Sosyal Medya Ajansı Nedir? Markanız İçin Neler Yapıyor?

3 Dakika Okuma Süresi

Sosyal medya ajansı nedir? Sosyal medya ajansı markanız için neler yapabilir? Detaylı bilgi için blogumuzu inceleyebilirsiniz.

Sosyal Medya Ajansı Nedir? Markanız İçin Neler Yapıyor?
 

Sosyal medya kullanımı, hayatımızın her alanında dünyadaki gelişmelere uyum sağlamak için bir ihtiyaç ve zorunluluk haline geldi. Profesyonel hayatta ise bu değişimlerden en çok etkilenen kısım kuşkusuz pazarlama ve pazarlama stratejileri oldu.

Teknolojik gelişmeler sayesinde markalar eski ve günümüze göre yetersiz kalan pazarlama stratejilerini hızla terk etmeye ve yeni pazarlama stratejilerine adapte olmaya başladı. Bu stratejilerden en önemlisi ise sosyal medya pazarlaması oldu.

Sosyal medyanın hayatımızdaki önemli yeri yadsınamaz bir gerçek haline geldi. Markaların hedef kitleleri yıllardır süre gelen pazarlama stratejilerini beğenmemeye ve demode bulmaya başladılar. Teknoloji ile iç içe büyüyen Y ve Z jenerasyonunun da müşteri ve üretici haline gelmesiyle birlikte sosyal medyanın pazarlama üzerindeki büyük etkisi gözle görülebilir hale geldi.

Sosyal Medya Pazarlaması Nedir?

Sosyal medya pazarlaması, sosyal medya kanalları üzerinden potansiyel müşterilere ulaşarak bir ürün veya hizmetin tanıtılmasına verilen isimdir.

Asıl amaç marka bilinirliğini artırmak, markanın sosyal medya hesaplarına ve web sitesine olan trafiği artırmak ve hedef müşteri kitlesi ile birebir iletişim kurmaktır. Her geçen gün ortaya çıkan teknolojik gelişmeler sayesinde dijital medya hızla büyümekte ve dolayısıyla sosyal medya pazarlamasının da günden güne önemi artmaktadır. Neredeyse tüm potansiyel müşterilerin sosyal medya hesabının olduğunu düşünürsek, markaların sosyal medyada yer almaları zorunlu bir hal alıyor. Geleneksel pazarlama stratejilerinin ise birçok alanda yetersiz kalması ve gelişen dünyaya ayak uyduramaması sebebi ile markalar hedef kitlelere ulaşamıyor veya ulaşmakta büyük zorluk yaşıyor. Dolayısı ile satışlarının düşmesine, marka bilinirliliğinin azalmasına yol açıyor. Hedef kitleye ulaşmak, hedef kitle ile iletişim, reklam getirilerinin ölçülmesi, reklamın konumlandırılması ve yüksek maliyetler markalar için işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Bu noktada sosyal medya pazarlaması etkili bir yöntem olarak devreye giriyor ve çağın gerisinde kalmamak, yeniliklere ayak uydurmak isteyen büyük markaların da ilgisini çekiyor ve markaları bu alanda büyük yatırımlar yapmaya bir nevi mecbur bırakıyor. Özetlemek gerekirse, ‘Sosyal Medya Pazarlaması’ sosyal medya mecraları yoluyla yapılan tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine verilen isimdir.

Peki markalar bu yeni düzendeki sosyal medya ve dijital dönüşüm süreçlerini nasıl yönetiyor? Gelin hep birlikte bu süreçleri yöneten kişiler markanız için neler yapıyor, nasıl yapıyor inceleyelim.

Sosyal Medya Ajansı Nedir? Markanız İçin Neler Yapıyor?

Sosyal medya ajansı, markaları kendi kültürüne uygun olarak hedefledikleri müşteri kitleleriyle buluşturur ve içerik üretimi, kampanya gibi yollarla markaların sosyal medyada doğru bir strateji oluşturarak ilerlemesine yardımcı olur.

Bahsettiğimiz üzere geleneksel pazarlama yöntemleri yerini dijital yöntemlere bıraktı. Bu noktada markalar gibi ajanslar da bu dönüşüme ayak uydurmak için 360 derece dijital ajans olarak anılmaya başladı. 360 derece ajanslar dijital alanda tüm konularda size destek verir ve dijital pazarlama kapsamında markanızın sesini duyurmanızı sağlar.

