Evergreen İçerik Nedir? Nasıl Oluşturulur?

4 Dakika Okuma Süresi

Evergreen içerik nedir? Evergreen içerik oluşturmanın avantajları nelerdir? Detaylı bilgi için blog yazımızı inceleyebilirsiniz.

Evergreen İçerik Nedir? Nasıl Oluşturulur?

 

Doğru planlanmış bir içerik stratejisi ile hedef kitlenizle aranızda etkileşimin artması mümkündür. Bununla birlikte yaklaşımınız ile web sitenizin yapısına, markanızın kimliğiyle amacına uygun binlerce içerik fikri bulmanız daha kolay bir hal alır. Bu içerik türlerinden birisi de evergreen içerik konusu merak edilmektedir.

Ölümsüz içerik olarak da bilinen evergreen içerik, okuyucuların sürekli olarak okuyabileceği içeriklerdir. Bu içerikler SEO uyumludur ve en genel konuları kapsar. Ayrıca okuyucuların nedir, nasıl yapılır gibi sorularına cevap bulabileceği içerikler olarak hazırlanır. Evergreen içeriklerin sürekliliği vardır. Bununla birlikte giriş seviyesindeki içerikleri ifade etmektedir. Sık değişime uğramayan içerikler trend olan konulardan oluşmaz. Evergreen içerikleri cevapları değişime uğramayan ve arama hacmi yüksek olan içeriklerdir. Bu noktada ise evergreen içerik neden önemlidir konusu son derece merak edilmektedir. Edvido ekibi olarak bu yazımızda, evergreen içerik nedir, neden önemlidir, avantajları nelerdir gibi konular hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.

Evergreen İçerik Nedir?

Evergreen içerik genellikle en temel konuları kapsayan ve nedir, nasıl yapılır gibi sorulara cevap veren içerikler olarak bilinmektedir. Bunun yanı sıra evergreen içerik sürekliliği olan ve giriş seviyesi olan içeriklerdir. Ayrıca bu tür içerikler sık değişime uğramaz. Örneğin SEO nedir, SEO nasıl yapılır konuları evergreen içerik oluşturulabilecek konular arasında yer alır. Bu soruların cevapları sık değişime uğramadığından, aranma hacimleri genellikle hep yüksek olur. Ayrıca bu içerikler temel bilgi ihtiyacını karşılamaya yönelik oluşturulur.

Evergreen içerikler üzerinde düşünülmesi ya da uzun araştırmalar yapılması gereken konulardan oluşur. Bu nedenle bu içerik türü son derece önemli içerik türlerindendir. Oluşturulan içerikler ile uzun vadede web sitenin trafiğini, marka bilinirliğini ve farkındalığını artırmak mümkün hale gelir. Ayrıca sunduğu avantajlar ile sitelerde yer alan diğer içeriklerden daha fazla kazanç elde etmeye olanak tanır. Bununla birlikte SEO uyumlu içerikler ile web sitesinin üst sıralara yer almasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede site trafiğinin artmasını sağlamak daha mümkündür.

Evergreen İçerik Oluşturma Yöntemleri

Evergreen içerik oluşturmak için bilmeniz gereken bazı yöntemler vardır. Bu yöntemler genel olarak aşağıdaki gibidir:

  1. İçeriğinizi olabildiğince spesifik tutmak

Çok yoğun ve gereksiz bilgiler sunmak, yazının okunmamasına neden olur. Ayrıca evergreen içeriğin konuyu her yönüyle ele alması gerekir.

  1. Kaliteli araştırma ile kaliteli içerik

İçeriğinizi hazırlarken çok titiz bir araştırma süreci izlemeniz gerekir. Verdiğiniz bilgilerin kalitesinden içeriğinizi ne kadar uğraşarak hazırladığınızı anlamak mümkündür. Ayrıca kaliteli içerik için kaliteli kaynaklardan, kaliteli araştırma yapmanız son derece önemlidir.

  1. İçeriğin dili herkesin anlayabileceği türde olmalı

Konunun kendine özel terimleriyle dolu, teknik ve zor bir dil kullandığınızda okuyucunun sıkılmasına neden olabilirsiniz. Bu nedenle içerik dilini her kitlenin anlayacağı şekilde tutmanız gerekir.

  1. Farklı bakış açısıyla yaklaşma

Herhangi bir konuyla ilgili içerik oluştururken konuyu herkes gibi ele almanız gerekir. Ayrıca dikkat çekici, farklı bir bakış açısı ile özgün olmanız da son derece önemlidir.

  1. Konunuzu doğru seçme

Evergreen içerik oluşturma sürecinden ilk düşüneceğiniz kriter hedef kitlenizin ihtiyaçları olmalıdır. İyi yazılmış içeriğin kitlenize hitap etmesi ile kitlenizin ürünlerinizle tanışmasını sağlamanız mümkündür.

  1. Paylaşılır olma

Yazınızın görünür bir kısmında yazıyı paylaşmaya teşvik edecek yönlendirmeler ve sosyal medya adreslerinin yer alması gerekir.

  1. Rakip siteleri inceleyerek fikir alma

 Arama motorlarında üst sıralarda olan rakiplerinizin hangi konulara değindiğini incelemelisiniz. Eksiklerinizi tespit ederek daha hızlı aksiyon alabilmek adına rakip siteleri incelemeniz son derece önemlidir.

