En İyi Muhasebe Programları | Fiyat Rehberi | 30+ Program

4 Dakika Okuma Süresi

Bu yazımızda muhasebe programı seçim sürecinde işinizi kolaylaştırmak için en iyi 30 Muhasebe programına fiyatlarıyla ve tüm detaylarıyla birlikte yer verdik.

En İyi Muhasebe Programları | Fiyat Rehberi | 30+ Program

İçindekiler:

1- Ön Muhasebe Programları

2- Muhasebe Programları

3- Mali Müşavir Muhasebe Programları

4- Ön Muhasebe ve Muhasebe Nedir?

5- Ön Muhasebe Programı İşlerinizi Nasıl Kolaylaştırıyor?

6- Muhasebe Programı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Birçok firma gelir ve giderlerinin takibinin yapılması ödenmesi gereken vergilerin takip edilmesi alım ve satım gücü gibi değerlerin bilinmesi adına muhasebesini kendi bünyesinde tutuyor. Geçmişte Excel programı ya da defterler aracılığı ile tutulan muhasebe kayıtları işletmelerin fatura, fiş, makbuz, dekont gibi evrakların sürekli toplanmasını işlenmesini gerektiren zor bir süreçtir. Excel gibi yazılımlar ya da defter tutmak muhasebe programının sunacağı modüler yapıdan çok uzak olduğundan günümüzde modern muhasebe yazılımları tercih edilmekte.

Bu yazımızda muhasebe programı seçim sürecinde işinizi kolaylaştırmak için en iyi 30 Muhasebe programına fiyatlarıyla ve tüm detaylarıyla birlikte yer verdik.

Ön Muhasebe Programları

dia muhasebe programı logo

Dia Yazılım

DİA Ön Muhasebe Yönetimi’nin kullanıcı dostu yapısı ile internetin olduğu her yerden tüm ön muhasebe süreçlerinizi, üretim, stok-depo, CRM, teklif, sipariş gibi süreçlerinize entegre bir şekilde uçtan uca yönetebilirsiniz. Bunu yaparken bulut teknolojisi sayesinde verileriniz güvende olur, donanım yatırımı yapmazsınız ve sürekli mevzuatlara uygun şekilde güncel bir ön muhasebe programı kullanmış olursunuz. Tüm bunları hem masaüstü cihazlarınızdan hem de mobil cihazlarınızdan yapabilirsiniz.

Bilgi Alın
Paraşüt muhasebe programı logo

Paraşüt

Ücretsiz Versiyon: 30 gün

e-Fatura, e-Arşiv ve e-SMM'de on binlerce işletmenin tercihi Paraşüt ön muhasebe programı. İşletmenizin finansal operasyonunu yönetmenizi sağlayacak tüm özellikler Paraşüt muhasebe programında

Aylık Fiyat
79 TL
Bizimhesap muhasebe programı logo

Bizimhesap

Ücretsiz Versiyon: 30 gün

Ek maliyet, kurulum ya da personel eğitimine ihtiyaç duymadan sadece 3 adımda Bizim Hesap’ın avantajlı dünyasıyla tanışın. Ön muhasebe işlemlerinizi sadeleştirin, kolaylaştırın ve hızlandırın.

Aylık Fiyat
42 TL
Logo İşbaşı muhasebe programı logo

Logo İşbaşı

Ücretsiz Versiyon: 14 gün

Mikro işletmeler ön muhasebelerini Logo İşbaşı ile ister webden ister cepten yönetebilirler. Mikro işletmelere yönelik olarak geliştirilen online olarak çalışan Logo İşbaşı'nın IOS ve Android mobil uygulamaları bulunuyor. Bu uygulamalarla kolayca sipariş, fatura, gelir-gider, stok, cari hesap, kasa-banka takibi yapılabilir. Mikro işletmeler Logo İşbaşı'yla Türkiye'de ilk ve tek olarak mobilden sesli komutla fatura oluşturabiliyor, oluşturulan faturaları e-fatura / e-arşiv fatura olarak gönderebiliyorlar.

