Ücretsiz Text to Image Yapay Zeka Platformları

5 Dakika Okuma Süresi

Text to image yapay zeka platformu seçerken dikkat etmeniz gerekenler nelerdir? Detaylı bilgi için blog yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Ücretsiz Text to Image Yapay Zeka Platformları

Günümüzde yapay zeka platformları araştırmalarımızı daha hızlı sonuçlandırmak için sık sık kullandığımız araçlardan biri haline geldi. Ancak, genelde bilinenin aksine yapay zekanın farklı kategorilerde de insanlar için verimli olabilecek kullanım alanları vardır. Bunlardan biri olan text to image yapay zeka platformları AI’ın son yıllardaki gelişimiyle birlikte çok daha popüler bir hale geldi. İçerik üreticileri ve blog yazarlarının favorisi olan text to image yapay zeka platformları, içerik üretmek isteyenler için pek çok kolaylık sağlıyor.

Text to Image Yapay Zeka Nedir?

Peki, tam olarak nedir bu text to image yapay zeka? Text to image yapay zeka, AI platformları aracılığıyla yazdığımız veya okuduğumuz metni görüntüye dönüştürerek yaratıcı içerikler oluşturabilen yapay zeka platformlarıdır. Yapay zeka sizin girdiğiniz anahtar kelimeleri veya cümleyi kullanarak size en uygun görseli yaratmaya çalışır. Daha spesifik ve basit kelimeler girmek aklınızdaki görsele ulaşmanızı daha kolay bir hale getirecektir.

text-to-image-1

Text to Image Yapay Zekanın İşletmelere ve İçerik Üreticilerine Faydaları

Aklınızdaki görseli karşınızda görmek çıkarmak istediğiniz içerik için büyük bir avantaj sağladığı gibi yaratıcılığınıza da büyük katkı sağlayarak içeriğinizi çeşitlendirmenize neden olabilir. Kısaca, bu tür yapay zeka platformları insanın yaratıcılığına da katkı sağlayarak insanı daha verimli hale getirebilir. Text to image yapay zeka platformları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak ise insan doğası ve iş geliştirme sürecini daha üst bir noktaya çıkarmakta yardımcı olabilir. Bu yüzden, bu yazıda metnin içeriğini görüntüye dönüştürerek yaratıcılığımızı geliştiren yapay zeka platformlarını inceleyeceğiz.

text-to-image-2

Text to Image Yapay Zeka Platformu Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Ancak, incelememize başlamadan önce ne tür yapay zeka programlarının işimize yarayacağına da dikkat etmemiz gerekir çünkü bazı text to image yapay zeka platformlarının bize sunacaklarıyla bizim istediklerimiz kesişmeyebilir ve ssonuç olarak kullandığımız hizmeti beğenmeyip zaman kaybı yaşayabiliriz. Bu yüzde ne istediğimizi iyi analiz etmeli ve ona göre bize uygun olan bir text to image yapay zeka platformu aramaya başlamalıyız.

Platformun İşlevselliği ve Özellikleri

Platformun işlevi ile sizin istediğiniz hizmetin uyuşması çok önemlidir. Eğer uyuşmazsa bu durum zaman kaybına neden olur ve sizin text to image yapay zekaları kullanmak için olan isteğinizi azaltabilir.

Kullanım Kolaylığı

Eğer text to image yapay zekalarını yeni kullanmaya başladıysanız ve başlangıç seviyesindeyseniz kullanması kolay olan uygulamalar sizin için en mantıklılarıdır. Eğer bir tasarımcıysanız ve daha önce de text to image yapay zekalarla bir etkileşiminiz olduysa arayüzü daha karışık olan uygulamalar kullanabilirsiniz.

Kullanıcı Yorumları ve İncelemeler

Ayrıca, bunların hepsine dikkat edip inceledikten sonra daha önce uygulamayı kullanmış insanların yorumlarına bakmak da aklınızdaki yapay zeka uygulamasını netleştirmenize yardımcı olabilir. Kullanıcı yorumları bu konuda büyük bir katkı sağlar çünkü sizinle aynı durumdaki içerik üreticilerinin fikirleri sizin izlemek istediğiniz yola dair size ışık tutabilir. Uygulama hakkında incelemelerimizi, Google Play Store veya App Store’daki kullanıcı yorumlarını okuyabilir ve YouTube’daki uygulama hakkındaki incelemeleri izleyebilirsiniz

Platformun Satış Politikası

Altta yazdığımız uygulamaların hepsi ücretsiz olsa da bazılarında ücretsiz kullanım süresi gibi alt satır bilgiler yer almaktadır. Eğer düzenli olarak ücret ödemeden kullanmak istiyorsanız bu ücretsiz kullanım kotası olan uygulamalar size göre olmayabilir ve bu durum içerikleriniz istikrarını, temasını etkileyebilir. Bu yüzden, eğer sıklıkla kullanacaksanız ücretsiz kullanım kotası olan uygulamalar hakkında daha seçici davranmalısınız. Ancak, eğer çok sık kullanmayacaksanız ve bu kotayı aşmayacağınızı düşünüyorsanız ücretsiz kullanım kotası olan uygulamaları rahatlıkla kullanabilirsiniz çünkü içerik paylaşma döngünüzü ve sürenizi değiştirmez.

