Web Sitesi Tasarımınızı Yenilemenin Yolları: Website Tasarımı Değiştirme Rehberi

5 Dakika Okuma Süresi

Neden web sitesi tasarımınızı değiştirmek isteyebilirsiniz? Web sitesi tasarımının önemi nedir? Detaylı bilgi için blog yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Web Sitesi Tasarımınızı Yenilemenin Yolları: Website Tasarımı Değiştirme Rehberi

Web Sitesi Tasarımının Önemi

Dijital çağda önde kalmanın en önemli yolu sizi ve markanızı sergileyen bir web sitesi oluşturmaktır. Web sitesi tasarımının önemi çeşitli yönlerden değerlendirilebilir. Web sitesi tasarımı kullanıcının ilk izlenimini etkileyen önemli bir unsurdur. İyi bir web sitesi tasarımı, kullanıcıların web sitenizde gezinmesini kolaylaştırarak sitenizin daha fazla kişi tarafından erişilebilir olmasını sağlar. Güzel bir web sitesi oluşturmak aynı zamandaSEO(arama motoru optimizasyonu) açısından rakiplerinizin önünde kalmanıza da yardımcı olabilir. Bu da çok faydalıdır. İyi bir web sitesi tasarımı, sitenizin güçlü, olumlu imajını oluşturur ve ziyaretçilerinizin web sitenize güvenmesini sağlar.

web-tasarim-1

Neden Web Sitenizin Tasarımını Değiştirmek İsteyebilirsiniz?

Web sitenizin tasarımını yenilemek istemenizin çeşitli sebepleri olabilir. Bunların temelinde ise kullanıcı deneyimini iyileştirmek ve web sitesini marka kimliğinize uygun hale getirmek vardır. Yaptığınız değişiklikler ya kullanıcılarınızın sitenizi daha kolay ziyaret etmesini sağlar ya da sitenizi iş hedeflerinize daha uygun bir hale getirir ve marka kimliğine değer katar. Bu değişiklik sebeplerinin ayrıntılarına gelin beraber bakalım.

  • Eski Tasarımın Modasının Geçmiş Olması

Elbette teknoloji geliştikçe her şey değişiyor ve gelişiyor. Web sitenizin tasarımı da bu durumdan mutlaka etkilenecektir. Eski tasarımın güncelliğini yitirmiş olması web sitesini ziyaret edenleri büyük ölçüde etkilemektedir. Yenilikçi ve estetik açıdan daha hoş bir web siteniz varsa kullanıcılar sizi daha çok ciddiye alacak ve daha çok ziyaret edecektir.

  • Kullanıcı Deneyimini İyileştirmek İçin

Daha önce eklenmiş geniş formatlı görseller web sitenizi yavaşlatabilir, linkler düzgün çalışmayabilir. Bunlar, kullanıcı deneyimini büyük ölçüde etkileyen faktörlerden bazılarıdır. Web sitenizi yeniden tasarladığınızda güncellenmiş bağlantılar ekleyebilir ve medyanızın boyutunu azaltabilirsiniz. Bu sadece web sitenizin yavaşlamasını engellemekle kalmaz, aynı zamanda dağınıklığı da önler ve kullanıcıların göz atması için daha keyifli bir web sitesi oluşturur.

  • Marka Kimliğini Güncellemek İçin

Markanız yıllar içerisinde bazı değişiklikler yapmış veya yeni stratejiler geliştirmiş olabilir. Bunları en güncel haliyle görüntülemenin yolu ise bu değişiklikleri web sitenize dahil etmektir. Yeni bir web sitesi tasarımı, herhangi bir değişikliği kullanıcılarınıza iletmenize yardımcı olacaktır.

  • Rakiplerle Rekabet Etmek İçin

Yeniliklere kucak açmazsanız geride kalmanız kaçınılmazdır. Rakipleriniz gelişen teknolojiyle web sitelerini geliştirip yeniledikçe sizin de aynısını yapmanız gerekecektir. Aksi takdirde rakiplerinizin gerisine düşer ve çok fazla ziyaretçi kaybedersiniz.

web-tasarim-2

Yeni Tasarımı Planlama Aşaması

1) Tasarım Trendlerini Araştırın: Tasarımınızı güncellemek için tasarım trendlerini mutlaka araştırmanız gerekir. Sektördeki en son trendleri araştırarak daha göz alıcı tasarımlar oluşturabilir ve sektörünüzün rekabet ortamında güncel kalabilirsiniz.

2) Renk Paleti ve Font Seçimi Yapın: Renk paleti ve yazı tipi seçimi tasarımınızın görsel görünümünü belirler. Renkler ve yazı tipleri marka kimliğinizle eşleşmeli ve kullanıcı deneyimini geliştirmelidir. Bunun için daha az göz yoran renkler tercih edebilir daha okunaklı fontlar seçebilirsiniz.

3) Kullanıcı Deneyimini Göz Önünde Bulundurun: Kullanıcı deneyimi tasarımınızın en önemli parçası olmalıdır. Kullanıcıların web sitenizi rahat bir şekilde kullanmalarını ve öğrenmek istedikleri bilgilere kolayca ulaşmalarını sağlamalısınız. Sitenizde yapacağınız tüm değişiklikler  ziyaretçilerin ihtiyaçlarını, beklentilerini ve zevklerini göz önünde bulundurarak yapılmalı ve kullanıcı odaklı olmalıdır.