Aylık Fiyat
45 TL
Akaunting muhasebe programı logo

Akaunting

Ücretsiz Versiyon: Sınırsız

Akaunting, KOBİ'lerin işletmeyi ve nakit akışını takip etmeleri için tasarlanmış ücretsiz ve online muhasebe programıdır. Faturalama, online tahsilat, gider takibi hiç bu kadar kolay olmamıştı. Operasyonunuzu verimli yönetin. Akaunting, Laravel, VueJS, Bootstrap 4, RESTful API gibi modern teknoloji kullanarak geliştirilmiştir.

Aylık Fiyat
Ücretsiz

Muhasebe Programları

dia muhasebe programı logo

Dia Yazılım

DİA ile genel muhasebe süreçlerinizi tek ekran üzerinden ön muhasebe, demirbaş, e-fatura, personel ve bordro gibi süreçlere entegre şekilde yönetebilirsiniz. Finansal planlarınızı hazırlayarak, gelir - gider tablolarınızı takip edebilir, defter dökümlerinizi saklayabilir, şube yönetimi gerçekleştirebilirsiniz. Tüm bunları hem masaüstü cihazlarınızdan hem de mobil cihazlarınızdan yapabilirsiniz.

Bilgi Alın
Quickbooks muhasebe programı logo

Quickbooks

star
4.3
(g2 Rating)

Ücretsiz Versiyon: 30 gün

QuickBooks, işinizin finansmanını tek bir yerde düzenlemenize yardımcı olur, böylece sık yaptığınız görevleri daha az adımda tamamlayabilirsiniz. Kolayca kurun, öğrenin ve kullanın. Muhasebe bilgisi gerekmez ve verilerinizi bir elektronik tablodan hızlı bir şekilde içe aktarabilirsiniz. Kolayca fatura oluşturun ve giderleri yönetin.

Aylık Fiyat
7.5 - 15 USD
FreshBooks muhasebe programı logo

FreshBooks

star
4.3
(g2 Rating)

Ücretsiz Versiyon: 14 gün

FreshBooks size zaman kazandıran ve profesyonel görünmenizi sağlayan bir çevrimiçi muhasebe ve faturalama hizmetidir. Mali kayıt tutmanın kolay ve hızlı olması gerektiğine, ancak yine de muhasebecinizi tatmin edecek kadar ayrıntılı olması gerektiğine inanıyoruz.

Aylık Fiyat
4.5 - 15 USD
Wave muhasebe programı logo

Wave

star
4.4
(g2 Rating)

Ücretsiz Versiyon: Sınırsız

Dünyanın en hızlı büyüyen küçük işletme muhasebe yazılımı.

Aylık Fiyat
20 – 35 USD
Stampli muhasebe programı logo

Stampli

star
4.8
(g2 Rating)

Ücretsiz Versiyon: Yok

Stampli, Faturaları İşlemenin ve Ödemenin En Güçlü Yoludur. Stampli, üst üste 5 çeyrektir AP Otomasyonda G2 lideridir. Stampli, AP'yi otomatikleştirmeyi zahmetsiz hale getirir. İletişimleri faturanın üzerine merkez alarak, sorunlar hızla çözülür ve onaylar 5 kat daha hızlı gerçekleşir. Stampli, muhasebe sisteminize veya ERP'nize kolayca entegre olur.

Aylık Fiyat
Teklif Alın
Bill.com muhasebe programı logo

Bill.com

star
4.4
(g2 Rating)

Ücretsiz Versiyon: 14 gün

Bill.com, basitleştirilmiş borç hesapları ve alacak hesapları yönetimi aracılığıyla küçük işletmelere ve orta ölçekli şirketlere finansal süreç verimliliği sağlar. Yapay zeka (AI) ve makine öğreniminden yararlanarak veri girişini ve insan hatasını azaltır. Bill.com, siz onu kullandıkça daha akıllı hale gelir ve size fatura yönetiminin her yönü üzerinde daha fazla kontrol sağlamak için süreçlerinizi ve tercihlerinizi öğrenir.

Aylık Fiyat
39 - 69 USD
Zoho Invoice muhasebe programı logo

Zoho Invoice

star
4.6
(g2 Rating)

Ücretsiz Versiyon: Sınırsız

Zoho Invoice, bir işletmenin performansının güncel bir anlık görüntüsünü sunarak müşterilere fatura kesmeyi kolaylaştırır. Kullanımı kolay şablonlar, bir işletmenin markasını yansıtacak şekilde özelleştirilebilir. Müşterilerin ürünler için ödeme yapmasını kolaylaştıran otomatik hatırlatıcılarla ödemeler çevrimiçi olarak yapılabilir. Birden çok para birimi ve dil desteği ile Zoho Invoice, işletmelerin dünyanın her yerindeki müşterilerle çalışmasını kolaylaştırır.

