Video Pazarlama: Önemli Noktalar ve Başarı Hikayeleri

4 Dakika Okuma Süresi

Video pazarlamada önemli noktalar nelerdir? Video pazarlamanın size faydaları neler olacaktır? Detaylı bilgi için blog yazımızı inceleyebilirsiniz.

Video Pazarlama: Önemli Noktalar ve Başarı Hikayeleri

 

Video pazarlama günümüzde internet dünyasının en önemli pazarlama unsurlarından biri haline geldi. Dijital materyallerin hepsine kolay entegre olabilen videolar pazarlama aracı olarak etkili bir araç olarak görülmektedir. Bu noktada video pazarlama nedir konusu da merak edilmektedir. Bu pazarlama türünün yöntemleri mecralara göre değişkenlik gösterebilirken video pazarlama nasıl yapılır konusu da merak edilmektedir.

Video pazarlama nedir konusu ilgi çekici video hazırlanarak bunu pazarlama kampanyalarınıza entegre eden ileriye dönük bir pazarlama stratejisi olarak bilinmektedir. Video pazarlama, müşteri ilişkileri oluşturmaktan markalaşmaya, hizmetlerinizi veya ürünlerinizi tanıtmaya, müşteri referanslarından etkinliklere, kampanyalara kadar her adım için kullanılmaktadır. Edvido olarak bu yazımızda, video pazarlama nedir ve neden önemlidir gibi konular hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Video Pazarlama Nedir ve Neden Önemlidir?

Video pazarlaması, görsel ve video unsurlarını kullanarak hedef kitleye ulaşmayı hedefleyen pazarlama faaliyetlerini kapsar. Video pazarlamasının hızlı sonuç almak, etkileşimleri artırmak ve eyleme geçirici hareketler bulunması açısından önemli özellikleri bulunur. Video pazarlamasının markalara sağladığı yararlar aşağıdaki gibidir:

Hedef kitle ile etkileşimde olmanızı sağlar:> Video pazarlama yöntemleri, hedef kitleyle etkili iletişim kurmayı mümkün hale getirir. Hedef kitleniz ile bağlantı kurmanıza olanak tanır. Bir şirketin pazarlama çabalarının çoğu güven oluşturmaya yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Video, söylediklerinizle gerçekte kim olduğunuz arasında bağlantı kurmanıza olanak tanır. Müşterilerin perdenin arkasına bakmasına ve markanızı tanımasına olanak tanıyan bir köprüdür.

Geri bildirim oluşturmaya olanak tanır:> Video pazarlama, sitenize geri bağlantılar oluşturmaya, beğenileri ve paylaşımları artırmaya, sitenize trafik çekmeye yardımcı olan bir SEO çözümüdür. Video pazarlama nasıl yapılır dediğimizde Google’da üst sıralarda çıkmanıza yardımcı olan videoları oluştururken içerikleri de trafik alan anahtar kelimelerinize uygun şekilde hazırlamanız gerekir.

Video pazarlamasında satın alma oranının yüksek olması:> Dijital pazarlamada videonun önemi oldukça fazladır. Tüketicilerin bir videoyu izledikten sonra eyleme geçme oranı da artmıştır. Bu oran satın almaları büyük oranda artıran bir durumdur.

video-pazarlama-3

Başarılı Video Pazarlama Stratejileri: İpuçları ve Uygulamalar

Medya planlaması artık bir format olarak video pazarlamasını içermektedir. Video pazarlama, sosyal medya platformlarında ve güçlü sitelerde reklam vermekten kaçınmasına sebep olur.

Web sitenizde, içerik merkezinizde, e-postanızda, mobil uygulamalarınızda, sosyal medya kanallarınızda veya tüketicilerinizin video içeriğini izleyebileceği diğer yüzlerce ara yüzde videolarınız olabilir.

Günümüzde birçok marka, bir dijital video kanalı için özel olarak oluşturulmamış diğer içerikleri yüklemektedir. Bunun yanı sıra sadece TV reklamlarını, seslendirmeli web semineri slaytlarını yüklememeleri gerekir.

Dijital video içeriğinizin bir strateji olması gerekir. Bunu genel bir dijital stratejinin yan ürününden daha fazlası olarak görülür. Her içerik stratejisi gibi video da amaç gerektirir. Bu durum, yayınlanabileceği tüm kanallar için yapı ve optimizasyon ile oluşturulmalı ve yönetilmelidir.

Video Pazarlama Başarı Hikayeleri: En İyi Örnekler ve Sonuçlar

Video pazarlaması çalışmalarını açıklayan, izleyicilerin ilgisini çeken, ürün ve hizmetlerini tanıtan, satışları artıran ve farkındalığı artıran bir video oluşturmayı hedefler. Daha sonrasında ise gerekli platformlarda düzenli paylaşımlar yapılır. Bunun yanı sıra diğer tüm pazarlama kampanyaları gibi, bu modelin de kendi dezavantajları vardır. Bir tür veriye dayalı olması nedeni ile kişinin çeşitli metrikleri ölçmesi, izlemesi ve daha fazlasını göndermek için müşteri katılımını izlemesi son derece önemlidir.

