2024 Yılında Markalar İçin TikTok İçerik Fikirleri

5 Dakika Okuma Süresi

2024 yılında TikTok'ta üretebileceğiniz yaratıcı içerik fikirlerini görmek için blog yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

2024 Yılında Markalar İçin TikTok İçerik Fikirleri

Son yılların en popüler sosyal medya platformlarından olan “TikTok” aynı zamanda markaların dijital dünyada etkili olmasını sağlayan önemli uygulamalardan biri. TikTok'da markanızın tanıtımını yapmak ve daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağlamak için yapabileceğiniz pek çok şey var. Markanız adına ürün ve hizmetlerinizle ilgili videolardan, ilgi çekici hashtag'lere kadar birçok içerikle dikkat çekebilirsiniz. Sadece bu kadar değil, sektöre dair bilgiler paylaşarak müşterilerinizi eğitebilir ya da onlarla etkileşime geçebilirsiniz. Bu yazıda markanız adına fark yaratmak için 2024 yılında uygulayabileceğiniz TikTok içerik fikirlerine yer verdik. Markanızın sosyal medyada dikkat çekmesi ve takipçilerinizle etkili bir iletişim kurmak için bu fikirleri değerlendirebilirsiniz.

Neden TikTok?

TikTok, kullanıcıların 15 saniyelik videolar oluşturup, izlemesine ve paylaşmasına yönelik popüler sosyal medya uygulamalarından biri. 2016 yılında Çinli teknoloji şirketi ByteDance tarafından başlatılan uygulama, bugün dünya çapında 2.5 milyardan fazla indirme sayısıyla dikkat çekiyor. TikTok eğlence ve komedi ağırlıklı olsa da bilgi-eğlence amaçlı kullanımı giderek daha fazla talep görüyor.

TikTok da en çok; güzellik, moda, finans ve bütçe, yemek ve bilgilendirme amaçlı videolar öne çıkıyor. Verdikleri tavsiye ve ipuçlarıyla dikkatleri çeken TikTok etkileyicileri, markaların pazarlama stratejilerinde de yer almaya başladı. Markaların pazarlama departmanları TikTok'un gücünün farkında. Bu nedenle geleneksel reklam kampanyaları yerine, müzikle hazırlanmış hafif ve eğlenceli TikTok kampanyalarıyla tüketicilerin dikkatini çekmeyi hedefliyorlar. Sizde markanızın daha fazla tüketiciye ulaşarak satıl rakamlarını artırmasını istiyorsanız, TikTok'la etkili içerik fikirleri oluşturabilirsiniz.

2022 Yılında yapılan bir araştırmaya göre; Dünyanın en önemli sosyal medya uygulamalarından biri haline gelen TikTok'un kullanıcı profiliyle ilgili birkaç önemli bilgi şöyle:

  • Başlangıçta TikTok daha çok genç bir kesime hitap etse de kullanıcı profili daha geniş bir tabana yayılmayı başardı. TikTok kullanıcılarının %21'i 30 yaş üzerinde, %20'si 40 yaş üzerinde %11'i ise 50 yaş üzerinde.
  • Kullanıcıların %40'ı Z kuşağından oluşuyor.
  • TikTok'un %53,4'ü kadın kullanıcılardan oluşuyor.
  • TikTok kullanıcıları uygulamada günde ortalama 46 dakika harcıyorlar.

TikTok aracılığıyla markanız için farklı hedef kitlelerle etkileşime geçebilir ve markanızın bilinirliğini arttırabilirsiniz.

tiktok-1

1. TikTok'ta Bir Hesap Açın

Öncelikle işletmeniz için bir TikTok hesabı açın. Yaptığınız işi çeşitli yönleriyle tanıtan bir video oluşturabilirsiniz. Örneğin:

  • Sunduğunuz ürü ya da hizmetler neler?
  • İşletmenizin değerleri neler?
  • Ekip üyeleriniz kimlerden oluşuyor?
  • Çalışma ortamınız nasıl?
  • Bu soruları içeren bir ilk içerikle hedef kitlenizin dikkatini çekebilirsiniz.
tiktok-2