Aylık Fiyat
9 - 29 USD
Invoiced muhasebe programı logo

Invoiced

star
4.6
(g2 Rating)

Ücretsiz Versiyon: Sınırsız

Invoiced, işletmelerin daha hızlı ödeme almasına yardımcı olan, tahsilat için zaman kaybetmeyi bırakan ve müşteriler için daha iyi bir ödeme deneyimi sağlamaya yardımcı olan ödüllü bir platformdur. Invoiced, 92 ülkede binlerce müşterisi ve yaklaşık 50 milyar dolarlık işlenen alacakları ile alacak hesapları otomasyonu alanında öncülük ediyor.

Aylık Fiyat
100 - 500 USD
Blackline muhasebe programı logo

Blackline

star
4.5
(g2 Rating)

Ücretsiz Versiyon: Teklif Alın

BlackLine çözümleri, muhasebe iş akışlarını otomatikleştirerek, dönem sonu muhasebe etkinliklerini gerçekleştirmek için merkezi ve güvenli bir çalışma alanı sağlayarak ve finansal raporlamayı kolaylaştırarak uçtan uca finansal kapanış sürecini yönetmek ve kontrol etmek için muhasebe ve finans işlevini güçlendirir.

Aylık Fiyat
0 - 79 USD
Sage muhasebe programı logo

Sage

star
4.6
(g2 Rating)

Ücretsiz Versiyon: 14 gün

Sage Business Cloud Accounting, küçük işletmeler için çevrimiçi muhasebe ve işletme hizmetleri sunar.

Aylık Fiyat
3 – 7 USD
Kashoo muhasebe programı logo

Kashoo

star
4.5
(g2 Rating)

Ücretsiz Versiyon: 14 gün

Kashoo 2.0, küçük işletme sahipleri için defter tutma görevlerini otomatikleştiren, zaman kazandıran bir muhasebe uygulamasıdır.

Aylık Fiyat
19.95 USD
Sunrise muhasebe programı logo

Sunrise

star
4.0
(g2 Rating)

Ücretsiz Versiyon: Sınırsız

Sunrise, sadece işlerini yürütmek için muhasebe diploması almak istemeyen girişimciler için sorunsuz bir muhasebe platformudur. Kolay kullanıcı arayüzümüz, kullanıcıların diğer muhasebe platformlarından daha az tıklamayla görevlerini tamamlamalarına olanak tanır, böylece önemli olan şeylere, yani müşterilerine odaklanabilirler. Kolay vergi hazırlama, otomatik banka senkronizasyonu, fatura özelleştirme ve makbuz yakalama araçları için tam çift girişli muhasebe sunuyoruz.

Aylık Fiyat
149 - 499 USD
vyaparapp muhasebe programı logo

vyaparapp

star
4.6
(g2 Rating)

Ücretsiz Versiyon: 30 gün

 

Aylık Fiyat
10 –50 USD
 
 Logo Start 3muhasebe programı logo

Logo Start 3

Ücretsiz Versiyon: Yok

Mikro işletmelerin öncelikli hedefi ticari faaliyetlerinden kazanç sağlamak, sonraki adımı ise işlerini yavaş yavaş büyütmektir. Kolayca ve kısa sürede devreye alınan Logo Start 3, bu hedeflere ulaşmak için gerekli teknolojik altyapıyı sağlamanın yanı sıra günlük ön muhasebe işlemlerine yönelik tüm ihtiyaçları da karşılıyor. Hangi sektörde faaliyet gösteriyor olursa olsun, tüm mikro işletmeler dijitalleşmenin ilk adımını Logo Start ile atabiliyor. Böylece büyük yatırımlar yapmaya gerek kalmadan stok, maliyet, kasa, fatura, sipariş, ödeme ve tahsilat takibi, banka ve müşteri bilgilerini tek noktadan yapabiliyor.

