Mavi Tik Nedir? Mavi Tik Nasıl Alınır?

4 Dakika Okuma Süresi

Mavi tik nasıl alabilirsiniz? Mavi tik almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir? Detaylı bilgi için blog yazımızı inceleyebilirsiniz.

Mavi Tik Nedir? Mavi Tik Nasıl Alınır?

 

Günümüzde oldukça popüler olan sosyal medya platformları; kullanıcılarının fotoğraf, video, hikâye paylaşımı yaptıkları, canlı yayın açtıkları ve diğer kullanıcılar ile iletişim ve etkileşim kurduğu platformlardır. Özellikle, kullanıcılar tarafında sosyal medya platformlarında bulunan mavi tik özelliği son zamanlarda oldukça popülerdir. Son dönemin popüler özelliği mavi tik nedir, nasıl alınır gibi sorular ise pek çok kişi tarafından merak edilmektedir.

Bir kullanıcının sosyal medya hesabında bulunan mavi tik, bu profilin doğrulandığının, tanınan ve bilinen bir hesap olduğunu belirtir. Genel olarak sosyal medya platformlarında hesap sahibi olan ünlüler, sporcular, siyasetçiler ve markalar tarafından kullanılan mavi tik özelliği bu gibi sosyal medya hesaplarının ve gerçek ve doğru olduğunu kanıtlamaktadır. Ayrıca mavi tike sahip hesaplar, o sosyal medya platformu tarafından da kabul edilen ve onaylanan hesap anlamına gelmektedir.

Sahte hesaplar, bütün sosyal medya platformlarında bulunan ortak ve oldukça büyük bir sorun olarak kabul görmektedir. Örneğin, bir marka, tanınmış bir kişi ya herhangi bir kurumu taklit eden sahte hesapların gerçekleştireceği faaliyetler o marka, tanınmış kişi ya da kurumun imajını zedelemektedir. Bu nedenle, sosyal medya platformlarında sahip olunan mavi tik, itibar yönetimi açısından da oldukça önemlidir. Sosyal medya platformlarında sahip olunan mavi tik ile hedef kitle doğru iletişim kanalına yönlendirilir ve dolandırıcılık gibi faaliyetlerin engellenmesi sağlanır.

Sosyal medya platformlarında mavi tik kullanımı ile hedef kitlenin doğru iletişim kanallarına yönlenmesi sağlanabilir. Bu sayede, dolandırıcılık ve benzeri gibi faaliyetlerin de önüne geçilir.

Her sosyal medya platformunda doğrulanmış bir rozet, yani mavi tik almak isteyen kullanıcı ve hesapların belirli şartlara uyması ve tamamlaması gerekmektedir. Sosyal medya platformlarında mavi tik için gönderilen başvurular değerlendirilirken ilk olarak o sosyal medya platformunda bulunan hesabın kamu yararına uygun olup olmadığına bakılmaktadır. Daha sonra buna ek olarak, sosyal medya platformlarına ait belli kriterler değerlendirme yapmak için göz önünde bulundurulur.

Edvido olarak bu yazımızda sizler için mavi tik nedir, nasıl alınır, avantajları ve dezavantajları, marka stratejileri gibi konulardan bahsetmeye çalışacağız. Keyifli okumalar dileriz!

Mavi Tik Nedir?

Mavi tik nedir, nasıl alınır diye sorduğumuzda mavi tik sembolü, hesapların sosyal medya platformları tarafından resmi bir şekilde doğrulandığını anlamına gelen bir semboldür. Mavi tik rozetine sahip olan kişi, marka ya da işletmeler, mavi tik sayesinde gerçek olduklarını kanıtlamaktadır.

Uzun zamandır önemli kişi ve markalara sosyal medya platformları üzerinden verilen mavi tik sembolü, sahte hesap ya da taklitlerin önüne geçmek için gerçekten önemlidir.

Sosyal medya platformlarında tanınan hesapları hedef alan bu sahte hesaplar, benzerlikleriyle dikkatsiz olan takipçileri kandırır ve dolandırırlar. Bu nedenle, takipçi mağdur olduğu gibi marka ya da kişinin sosyal medya üzerindeki imajı da olumsuz etkilenir. Bu gibi nedenlerin önüne geçmek için sosyal medya platformlarında doğrulan rozet olarak adlandırılan mavi tik oluşturulmuştur.

Mavi tik, özgün ve gerçek olmanın sertifikası olarak kabul edilir. Takipçiler hesaba sahip kişi ya da markaların gerçek olduklarını görür ve güvenebileceklerini fark ederler. Gerçek sosyal medya hesaplarını doğrulamak için oldukça önemli olan mavi tik, aynı zamanda bir popülarite sembolü olarak da kabul edilmektedir. Eğer bir hesap mavi tike sahip ise o hesabın dikkate değer bir hesap olduğu kabul görür.

