İnternet Sitesi Nasıl Kurulur? Web Sitesi Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

4 Dakika Okuma Süresi

Günümüzde, çok sayıda uygun fiyatlı ve kullanıcı dostu web sitesi oluşturma yazılımı sayesinde bir web sitesi oluşturmak oldukça kolaydır. Bu yazımızda web sitesi oluşturma araçlarını inceleyeceğiz.

İnternet Sitesi Nasıl Kurulur? Web Sitesi Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Günümüzde, çok sayıda uygun fiyatlı ve kullanıcı dostu web sitesi oluşturma yazılımı sayesinde bir web sitesi oluşturmak oldukça kolaydır. 

Bununla birlikte, iyi bir web sitesi oluşturmak oldukça zor olabilir, çünkü iyi oluşturulmuş bir web sitesinin sahip olması gereken birkaç gereksinim vardır. Bunlar aşağıdaki şekildedir:

  • Hızlı yükleme hızı - web ziyaretçileri yüklenmesi uzun süren bir web sitesini terk etme eğilimindedir, bu nedenle web sitenizin verilerini hızlı ve etkili bir şekilde yükleyebildiğinden emin olun.

  • Duyarlı tasarım - bir web sitesi tasarlarken unutulmaması gereken en önemli noktalardan biri, web sitenizi her türlü cihaz ve tarayıcı ile uyumlu hale getirmektir, böylece herkes web sitenize kolayca erişebilir.

  • Net site yapısı - iyi bir web sitesi, ziyaretçilerin web sitenizde gezinirken sorunsuz bir kullanıcı deneyimi yaşamasına olanak tanıyan net ve temiz bir yapıya sahip olmalıdır.

  • Kullanıcı dostu arayüz - güvenilir web siteleri genellikle kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir. Ziyaretçileriniz için her şeyin kolay anlaşılır ve erişilebilir olması önemlidir.

  • Güncellenmiş orijinal içerik - iyi bir web sitesi genellikle SEO'yu optimize edebilecek ve SERP'deki diğer web siteleriyle rekabet edebilecek orijinal içeriğe sahip düzenli güncellemelere sahiptir.

İnternet Sitesi Nasıl Kurulur?

internet sitesi nasıl kurulur

Artık iyi bir web sitesinin kriterlerini bildiğinize göre, web sitenizi oluşturmaya başlamadan önce göz önünde bulundurmanız gereken en önemli bileşenleri aşağıdaki listede bulabilirsiniz:

 

1. Net Bir Hedef Oluşturun 

Aklınızda net bir hedef olmadan bir web sitesi açmak istemek, daha sonra tüm süreci karmaşık hale getirir. Farklı web sitelerinin oluşturulmasında farklı adımlar söz konusu olduğundan, sitenizden ne elde etmek istediğinizi bildiğinizden emin olun.

Kişisel bir blog mu, ürünlerinizi satmanıza yardımcı olacak bir e-ticaret sitesi mi ya da hizmetleriniz için bir açılış sayfası mı? Yoksa insanların bakacak görseller bulabileceği emlak veya portföy tarzı bir web sitesi mi olacak? 

Ne olursa olsun, hemen bir site oluşturmaya başlamadan önce uzun vadeli hedeflerinizi düşünün.

 

2. Alan Adınızı Seçin

Hedeflerinizi belirledikten sonra bir sonraki adım bir alan adı seçmek olacaktır. Bir alan adı, web sitenizi temsil eden bir adres görevi görür ve diğer insanlar tarafından sizi internette bulmak için kullanılır. Bu nedenle, iyi bir alan adı seçmek her şeyden önce yapılacaklar listenizde olmalıdır.

Bir alan adı seçerken uymanız gereken birkaç kural vardır. Bunlar aşağıdaki şekildedir:

  • Kısa ve akılda kalıcı kelime öbekleri seçin

  • Sayı ve tire kullanmayın

  • Profesyonelliği artırmak için .com ve .net gibi üst düzey alan adı uzantılarını seçin

 

Web siteniz için mükemmel alan adını bulma konusunda yardıma ihtiyacınız olursa, blog ve alan adı oluşturucuları kullanmayı deneyin

 

3. Markanızı Web Sitesine Dahil Edin 

 Profesyonel bir işletme sitesi kurmayı planlıyorsanız, yerleşik bir markaya sahip olmak çok önemlidir, çünkü ziyaretçilerinizin web sitenizin ne hakkında olduğunu bilmelerini sağlar.

