En Etkili Reklam Çeşitleri | Türleri Hangileri [Rehber]

4 Dakika Okuma Süresi

En Etkili Reklam Çeşitleri | Türleri Hangileri [Rehber]

Reklamın pazarlamadaki yeri ve önemi hepimizin tüketici olarak bildiği gibi çok büyüktür. Peki hayatımızın özellikle de son dönemlerde tamamen içinde olan reklamın çeşitli türlerini inceleyelim.

Yayın reklamları

Televizyon ve radyo dahil olmak üzerekitlesel reklam türüdür. Yayın reklamcılığı, yakın zamana kadar çok sayıda tüketiciye ulaşmanın en kolay yolu olmuştur. Yayın reklamcılığı, DVR’lerin popülerliğinden ve “reklam atlama” teknolojisinden muzdariptir. Bununla birlikte, özellikle zor ürünler geldiğinde, milyonlarca insana ulaşmak için hala etkili bir reklam çeşididir.

Daha fazla yayın reklamcılığı türünden örnek incelemek istersen.Yayın Reklamcılığı Türünden Örnekler

TV reklamları

tv reklam türü

Dünyanın ilk TV reklamı neredeyse 80 yıl önce yayınlandı. O zamanlar televizyon dünyadaki en baskın reklam türü haline geldi. Değişen medya alışkanlıkları ve dijital medya çağında bile, markalar için devasa bir güç olmaya devam ediyor. En basit nedeni; hala çok etkili. Kısa vadeli mükemmel sonuçlar ve uzun vadeli marka oluşturmahedefleri sunuyor. İşte bu yüzden hala bu kadar etklili.

Radyo reklamları

Radyoda reklam vermek, hedef kitlenize ulaşmak için harika bir yoldur. Hedef pazarınız belirli bir istasyonu dinlerse, düzenli reklamlar yeni müşteriler çekebilir.

Basılı reklamlar

Basılı reklam türü örneği

Baskı pazarlamacılar için mevcut olan birçok dijital reklam çeşidine göre geride kalmaktadır. Ancak, reklamla ilgili kesin olan bir şey varsa, bu farklı olmanın iyi olmasıdır. Tüketiciler dijital reklamlardan bıktıklarında, basılı reklam türlerine geri dönüş yaşanacaktır. Sağladıkları dokunsal his ve kalıcılık kesinlikle bu reklam türünü diğerlerinden ayırır. Genellikle, baskı üç alt kategoriye ayrılabilir.

Dijital ajanslardan teklif al

Bigbang Digital
Bigbang Digital
Dijital Pazarlama Ajansı
SEO
Dönüşüm
Sosyal Medya

Bigbang Digital, müşterilerinin marka değerini ve satışlarını arttırmayı amaçlayan tam hizmet reklam & tasarım ofisidir.

Mediaclick Agency Banner
Mediaclick Digital
Dijital Ajans
Web Tasarım
Özel Yazılım
UX/UI

360° dijital iletişim hizmeti veren bir ajansız. Kurulduğumuz günden bugüne uzun vadeli yatırımları, kısa vadeli kazançlara tercih ettik.

Wizard Banner
Wizard Digital
Reklam Ajansı
Sosyal Medya
Reklam
UX/UI

Markalarımızın büyüme hedeflerini destekleyecek mecra bağımsız fikirler tasarlayan ve geliştiren sihirbazlardan oluşan bir reklam ajansıyız.

Peakment Digital
Peakment Digital
Dijital Pazarlama Ajansı
SEO
SEM
İçerik Pazarlama

Peakment kampanyalara odaklanmış farklı disiplinleri bir arada bulunduran dijital pazarlama ajansıdır.

Daha fazla basılı reklam örneği incelemek istersen.Basılı Reklam Çeşitleri Örnekleri

Gazete reklamları

gazete reklam türü

Gazete reklamcılığı, işinizi çok çeşitli müşterilere sunabilir. Görüntülü reklamlar makalenin tamamına yerleştirilirken, sınıflandırılmış listeler belirli bir bölümde konu başlıkları altındadır.

Eyalet / Büyükşehir gazetesinde ve yerel gazetede bir reklam kombinasyonunun size en iyi sonuçları verdiğini görebilirsiniz.

