Backlink Nedir? Nasıl Alınır?

4 Dakika Okuma Süresi

Backlink kazanmanın yöntemleri nelerdir? Backlink analizi nasıl yapılır? Detaylı bilgi için blog yazımızı inceleyebilirsiniz.

Backlink Nedir? Nasıl Alınır?

Dijital pazarlama stratejilerinde backlink almak en önemli uygulamaların başında gelir. Bu nedenle de backlink nedir konusu merak edilen bir konudur. Backlink; web sitesinin, başka bir web sitesine verdiği link olarak tanımlanır. Bunun sonucunda sitenize gelen geri bağlantılar ise yaptığınız paylaşımların popüler ve etkili olduğunu gösterir. Etkili backlink sayesinde web sitenizin değeri artar. Bir web sitesi ne kadar etkili ve doğal backlink (geri bağlantı) alırsa o kadar üst sıralarda yer alma hakkı kazanır.

Backlink alma sistemi ile bir site diğerine referans olarak gösterilir. Bu referans ile daha çok kullanıcıya ulaşmak mümkün hale gelir. Ayrıca web site sayesinde sunulan bu bağlantı SEO sıralamaları açısından oldukça önemlidir. Google arama motorunda içeriklerden sonra sıralamalarda etkili faktörlerden en önemlisi etkili backlink çalışmalarıdır. Kısaca backlink nedir sorusuna cevap verecek olursak; web sayfalarımız için ücretli veya ücretsiz olarak almış olduğumuz bağlantılar olarak ifade etmek mümkündür. Backlink çalışmalarının etkili olabilmesi için kalıcı ve kaliteli olması son derece önemlidir. Bu sebeple de backlink nedir ve nasıl alınır konusu hakkında bilgi sahibi olmak gerekir. Edvido olarak bu yazımızda sizler için backlink nedir, nasıl alınır, önemi nedir ve backlink analizi gibi konulardan bahsetmeye çalışacağız. Keyifli okumalar dileriz!

Backlink Nedir ve Önemi

Backlink, SEO açısından oldukça önemlidir. Bunun temel nedeni ise bir siteden diğerine güvenli bağlantı verme olanağı sunmasıdır. Genel olarak web sitenize verilen link, başkalarının içeriğiniz için size kefil olduğuna dair bir kanıt niteliğinde olur ve arama motoru sonuçları üzerindeki etkisi son derece yüksektir. SEO sıralamanızı geliştirmeniz için kaliteli geri bağlantılar elde etmeniz oldukça önemli bir konuma sahiptir. Siteniz için en güvenli büyüme yöntemi ise az ve yüksek kalitede backlink çalışmaları yapmaktır. Organik büyüme için en etkili çözümlerden biri geri bağlantı çalışmasıdır. Özellikle yeni web siteleri için web sitesinin daha etkili ve hızlı şekilde ön plana çıkmasına yardımcı olan backlink çalışması, SEO açısından da önemli role sahiptir.

Genel olarak sitenize yönlendirilen backlink çalışmaları varsa ve sayısı günden güne artıyorsa yüksek kalitede içeriğe sahip olduğunuzu söylemek mümkündür. Bunun yanı sıra backlink’ler, Google aramalarında daha üst sıralarda yer almanıza da olanak tanır. Bir siteye verilen backlink sayısı ne kadar fazla olursa sitenin arama motoru sonuçlarındaki başarı oranı da o kadar fazla olur.

Backlink çalışmalarının diğer bir avantajı da markanızı büyütmesidir. Popüler ve güçlü bir web site, sizin web sitenize backlink çalışması yapıyorsa kendi tüketicilerine sizin markanızla kendi markasını ilişkilendirdiğinin mesajını vermek istiyor demektir. Bu durum ise marka bilinirliğinizi artırır ve tüketicilerin markanıza olan ilgisinin artmasına yardımcı olur. Bu noktada da birseo ajansıile çalışmak sizler için çok faydalı olacaktır.

backlink

Doğal Backlinklerin Kazanılması

Backlink nedir konusundan sonra doğal backlink nedir ve kazanılma süreci gibi konular merak edilmektedir. Doğal backlink’ler, çevrimiçi platformlarda ne yapıyorsanız yapmaya devam ederken süreç içerisine kendiliğinden oluşan bağlantılardır. Bunun yanı sıra doğal backlink, organik backlink olarak da adlandırılır. Organik backlink’ler ilgi görmeyen içeriklerinize yönlendirmeye çalıştığınız, ödeme yaptığınız, sattığınız ya da yapay olarak elde ettiğiniz linkler değildir.

Genel olarak baclink çalışmalarınızın doğal görünmesi için herhangi bir çaba göstermenize gerek olmaz. Doğal backlink’ler size organik olarak kendiliğinden gelen linklerdir. Bu yüzden de Google, bu linkleri doğal algılar. Ayrıca doğal backlink elde etmek ve Google’da üst sıralarda yer edinmek için belli başlı doğal backlink elde etme yöntemleri mevcuttur.

