Pinterest Nedir? Nasıl Kullanılır?

4 Dakika Okuma Süresi

Artık iletişim kurmaktan, paylaşımda bulunmaya kadar her şeyi sosyal medya platformları aracılığıyla gerçekleştirmek olağanken, Pinterest tüm bunlardan farklı oluşuyla öne çıkıyor.

Pinterest Nedir? Nasıl Kullanılır?

 

Sosyal medya platformları birbirinden ilginç oluşumlarıyla hayatımıza yön veriyor. Artık iletişim kurmaktan, paylaşımda bulunmaya kadar her şeyi sosyal medya platformları aracılığıyla gerçekleştirmek olağanken, Pinterest tüm bunlardan farklı oluşuyla öne çıkıyor. Dünya genelinde milyonlarca kullanıcı sı olan Pinterest moda, yemek, tasarım, el işi, dekorasyon, seyahat hatta sağlık gibi pek çok alanda ilham kaynağı olan bir sosyal medya platformu. Bu yazıda milyarlarca pin ile ilham kaynağı olan Pinterest nedir, nasıl kullanılır, sorularını cevaplayacağız.

Pinterest Nedir?

Pinterest, görsel içerik kaydetmek ve keşfetmek için kullanılan bir sosyal medya platformudur. Kullanıcıların "pin" adı verilen görselleri "pano" adı verilen koleksiyonlarda organize etmelerine olanak tanır. Pinterest 2009 yılında, A.B.D.nin Kaliforniya eyaletinde kurulmuştur. Pinterest'in kurucuları, Ben Silbermann, Evan Sharp ve Paul Sciarra'dır. Pinterest, 2010 yılında gerçekleşen maddi yatırımla, hızla büyüme göstermeye başlamıştır. Yoğun ilgi gören platform, 2012 yılından itibaren farklı dillerde hizmet vermeye başlar.

Dünya üzerinde en çok Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'da kullanıcısı olan Pinterest aynı zamanda e-ticaret için yoğun şekilde kullanılmaktadır. Bir ürün alma isteği içinde olan kişiler, Pinterestte keşfettikleri pinlerden etkilenerek satın alma davranışı göstermektedirler. Böylece markalar ve işletmeler de Pinterest'e yönelerek para kazanma girişiminde bulunmaktadırlar. Pinterestin dünya çapında gördüğü ilgi markaları da bu platforma çekiyor.

Pinterest Nasıl Çalışır?

 

pinterest nasil calisir

 

Diğer sosyal medya platformları gibi Pinteresti de tam anlamıyla kullanmak için bir hesap açmak gerekiyor. Basit birkaç adımda hesap oluşturduktan sonra isteyen herkes bir Pinterest kullanıcısı olabilir. Pinterest kullanıcılarına ''Pinner'' paylaşımlara da ''Pin'' adı verilmektedir. Pinner'lar, Pinleri temalara, projelere ve fikirlere göre farklı kaydetmek ve düzenlemek için bir merkez görevi gören panolarına kaydeder.

Pinterest Kullanımı Ücretli mi?

Pinterest ücretsiz bir platformdur. Pinterest'te ister sadece fikirlere göz atın, ister bir marka ya da içerik üretici olun, hiçbir ücret ödemezsiniz. Küçük bir ipucu, içerik oluşturucu veya işletme iseniz, Pinterest'in işletme hesabına kaydolmanız faydalı olacaktır. Böylece analiz gibi ekstra araçlara yine ücretsiz olarak erişim hakkı elde edersiniz.

Pinterest'i Kimler Kullanır?

Pinterest'in gördüğü talep, sosyal medya platformunun birçok farklı amaçla kullanıcı çekmesini sağlamıştır. İşte Pinterest'i en çok kullananlar:

  • İlham arayanlar: Pinterest yeni fikirler arayanlar ve ilham almak isteyen kişiler için ideal bir platformdur.
  • Organizasyonla İlgilenenler: Düğün, parti, bayram, özel gün gibi bir etkinlik planlayanlar Pinterest'te birçok ilginç fikir bulup uygulamaktadır.
  • Küçük işletmeler: Küçük işletmeler, ürünlerini tanıtmak ve müşterilerle etkileşime geçmek için Pinterest'i kullanabilirler.
  • Markalar: Büyük markalar da Pinterest'te içerik oluşturarak hedef kitleleriyle etkileşime geçebilir ve marka bilinirliğini artırabilir.

Edvido’da yer alan pazarlama ajanslarından kolayca teklif alabilirsiniz. Edvido’nun hızlı teklif özelliği sayesinde markanız için kısa sürede bir çok pazarlama ajansından teklif alabilirsiniz.

Pinterest'in Özellikleri Nelerdir?

