Shopify'da Satış Yapmanın Püf Noktaları: Mağaza Kurulumu ve Satış Stratejileri

5 Dakika Okuma Süresi

10 adımda Shopify hesabı açmak. Shopify'da başarılı satış yapmak için 6 ipucu. Detaylı bilgi için blog yazımızı inceleyebilirsiniz.

Shopify'da Satış Yapmanın Püf Noktaları: Mağaza Kurulumu ve Satış Stratejileri

Teknolojinin pazarlama ile iç içe geçmesiyle e-ticaret ekonomide önemli bir alana sahip oldu. Bu pazardan payını almak isteyenler ise online platformlarda var olmanın kolay ve sürdürülebilir yollarını aramaya başladı. Siz de bir işletme sahibi olmak veya küçük işletmenizi büyütmek, online mağaza açıp e-ticarete atılmak istiyor ancak nasıl başlayacağınızı bilmiyor musunuz? Kodlama bilginiz yok ve yazılım şirketleriyle anlaşacak bütçeye de sahip değil misiniz? Shopify üzerinden bir günde kendi online mağazanızı açabilirsiniz.

Shopify platformu üzerinden mağaza kurmak kolay ve hızlı birkaç adımdan oluşur. Aynı zamanda Shopify’ın hizmetlerinden de yararlanarak ürün seçiminden fiyat belirlemeye, online mağazanızın tasarımından müşteri hizmetlerine birçok fazla alanda satış stratejilerinizi belirleyebilirsiniz. Shopify size SEO, pazarlama ve güvenlik konusunda da birçok hizmet sağlar.

Shopify Nedir?

Shopify, 175 ülkede 200.000’den fazla işletme tarafından satış yapmak için kullanılan bir online platformdur.

E-ticaret Platformu Olarak Shopify'in Tanımı

Shopify büyük / küçük birçok işletmenin online mağaza açabileceği bir e-ticaret platformudur. Kullanıcıları, web sitelerinin görüntüsünden kargo gönderim şekillerine her türlü ihtiyaçlarını hazır opsiyonlardan işletmelerinin ruhuna ve gereksinimlerine uygun gördüklerini seçerek kişisel mağazalarını oluşturabilir.

Shopify'ın Özellikleri ve Avantajları

Shopify kullanıcı dostudur. Mağazanızı kurduktan sonra işletmenizi büyütmek ve müşteri toplamak için de ondan destek almaya devam edebilirsiniz. Shopify’ın satış rakamları ve müşteri memnuniyeti analizlerini, SEO ve pazarlama araçlarını kullanabilir, ana sayfanızda gelen siparişleri görüntüleyebilir, stoklarınızı kontrol edebilir, müşterilerden gelen geri bildirim ve datayı analiz ederek ürünlerinizi ve fiyatlarınızı müşteri memnuniyetine göre adapte edebilirsiniz.

Shopify hem sizin hem de müşterilerinizin çıkarlarını korur. Müşterileriniz diledikleri ürünleri sepetlerine ekleyerek güvenli ödeme yoluyla alışverişlerini tamamlarlar. Sadece ödemeleri değil müşteri bilgileri de Shopify tarafından korunmaktadır. Satın alımdan sonra ise yaptıkları alışverişin onayladığına dair bir geri bildirim alırlar. Bir soruları ya da sorunları olduğunda hem Shopify’ın müşteri destek hizmetini kullanarak e-mail, telefon, canlı yazışma gibi çeşitli yollarla bilgi alabilirler, hem de sizinle doğrudan iletişime geçebilirler. Sizler ise yeni bir sipariş aldığınızda ana sayfanıza düşen bir duyuruyla bilgilendirilirsiniz. Ödemeden kargo teslimatına kadar ürünü takip edebilir, iade işlemlerini Shopify üzerinden yönetebilirsiniz. Sistemi stoğunuz azaldığında size uyarı vermesi için ayarlayabilir, stok kontrollerinizi ana sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Büyüme hızınızı analiz edebilir ve gerektiğinde Shopify hesabınızı daha yüksek bir plana çıkarıp işletmenizi büyütebilirsiniz. Shopify mobil kullanıma uygun olduğu gibi çeşitli birçok endüstriye de uyum sağlayabilir.

shopify-1

10 adımda Shopify'da Mağaza Açmak

1) Shopify Hesabı Açmak

Shopify’ın web sitesine girip “KAYDOL” butonuna tıklayarak kendinize bir Shopify hesabı açarak başlayın.

2) İşletmenizi Anlatmak

Shopify kullanıcı deneyiminizi kolaylaştırmak adına sizden işletmeniz hakkında bilgiler isteyecektir. İşletme türünüz, işletmenizin fiziki mekanı ve benzeri konularda soruları yanıtlayıp devam edin.

3) Mağaza Adınızı Seçmek

Üçüncü adım mağazanız için akılda kalıcı ve yaratıcı bir isim seçmek olacaktır.