Gerilla reklamlar

Gerilla reklamcılık örneği

Geleneksel olmayan herhangi bir şey için yaygın olarak kullanılan bir terimdir. Genellikle tüketiciyi bir şekilde reklama katılmaya veya etkileşimde bulunmaya davet eder. Konum, zamanlama gibi önemlidir. Gerilla reklamının veya pazarlamanın arkasındaki itici güçler, büyük bir bütçe değil, yaratıcı fikirler ve yeniliklerdir.

Daha fazla gerilla marketing örneği incelemek istersen.Gerilla Marketing Örnekleri

Sokak reklamları

Sokak reklam türü örnek

Bu reklam türü ve çeşidi , ev dışında reklamcılık olarak da bilinir. Tüketicilere evden uzaktayken ulaşabilecekleri herhangi bir reklam türünü tanımlayan geniş bir terimdir. Reklam panolarını, otobüs afişlerini, uçak afişlerini ve hatta Taksim Meydan’daki büyük dijital panoları düşünün.

Reklam ajanslarından teklif al

Taximpro
Taximpro
Tam Hizmet Ajansı
Sosyal Medya
Reklam&Animasyon
Web Tasarım

Sistemli, Farklı Düşünebilen, Yaratıcı, Müzik ve Doğa Sevgisi Yüksek, Sabah Erkenden Açılan bir TAM HİZMET ajansıdır.

great
Great Agency
Sosyal Medya Ajansı
Video&Reklam Filmi
Sosyal Medya
Grafik Tasarım

360 Derece Butik Reklam Ajansı

Koperatiff Logo
Koperatiff
Reklam Ajansı
SEO
Sosyal Medya
Grafik Tasarım

Markalarımıza tüm tasarım, dijital pazarlama, prodüksiyon, basılı işleri gibi çalışmalarını hayata geçiyoruz.

Daha fazla sokak reklamı çeşidinden örnek incelemek istersen.Sokak Reklamı Örnekleri

Ürün yerleştirme içeren reklamlar

Ürün yerleştirme reklam çeşidi

Ürün yerleştirme, markalı malların ve hizmetlerin açık bir reklam olarak değil bir şov ya da filmin bir sahensinde tanıtılmasıdır. Daha önce bir film izlediyseniz, “Vay, bu sahnede çok fazla Cola kullanıyorlar” veya “Bu TV şovundaki herkes Pepsi içiyor mu?” o zaman ürün yerleşimini fark ediyorsunuz. Bu reklam türü, bu filmlerin ve şovların para kazanmasının bir yoludur. Reklam verenlerin hedeflenen bir demografiye ulaşmaları için harika bir reklam çeşididir.

Bu reklam türünden daha fazla örnek istiyorsan.Ürün yerleştirme kullanılan 10 filmiçeriğini okuyabilirsin.

Çevrimiçi(dijital) reklamlar

Çevrimiçi reklamcılık türü örneği

İnternet üzerinde görüntülenen her reklam çevrimiçi reklam türü olarak adlandırılır. Ziyaret ettiğiniz sayfaların tüm gelir kaynağı reklam gelirleri olduğu için bu reklam türüne maruz kalırsınız. Çevrimiçi reklamcılığın başka bir yolu, eski basılı reklam verenlerin ve sponsorlu içeriğin dijital varyasyonu olan yerel reklamcılıktır. Reklamları popüler web sitelerine ve sosyal medya sitelerine yerleştirmeyi içeren dijital pazarlamastratejisidir.

Display reklamlar

Görüntülü reklam türü

Çevrimiçi reklamcılığın alt başlığı olarak incelenir, bunlar üçüncü taraf web sitelerinde görünen (genellikle bir şekilde içeriğiniz veya hizmetinizle ilgili olanlar) görsel reklamlardır.

Sosyal medya reklamları

instagram reklam türü

Sadece verimli değil aynı zamanda etkili bir pazarlama alanıdır. Görüntülü reklamlara çok benzer şekilde, sosyal medya reklamları basit bir başlıktan veya görüntüden otomatik oynatılan bir videoya kadar herhangi bir şey olabilir.

Sosyal Medya reklamcılığı harikadır çünkü izleyicilerinizi çok spesifiki şekilde hedefleyebilirsiniz. Örneğin, Facebook’un hedefleme seçenekleri yaş, bölge, ilgi alanları, eğitim durumu ve daha fazlasını içerir.

