Instagram’da İşletme Hesabı Oluşturmak

4 Dakika Okuma Süresi

Instagram işletme hesabı nasıl açılır? Instagram'da kurumsal hesaba sahipseniz neler yapmalısınız? Detaylı bilgi için blog yazımızı inceleyebilirsiniz.

Instagram’da İşletme Hesabı Oluşturmak

 

Instagram, son yıllarda fotoğraf paylaşım hizmeti sunan popüler bir sosyal medya platformu iken günümüzde çok farklı ve avantajlı imkanlar sunmaktadır. Bu bağlamda, pek çok marka Instagram’ın sağladığı çeşitli araç ve işlevleri kendi pazarlama stratejilerine de dahil etmektedir. Her geçen gün Instagram kurumsal hesap sayıları artış göstermektedir.

Instagram, iş piyasasına hızlı girişiyle, kurumsal hesap oranında da büyük bir artış yaşamıştır. Platformun aylık bir milyar kullanıcısından yaklaşık olarak %90’ı bir işletme sayfası takip etmektedir. Bu bağlamda Instagram, kurumsal hesap erişimlerini artırmak isteyen şirketlere büyük bir imkân sunmaktadır.

Instagram kurumsal hesap fırsatlarından en iyi şekilde yararlanın. Bir Instagram stratejisi oluşturmak için en iyi aksiyonlar, kitlenizi büyütmek ve kitleniz ile etkileşim içerisinde bulunmak. Bu doğrultuda, gönderilerinizde nasıl bir yol izleyeceğinizi, analiz edeceğinizi ve ayarlayacağınızı saptayabilirsiniz.

Ürün ya da hizmet satıyorsanız dahi, bir Instagram kurumsal hesap markanızı oluşturmanız ve profesyonel görünüm sağlamak için ideal bir adımdır. Instagram profil kısmına kısa bir açıklama ve URL ekleyerek kişisel Instagram profili aksine işletmenizi bir işletme kategorisine atayabilirsiniz. Bu sayede, potansiyel müşterilerinizin çoğu sizi daha kolay bir şekilde bulabilir. Potansiyel müşterileriniz sizi Instagram üzerinden bulduğunda sizinle direkt olarak iletişim kuracabileceği bir telefon ya da e-posta paylaşmanızda sizin için faydalı olacaktır.

Instagram kurumsal hesap, platformun bir pazarlama aracı olarak kullanılabilmesine imkân sağlamaktadır. Markanızı tanıtabilir, büyütme şansı bulabilir ve satışlarınızı artırabilirsiniz. Instagram kurumsal hesap, kişisel profile sahip kişilerden çok daha fazla özelliğe erişmenize imkân sağlar. Bu sayede müşterilerinizi daha iyi anlayabilir, işletmenizin erişimini de artırabilirsiniz.

Edvido olarak bu yazımızda sizler için Instagram kurumsal hesap, avantajlarından ve daha fazla detaydan bahsetmeye çalışacağız. Keyifli okumalar dileriz!

Instagram Hesabı Oluşturma Süreci: Instagram’da Bir İşletme Hesabı Nasıl Oluşturulur?

Instagram’da kurumsal hesap; ürün ya da hizmet sunan markalar ve Instagram’da içerik üreten kişilerin paylaşım istatistiklerini görebildikleri, ürün fiyat bilgisi sunabildikleri ve iletişim bilgilerini profil sayfalarında paylaşabildikleri bir sistemdir. Instagram kullanıcısı olan herkes kolay bir şekilde kendileri ya da firmaları için ücretsiz olarak işletme hesabı açabilirler.

Instagram kurumsal hesapları özellikle sosyal medya uzmanı ya da dijital medya uzmanı tarafından kontrol edilerek strateji belirlenen hesaplardır. Bunun sebebi, işletme kurumsal hesaplarında bulunan detaylı istatistiklere ulaşabilir ve bu sayede paylaşım planı, analiz ve strateji geliştirebilir. Ek olarak, bir kurumsal hesap olarak Instagram’da var olmak, ürün ve hizmet sunan markaların daha güvenilir olmasına imkân sağlamaktadır.

Instagram kurumsal hesap kullanmanın püf noktalarından biri ise reklamlardır. Instagram üzerinden reklam vermek isteyen hesaplar, kurumsal hesap olmak zorundadır. Bu sebeple ürün, hizmet ve içerikleri Instagram reklamları ile farklı hedef kitlelere ulaştırmak istiyorsanız Instagram kurumsal hesabı açmalı, istatistiklerinizi doğru şekilde takip ederek güçlü ve stratejik reklamlar oluşturmalısınız.

Instagram kurumsal hesap oluşturmak için aşağıdaki adımları takip etmelisiniz;

  1. Instagram mobil uygulaması üzerinden bir hesap oluşturun ya da bir hesabınız var ise hesap bilgileriniz ile giriş yapın.
  2. Profil sayfasının sağ üst köşesinde bulunan ayarlar sayfasını açın.
  3. Ayarlar sayfasında bulunan seçeneklerden hesap sayfanızı açın.
  4. Hesap sayfasında bulunan “Profesyonel Hesaba Geçiş Yap” seçeneğine tıklayın.
  5. Son olarak, işletmeniz ile ilgili detayları belirleyecek adımları takip edin.
instagram-işletme-hesabı-2

Instagram Kurumsal Hesap Avantajları

Instagram İstatistik Aracı

Instagram üzerinden istatistiklere erişmek, kurumsal hesaba sahip olan kullanıcıların en büyük avantajlarından birisidir. Yeni takipçiler, gönderi sayısı, gösterimler, profil görünümü, erişim, web site tıklamaları, e-posta tıklamaları gibi pek çok performansınızı ve hedef kitlenizi belirlemenize yardımcı olacak döküm sağlamaktadır. Bu veriler sayesinde hedef kitlenizin tercihlerini tespit edebilir ve daha kolay bir şekilde büyüyebilirsiniz. Takipçilerinizin cinsiyet, yaş, aktivite, konum gibi demografik verilerini görüntüleyebildiğiniz gibi takipçilerin en aktif olduğu gün ve saatleri de görebilirsiniz.