Aylık Fiyat
1500 TL
Logo GO 3 muhasebe programı logo

Logo GO 3

Ücretsiz Versiyon: Yok

KOBİ'lere özel olarak geliştirilen Logo GO 3 ile stoktan siparişe, muhasebe kayıtlarından banka verilerine kadar tüm iş süreçleri tek noktadan etkin bir şekilde yönetiliyor. Logo GO 3; KOBİ'lerin muhasebe, sipariş, stok takibi, satış, satın alma, raporlama, borç takibi, çek senet takibi, e-Devlet uygulamaları gibi tüm iş süreçlerini tek noktadan yönetebilmesini sağlıyor. Kişiselleştirilebilir, hızlı, sade ve pratik arayüzle de desteklenen Logo GO 3 ile KOBİ'ler zaman ve maliyet tasarrufu elde ederek rekabette bir adım öne geçiyor.

Fiyat
7500 TL
Logo Netsis 3  muhasebe programı logo

Logo Netsis 3

Ücretsiz Versiyon: Yok

KOBİ'ler Logo Netsis 3 Entegre'nin yenilikçi teknolojisi sayesinde muhasebe, temel üretim, tedarik zinciri, finans, satış, stok, raporlama gibi tüm iş süreçlerini tek noktadan, kolayca yönetiyor.

Aylık Fiyat
Teklif Alın

Mali Müşavir Muhasebe Programları

Luca muhasebe programı logo

Luca

Ücretsiz Versiyon: Yok

 

Fiyat
1062 TL
Zirve Mali Müşavir muhasebe programı logo

Zirve Mali Müşavir

Ücretsiz Versiyon: 30 Gün

Aylık Fiyat
2090 TL
Paraşüt Atlas muhasebe programı logo

Paraşüt Atlas

Ücretsiz Versiyon: Yok

Paraşüt Atlas, Paraşüt'ün mali müşavirler için özel olarak geliştirdiği, ücretsiz mükellef yönetim ve veri aktarım programıdır. eni dijital asistanınız Paraşüt Atlas ile iş yükünüzü hafifletin!

Aylık Fiyat
Bilgi Alın

İşletmelerin varlık ve kaynaklarının hareketlerini kayıt altına alan sınıflandıran, özetleme yapan ve analiz ederek yorumlayan ve fonksiyonları takip eden bilimsel sisteme muhasebe ismi verilir. Türkiye'de Cumhuriyet'in ilanından sonra 1932 yılında muhasebe kavramı kanunlara girmiş ve uzun süren uğraşlar sonucunda Avrupa Birliği standartları kalitesine getirilmiştir.

Ön Muhasebe Nedir?

İşletmelerin finansal yönetimini sağlayacak her türlü veriyi takip eden ön muhasebedir. İşletmenin müşterilerini, stoklarını, nakit parasını, çeklerini, teklif yönetimini, faturalarını, banka hesaplarını, senetlerini ve daha birçok temel unsurlarının kayıt altına alınarak bunların hareketlerini takip etme işi ön muhasebe ilgilendiren işlemlerdir. İşletmelerin kendi bünyesinde tutulur ve en önemli finansal bilgiler ön muhasebe kapsamında takip edilir.

İşletmelerde el ile yapılan kayıtlar Excel yardımı ile elektronik ortamda tutulur ön muhasebe işlemlerinin düzenli ve hatasız olması işletme için önemlidir yanlış kesilen bir fatura ya da hatalı vergi hesaplaması şirketi mali olarak zarara uğratabilir.

Ön muhasebede şirketlere düşen konular;

  • Fatura kesme,
  • Alım satım işlerinin belgelenmesi,
  • Müşterileri ya da tedarikçileri ile aralarındaki alacak ve borç takibi başta gelir.

Bunun dışında işletmelerin nakit olarak bulundurduğu paranın takibi, banka işlemleri mal stoğunun takibi, çek ya da senetle yapılan ödemelerin kayıt altında tutulması personelin ücret hesaplarını düzenli bir şekilde takibi ön muhasebede işletmeye düşen konulardandır.

Muhasebe Programı Nedir?

Faturalandırılması gereken ürün ya da servislerin takibinin yapıldığı müşteri ait mali detay kayıtlarının tutulduğu bilgisayar destekli yazılımlara muhasebe programları denir. Muhasebe programı ilk kez 1994 yılında kullanılmaya başlandı, ilk yıllarda basit ihtiyaçları takip etmek için değerlendirilen program bugün firmaların ihtiyaçlarını büyük oranda karşılıyor.