Doğal(Native) Reklamlar (Çevrimiçi)

native reklam türü

Yerel reklamcılık, blog yayınlarının sonunda, Facebook yayınlarınızda görünen ve diğer Sosyal Medya’da yayınlanan sponsorlu reklamlardır.

Bu içerik parçaları, göründükleri platforma entegre edilir ve kamufle edilir. Doğal reklamlar Adblade, Adsonar, Outbrain ve Taboola gibi ağlar üzerinden tanıtabilir ve yayınlanabilir.

Video reklamlar

video reklam türü

Video reklam türünde şun Youtube en popüler mecra uzun zaman da öyle olacak gibi gözüküyor. Direk satış etikisinden çok marka bilinirliği için tercih edilmekte.

Google adwords reklamları

Google adwords reklam çeşidi örneği

AdWords reklam türü kısaca, şirketlerin Google’ın arama motoru sonuç sayfasında bir reklam yerleştirmesidir. Çevrimiçi reklamcılığın altında incelenir. İşletme ile ilgili anahtar kelimeleri veya genel arama terimlerini arattığınızdareklam verilen ürünlerve hizmetler arama sonuçlarında reklamlı olarak görünür. Örneğin, sigorta satan bir şirket, sigorta ürünleri için herhangi bir arama sorgusunda reklamlı olarak görünecektir. Reklam tıklanırsa reklam sahibi Google’a ödeme yapar; bu nedenle buna tıklama başı maliyet denir.

SEO ajanslarından teklif al

pealpeak ajans
PealPeak
Seo Ajansı
SEM
İçerik Pazarlama
SEO

"Sen Analytics, SEO ve SEM hizmetleri veren bir ajansız. 100'den fazla proje tecrübemiz var. Bazıları: FLO Hepsiburada Nine West ...

SEOSÖZLÜK Logo
SEO Sözlük
Seo Ajansı
SEO
SEM

SEO, SEM, Content Marketing ve Ölçümleme alanlarında hizmet veren dönüşüm odaklı dijital performans ajansı.

robile ajans Logo
Roible
Seo Ajansı
SEO
İçerik Pazarlama

ROIBLE, performans odaklı ve danışman misyonlu bir dijital pazarlama ajansıdır.

E-Posta reklamları

Görüntülü Reklamlar ile çevrimiçi reklamcılığın başlangıcına yakın bir yerde olan Email Marketing, daha ucuz, daha hızlı ve etkili bir reklamcılık biçimidir.

Müşteri sadakati oluşturmak ve satışları artırmak için harika bir yoldur.

Mobil reklamlar

Mobil reklamcılık türü örnek

Dijital reklamcılıkta yeni baskın güçler ortaya çıktı bunlar, cep telefonları, iPad’ler, mobil cihazlar ve internet bağlantısı olan diğer taşınabilir elektronik cihazlar. Mobil reklamcılıktaki mevcut eğilimler, Twitter, Instagram, Snapchat, LinkedIn ve Facebook gibi sosyal medyanın büyük ölçüde kullanılmasını gösteriyor. Mobil reklamcılık, çevrimiçi reklamcılığa benzer bir reklam türüdür. Giderek daha fazla müşteriye ulaşmanın bir yöntemi olarak önem kazanmaktadır.

Outdoor reklamlar

Ev dışı reklamcılık olarak da bilinen açık hava reklamcılığı, tüketicilerin evlerinin dışında olduklarında onlara ulaşan reklamlardır. Billboardlar aracılığı ile yapılır.

Üretici reklamları

Reklam yapanlar açısından reklam türleri

Üretim yapan veya hizmet veren firmalar ürün veya hizmet tanıtımı için reklam yaptıklarını biliyoruz. Üretici reklamı üretim yapan firmanın ürününü tanıtmak için yaptığı reklam türüdür.

Bankalar, sigorta şirketleri gibi hizmet veren firmaların yaptığı reklamlar ise hizmet işletmecisi reklamı olarak değerlendirilir. Bunların yanı sıra perakende firmalar da toptancılara ve üreticilere reklam yaparlar. Bu da aracı reklamlarıdır.