text-to-image-3

5+ Ücretsiz Text to Image Yapay Zeka Platformları

Adobe Firefly

İnceleyeceğimiz platformlardan ilki olan Adobe Firefly platformu çevrimiçi ve ücretsiz olan en iyi metinden görsele dönüştürme araçlarından biridir. Yazdığınız veya çevirdiğiniz birkaç anahtar kelimeyle metni sadece görsele dönüştürmekle kalmaz, aynı zamanda görsele dönüştürdükten sonra AI algoritması sayesinde üzerinde oynamalar yapmanıza da izin verir. Beğenmediğiniz bölümünü düzeltebilir veya değiştirebilirsiniz. Eklediğiniz gölgelendirmeler, efektler gibi ince ayrıntılarla blog görselleriniz veya sosyal medya içeriklerinizi kolayca şekillendirebilirsiniz. Uygulamanın küçük bir kısmındaki özellikler ücretli olmasına rağmen özelliklerinin büyük çoğunluğu ücretsiz olan bir uygulamadır ve ücretsiz olan özellikleriyle her işinizi kolayca yapabilirsiniz.

adobe-firely

DALL-E 2

İkinci olarak, Adını ünlü ressam Salvador Dali’den ve çizgi film karakteri robot WALL-E'den alan AI platformu Dall-E, metinden görsel oluşturabilen en gözde platformlardan biridir. Daha karmaşık bir ara yüzü olduğu için başlangıç veya orta düzeyde tasarım bilgisi gerektirebilir. Sıfırdan sanat eseri oluşturabilen bu yapay zeka aynı zamanda insanlara yaratıcılık için ilham da verebilir. Dall-E'nin son sürümü daha tamamlanmamış olan bir çizimi tamamlayabilir. Platform 2023 Nisan’dan önce kaydolanlar için 50 ücretsiz kredi ve her ay 15 ücretsiz kredi verir, ancak daha fazlasını istiyorsanız, 15 Dolara 115 kredi satın alabilirsiniz.

adobe-firely

Craiyon

Üçüncü inceleyeceğimiz uygulama olan Dall-E Mini olarak bilinen Craiyon, AI metinden görüntü oluşturucularını herhangi bir tasarım veya teknik bilgi bilmeden ücretsiz olarak deneyimleyebilmek için doğru tercihtir. Ara yüzünde gezinmesinin çok kolay olması kafa karışıklığına veya teknik bir bilgiye gerek kalmadan bir metni görsel şekilde görmemize olanak sağlar. Arama kutucuğuna yazdığınız anahtar kelimeleri, bir dakika işledikten sonra, birçok görsel şeklinde oluşturarak size birden fazla seçenek sunar. Bu yüzden, eğer beğenmezseniz sadece tek bir görsele bağlı kalmak zorunda kalmazsınız. Demosu sınırsız erişime sahip, geneli ücretsiz bir AI platformu olduğu için tüm özelliklerinden belirli bir süre ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz. 

craiyon

Canva

Başka bir yapay zeka aracılığıyla metinden görsele dönüştürme platformu olarak kullanılan Canva, birçok içeriği yapay zeka aracılığıyla oluşturmanıza olanak sağlar. Canva aracılığıyla profesyonel metinden marka kiti, arka plan, sosyal medya içeriği ve daha fazlası gibi birçok tasarım oluşturulabilir. Eğer kendi tasarımınızı yapmak isterseniz yüksek kaliteli şablonları size yardımcı olacaktır. Daha fazla stok fotoğraf, video, ses ve şablon için premium seçeneği bulunur ama çoğu çeşitli özelliği ücretsiz olan genel olarak ücretsiz bir uygulamadır.

canva

Deep Dream Generator

Metin açıklamalarını imgesel, düşsel ve sürrealist görsellere dönüştüren bir text to image AI platformudur. Kullanıcıları elde edecekleri görselin tarzını, filtresini ve renklerini ayarlayabilirler. Bu platform sanatçıların ve ilgililerinin hayal güçlerinin sınırlarını zorlamalarını ve hayal dünyalarında yeni kapılar açmalarını sağlar. Üye olarak erişim sağlanan bu platformda günlük verilen belirli bir enerji hakkıyla tasarımlarınızı yapabilirsiniz.

deep-dream-generator

PicSo

Son olarak, PicSo online platformu görüntü oluşturmayı kolay ve eğlenceli hale getiren bir AI platformudur. Hiçbir teknik bilgi gerektirmeyen ve anime çizimi odaklı çalışan Picso, saniyeler içinde karikatürler, çizimler ve gerçek fotoğraf stilleri oluşturabilir. Günde 1 ücretsiz resim oluşturma hakkı verir eğer daha fazlasını isterseniz aylık olarak 9.99 ABD doları ödemeniz gerekir.

Sonuç olarak, yapay zekanın su anda sıklıkla araştırmaları kolaylaştırmak için kullanıldığının aksine, başka birçok kullanım alanı vardır. Bunlardan biri ise metni görsele dönüştürerek yaratıcılığımıza katkı sağlayan ve çıkardığımız içerikler için görsellere erişmeyi daha kolay hale getiren AI platformlarıdır. Bu yapay zeka platformlarını kullanarak verimimizi arttırabilir ve fikirlerimize farklı bakış açılarından bakabiliriz.

picso

Sektörünüzde tecrübeli hedeflerinize uygun ajanslardan teklif alın.

En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al
icon
4.57/5
star iconstar iconstar iconstar iconstar icon
15000+ Müşteri Yorumu
Projeleriniz için size özel seçilmiş güvenilir ajanslardan teklif alın ve en iyisiyle çalışmaya başlayın
En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al