Ajanslara Sorduk: Etkili Sosyal Medya İçerikleri Nasıl Hazırlanır?

4 Dakika Okuma Süresi

Etkili ve faydalı sosyal medya içerikleri nasıl hazırlanır? AJansların düşüncelerini sizin için derledik.

Ajanslara Sorduk: Etkili Sosyal Medya İçerikleri Nasıl Hazırlanır?

Takipçilerinizi soru sormaya teşvik edin

Hedef kitlenizi, takipçilerinizi soru sormaya teşvik etmek, sayfanızda etkileşim yaratmanızın en önemli yoludur. Bu noktada, belli bir tema ve bitiş tarihi belirleyip, takipçilerinize soracakları soruların kimler tarafından cevaplanacağının bilgisini vermelisiniz. Sayfanıza gelen soruları çalışanlarınız veya alanında uzman kişiler ile birlikte bir video veya Facebook canlı yayın aracılığıyla cevaplayabilirsiniz. Kaynaklarınız izin verdiği sürece düzenli aralıklarla soru-cevap oturumları yapabilirsiniz. Bu strateji ile kitleniz, markanıza dokunabilir ve tutarlı bir şekilde değerli bilgiler edinebilir.

Emojilerle duygularınızı anlatın

Yapılan araştırmalar, emoji kullanılan içeriklerin, kullanılmayanlara oranla daha yüksek etkileşim aldığını ortaya koyuyor. Emojileri, içeri samimiyetinizi ifade etmeye yardımcı olan bir araç olarak düşünün.

Takipçilerinizin paylaşımlarını önemseyin

Takipçileriniz tarafından gönderilen veya paylaşılan gönderilere kendi sayfanızda yer vermeyi deneyebilirsiniz. Yapacağınız bu paylaşımlar, takipçilerinizin kendilerini değerli hissetmelerini sağlayacak ve markanızla duygusal bir bağ kurmalarına yardımcı olacaktır. Bu tarz paylaşımların, diğer yayınlara oranla çok daha fazla etkileşim alması, Facebook’un samimiyeti sevdiğinin bir göstergesi.

Yarışmalar düzenleyin

Yarışmalar Facebook etkileşiminizi zirveye taşıyabilir Takipçilerinize, marka kimliğinize aykırı olmayan, onları harekete geçirecek düzeyde dikkat çekici ve eğlenceli bir soru sorabilir, yarışmalar düzenleyebilir, hediyeler verebilirsiniz.

Takipçilerinize sorular sorun

Soru sorduğunuz içerikler ile takipçilerinizi harekete geçirebilir, sayfa etkileşiminizi artırabilirsiniz. Bunu, içerik ile yapmak zorunda da değilsiniz; Facebook canlı yayını ile takipçilerinize soru sorabilir ve anlık geri bildirimler alabilirsiniz.

Real time içerikler oluşturun

Gerçek zamanlı içerik en iyi ve en faydalı içeriktir. Realtime marketing için de gündemi yakından takip etmek ve çevik davranmak gerekir! Bulunduğunuz konumda, o gün ve o saat kitleler için önemli olan olayları izlemek ve bunları sosyal medya içeriklerinize uyarlamak etkileşiminize güç kazandıracak en önemli faktörlerden biri.

Değerlerinizden bahsedin

Kullanıcılar, para kazanmaktan çok daha fazlasını önemseyen ve bekleyen işletmeleri seviyor. Bu nedenle Facebook sayfanızda sadece kurumsal yayınlara yer vermeyin. Bunların haricinde sevdiğiniz ve önemsediğiniz değerlere ilişkin de konuşun. Kar amacı gütmeyen ve desteklediğiniz kuruluşlarla ilgili güncellemeleri, kurum olarak katıldığınız bağış toplama etkinliklerini veya üzerine çalıştığınız sosyal sorumluluk projelerini Facebook sayfanızda paylaşabilirsiniz.

Lifestyle içeriklere daha fazla yer verin

Facebook sayfanızda sadece ürün / hizmet satmaya yönelik yayın yapmanız, belli bir süre sonra takipçilerinizin sıkılmasına ve sayfanızdan gitmesine yol açacaktır. Bunu önlemek için kurumsal içeriklerin yanı sıra lifestyle içerikler geliştirin. Hafta sonu yapılacak etkinlik önerileri, kış aylarında görülmesi gereken yerler veya iç ısıtan bir kedi fotoğrafı... İşte, bu kadar basit!

Görselleriniz daha kreatif olsun

Izgara görseller hazırlayın, slayt gösterisi oluşturun, 360 derece video ve fotoğraf paylaşımları yapın. Görsellerinizi ön plana çıkartmak için Facebook’un bizlere sunduğu imkanları değerlendirin.