4) Ürünleri Eklemek

Ekranınızın solunda kalan menüde “Ürünler” butonuna tıklayarak hızlıca mağazanızı ürünlerinizle doldurmaya başlayabilirsiniz. Shopify kullanıcı dostu ara yüzüyle işlerinizi kolaylaştırır. Ürünlerin görsellerini, isimlerini, boyutlarını, fiyatlarını, renklerini kolayca ekleyebilir, hatta müşterilerinizin işini kolaylaştırmak adına koleksiyonlar oluşturup benzer ürünlerinizi aynı koleksiyonun altında sergileyebilirsiniz.

5) Mağazanızı Kişiselleştirin

Ekranda solunuzda kalan menüde “Online Mağaza” butonuna tıklayarak web sitenizin tema, yazı fontu ve renklerini seçip tıpkı fiziksel bir mağaza gibi online mağazanızı dekore edebilirsiniz. Kullandığınız renk paleti ve fontun işletmenizin türüyle uyum sağlamasına dikkat edebilirsiniz. Dekorasyonunuz içinize sindiyse sıra domain adı satın almaya gelmiştir.

6) Domain Adı Satın Alın

Var olan domain adınızı kullanabileceğiniz gibi Shopify üzerinden kolayca yeni bir ad da satın alabilirsiniz. Domain adınızın net, anlaşılır ve dikkat çekici olmasına özen gösterebilirsiniz.

7) Ödeme ve Kargolama Seçeneklerinizi Belirleyin

Ödeme işlemlerini yapılandırarak işlemlere devam edebilirsiniz. Shopify, banka kartı, kredi kartı ve PayPal olmak üzere birçok farklı ödeme yoluna açıktır. Daha sonra ürünlerinizin boyutlarına göre kargo şirketleri arasından seçim yapabilir, hangi bölgelere kargo ile gönderim sağlayacağınızı seçebilirsiniz.

8) Vergi Ödemelerini Ayarlamak

Bulunduğunuz ve satış yaptığınız ülke ve bölgelere göre vergi yapılandırmanızı ayarlayabilirsiniz.

9) Mağazanızı Açın

Tüm seçimlerinizden memnunsanız tek bir tuşa basarak mağazanızı açmaya ve müşterilerinizi karşılamaya hazırsınız.

10) Mağazanızı İşletin

Tebrikler! Artık ana sayfanızı siparişlerinizi yönetmek, stoklarınızı kontrol etmek gibi işler için kullanabilirsiniz. Açılıştan sonra büyümek ve müşteri toplamak için de Shopify’dan destek almaya devam edebilirsiniz. Shopify’ın satış rakamları ve müşteri memnuniyeti analizlerini, SEO ve pazarlama araçlarını kullanabilir, ana sayfanızda gelen siparişleri görüntüleyebilir, stoklarınızı kontrol edebilir, müşterilerden gelen geri bildirim ve datayı analiz ederek ürünlerinizi ve fiyatlarınızı müşteri memnuniyetine göre adapte edebilirsiniz.

shopify-2

Shopfiy Plan Seçenekleri ve Fiyatlandırma

İlk kez kayıt olurken Shopify’ın 3 günlük ücretsiz deneme süresinden faydalanabilirsiniz. Daha sonra ise hangi planı seçerseniz seçin ilk üç ay sadece 1 dolar ödersiniz. Shopify’ın üç adet ödeme planı bulunmaktadır. Kişiler ve küçük işletmeler aylık 32 dolar olan “Basic” planı kullanabilirler. Bu platformla basit raporlar alabilir ve 2 adet personel hesabı açabilirsiniz. Küçük işletmeler aynı zamanda 92 dolar olan “Shopify” planını kullanabilirler. Bu planda profesyonel raporlar alabilir ve 5 adet personel hesabı açabilirsiniz. Orta ve büyük işletmeler 399 dolar olan “Advanced” planını kullanabilirler. Bu plan sayesinde özel raporlama, düşük işlem ücreti ve 15 adet personel hesabı sahibi olabilirler.

shopify-3

Shopify Ödeme ve Kargo Seçenekleri

Shopify müşterileri için geniş bir ödeme ve kargo yelpazesi sunar.

  • Shopify'ın Ödeme Seçenekleri

Shopify, Türkiye’deki birçok ana akım bankanın kredi ve banka kartıyla ödemeye açık olduğu gibi Visa, Mastercard, American Express gibi uluslararası kartlara da açıktır. Müşteriler kart ile ödeme dışında havale, eft, PayPal, kapıda ödeme, sanal pos, kripto paralar ve GarantiPay, İşCep, Akbank Direkt gibi mobil bankacılık uygulamalarının mobil cüzdanlarıyla ödeme kabul etmektedir.