 Markalaşma aynı zamanda insanların web sitenizi nasıl algıladığını da belirler. Doğru yapılırsa, işletme değerinizi bir üst seviyeye çıkarabilir. Ayrıca markanız ile müşterileriniz arasında güven oluşturmak için de kullanılır. 

Temel olarak, müşterilerinizin markanızla ilişki kurmasını sağlayan profesyonel bir logo, marka kimliğinizi oluşturmak için kullanılabilir. Bir web sitesindeyse, bir favicon oluşturun ve ekstra görünürlük için işletme logonuzu sayfanın üst kısmına yerleştirin.

 4. İyi Bir Web Hosting Sağlayıcısı Seçin

 İyi bir web sitesi, onu destekleyecek güçlü bir hosting  sağlayıcısına ihtiyaç duyar. Bununla birlikte, seçiminizi dikkatsizce yapmamanız gerekir. Piyasada birçok web hosting sağlayıcısı vardır, asıl soru hangisinin sizin için doğru olduğudur.

 Temel olarak, her şey sizin ve web sitenizin neye ihtiyacınız olduğuna bağlıdır. Bu noktada web hosting sağlayıcınız 7/24 destek, yüksek yükleme hızı, sağlam güvenlik ve iyi sunucu çalışma süresi gibi özellikler sunmalıdır. Bu nedenle, web hosting’e yatırım yapmadan önce araştırmanızı iyice yaptığınızdan emin olun.

 5. Mükemmel İçerik Yönetim Sisteminizi Seçin

 İçerik yönetim sistemi (CMS), web sitenizi oluşturmak ve sürdürmek için kullandığınız platformdur. Bir web sitesinin temelidir, bu nedenle gelecekte web sitenizin büyümesine ayak uydurmak için esnek ve çok yönlü bir platform seçmek çok önemlidir. 

Web sitesi oluşturma konusunda yeniyseniz,  web sitesi oluşturma yazılımı seçenekleri, sürükle ve bırak editörü ve sezgisel kontrol paneli ile size kolay web sitesi oluşturma deneyimi sunar. Bu araçlarda uzmanlaşma için çok fazla teknik bilgi gerektirmez.

Ancak, daha fazla özgürlük ve esnekliğe ihtiyacınız varsa, WordPress daha iyi bir seçim olabilir. İnternetteki web sitelerinin yaklaşık %35'ine güç veren WordPress, bugüne kadarki en popüler CMS'dir.

WordPress ile basit bir kişisel blogdan profesyonel bir iş sitesine kadar her türden iyi ve güçlü bir web sitesini kolayca oluşturabilirsiniz. Ayrıca ücretsiz eklenti ve tema koleksiyonu ile web sitenizi özelleştirmek söz konusu olduğunda çok çeşitli seçenekler sunar.

6. Tasarıma Dikkat Edin

İnsanların web sitenizi ziyaret ettiklerinde ilk fark edecekleri şeylerden biri tasarımıdır. İyi bir web sitesi tasarımı, sitenizin hemen çıkma oranını düşürebilir ve dönüşüm oranını büyük ölçüde artırabilir. 

Web sitenizin amacı insanların bir ürün satın almasını sağlamaksa, çekici ve etkili bir web sitesi tasarımı mutlak bir zorunluluktur. Zaten hiç kimse kafa karıştırıcı ve kötü tasarıma sahip bir web sitesinde uzun süre kalmak istemez.

Web sitesi tasarımı için gerekli özellikleri uygulamanıza yardımcı olacak profesyonel bir web tasarımcısı ile çalışmak, bunun için bütçeniz varsa harika bir fikirdir. 

Sitenizi kendiniz yapmayı tercih ediyorsanız, net bir yapıya ve kolay navigasyona sahip web tasarımını hedefleyin ve işleri kolaylaştıracak bir web sitesi oluşturma yazılımı bulmak için en iyi web sitesi oluşturma yazılımı incelemelerini okuduğunuzdan emin olun.

 

Sektörünüzde tecrübeli hedeflerinize uygun ajanslardan teklif alın.

En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al
icon
4.57/5
star iconstar iconstar iconstar iconstar icon
15000+ Müşteri Yorumu
Projeleriniz için size özel seçilmiş güvenilir ajanslardan teklif alın ve en iyisiyle çalışmaya başlayın
En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al