  1. Araştırma ve anket ile yol gösterici olma

Siteniz için araştırmalar yapmanız gerekir. Bunun yanı sıra siteniz ya da e-posta aracılığıyla bir anket düzenlemeli ve bu anket sonuçlarını bir sorunun cevabı olarak paylaşmanızı öneririz. Bu durum, çok güvenilir bir izlenim ile sizi sektör liderlerinden biri gibi gösterir.

  1. Evergreen içeriğiniz etki yaratmalı

Etkili bir içerik hazırlamanın, tek başına yeterli olmadığı bilinmektedir. Bu nedenle içeriğinizin dikkat çekici olması için gerekli olan her detayı incelemeli ve araştırma süreciniz sonunda etkili bir içerik oluşturmalısınız.

evergreen_icerik_1

Evergreen İçeriklerin Avantajları

Evergreen içerikler, markalar için fazla tercih edilen içerikler arasında yer almaktadır. Bu durumun başlıca sebebi ise evergreen içeriklerin sağladığı çeşitli avantajlardır. Genel olarak birçok içerik türüne göre evergreen içerikler daha fazla avantaj sunar. Bu avantajlar aşağıdaki gibidir:

  • Evergreen içerikler markaların içerik pazarlaması stratejisini geliştirmelerinde önemli bir konuma sahiptir.
  • Bu içerik türü ile markalar hedef kitleleri ile sürekli olarak etkileşim içerisinde olabilir.
  • Markaların hedef kitlelerine ulaşması için yapacağı çalışmalar, bütçenin azalmasına olanak tanır.
  • Evergreen içerikler ile işletmelerin Google’daki görünürlüğünü artırmak mümkündür.
  • Evergreen içerikler az bütçe ile daha fazla iş yapmanıza olanak tanır.
  • Bu tür içerikler, sitenizin sürekli olarak trafik çekmesine yardımcı olmaktadır.
  • Markalar ölümsüz içerikler ile marka bilinirliklerini daha kolay bir şekilde artırabilir.

Evergreen içeriklerin e-ticaret firmalarına ve kurumsal markalara sağladığı avantajları ele aldık. Siz de bu tür avantajlardan yararlanmak için markanız adına içerik pazarlama stratejisi geliştirirken evergreen içeriklere daha fazla yer verebilirsiniz.

Evergreen İçeriklerin Güncellenmesi

Evergreen içeriklerde yeterli yoğunlukta anahtar kelime kullanımı son derece önemlidir. Ayrıca konuyla ilgili sunulan içeriğe uygun URL tanımlanmalı ve SEO uyumlu bir yazı olmalıdır. Bununla birlikte ilk sıralarda okuyucuyla buluşabilecek şekilde hazırlanması son derece önemlidir.

Güncel içerikler seven kullanıcılar öncelikle web sayfanızı desteklediğiniz bölümler hakkında da bilgi sahibi olmak ister. Bu şartları sağlayan evergreen içerikler, organik aramalarda kullanıcılar karşısına ilk sıralarda çıkar. Ayrıca güncel bilgiler devamlılığını sağladığı sürece daha fazla okuyucuya da hizmet sunar. Kısacası okuyucuyu doğru ve zamanlı bilgilendirmek için titizlikle oluşturulmuş bir evergreen içerikte fazla kişiye ilham vermesi için gerekli teknik şartların sağlanması önceliklidir.

Evergreen İçeriklerin Pazarlanması

Evergreen içerikler, uzun vadede web sitenizin trafiğini, markanızın bilinirliğini ve farkındalığını artırmak açısından son derece önemlidir. Uzun araştırmalar sonucu, emek harcayarak oluşturduğunuz bu içerik ile kullanıcılar, içeriğinizden memnun kaldıkları için sitenizde daha uzun süre vakit geçirir. Bu sayede de kalite puanınız artar. Ayrıca diğer içerik türlerine göre daha kaliteli olan evergreen içerikler, SEO açısından da önemli bir role sahiptir.

Evergreen içerikler her zaman yüksek hedef kitlelere hitap eder. Bilgi bakımından kaynaklar barındıran kaliteli içerikler olmaları ile bu içerikler, SEO faaliyetlerinde daha fazla başarı elde edilmesine yardımcı olur. Genel olarak SEO uyumlu evergreen içerikler, arama motoru sonuç sayfasında üst sıralarda çıkma olasılığınızın artmasına olanak tanır. Kısacası bu tür içerikler, marka ile bilgi akışı sağlarken potansiyel kitleyi de satışa yönlendirecek etkiye sahiptir.

Edvido olarak bu yazımızda sizler için evergreen içerik nedir, nasıl oluşturulur gibi konulardan bahsetmeye çalıştık. Evergreen içerik oluşturma yöntemleri, evergreen içerik oluşturma avantajları, güncelleme ve pazarlama süreçleri hakkında daha fazla içerik için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Sektörünüzde tecrübeli hedeflerinize uygun ajanslardan teklif alın.

En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al
icon
4.57/5
star iconstar iconstar iconstar iconstar icon
15000+ Müşteri Yorumu
Projeleriniz için size özel seçilmiş güvenilir ajanslardan teklif alın ve en iyisiyle çalışmaya başlayın
En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al