Video pazarlama, hızla gelişen bir pazarda gezinmek ve buna uyum sağlamak için çabalayan işletmeler için kritik öneme sahiptir. Bununla birlikte yükselişte olan video kullanımı, son dönemlerde daha da artmıştır. Her zamankinden daha fazla insanın çevrimiçi ortamda bulunması ile özellikle son işletmelerin müşterilerinin çevrimiçi deneyimine öncelik vermesi şaşırtıcı görülmemektedir. Bununla birlikte video pazarlamasının avantajları ve markalara etkileri de şu şekildedir:

  • Viral hale gelmek ve maksimum erişim elde etmek için videonun veya video akışının daha yüksek olasılıklara sahip olması.
  • Yüksek eğitim kapasitesine sahip olması.
  • En karmaşık kavramların, izleyicilere kolayca ve kolaylıkla iletilebilmesini sağlayarak anlamayı kolaylaştırmış olması.
  • Çoklu kullanımlar ile bir videonun çeşitli platformlarda kullanılabilmesi.
  • Web sitesine yüklenen video, farklı yarışma ve etkinliklerde başvuru yapmak için de tercih edilir.
  • Birden fazla video platformuna ve cihazına alışmanıza sağlar.

Özellikle sosyal medya kullanımının artması ile video pazarlaması daha önemli bir hale geldi. Bu noktada ise sosyal medya platformlarından biri olan Instagram’da toplam 1 milyon takipçisi olan bir markanın etkileşimleri değişebilir.

Video Pazarlamanın Faydaları Nelerdir?

Video pazarlama, SEO için son derece önemlidir. Bunun nedeni ise bu pazarlama türünün, arama motorlarında firmaların web sitelerinin ilk sıralarda yer almasına olanak sağlamasıdır. Bu nedenle de sitelerin tıklanma oranları artar ve firmalar hedef kitlelerine rahatlıkla ulaşabilir. Firmalar ya da markalar hazırladıkları videolara; doğru anahtar kelimeler ile doğru etiketleri, başlıkları ve açıklamaları ekleyerek web sitelerinin arama motorlarında üst sıralara çıkmasına yardımcı olabilirler.

Videolara erişim son derece basittir. Bunun yanı sıra videoların yayınlanabileceği sınırsız platform vardır. Youtube, Instagram, Tiktok  bu kanallardan birkaçı olarak ele alınabilir. Ayrıca bir akıllı cihaz sayesinde markalar ya da kişiler, videolarını rahatlıkla bu platformlar üzerinde paylaşabilmektedir.

Videoda pazarlamanın diğer bir avantajı ise izleyenler üzerinde büyük bir etkiye sahip olmasıdır. Yapılan bazı araştırmalara göre video pazarlaması diğer pazarlama türlerine göre çok daha etkilidir. Bunun temel nedeni ise görsel ve işitsel öğelerin bir araya gelmesinin kişiler üzerinde daha etkileyici bir izlenim bırakması olarak ifade edilir.

Video Pazarlama Kampanyası Neden Önemlidir?

Bir video pazarlama kampanyası geliştirmek çoğunlukla pazar araştırması, rekabetçi analiz ve hedef pazar bilgileri edinerek mümkündür. Bu bilgilere sahip olduktan ve stratejinizi şekillendirdikten sonra mesajı belirlemek son derece önemlidir. Bu mesajı belirlerken kitlenizin ne duymasını, görmesini ve hissetmesini istediğinizi değerlendirmeniz gerekir. Bu süreçte ise hedefleriniz belirlemek için şu soruları sorun ve yanıtlarını planınızın parçası haline getirmelisiniz:

  • Ne tür videolar hazırlamalıyım?
  • Videolarımı nasıl tanıtabilirim?
  • Videolarımı nereye göndereceğim?
  • Videolarımı kimler izleyecek?

Video pazarlama ile ilgili hedeflerinize ulaşmak için satış oluşturmak, marka bilinirliğini artırmak ve sosyal medya kitleniz ile bağlantı kurmak son derece önemlidir. Bununla birlikte pazar payını artırarak yeni ürün veya hizmetler sunmak ve müşteri ilişkileri kurmak da gerekli kriterlerdendir. Ayrıca işinize ve müşterilerinize bağlı olarak bu hedefler daha spesifik hale getirilebilir. Genel olarak geniş hedeflerden biriyle başlarsanız video pazarlama hedeflerinizi geliştirerek video pazarlama stratejinizin geri kalanını tamamlayabilirsiniz.

Edvido olarak bu yazımızda, video pazarlama nedir merak edilenleri sizler ile paylaştık. Şirketlerin, hedeflerine uygun partnerlerle çalışması gerektiğine inanıyor, eşleşme algoritmasıyla marka-partner uyumunu en yüksek seviyeye çıkarmayı hedefler. Amacımız, kullanıcıların kaliteli hizmet almasını hedefler. Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilir ya da iletişim kanallarımız üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Sektörünüzde tecrübeli hedeflerinize uygun ajanslardan teklif alın.

En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al
icon
4.57/5
star iconstar iconstar iconstar iconstar icon
15000+ Müşteri Yorumu
Projeleriniz için size özel seçilmiş güvenilir ajanslardan teklif alın ve en iyisiyle çalışmaya başlayın
En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al