Birçok firma tarafından gelir ve giderlerinin takibinin yapılması ödenmesi gereken vergilerin takip edilmesi alım ve satım gücü gibi değerlerin bilinmesi adına muhasebeleri kendi bünyelerinde tutulmakta. Yasal bir zorunluluk olan muhasebe aynı zamanda bir verimliliktir önceleri Excel programı ya da defterler aracılığı ile tutulan muhasebe kayıtları işletmelerin fatura, fiş, makbuz, dekont gibi evrakların sürekli toplanmasını işlenmesini gerektiren zor bir süreçtir.

Excel gibi yazılımlar ya da defter tutmak muhasebe programının sunacağı modüler yapıdan çok uzak. Bundan dolayı bu araçları kullanarak muhasebe tutmak oldukça verimsiz bir durum olarak hem zaman hem de efor kaybına neden olur. İşlem hacmi yüksek olan küçük ya da büyük işletmeler mali durumlarını kontrol altında tutmak için çeşitli muhasebe programlarından destek alarak süreci verimli kılar.

Otomasyonlandırılan muhasebe programları sayesinde birçok kalemden veri tek bir kanal üzerinde toplanır. Farklı ihtiyaçları karşılayacak şekilde birçok muhasebe program çeşidi bulunur. Bunlar arasında ön muhasebe programı işletmelerin fatura, gelir gider ve cari hesaplarını takibini yapabildiği kısıtlı özelliklere sahip programlardır. Ticari ve Mali Müşavir muhasebe programları ise ön muhasebe programlarına göre daha kapsamlı özelliklere sahiptir.

Program ek paketler ya da modüller ile geliştirilir, ön muhasebe programında yer almayan genel muhasebe, beyanname, bordro, defter ve BA-BS gibi özellikleri içeren programlardır. ERP muhasebe programları ise işletmelerin muhasebe ihtiyaçları dışında satış, üretim ve insan kaynakları gibi ihtiyaç duyduğu konulara da yanıt verebilen programlardır. Özel muhasebe programları ise işletmenin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde sıfırdan ya da modüler yardım ile hazırlanan muhasebe programlarıdır.

Ön Muhasebe Programı İşlerinizi Nasıl Kolaylaştırıyor?

Etkili bir ön muhasebe yani gelir gider yönetimi işletmenin geleceği için hayati önemdedir. Nakit akışı ile birlikte karlılık seviyesinin günlük takibi işletmenin karar alma mekanizmasının düzgün işletilebilmesi adına önemli veriler sunar. İşletmeler tüm bu konuların kolaylıkla ve hatasız biçimde takibini yapabilmek hem zamandan hem de enerjiden kazanç elde edebilmek için pratik bir online ön muhasebe programı kullanır.

Ön muhasebe programı ile nakit paranı çek ya da senetleri banka hesaplarını müşterilerini tedarikçileri tüm hareketleri takip edilir. Aynı zamanda işletmenin nakit parasını takibinin yanı sıra kısaca hesabını takibi nakit giriş ve çıkışı tahsilat ile ödeme takibi gibi konularda yine ön muhasebe programları ile yapılabilen işlemlerdir. Bunların dışında Bankadan çekilen, bankaya yatırılan ya da banka yoluyla havalenin yapıldığı alım satım hizmetlerden doğan borç ya da alacakları takibi, fatura kesme işlemi, çek ve senedin takip edilmesi, çalışanların aylık bordrolarının takip edilmesi stok girişleri de yine ön muhasebe programları sayesinde kolaylıkla gerçekleştirilir.