Gelin marka için doğru stratejileri ve izlenecek yolları, kullanılacak mecralardan üretilecek içeriklere kadar, üretecek ve rehberlik edecek sosyal medya ajansı ile nasıl çalışılacağını inceleyelim.

Sosyal Medya Ajansıyla Nasıl Birlikte Çalışılır?

Markalar için bir sosyal medya pazarlama stratejisi oluşturmak hayati derecede önemlidir. Yapılacak hatalı bir planlama veya strateji markaya zaman kaybı ve maddi zarar verebileceği gibi markanın itibarını kaybetmesine de yol açabilir. Bu gibi olumsuz durumların yaşanmaması için her markanın kendine özgü izlemesi gereken basamakları mevcuttur. Yaygın olarak takipçi sayısı, gönderilerin aldığı beğeni sayısı ve hedef kitle tarafından konuşuluyor olmak markalar tarafından başarı olarak algılanmaktadır. Ancak, bunlar asla tam anlamıyla bir başarı olarak görülmemelidir çünkü asıl önemli olan takipçi ve beğeni sayısı değil, paylaşılan içeriğin dili ve sunulan hizmetin kalitesidir. Dolayısı ile markanın sosyal medya içeriklerinde kullandığı dil ve strateji o markanın itibarını ve başarısını etkileyecektir.

Sosyal medya pazarlamasında başarıya ulaşmak için ise izlenmesi gereken belirli yollar vardır:

  • Hedef kitle doğru şekilde belirlendiği takdirde markayı başarıya götürecektir. Hedef kitle belirlenirken hangi mecra veya mecralarda bulunacağınız, kitlenizin kimler olacağı, demografik özellikleri gibi belirli bilgiler ürün veya hizmetinize uygun bir şekilde tespit edilmelidir.
  • Markaların rekabet ortamında rakiplerinin arasından sıyrılarak başarılı olabilmesinin en önemli yollarından biri farklılaşmaktır. Yaratıcı ve farklı içerik planlamaları sayesinde markalar rakiplerinden ayrılır. Herkes gibi olmak sizi hedef kitlenizin gözünde sıradanlaştırmaktan başka bir şey yapmaz. Ayrıca hedef kitlenizin artık sadece sizin değil, aynı stratejiyi paylaştığınız rakiplerinizin de hedef kitlesi olmasına neden olur. İçerik stratejisi planlanırken kitleyi kendine çekecek post, etkinlik, video ve yayın gibi içeriklerle marka dikkatleri üzerine çekmelidir. Mutlaka kitlenize yönelik strateji ve içerik dili oluşturulması konusunda profesyonellerden destek almalısınız. Hep söylendiği gibi “Ya farklı ol ya da yok ol”.
  • Her marka kendi bütçesini kendi hedefleri doğrultusunda, hedef kitlesi ve almak istediği hizmetin profesyonelliğine göre belirler. Sosyal medya pazarlaması ile karlılık oranınızı büyütmeniz, geleneksel yöntemlere göre daha elverişlidir. Başarılı bir sonuç elde etmek içinse işinizi bu alanda uzman kişilere teslim etmelisiniz.

Sosyal medya ajanslarından teklif al

Weekend Digital
Weekend Digital
Sosyal Medya Ajansı
İçerik Pazarlama
Sosyal Medya
Dijital Reklam

Yeni nesil dijital odaklı yaratıcı ajansız. Markalarımızın ana iletişim stratejileri ile paralel ölçülebilir sonuçlara odaklanıyoruz.

Ahtapot ajans
Ahtapot Sosyal Medya
Sosyal Medya Ajansı
İçerik Pazarlama
Sosyal Medya
Dijital Reklam

Markanızı başarıya ulaştıracak sosyal medya yönetimi, dijital reklam, monitoring gibi tüm dijital ihtiyaçlarınızın çözümü Ahtapot’ta!

Kominike Banner
Kominike Digital
Dijital Ajans
İçerik Pazarlama
Sosyal Medya
Marka Oluşturma

Markanızın dijital hikayesini birlikte oluşturalım! Dijital pazarlamanın tüm alanlarında çözüm ortağınız olmak istiyoruz.

Sektörünüzde tecrübeli hedeflerinize uygun ajanslardan teklif alın.

En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al
icon
4.57/5
star iconstar iconstar iconstar iconstar icon
15000+ Müşteri Yorumu
Projeleriniz için size özel seçilmiş güvenilir ajanslardan teklif alın ve en iyisiyle çalışmaya başlayın
En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al