Pinterestpek kullanıcıların ilgisini çeken özellikleriyle, diğer sosyal medya platformlarından farklılık gösteriyor. İşte Pinterestin özellikleri:

  • Pinner: Pinterest'i kullanan kişilere ''Pinner'' adı veriliyor.
  • Pin: Pinterest'te yapılan paylaşımlara ''Pin'' adı veriliyor. Pinler, kullanıcıların yaptığı paylaşımlar ve kaydettiği görseller ve videolardır.
  • Pano: Pinterest, pinnerların paylaştığı ya da kaydettiği pinleri ''pano'' adı verilen koleksiyonlarla düzenler. Panolar paylaşımların ve kaydedilenlerin bir düzen içinde durmasını sağlar.
  • Takip Etme: Diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi Pinterest'te de kullanıcıların birbirini eklemesine ''takip etme'' adı verilir.
  • Keşfetme: Kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan Pinterest, arama çubuğunda yeni paylaşımları ya da sayfaları keşfetme imkanı verir.
  • İstatistik ve Analiz: Pinterest'in özellikle e-ticaret işletmeleri tarafından kullanılan bu özelliği, Pinnerların paylaşım ve performansları hakkında bilgi verir.

E-Ticaret Siteleri İçin Pinterest'i Kullanmak

İnternet sayesinde, e-ticaret yapan işletme ve markalar ürünlerini yabancı ülkelere de ulaştırabiliyor. Pinterest, özellikle ülkeler arası satış yapan e-ticaret firmalarına mevcut satışlarını arttırması ve yeni hedef kitleler bulması açısından yarar sağlıyor. E-Ticaret siteleri için Pinterestin önemine değinecek olursak:

  • Pinterest, markaların mevcut hedef kitlelerine ulaşmasına ve yeni hedef kitleler bulmasına yardımcı olur.
  • Pinteresetin keşfet özelliği ile öne çıkabilir, potansiyel müşterilerle etkileşime girebilirsiniz.
  • Pinterestin sınırsız görsel dünyası, alışveriş yapma eğiliminde olan kişileri görseller aracılığıyla harekete geçirir. Böylece satış grafiğinde artış sağlanabilir.
  • Markaların ürünleriyle ilgili olarak Pinterest üzerinde yaptığı paylaşımlar, marka bilinirliğini arttırır.
  • Pinnerların kaydettiği pinler, daha fazla kişiye ulaşır. Bu da trafiği arttırır.

Pinterest'te Satış Nasıl Arttırılır?

Pinterest, e-ticaret sektöründe yer alan markaların satışlarını arttırmalarını sağlayabilir. Satış grafiğini yükseltmek isteyen markalar için ipuçları şunlardır:

  • Pinterest'te markaya ait bir profil oluşturulur, kullanıcı adı ve profil düzenlenir.
  • Profil fotoğrafı kısmında, e-ticaret firmasına ait logo kullanılır.
  • Panolar kısmında, işletmeye ait ürün ve hizmetler eklenir.
  • Ürünlerle ilgili pinler, panoya kaydedilir.
  • Düzenli olarak ilgi çekici görseller ve metinler paylaşılır.
  • Linklerle ürünlere yönlendirme yapılır.
  • E-ticaret firmaları için, Pinterest analizi ile, performans ölçülür.

Tüm bu ipuçları dikkate alındığı takdirde, görünür olmak ve satışları arttırmak mümkün olacaktır.

Pinterest Reklamları Nedir?

Diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi Pinterest'te de reklam verilebilir. Pinterest reklamları, hedef kitleyi ve marka bilinirliğini arttırmak ayrıca pinnerların satın alma alışkanlıklarını yönlendirmek için kullanılır. Pinterest reklamları dünyanın birçok ülkesinde kullanılabilir.

Pinterest Reklamları Nasıl Oluşturulur?

Pinterest üzerinde reklam oluşturmak son derece kolay birkaç adımla gerçekleştirilebilir.

  • İlk olarak bir Pinterest hesabı oluşturulur ve bu hesapta oturum açılır.
  • Açılan ekranın üst kısmında, ''reklamlar'' sekmesi ve ardından ''reklam oluştur'' düğmeleri tıklanır.
  • İstenilen reklamı oluşturmak için ''bir kampanya hedefi seç'' kısmı seçilir. Bu ana kadar yapılanlarla bir reklam hedefi belirlenmiş olur.
  • Kampanyayla ilgili tüm bilgiler giriilir.
  • Tabi ki reklam bütçesi olmadan, olmaz. Reklam bütçesi de belirlendikten sonra '2devam'' sekmesiyle, reklam oluşturulmuş olur.

Pinterest'in Mobil Uygulaması Var mı?

Pinterest'i mobil uygulaması vardır. Pinterest Mobil, Android ve Ios uyumlu cihazlarda kullanılabilir. Bunun için uygulama mağazası üzerinden, Pinterest seçilerek mobil cihaza indirilir. Pinterest bu çok basit birkaç adımla kullanılmaya başlanır.

Sektörünüzde tecrübeli hedeflerinize uygun ajanslardan teklif alın.

En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al
icon
4.57/5
star iconstar iconstar iconstar iconstar icon
15000+ Müşteri Yorumu
Projeleriniz için size özel seçilmiş güvenilir ajanslardan teklif alın ve en iyisiyle çalışmaya başlayın
En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al