İçerikler hazırlanırken hitap edilecek hedef kitlenin çok iyi araştırılarak onlarla empati kurulması, neye ihtiyaç duyabileceklerinin, hangi konuların ilgilerini çekebileceğinin doğru belirlenmesi yaratılacak metin ve dolayısıyla görsellerin nokta atışı olmasını sağlayacaktır. Etkili bir içerik için artık gündem ve trendleri sürekli takip etmek ve bu konularla uyumlanmak çok önemli. Hedef kitlenizi doğru analiz ederek nelere olumlu tepki verdiğini ölçümleyerek bir sonraki dönem için hazırlayacağınız içeriklerde bu verilerle hareket edip sürekli yükselen bir ivme yakalamanız kolaylaşacaktır. Müşterilerinizde markanıza karşı bir aidiyet duygusu yaratmak, kişileri birer marka temsilcisi haline getirmek onların duygularına ve düşüncelerine hitap etmekten geçiyor. Artık hayal satmak yerine gerçekçilikten yana olmak gerekiyor.

Sosyal medya, planlama ve içerik üretip, doğru analiz etme işi. Basit bir tanım gibi gözükse de içinde birçok farklı metrik barındıran, daimi dinamizm gerektiren ve gözleme fazlasıyla ihtiyaç duyulan bir alan.

Müşteriyi doğru yönlendirmek için doğru tanımlamak gerekir. Bilinirlik, konumlandırma ve ajans tabiriyle ‘’uçup kaçan işler yapma’’durumu tamamen doğru gözleme dayanır. Bu, herkesçe bilinen e-ticaret hesaplarında da niş alanlarda da böyledir. Müşteriyi ve ürünü tanımak, alanı hakkında uzmanlaşmak gerekir. Beklentiyi yönetmek, yön vermek ve iyi bir biçimde sunmak ancak farklı perspektiflerden bakmakla mümkün olabilir.

Biraz da reklam planlamasından bahsedelim. Agresif pazarlama, çok iyi sonuçlar doğurabilir ancak televizyon çağının geride kalmak üzere olduğunu da hatırlamak gerekir. Özellikle hedef kitle Y kuşağıysa çok daha fazla dikkatli olunmalı. Unutmayınız; artık içerik çok, alternatif bol. Vereceğiniz mesajlar tutarlı, iletişim diliniz hedef kitleye yönelik, içeriğiniz platforma özel olsun. Kendinizi oyunun dışında bulmayın…

Kitle ile içeriği ve görseli doğru mesaj ile buluşturmak gerekiyor. Kitlenin ilgisini çekecek ve markayla etkileşimi arttıracak yollar bulunması gerekiliyor. Bu illa bir yarışma veya hediye değil, doğru mesajı verirseniz markayı takip eden kitleler etkileşime geçecek ve orada bir bağ kurulmaya başlanacak. Bu yüzden faydalı ve etkili sosyal medya gönderisi için en doğru adım hedef kitlenizi tanıyarak, onların sizinle iletişim kuracak şekilde konuşmanızı sağlamaktır.

Sadece Instagram’da markalarımızı gün aşırı 95 milyon gönderinin paylaşıldığı bir dünyada yaşatıp büyütmeye çalışıyoruz. Buna ek olarak hedef kitlemizin de sosyal mecralarda ortalama 2,5 saat vakit geçirdiğini göz önünde bulundurursak, sürekli değişen ve artan bir içerik üretme ihtiyacı olduğunu görmek mümkün. Peki bu kalabalıkta nasıl farklılaşacağız? Hedef kitleyi çok iyi analiz ederek doğru personalar çıkarmak ve bu doğrultuda içerik planlarını şekillendirmek iyi bir gönderi oluşturmanın temel adımları. Hedef kitlenin etkileşime geçmek isteyeceği içeriklere ihtiyaç var. İlgi alanları ile organik bir bağ kurabilen, yaşadığı problemlerin çözümü, eğlenme - öğrenme - teselli bulma - gelişme - paylaşma gibi insani ihtiyaçların kaynağı olarak görülen içeriklerin etki gücü yüksek. Bu dinamiklerle planlanmış bir sosyal medya yönetiminin, gerçek kitlesine ulaşma şansı artıyor. Elbette sosyal medya ve dijital dünya, interdisipliner bir bakış açısına ihtiyaç duyan, sürekli yaşayan bir alan. Ulusal ve global gündemi çok sıkı takip etmek önem arz ediyor. Sosyal medyanın başarısını etkileyen birçok farklı parametre var bu parametrelerin her biri hala kendi içinde evrim geçiriyor.

  • Strateji Belirleme
  • Tasarım ve Ses Tonu Çalışmaları
  • Hedef Kitle Analizi
  • Hashtag Seçimleri
  • Video İçerik Üretimi
  • Yorum ve Geri Dönüş Template Çalışmaları
  • Paylaşım Takvimi Oluşturma
  • Değer Odaklı İçerikler Oluşturma
  • Özel Günler Özel İlgi Gerektirir
  • Kriz İletişimi
  • Raporlama ve Hedef Oluşturma
  • Organik Takipçi Analizi

Sektörünüzde tecrübeli hedeflerinize uygun ajanslardan teklif alın.

En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al
icon
4.57/5
star iconstar iconstar iconstar iconstar icon
15000+ Müşteri Yorumu
Projeleriniz için size özel seçilmiş güvenilir ajanslardan teklif alın ve en iyisiyle çalışmaya başlayın
En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al