İşinizde Dijital Pazarlamaya İhtiyacınız Var Mı?

4 Dakika Okuma Süresi

İşinizin dijital pazarlamaya uygun olup olmadığına karar verirken dikkat etmeniz gerekenler nelerdir? Detaylı bilgi için blogumuzu inceleyebilirsiniz.

İşinizde Dijital Pazarlamaya İhtiyacınız Var Mı?

İşinizin dijital pazarlamaya uygun olup olmadığı işinizin doğasıyla, bugün nerede olduğuyla ve gelecekte nerede olmasını istediğinizle çok yakından ilgilidir. Örneğin İrlanda’nın kırsal kesiminde bir mandıranız varsa ve sabit bir fiyat üzerinden yerel bir kooperatife süt tedarik ediyorsanız, ayrıca işletmenizi büyütmek ve çeşitlendirmek için pek vizyonunuz veya hevesiniz de yoksa muhtemelen dijital pazarlama size göre değildir. Benzer şekilde İngiltere’deki Peak bölgesindeki (İngiltere’nin orta-kuzeyinde Manchester ve Sheffield şehirlerinin arasında yer alan doğal güzellikleriyle ünlü bir bölge) zengin ticaret kentinde, oturmuş bir müşteri portföyü olan ve sadece durumunu muhafaza etmek isteyen bir kasapsanız dijital pazarlama olmadan da yolunuza devam edebilirsiniz.

Ancak ürün çeşitliliğini artırmak, işinin kapsama alanını genişletmek ve civardaki lokanta ve otellere kaliteli organik ürünler satmak isteyen, Peak bölgesinde iş yapan bir kasapsanız o zaman başka…Dijital pazarlamanın dünyasına hoş geldiniz.

Aslında bugün dijital pazarlamadan öyle veya böyle -ne yaptığınızı anlatan basit bir çevrimiçi broşür ve mevcut müşterileri güncel gelişmelerden haberdar etmek için gönderilen bir elektronik bülten veya RSS mesajı olsa bile- faydalanmayan çok az işletme kaldı.

İster el emeği göz nuru işlemeli yastık kılıflarını sattığınız “küçük ölçekli bir aile” bir işletmeniz olsun, ister küçük ölçekli bir esnaf lokantası, ister girişken bir lokanta işletmecisi veya çok uluslu büyük bir şirketin yöneticisi olun müşteri kitlenizin büyük bir kısmı çoktan online oldu ve her geçen gün bu kitleye katılım artıyor. Hedef pazarınızda bilgilenmek, araştırmak ve satın almak için ne kadar çok çevrimiçi kanallara başvurulursa, dijital pazarlamanın işinizi başarılı bir şekilde yürütmenizde o kadar önemli hale geleceği aşikardır.

Dijital Pazarlama – Evet ya da Hayır

İşinizin dijital pazarlama stratejisine ihtiyacı olup olmadığına karar vermeniz için sadece iki kilit soruya cevap vermeniz yeterlidir.

  • Hedef kitlem online oldu mu/olacak mı?

Müşterileriniz sunduğunuz ürün ve hizmetler hakkında bilgi toplamak ve/veya onları satın almak için dijital teknolojiden faydalanıyorsa, o zaman kesinlikle onlara ulaşmak ve onları tutmak için dijital pazarlamaya ihtiyacınız var demektir. Onların yoksa sizin de yoktur. Bu kadar basit. Gelecek tüketici kuşağının sizin yeni müşterileriniz olacağını aklınızda bulundurun. Büyük olasılıkla onlar sizden daha fazla karşılıklı dijital etkileşim talep edecekler. Bu talebe cevap verecek gücünüz yoksa paralarını başka yerde harcamayı tercih edebilirler.

  • Ürünlerim/hizmetlerim/markalarım dijital pazarlamaya uygun mu?

Bu çetrefilli bir soru; ancak cevabı genellikle evet. Çoğu kez ürün, hizmet veya markanızın ne olduğu fark etmez. Canlı bir online hedef kitleniz varsa, tanıtımınızı da online yapmalısınız. Bazı ürün ve hizmetlerin online sipariş ve satın almaya daha uygun olduğu açıkken (İlk akla gelenler e-kitap veya müzik gibi dijital dökümanlar), bazı kimselerin internet üzerinden almayı ancak rüyasında göreceği pek çok kalemin dijital kanallar yoluyla etkin bir şekilde pazarlandığını da keşfedeceksiniz. Tüketiciler tercihleri hakkında bilgi toplamak, onları değerlendirmek ve karşılaştırmak için internete giriyorlar.

Buradaki deneyimlerinin ışığında satın alma kararları veriyorlar ve ardından bir mağazaya gidip paralarını harcıyorlar. Tekneler, arabalar, villalar, apartman daireleri, atlar, traktörler -aklınıza ne gelirse- hepsinin de etkin ve başarılı şekilde online pazarlaması yapılıyor.

Kaynak: Dijital Pazarlama – Damian Ryan

Sektörünüzde tecrübeli hedeflerinize uygun ajanslardan teklif alın.

En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al
icon
4.57/5
star iconstar iconstar iconstar iconstar icon
15000+ Müşteri Yorumu
Projeleriniz için size özel seçilmiş güvenilir ajanslardan teklif alın ve en iyisiyle çalışmaya başlayın
En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al