Şirket bünyesinde tutulan ön muhasebe programları ile ayrıca raporlama sınıflandırma ve analiz gibi detaylı finansal operasyonlarda gerçekleştirilir. Ön muhasebe programı 7 faturalar yalnızca birkaç saniye içerisinde gönderime hazır hale gelir. E- fatura özelliği sayesinde hem daha hızlı hem daha kolay hem de ekonomik olarak fatura kesilerek ışık ve azaltılır. Hem müşterilerin hem de tedarikçilerin bakiyeleri ve nakit akışı her an kontrol altında tutulur. Kasa giriş çıkışları banka hesapları ve personelin yaptığı tüm harcamalar bir tıklama ile elde edilir. Aynı şekilde bir tıklama ile tek bir tuşa basarak stokların güncel durumunu görmek mümkün hale gelir. Ön muhasebe programı sayesinde yapılan raporlama ile ne kadar satış yapıldığı ne kadar ödeme alındığı ve işletmenin ne kadar harcadığını görmek de söz konusu. Bunların dışında daha birçok ayrı veriyi kontrol etmek de mümkün.

Muhasebe Programınızda Olması Gereken Özellikler

Bir muhasebe programı içerisinde olması gerekenleri kısaca bakmak gerekirse öncelikle içerisinde irsaliye, stok, fatura, cari işlemler, banka ve kasa gibi tüm temel ön muhasebe modülleri yer almalı. Resmi muhasebe kayıtlarını tutmak için program sayesinde muhasebe fişlerinin takibi yapılabilmeli. İyi bir muhasebe programı içerisinde bundan dolayı mizan, bilanço ve yevmiye defteri gibi temel muhasebe programları da yer almalı. Sırası ile program içerisinde;

  • Fatura takibi
  • Serbest Meslek Makbuzu Takibi
  • CRM entegrasyonu
  • Cari Hesap Takibi
  • Gelir Gider Takibi
  • Raporlama
  • E-Fatura / E- Arşiv
  • E- Serbest meslek makbuzu
  • Banka Entegrasyonu
  • Online tahsilat
  • E-ticaret entegrasyonu
  • Stok takibi
  • Üretim yönetimi entegrasyonu
  • Mağaza yönetimi entegrasyonu özellikleri yer almalı.

Muhasebe programı içerisinde olması gereken özelliklerin başında fatura takibinin yapabilmek yer alır, fatura işlemleri daha az vakit ayırmak ve tahsilatları hızlandırmak için bu özellik programda önemli bir yer tutar.

Serbest meslek makbuzu da çok daha hızlı bir şekilde kesirle bilmeli ve bunun için zaman harcanmalı bu yüzden program içerisinde serbest meslek makbuzu takibi de yer almalı.

Müşteri ve tedarikçilerin listesini ve takibini yapabilmek için cari hesap takibi bulunmalı. İşletmeye giren ve çıkan paranın kontrolü gelir gider takibi ile sağlanmalıdır. Raporlama özelliği ise programda olmazsa olmaz özellikler arasındadır. E-fatura sistemine kolayca geçiş yapabilmek, daha hızlı, daha kolay ve daha ekonomik faturalandırma için programda e- fatura ve e- arşiv özellikleri de bulunmalı.

E-serbest meslek makbuzunu hızlı ve kolay bir şekilde gönderebilmeli, banka hareketlerini ve işlemlerine anında gerçekleştirebilmelisiniz. Müşterileri kredi kartı ile online ödeme seçeneği sunmak ve tahsilatları hızlandırmak için pos cihazına ihtiyaç duymadan online tahsilat özelliği sayesinde gerçekleştirmek mümkün.

Takibini programda bulunan özellik sayesinde yapabilir ve bu sayede soğuklarda ürünü bitip bitmediğini kontrol edebilirsiniz. Yine muhasebe programı içinde yer alan özelliklerden olan iltica E- ticaret entegrasyonu sayesinde operasyonel iş yükünü azaltırken rahat bir nefes almak mümkün. CRM Entegrasyonu ise satış, muhasebe ve müşteri ilişkilerini bir arada yönetmeye ve zamandan tasarruf etmeye imkân sağlar.

Hammaddeden son ürüne kadar olan tüm üretim süreci üretim yönetimi entegrasyonu özelliği sayesinde kolaylıkla takip edilir. Perakende satış yapan işletmelerde mağaza yönetimi entegrasyonu ise işletmenin kolay yönetimini sağlar hem de ön muhasebeye dilediği yerden takip etmek imkânı yaratır.

Muhasebe Programı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Muhasebe programı içerisinde oldukça fazla seçenek yer alır işletmenin kendisi için en doğru muhasebe yazılımını bulması kolay bir işlem değildir. İşletmelerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek doğru yazılımı bulmaları için dikkat etmesi gereken konular vardır. Bunları;

  • Fiyat
  • Özellikler
  • Kolay kullanım
  • İşletmenize uygunluğu olarak sıralamak mümkün.