Instagram Alışveriş ve Ödeme

Instagram kurumsal hesap avantajlarından bir diğeri de bir ürünü direkt olarak Instagram gönderinize etiketleyebilmenizdir. Ürün sayfasına doğrudan verilen bağlantılar ile kullanıcının ürüne tıklaması, ürünü tanıması, etkileşime geçmesi ve satın alması çok daha kolay bir hale gelmektedir.

Instagram Reklamlar

Instagram, Facebook ile benzer olan reklam araçlarını kullanmaktadır. Bu bağlamda, bir Instagram kurumsal hesap profiliyle, Facebook reklamlarında yaptığınız şekilde kampanyalar oluşturabilir, kampanyaları yayınlayabilir ve gözlemleyebilirsiniz. Daha sonrasında, Instagram istatistik özelliği ile topladığınız veriler doğrultusunda Instagram reklamlarınızı optimize edebilir, uygun bir bütçe ile hedef kitlenize ulaşabilir ve bu bağlamda satış oranınızı da artırabilirsiniz.

Öne Çıkarılan Gönderiler

Instagram üzerinden bir kurumsal hesap oluşturduğunuzda, uygulama içerisinden gönderilerinizi tanıtabilir, yani gönderilerinizi önce çıkarabilirsiniz. Öne çıkmasını istediğiniz gönderilerinizi kurumsal hesabınızı gören her müşteri direkt olarak görecektir.

İletişim Seçenekleri

Instagram kurumsal hesabınızda profilinizin üst kısmında bulunan “iletişim” düğmelerini aktif hale getirebilirsiniz. Bir e-posta adresi, konum, web sitesi, sanal mağaza ya da telefon numarası ile takipçilerinizi işletmeniz ile iletişim kurmaya teşvik edebilirsiniz.

Eylem Düğmeleri

Kurumsal hesaplarda ek olarak “sipariş ver” , “rezervasyon yap” gibi eylem düğmeleri ile müşterilerinizden hızlı eylem alabilirsiniz.

Hızlı Yanıt

Mesaj kutunuza gelen mesajlara hızlı bir şekilde zamandan da tasarruf ederek otomatik mesaj oluşturarak yanıt verebilirsiniz.

Markalı İçerik

Instagram kurumsal hesapları ile başka kişilerin paylaştıkları gönderilerde sizi de markalı içerik ortağı olarak etiketlemelerine kısıtlama getirebilirsiniz. Bu özellik, Instagram kullanıcılarının sizin markanızı yanlış şekilde listelemesini önlemek içindir.

Profil Bilgilerinin Düzenlenmesi

Instagram kurumsal hesabınızda profil bilgilerinizi düzenlerken aşağıdaki ipuçlarını gözden geçirebilirsiniz;

  • 150 karakter bulunan hakkında bölümünde kısa bir şekilde firma olarak kim olduğunuzdan ve neler yaptığınızdan bahsedin.
  • Profil bilgileri kısmında bulunan potansiyel müşterileri belli bir eyleme geçmek için teşvik edecek eylem çağrılarını kullanın.
  • Profil bilgileri bölümünde firmanıza ait konum, telefon numarası ve e-posta adresi paylaşın.
  • Kullanıcı adınız kısa, kolay bulunabilir ve markanız ile örtüşen bir isim olmalıdır.
  • Profil fotoğrafınız firmanızın net bir şekilde görünen logosunun fotoğrafı olmalıdır. Görsel arka planında zıt renkler kullanılmamalı ve arka plana logo ortalanacak şekilde ayarlanmalıdır.
  • Sektörünüz ile ilgili bilgileri içeren hashtagleri profil kısmınızda kullanabilirsiniz.

İçerik Yönetimi

Etkili bir Instagram yönetimi, dolayısıyla içerik yönetimi için uygulamanız gereken yöntemler bulunmaktadır. Örneğin basit olmayan ancak sade içerikler paylaşmalısınız. Doğru mesajı, ürün ya da hizmetinize uygun bir çağrı haline getirmelisiniz.

Instagram Kurumsal Hesap Analizi

Instagram kurumsal hesap istatistiklerine ulaşmak için profilin üst kısmında yer alan ‘İstatistikler’ ikonuna tıklamalısınız. ‘İstatikler’ ekranında İçerik ve hedef kitle ve hareketler alanları görünecek. İçerik başlığında gönderi ve hikâye bazında incelemeler yapabilir, hedef kitle başlığında takipçilerinizin demografik bilgilerini görebilir ve hareketler kısmında ise erişim ve gösterim gibi verileri görebilirsiniz.

Edvido olarak bu yazımızda sizler için Instagram kurumsal hesap, avantajlarından ve daha fazla detaydan bahsetmeye çalıştık. Instagram kurumsal hesap gibi çok daha fazla içerik için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Sektörünüzde tecrübeli hedeflerinize uygun ajanslardan teklif alın.

En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al
icon
4.57/5
star iconstar iconstar iconstar iconstar icon
15000+ Müşteri Yorumu
Projeleriniz için size özel seçilmiş güvenilir ajanslardan teklif alın ve en iyisiyle çalışmaya başlayın
En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al