Bu bağlamda, sosyal medya platformlarında büyüme kat eden kişi, marka ya da işletme hesapları için mavi tik sembolü önemli bir rol oynamaktadır. Geçmişte belirli kişi ya da kurumların başvurabildiği mavi tik sembolüne günümüzde herkes başvurma imkanına sahiptir. Sürecin şeffaf yürümesi ve gizli karaborsanın önüne geçmek için herkese açık doğrulanmış (mavi tike sahip) hesap uygulaması başlatılmıştır.

mavi_tik_2

Mavi Tik Nasıl Alınır?

Instagram platformundan mavi tik almak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  1. Profil bölümünde bulunan sağ üst köşedeki “menü” düğmesine tıklayın.
  2. Ayarlar simgesine tıklayın ve ayarlar bölümünde bulunan “hesap” kısmına gidin.
  3. Alt kısımda bulunan “Doğrulama Talebi” bölümüne tıklayın.
  4. Tam adınızı, profesyonel adınızı ve kategorinizi yazın.
  5. Kimlik ya da iş belgesi gibi bir belgenin resmini yükleyin.
  6. Başvurunuzu tamamladıktan sonra “gönder” tuşuna tıklayın.

Twitter platformu ise mavi tik sembolü ile ilgili her şeyi başlatan ilk sosyal medya platformudur. Bu nedenle, Facebook ya da Instagram platformları ile karşılaştırıldığında, Twitter platformunda mavi tik almak oldukça kolaydır.

Twitter platformunda mavi tik almak için hesabın önemli bilgilerinin eksik olmaması gerekmektedir. Daha sonra, web site üzerinden birkaç örnek bağlantı ile marka değeri kanıtlanabilir.

Mavi Tikin Avantajları ve Dezavantajları

Tanınmış bir kişi, marka ya da işletmenin internet üzerinden taklit edilmesi riski varsa mavi tik oldukça önemli bir ayrıştırıcıdır. Buna ek olarak, mavi tik almanın pek çok avantajı vardır. Mavi tik almanın avantajları aşağıdaki gibidir;

  • Mavi tik markanın ayrıcalığının sergilenmesine yardımcı olur.
  • Marka bilinirliği ve takipçi sayısının artmasını sağlar.
  • Markanın dolandırıcı ve sahtekarlardan korunmasını sağlar.
  • Marka ile takipçilerin arasındaki güveni artırır.
  • Mavi tik ilgili sosyal medya platformunda doğrulanmış olduğunuz anlamına gelir.
  • Satış ve dönüşümlerin artmasına imkan sağlar.
  • Markaların sosyal medya platformlarında daha prestij sahibi olmasını sağlar.
  • Markaların sosyal medya platformlarında daha imaj sahibi olmasını sağlar.
  • Markaların sosyal medya platformlarında daha itibar sahibi olmasını sağlar.

Mavi tik almanın belirli dezavantajları ise aşağıdaki gibidir;

  • Mavi tik almak için belirli şart ve kriterleri karşılamak gerekmektedir.
  • Mavi tik almak için kamu yararına olan belirli şart ve kriterleri karşılamak gerekmektedir.
  • Her bir kişi için yalnızca tek bir hesaba ait mavi tik alınabilmektedir.

Mavi Tikin Marka Stratejilerinde Kullanımı

Sosyal medya platformları, yapıları gereği yaratıcı, özgür ve özgün ortamlara sahiptir. Bunun anlamlarından biri, isteği dahilinde herkes istediği bir işi, marka, ya da işletme adına kolay bir şekilde profil, hesap, sayfa, grup ve benzeri açabilmektir. Yani bir diğer deyişle sosyal medya platformlarında herhangi bir belge sunmanıza ve bir kişi ya da marka olduğunuzu kanıtlamanıza gerek yoktur. Bu nedenle, sosyal medya platformlarında bir hesabın gerçek olduğunu kanıtlamak için mavi tik çok önemli bir role sahiptir.

Sosyal medya platformlarında onaylı hesaba, yani mavi tik sembolüne sahip olan bir hesaba mavi tik yalnızda güvenlik ve gerçeklik gibi avantajlar sağlamaz. Bu ayrıcalıklara sahip olmak aynı zamanda prestij ve marka bilinirliği açısından da oldukça önemlidir. Hesaba değer katan etkenlerden biri olan mavi tik, markaların pazarlama stratejilerinde de bulunan bir faktördür.

Markalar pazarlama stratejilerinde mavi tik almayı da göz önünde bulundurarak marka bilinirliğini, potansiyel müşteri oranını, dönüşüm oranını ve benzeri gibi etkenleri artırabilirler.

Edvido olarak bu yazımızda sizler için mavi tik nedir, nasıl alınır, avantajları ve dezavantajları, marka stratejileri gibi konulardan bahsetmeye çalıştık. Mavi tik nedir, nasıl alınır ve benzeri gibi çok daha fazla içerik için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Sektörünüzde tecrübeli hedeflerinize uygun ajanslardan teklif alın.

En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al
icon
4.57/5
star iconstar iconstar iconstar iconstar icon
15000+ Müşteri Yorumu
Projeleriniz için size özel seçilmiş güvenilir ajanslardan teklif alın ve en iyisiyle çalışmaya başlayın
En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al