Fiyat

Yapılan tüm alışverişlerde olduğu gibi muhasebe programı seçimi yapılırken de öncelikle dikkat edilmesi gereken konuların başında fiyat gelir. İşletmeler kesinlikle programlar hakkında fiyat araştırması yapmalı, araştırması yaparken öncelikle ucuz olana değil aranan tüm özelliklere sahip olmasına karşın en uygun fiyata olan program seçimi gerçekleştirilmeli.

Özellikler

En küçük işletmeden en büyük kurumsal işletmeye kadar tüm firmaların muhasebe işlemlerini kolay hale getirmek düzenlemek, hata yapmamak ve programları engellemek için muhasebe programı ihtiyacı vardır. Elbette küçük bir işletme ile bir üretim firmasının muhasebeleri arasında ciddi farklar vardır. Bunun için ücretsiz logo muhasebe programı tercihi yapılmadan önce özellikleri işletmenin ihtiyacına göre belirlenmeli. Muhasebe programını gerçekten işletmenin ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamadığı sunulan özellikler ile ortaya çıkar tercih öncesi mutlaka özellikler incelenmelidir.

Kolay Kullanım

Her yazılımda olduğu gibi muhasebe programı alırken de dikkat edilmesi gereken konuların en başında kullanım kolaylığı ve kullanıcı dostu olup olmadığı yer alır. Eğer alınan program kullanıcı dostu değilse personel programı kullanmayı öğrenmekte oldukça zorlanır.

Verilen eğitim yetersiz kalır ve işler yavaşlar, personel arasında bir görev değişimi olduğunda kullanıcı dostu bir yazılıma sahip olan işletmelerde yeni personel iş aktarımını kolaylıkla gerçekleştirir. Onun için muhasebe programları tercihi yaparken kesinlik ve kullanıcı dostu ve kullanımı kolay bir programın seçilmesi işletmeler açısından çok önemlidir. Ayrıca programı satın alındığı kurumun satış sonrası servis hizmeti de önemli bir yer tutar. Mümkün olduğu kadar muhasebe programının hizmet sağlayıcısının bölgedeki referanslardan yola çıkarak bölgeye hizmet veren bir firma olmasına dikkat edilmeli.

İşletmenize Uygunluğu

İşletme için en uygun muhasebe programını seçerken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri ihtiyaç ve beklentileri karşılamasıdır. İşletme için ön muhasebe diğer tüm alanlardan çok daha önemlidir bunun için departmandan sorumlu personelin kolaylıkla kullanabileceği bir muhasebe programı tercih edilmeli. Bu sayede hata payı sıfır noktasına kadar indirilebilir.

Web tabanlı online muhasebe programı seçerken detaylı araştırma yapılmalı bu şekilde hareket edilmesi halinde işletme için en uygun muhasebe programı tercihi yapılır. Muhasebe programı seçiminde dikkat edilmesi gereken konulardan biri de eklenti ve modüllerdir. Çünkü muhasebe programlarında eklenti ve modüler farklılık gösterir program dahi birçok işi çözmek için yeterlidir.

En iyi ve en çok kullanılan muhasebe programları listesini kullanarak doğru programı tercih eden işletmelerde muhasebeyi kolayca yönetme imkânına da sahip olunur. Aynı zamanda mobil uyumlu bir muhasebe programı tercih etmek de önemlidir çünkü işletme ve işlemler bu sayede her yerden takip edilebilir. Ayrıca programın güvenlik önlemlerinin de tam anlamı ile sağlanmış olması dikkat edilmesi gereken konular arasındadır. Herhangi bir şekilde programa saldırı ya da sonucu çökmesi gibi sorunlar karşısında program herhangi bir zarara uğrama olasılığını ortadan kaldırabilmeli.

Sektörünüzde tecrübeli hedeflerinize uygun ajanslardan teklif alın.

En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al
icon
4.57/5
star iconstar iconstar iconstar iconstar icon
15000+ Müşteri Yorumu
Projeleriniz için size özel seçilmiş güvenilir ajanslardan teklif alın ve en iyisiyle çalışmaya başlayın
En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al