2. En Son TikTok Trendlerinden Faydalanın

TikTok, trendlerin sürekli değiştiği ve geliştiği bir sosyal medya platformu. Hemen her hafta ya da ay, TikTok trendleri değişiyor. Yeni videolar, şarkılar, hashtagler... Bu değişimi yakından takip ederek, güncel kalın. Bunu nasıl mı yapacaksınız? Örneğin, TikTok'un şarkı kitaplığına göz atabilirsiniz. Kitaplık trend şarkılar hakkında bilgi edinmenizi sağlayacak. Böylece bu trendleri pazarlama stratejinize dahil ederek, rakiplerinizin daima bir adım önünde olmayı başarabilirsiniz.

tiktok-3

3. Günlük İçerik Üretin

Günlük rutin olarak TikTok'a ekleyeceğiniz videolar, işletmede işlerin nasıl gerçekleştiğiyle ilgili hedef kitleye bilgi verir. Ürün ya da hizmetlerinizin oluşum süreçlerini paylaşmak eğlenceli bir takip süreci oluşturabilir. Burada dikkat etmeniz gereken şeyse, günde bir ya da birkaç kez paylaşacağınız içeriğin tekrar olmaması, kaliteli bir içerik sunması.

tiktok-4

4. Ürün ve Hizmetinizin Avantajlarını Paylaşın

Ürettiğiniz ürün ya da verdiğiniz hizmetin yararlarına dair bir video hazırlayın. Böylece kullanıcılara, ürün ya da hizmetin onların ihtiyaçlarını nasıl giderdiğini, yaşamlarına sunduğu katkıyı göstermiş olursunuz. Burada dikkat etmeniz gereken bir şey var. O da içeriğinizi fazla satış odaklı yapmaktan kaçınmak. Aksi takdirde kitlenizin rahatsız olmasına neden olabilirsiniz.

tiktok-5

5. Hedef Kitle İçin Hikaye Anlatımını Kullanın

TikTok'da markanıza dair hikayeler anlatarak kullanıcılarla bağlantı kurabilir ve onların güvenini kazanabilirsiniz. TikTok videoları bir hikayeyi anlattığında akılda daha kalıcı olur. Birbirini takip eden hikayeler yoluyla ürün ve hizmetlerinizin avantajlarını, özelliklerini anlatan hikayeler yayınlayın. Ürün fikrinin nasıl ortaya çıktığını ve sonunda nasıl onu satın alabilecekleri fiziksel bir ürün haline geldiğini anlatan hikayelere yer verin.

tiktok-6

6. Yeni Ürünlerin Tanıtımını Yapın

Yeni bir ürün ya da hizmeti piyasaya sürmek üzereyseniz, TikTok kullanmak en doğru tanıtım yollarından biri olacaktır. Bunu birkaç farklı şekilde yapabilirsiniz. Örneğin, yeni ürün hakkında kesin bir açıklama yapmadan ürünün yakın plan çekimlerini yapabilir ve merak uyandırabilirsiniz. Bir başka yol da yeni ürünü piyasaya sürmenizin nedenlerini açıklayan bir video hazırlamak olabilir. Bu videoda kullanıcıların, neden sizin ürün ya da hizmetinize ihtiyaç duymaları gerektiğinin altını çizebilirsiniz. Yeni ürün tanıtımı için bir diğer yol da konsept aşamasından lansman aşamasına kadar geçen sürecin, ana hatlarını çizmek olabilir.

tiktok-7

7. Ürünlerinizi Gösterin

Ürünlerinizi TikTok aracılığıyla sergileyin. Özellikle aynı ürünü kullanan kullanıcılar, ürün hakkında birbirleriyle fikir alışverişinde bulunurlar. Kimi zaman bir kullanıcıya ürünün kullanımı karmaşık gelebilir. Kimi kullanıcılar ise ürünün fazla abartıldığını düşünebilir. Bu durumda markanızı doğru tanıtmak size düşüyor. Ürünün kullanımını gerçekleştirdiğiniz videolar hazırlayarak hem bu konuları aydınlatmış hem de ürününüzün tanıtımını yapmış olursunuz.

tiktok-8

8. İçerik Oluşturucularla Ortaklık Yapın

Markanızın tanıtmanın en etkili yollarından biri de TikTok'taki içerik oluşturucularla işbirliği yapmaktır. Böylece yeni insanlara ulaşmanın yanı sıra içerik oluşturucunun hedef kitlesinde yarattığı güven ve saygıyı da güçlendirmiş olursunuz. Bunu birkaç yaklaşımla gerçekleştirebilirsiniz:

  • Bir içerik oluşturucudan ürününüzü incelemesini isteyebilirsiniz.
  • Ürününüz hakkında dikkat çekici bir içerik oluşturmasını talep edebilirsiniz.
  • İçerik oluşturucuları bir ürün lansmanına davet edebilirsiniz.

Hedef kitlenize uygun içerik oluşturuculara yönelerek, doğru kitleye hitap ettiğinizden emin olun. İçerik oluşturucularla uzun vadeli çalışmayı hedefleyin.

tiktok-9

9. Kamera Arkasını Kullanın

TikTok'u kullanarak bir markanın kişiliğini sergilemenin, son derece etkili olduğunu herkes kabul ediyor. Kamera arkası çekimler kullanarak bunu yapmak ise son derece eğlenceli ve akıllıca bir yol. Peki kamera arkasında nelere yer verebilirsiniz? İşte TikTok'da markanız için oluşturabileceğiniz kamera arkası konuları:

  • Ürünlerin üretim süreci
  • Hizmetlerin sunum öncesi hazırlığı
  • İşletme çalışanlarının bir günü
  • Yürütülen bir etkinlik ya da ürün lansmanı
  • Ofis halleri
tiktok-10

10. Ulusal ve Uluslararası Günleri Kutlayın

Ulusal ya da uluslararası özel günler, tatiller TikTok'un gücünden yararlanmak için kaçırılmayacak fırsatlar sunar. Örneğin; “Sevgililer Günü, Yeni Yıl, bayramlar” ya da “Muhteşem Kasım ve Black Friday İndirimleri” gibi. Böyle özel zamanlarda hem TikTok'un kullanıcı hızı artar hem de çoğu insan alışveriş yapmaya yönelir. Ürün ve hizmet tanıtımlarının yanı sıra kullanıcı kitlesini arttırmanın da iyi bir yoludur.

tiktok-11

11. Promosyonlar, Kampanyalar, İndirimler

Ürün ve hizmet pazarlamasının vazgeçilmezlerinden olan promosyon, kampanya ve indirimler, 2024 yılında da markanız için vazgeçilmezlerden olmaya devam edecek. TikTok aracılığıyla kullanıcılara sunacağınız promosyon ve hediye fikirleriyle, daha geniş tüketici kitlesine ulaşmanız mümkün. Ayrıca kampanya ve indirim dönemleri satışları arttırmak için harika fırsatlar sunar. Böylece markanıza bağımlılık yaratarak sürekli talep içinde de kalabilirsiniz.

tiktok-12

12. İpuçları ve Püf Noktaları

TikTok ile mükemmel bir sosyal medya içeriği sunmak için ya eğitmek ya da eğlendirmek gerekir. Markanız için mükemmeli hedefliyorsanız her ikisini birden yapmalısınız. Eğitici içerik oluşturmak, markasını sektör lideri olarak konumlandırmak ve hedef kitlesi arasında güven geliştirmek isteyen işletmeler için özellikle akıllıca hareket etme imkânı verir. Bunun için takipçilerinize ürünlerinizden daha fazlasını elde etmeyi öğreten içerikler oluşturun. Bir başka yol ise sektör uzmanlığınızdan yararlanıp, nişinizle ilgili yararlı videolar paylaşmak olacaktır.

TikTok ile markanızın ürün ve hizmetlerini tanıtmak için profesyonellerden destek almak isterseniz sosyal medya ajanslarından yararlanabilirsiniz. Edvido ile profesyonel sosyal medya ajanslarından kolayca teklif alabilir, ajansların referanslarını inceleyebilirsiniz.

Sektörünüzde tecrübeli hedeflerinize uygun ajanslardan teklif alın.

En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al
icon
4.57/5
star iconstar iconstar iconstar iconstar icon
15000+ Müşteri Yorumu
Projeleriniz için size özel seçilmiş güvenilir ajanslardan teklif alın ve en iyisiyle çalışmaya başlayın
En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al