınca yapılan düzeltme, silme ve yok edilme işlemlerinin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptirler.

Yukarıda sıralanan haklarınıza yönelik başvurularınızı adresinden ulaşabileceğiniz “Edvido Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Başvuru Formu”nu doldurarak BALMUMCU MAH. BARBAROS BLV. IBA BL NO: 26 İÇ KAPI NO: 8 BEŞİKTAŞ/ İSTANBUL adresine ıslak imzalı olarak veya noter kanalı ile gönderebilir, info@edvido.com adresine iletebilir veya web sitemizde bulunan müşteri destek butonlarını kullanarak tarafımıza aktarabilirsiniz. Talebinizin niteliğine göre en geç 30 (otuz) gün içerisinde başvurularınız ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır. Ancak talebinizin ek bir maliyet gerektirmesi durumunda Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir.