Ajans Ne Demek? Kaç Tür Ajans Var?

4 Dakika Okuma Süresi

Ajans kelimesinin kökeni latince <em>agentia</em> kelimesine dayanmaktadır. Anlam olarak bilgi ve istihbarat toplayan kişi demektir.

Ajans Ne Demek? Kaç Tür Ajans Var?

İçindekiler:

Ajans ne demek?

Ajans nedir? Ne iş yapar?

Pazarlama tarafındaki ajans türleri

Ajans Ne Demek?

Ajans kelimesinin kökeni latince agentia kelimesine dayanmaktadır. Agentia Anlam olarak bilgi ve istihbarat toplayan kişi demektir. Günümüz modern dillerine Fransızca Agence kelimesinden  girmiştir. Özetlersek ajans: Bilgi, haber veya istihbarat toplayan kurum anlamına gelir. Türkçe’deki kullanımı ise “ajans” şeklindedir.

Ajans kelimesinin etimolojisini daha detaylı incelemek isterseniz ->>
Ajans Ne Demek – Etimoloji

ajans nedir

From Medieval Latin agentia, from Latin agens , agentis (cognate with French agence, see also agent).

Ajans Nedir?

Ajans, belirli bir hizmet sağlayan bir işletme, firma veya organizasyondur. Genellikle, ancak her zaman değil, ajanslar başka bir işletme veya kişi adına çalışır.

Pazarlama Tarafında Hizmet Veren Ajans Türleri

1. Geleneksel Reklam Ajansı

Bir geleneksel reklam ajansı, müşterisinin reklamlarının tüm yönlerini yaratır, planlar ve yönetir. Reklam ajansları etkileşimli reklamcılık gibi belirli alanlarda uzmanlaşabilir. Web siteleri, çevrimiçi ve sosyal kampanyalar gibi online mecralarda reklam üreten bir dijital reklam ajansı olabilirler. Broşürler, kataloglar, doğrudan posta, basılı reklamlar, radyo ve TV reklamları, satışlar gibi reklam malzemeleri oluşturan tam hizmet veren bir ajans olabilirler.

2. Markalama Ajansı

Marka veya marka kimliği ajansları genellikle butik ajanslar olarak adlandırılır. Markalaşma konusunda uzmanlaşmış ajanslar, logo tasarımı, marka ismi, marka hikayesi, reklam & tanıtım filmi gibi çeşitli hizmetler sunmaktadır.

3. Medya Satın Alma ve Planlama Ajansı

Medya planlama ve satın alma ajansları genellikle TV, yazılı veya gazete, radyo, reklam panoları veya dış mekan ve çevrimiçi ve dijital dahil her türlü medyanın strateji, araştırma, planlama, satın alma, yürütme ve yerleştirme konularında müşterilerine hizmet verirler.

4. PR Ajansı

Halkla ilişkiler (PR) ajansları ve reklam ajansları aynı şeyleri hedefleyen iki ajanstır. Müşterileri teşvik etmek. Bununla beraber mümkün olduğunca müşterilerinin gözünde başarılı, dürüst, önemli, heyecan verici veya alakalı görünmelerini sağlamak. Fakat bu iki ajansın için farkındalık yaratmanın yolları çok farklıdır.

5. Pazarlama Ajansı

Geleneksel bir reklam Ajansı ile bir pazarlama Ajansı arasındaki temel fark, sunacakları hizmet hacmidir. Pazarlama ajansının gerçekleştirmesi gereken sayısız işlevi vardır. Bu işlevler arasında web tasarımı, sosyal medya pazarlaması, web videoları, televizyon reklamı, iş danışmanlığı, markalaşma, halkla ilişkiler, kampanya geliştirme, istifçilik, posta ve / veya haber bültenleri, reklamlar ve broşürler vb. bulunur.

6. Dijital Ajans

Dijital pazarlama stratejilerinin önemli bir parçası olarak ortaya çıkmasıyla birlikte, İnternet pazarlaması, sosyal medya, e-ticaret, içerik pazarlaması gibi pazarlarda en hızlı büyüyen ajans türüdür.

7. Sosyal Medya Ajansı

Bu ajanslar sosyal medya ağlarında marka yaratma ve yönetme konusunda uzmanlaşmıştır. Günümüzde çok sayıda sosyal medya ajansı faaliyet göstermektedir. Facebook, Twitter, YouTube, LinkedIn ve Instagram’da müşteri etkileşimi yaratırlar. Blogları yönetirler, bilgi-grafikler ve videolar dahil ilginç ve ilgi çekici içerikler oluştururlar.

8. SEO Ajansı

SEO ajansı, arama motorlarının (SERP) arama sonuçları sayfasında yüksek sıralamar elde ederek bir web sitesine gelen ziyaretçi sayısını artırmak için çalışır. Genellikle, bir web sitesine sahip bir işletme, Google’da üst sıralarda çıkmak için deneyimli bir SEO ajansıyla çalışır.

9. Event Ajansı

Etkinlik ajansları , kuruluşunuzun ev sahipliği yapmak isteyebileceği bir dizi farklı özel etkinlik düzenlemenize yardımcı olabilir. Törenler, kutlamalar, ürün lansmanları ve ürün sunumları, atölye çalışmaları, şirket açılışları, konferanslar ve halkı davet ettiğiniz etkinlikler.

10. UX/UI Ajansı

UX UI ajansı kullanıcının bir adımdan diğer adıma geçerek satın almaya doğru gittiği mantıksal bir yol yaratır. Böylece kullanıcı için etkili bir deneyim yaratır. Ayrıca kullanıcının ihtiyacını anlayarak etkileşimi tasarlarlar

Sektörünüzde tecrübeli hedeflerinize uygun ajanslardan teklif alın.

En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al
icon
4.57/5
star iconstar iconstar iconstar iconstar icon
15000+ Müşteri Yorumu
Projeleriniz için size özel seçilmiş güvenilir ajanslardan teklif alın ve en iyisiyle çalışmaya başlayın
En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al