Tüketicilere yönelik reklamlar

Hedef kitle açısından reklam türleri

Bütün reklamlar bir hedef kitleye yönelik olarak yapılır. Son tüketici hedef alınarak yapılan reklamlar tüketicilere yönelik, dağıtımcılar ve toptancılar hedef alınarak yapılan reklamlar da dağıtım kanallarına yönelik reklamlardır.

Hedefi spesifik bir meslek grubu, sektör olan reklamlar ise endüstriyel reklam olarak tanımlanırlar.

Talep yaratan reklamlar

Amaç açısından reklam çeşitleri

Reklamın yapılma amacı bir ürün veya hizmete karşıtalep yaratmak, satışı artırmak veya var olan talebi korumak olan reklamlar birincil talep yaratmayı amaçlayan reklamlardır. Bu reklamlarda marka itibarından çok ürün veya hizmetin özellikleri, tüketicilere sağlayacağıfaydalargibi bilgiler konu edilir. Yeni çıkan ürünler için tercih edilen bir reklam türüdür.

Seçici talep yaratmayı amaçlayan reklamlarda ise markanın itibarını korumak veya artırmak üzerine çalışılır. Örneğin, bir marka çok talep gören bir ürüne sahip. Markaya dikkat çekmek için o çok talep gören ürünün yeni çıkan farklı çeşitlerinin tanıtıldığı bir reklam seçici talep yaratmayı amaçlayan bir reklam alacaktır.

Primer reklamlar

Etki açısından reklam türleri

Ürün veya hizmet hemen satışa yönlendiriyorsa bunlar primer reklamlardır. Bu reklamlar satış mesajı taşır ve ürünün veya hizmetin çok kısa bir süre içinde alınması sağlanır. Bir influencerın instagram üzerinden bir ürünü tanıtıp kampanya kapsamında hemen alınması için link paylaşması ve tüketiciyi linke tıklatıpsatın aldırma mesajıveren bir reklam yapması bu reklam türüne örnek olabilir.

Reklam Nedir?

Marka ile tüketici arasında kurulan bağ markanın değer kazanması ve satışlarını artırıp pazarda kalıcı bir yer edinebilmesi açısından çok önemli. Tüketicinin markayı benimsemesi, tüketici algısında tek marka olabilmesi ve satın alacağı ilk tercih olması markanın uzun süre varlığını sürdürebilmesi için ilk hedefi olmalıdır.

Reklam; iletişim araçlarıyla yapılan temelde amacı satış olan çalışmalardır. Markanın hedef kitle tarafından duyulmasını, ürün ve hizmetlerin tanıtılmasını sağlar. Bir zamanlar inanılmaz uğraşlarla çekilip büyük paralara yanınlanan televizyon, radyo, sinema gibi
kitle iletişim araçlarıyla dönen reklamlar özellikle de radyo ve televizyon alanında bir miktar gerileme yaşadığı söyleniyor. Markaların müşteri kitlesinin de dijitale kaymasıyla beraber dijital reklamlar popüler durumda. Fakat yine de internet girişimlerinin bile
televizyonda reklam vermeye çalıştığı düşünüldüğünde tv büyük bir kitleye sahip inanılmaz bir reklam yeri. Şimdi reklam türleriyle devam edelim.

Reklam ajanslarından teklif al

Taximpro
Taximpro
Tam Hizmet Ajansı
Sosyal Medya
Reklam&Animasyon
Web Tasarım

Sistemli, Farklı Düşünebilen, Yaratıcı, Müzik ve Doğa Sevgisi Yüksek, Sabah Erkenden Açılan bir TAM HİZMET ajansıdır.

great
Great Agency
Sosyal Medya Ajansı
Video&Reklam Filmi
Sosyal Medya
Grafik Tasarım

360 Derece Butik Reklam Ajansı

Koperatiff Logo
Koperatiff
Reklam Ajansı
SEO
Sosyal Medya
Grafik Tasarım

Markalarımıza tüm tasarım, dijital pazarlama, prodüksiyon, basılı işleri gibi çalışmalarını hayata geçiyoruz.

Örnek Reklam

Sektörünüzde tecrübeli hedeflerinize uygun ajanslardan teklif alın.

En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al
icon
4.57/5
star iconstar iconstar iconstar iconstar icon
15000+ Müşteri Yorumu
Projeleriniz için size özel seçilmiş güvenilir ajanslardan teklif alın ve en iyisiyle çalışmaya başlayın
En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al