Doğal backlink kazanmak için mutlaka sektörünüzdeki trend ve güncel haberleri takip etmelisiniz. Başkalarının çok fazla savunduğu bir konu üzerine de yoğunlaşabilir veya kendi görüşlerinizi de bildirebilirsiniz. Daha sonra ise tek yapmanız gereken geriye yaslanmak ve doğal backlink sürecini izlemektir. Böylece web siteniz daha fazla Google otoritesine sahip olurken SEO sıralamalarınız da olumlu yönde artış gösterir. Bu süreç tek seferlik bir durum değildir ve stratejiden fayda elde etmek için bu yönde uzun vadede SEO çalışması yürütmeniz son derece önemlidir.

İçerik Pazarlama ve Guest Blogging

Guest blogging, içeriğin SEO başarısını ve etki alanı artırmak için son derece önemlidir. Genel olarak guest blogging, sesinizi kendi siteniz dışındaki otorite sitelerinden oluşturmanıza yardımcı olur. Backlink oluşturmanın en popüler yolu da guest blogging olarak bilinmektedir. Ayrıca SEO çalışmalarının çoğu için oldukça etkili bir işlemdir. Kısacası guest blogging, bir web site adına başka bir web sitede yazarlık yapmaktır.

İçerik pazarlaması ise backlink’lerin bir parçasıdır. Kısacası backlink çalışmaları, içerik pazarlaması türlerinden biridir. Sitenize verilmiş olan bir backlink, ziyaretçiyi tıklamaya ve hakkınızda daha fazla bilgi edinmeye yönlendirir.

İçeriğiniz; paylaşmaya değer fikirler, görüşler ya da bilgiler içeriyorsa backlink’ler alabildiğinizi fark edersiniz. Bununla birlikte özgün değilseniz ve başka sitelerde de yer alan bilgiler paylaşıyorsanız, diğer internet sitelerinden backlink almak çok fazla çalışmanız gerekir. Ayrıca içeriklerinizin kalitesi düşükse rekabetin bu kadar yoğun olduğu Google sıralamalarında üst sıralarda yer almanız çok zordur.

Sitenize backlink çekmek için içeriklerinizin fazlasıyla özgün olduğundan emin olmanızı tavsiye ederiz. İçeriğin konusuyla ilgili olarak daha önce yazılmış makaleler olsa da içeriğinizin her bir bölümünde kendi benzersiz yazı tarzınızı yansıtmanız ilgi çekici içerikleri üretmenize yardımcı olur.

backlink_2

Sosyal Medya ve Etkileşim

Her ne kadar farklı konular olarak görülse de sosyal medya paylaşımlarınız ile backlink ve içerik pazarlaması alanında hedef kitlenizle etkileşim kurabilmeniz mümkündür. Sosyal medya, direkt olarak Google sıralamalarından önemli bir etken olmasa da SEO çalışmalarında son derece önemli bir konuma sahiptir. Sosyal medyanın SEO çalışmalarına yardımcı olmasını sağlayan etkenler ise aşağıdaki gibidir:

  • Backlink çalışmaları ve diğer bağlantılar için potansiyel paylaşımlar hazırlamak
  • Sadık bir hedef kitle oluşturmak
  • Marka kapsamında anahtar kelime aramaları yapmak
  • Promosyon veya reklam çalışmalarına yardımcı olmak

Backlink Analizi ve Rekabetçi Araştırma

Backlink nedir konusu ile backlink analizi ve rekabet süreçleri merak edilmektedir. Web sitesini ön plana çıkarmak isteyen markalar, kendi sitelerindeki veya kendi sitelerine yönlendirilen backlinkleri analiz etmek zorundadır. Bu analiz süreci ise sitenin güncel kalması ve aramalarda üst sıralarda yer almaya devam etmesi için oldukça önemlidir. Analiz sürecinde rakiplerinizi de analiz edebilir ve onların backlink çalışmalarını gözlemleyerek web siteniz için etkili bir planlama kurgulayabilirsiniz.

Genel olarak analiz işlemi farklı araçlar yardımıyla uygulanır. Bunun için web sitelerinin kullanabileceği birçok backlink aracı mevcuttur. Bu araçların bazıları ücretli bazıları ise ücretsiz kullanılabilir. Kısacası rekabetçi araştırma süreçleri için backlink analizi yapmak rakiplerinizden bir adım önde olmanıza ve Google’da üst sıralarda yer almanıza olanak tanır.

Edvido ekibi olarak bu yazımızda sizler için backlink nedir, nasıl alınır, önemi nedir ve backlink analizi gibi konulardan bahsetmeye çalıştık. Backlink nedir ve backlink analizi gibi çok daha fazla bilgi ve içerik için web sitemizi ziyaret edebilir ya da iletişim kanallarımız üzerinde bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Sektörünüzde tecrübeli hedeflerinize uygun ajanslardan teklif alın.

En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al
icon
4.57/5
star iconstar iconstar iconstar iconstar icon
15000+ Müşteri Yorumu
Projeleriniz için size özel seçilmiş güvenilir ajanslardan teklif alın ve en iyisiyle çalışmaya başlayın
En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al