  • Kargo Seçenekleri ve Entegrasyonu

Shopify Türkiye’deki başta Yurtiçi Kargo, PTT kargo ve Aras kargo olmak üzere birçok ana akım kargo işletmesiyle anlaşmalıdır. Bu kargo işletmelerini çok kolay bir şekilde mağazanıza entegre edebilirsiniz. ShipStation platformu ile Türkiye’deki kargo şirketlerinin çoğunu entegre edebilirsiniz. Dropshipping işletmeleri yani elinde stok bulunmuyor iken sipariş alıp müşteriye toptancı üzerinden gönderim sağlayan işletmeler entegrasyon için Oberlo platformunu tercih edebilirler. İsim yazımı, fotoğraf basımı gibi özelleştirilmiş ürünler satan satıcılar Printful gibi platformları entegre için kullanarak hem basım hem gönderim işlemini sağlayabilirler. Easyship ise dünya genelinde geçerli olan bir platform olup Türkiye’de de kullanılabilir.

shopify-4

Shopify'da Başarılı Satış Yapmak İçin 6 İpucu

Shopify’a üye olup mağazanızı açtıysanız işlerini büyütmek ve geliştirmek için aşağıdaki altı ipucunu uygulamaya başlayabilirsiniz.

  • Kaliteli Ürünlerin Doğru Fiyatlandırılması

Müşteriler tarafından talep edilebilir olmanın en önemli şartlarından biri kaliteli ürünler satmaktır. Bu sayede hizmetinizden memnun kalan müşterileriniz yeniden sizden alışveriş yapmayı tercih eder. Buna ek olarak sizinle aynı kalitede ürünler satan rakip işletmelerin fiyatlarını takipte kalıp rekabetçi fiyatlar belirlerseniz satışlarınızı arttırabilirsiniz.

  • Profesyonel Mağaza Tasarımı

Mağaza tasarımınızın düzenli, temiz görünümlü ve kolay kullanılabilir olması müşterilerinizin mağazanızda daha fazla gezinmesini ve daha rahat alışveriş yapmasını sağlayarak daha çok alışveriş yapmalarına sebep olur. Aynı zamanda ürünlerin görsellerinin kaliteli ve net fotoğraflar olması, ürün açıklamalarının iyi ve detaylı yazılması gibi özellikler de katkı sağlayacaktır. Son olarak mağaza görünümünün ve kullanım deneyiminin mobil cihazlara da uyumlu olduğundan emin olabilirsiniz.

  • Müşteri Memnuniyeti Odaklı Çalışma

Shopify müşteri memnuniyetini arttırmanız için birçok özellik kullanır. Örneğin size gelen analizleri kullanarak gerekli değişiklikleri yapabilir, müşterilerin yazdığı yorumlara göre ürün ve ürün fiyatlarında değişiklik yapabilir, müşterilerin sorularına hızlı yanıt verebilir, iade işlemlerini kolaylaştırabilir ve sadık müşterilerinize özel kampanyalar sunabilirsiniz.

  • SEO Optimizasyonu

Arama motoru optimizasyonu(SEO), işletmelerin Google’da ilk sıralarda çıkmalarını sağlar. İlk sıralarda çıkmak ise mağazanızın daha çok ziyaret edilmesini ve daha çok satış yapmanızı sağlayacaktır. Bunu sağlamak için ürün açıklamaları, blog yazıları, başlık etiketleri, hazırlayabilir, mağazanızın satış yaptığı endüstriye yönelik anahtar kelimeleri kullanmaya dikkat edebilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgi içinSEO Nedir ve Neden Önemlidir?adlı yazımızı inceleyebilirsiniz.

  • Stok Yönetimi ve Tedarik Zinciri

Shopify sayesinde stoklarınızı kontrol edebilir hatta stoklarınız azaldığında uyarı alabilirsiniz. Stoklarınızı sürekli güncellemek müşterilerinizin kolayca alışveriş yapmasını sağlayacaktır. Bununla birlikte tedarikçilerinizle kuvvetli ilişkiler kurarak stok yönetiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

  • Sosyal Medya ve Diğer Platformlarla Entegrasyon

Dijital pazarlamamağazanızın tanınmasına ve satışlarınız artmasına yardımcı olacaktır. Mağazanıza Facebook, Instagram ve Twitter hesapları açabilir ve hesaplarınızı online mağazanıza entegre edebilirsiniz. Bu platformlarda reklam verip influencerlar ile iş birlikleri yaparak da tanınırlığınızın ve güvenilirliğinizin artmasını sağlayabilirsiniz.

Shopify’la kendinize yaratabileceğiniz ihtimalleri anlatmak yetmez. Hayallerinizi gerçekleştirmeye hazırsanız mağazanızı kurmaya hemen bugün başlayabilirsiniz.

shopify-5

Sektörünüzde tecrübeli hedeflerinize uygun ajanslardan teklif alın.

En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al
icon
4.57/5
star iconstar iconstar iconstar iconstar icon
15000+ Müşteri Yorumu
Projeleriniz için size özel seçilmiş güvenilir ajanslardan teklif alın ve en iyisiyle çalışmaya başlayın
En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al