4) Mobil Uyumluluğunu Sağlayın: Mobil uyumlu bir web sitesi hem masaüstü bilgisayarlarda hem de akıllı telefonlar gibi küçük ekranlı cihazlarda iyi çalışır. Günümüzde, kullanıcılar web sitelerine 7/24 elimizde olan mobil cihazlardan erişmeyi sıklıkla tercih ediyor. Bu nedenle tasarımınızın  mobil uyumluluğunun sağlanması oldukça önemlidir. Sizin de yenilenmiş web sitenizin mobil cihazlarda sorunsuz çalışması için bazı değişiklikler yapmanız gerekecektir.

web-tasarim-3

Eski Tasarımı Yedekleme ve Yeni Tasarımı Yükleme Aşamaları

1) Web Sitesinin Yedeğini Alın: Web sitesinin yedeğini almak, herhangi bir değişiklik yapmadan önce atılması gereken kritik bir adımdır. Bu, olası sorunlar veya veri kaybı durumunda web sitenizi kurtarmanıza yardımcı olur. Dolayısıyla, web sitenizin yedeğini almanız her zaman önemlidir.

2) Web Sitesi Hakkında Daha Fazla Bilgi Edinin: Web sitenizi değiştirmeye başlamadan önce, web sitesinin oluşturulmasında kullanılan teknolojiyi anlamak önemlidir. Hangi programlama dilleri ve teknolojilerin kullanıldığını bilirseniz web sitesinin temasını değiştirmek ve özelleştirmek daha kolay olacaktır.

3) Temayı Değiştirin veya Güncelleyin: Bilindiği gibi, içerik yönetim sistemi yani CMS, web sitenizde içerik oluşturmanıza ve yönetmenize yardımcı olan önemli bir araçtır. Web sitenizin tasarımını değiştirmek istiyorsanız kullandığınız içerik yönetim sistemi çerçevesinde yeni bir tema seçme veya mevcut bir tema veya şablonu özelleştirme seçeneklerine sahipsiniz. Bu yöntemler, kullanmış olduğunuz içerik yönetim sisteminin türüne bağlı olarak değişebilir.

4) Görsel Olarak Zenginleştirin: Web sitenizin göz alıcı unsurlarını daha da geliştirmek ve değiştirmek istiyorsanız CSS veya HTML kodu ilginizi çekebilir. Türkçesi Basamaklı Stil Sayfaları olan CSS renkleri, yazı tiplerini ve diğer birçok görsel öğeyi değiştirmenize olanak sağlar. HTML ise web sitenize metin, tablo gibi içerikleri anlamlı bir şekilde eklemenizi ve işlevsel hale getirmenizi sağlar. Ancak bu tür ayarlamalar biraz daha teknik bilgi gerektirebilir. Bu yüzden profesyonel birweb tasarım ajansıile çalışmak doğru karar olacaktır.

Ayrıca web sitenizdeki görsel unsurları da değiştirebilirsiniz. Herhangi bir medya ekleyebilir veya eskileri silebilirsiniz. Ancak bu durumda dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Örneğin eklediğiniz görseller web sitenizin kalitesini artırabilir ancak görsellerin boyutu o kadar büyüktür ki web sitenizi yavaşlatabilirler. Bu nedenle görsel tercihlerinize dikkat etmelisiniz. Bu konuda da bir uzmana danışabilirsiniz.

5) Test Etmeyi Unutmayın: Tüm değişikliklerinizi yaptıktan sonra yeniden tasarladığınız web sitenizi test etmelisiniz. Eklediğiniz yeni bağlantıların çalışıp çalışmadığını veya sitenizin yavaşlayıp yavaşlamadığını kontrol etmelisiniz. Bu kontrol kişisel bilgisayar, tablet gibi çeşitli cihazlar kullanılarak yapılabilir.

web-tasarim-4

Yeni Tasarımı Tanıtma Aşaması

Yeniden tasarladığınız web sitenizin tanıtımını yapmak da önceki aşamalar kadar önemlidir. Kullanıcılara yenilikleri takip ettiğinizi göstermek, trafiği kendi sitenize çekmek ve dikkatleri üzerinizde toplamak için çeşitli yollarla sitenizin yeni halini tanıtmalısınız.

1) Sosyal Medya Hesaplarınızda Paylaşın: Elbette günümüzün en önemli iletişim aracı sosyal medya olduğundan, listemizde ilk olarak sosyal medya hesaplarına yer verdik. Web siteniz için yeni sosyal medya hesapları açarak veya olan hesapları kullanarak yeni tasarımınızın dikkat çekmesini sağlayabilirsiniz. Bunu yaparken birsosyal medya ajansındanyardım alabilirsiniz. Çünkü profesyonelce ve görsel açısından etkileyici bir şekilde hazırlanmış tanıtım gönderileri siteye daha fazla ziyaret yapılmasında en büyük etken olacaktır

2) E-posta Bültenleriyle Duyurun: E-posta abonelerinize mutlaka yeni tasarımınızı duyurun. E-posta bültenleri yenilikleri tanıtmak adına çok değerlidir. Kullancıları aktif tutmak ve müşteri bağlılığı oluşturmak için güncel web sitenizi paylaştığınız bir e-posta bülteni oluşturabilirsiniz.

3) SEO Stratejinizi Güncelleyin: Web sitenizin tasarımını güncellerken SEO stratejinizi de güncellemeniz aynı derecede önemlidir; çünkü tasarımda yapacağınız değişiklikler, arama motorlarının web sitenizi taraması sırasında bazı farklar yaratabilir. Güncel web sitesinde kullandığınız görselleri, URL'leri optimize edin ve web sitenizi SEO dostu bir hale getirin.

4) Yeni Tasarımı Tanıtmak İçin Bir Kampanya Düzenleyin: Yeniden tasarladığınız web sitenizi tanıtmak için bir kampanya düzenlemek, hedef kitlenize ulaşmanıza yardımcı olacaktır. Öncelikle kampanyanızın hedef kitlesine karar vermelisiniz. Hedef kitlenizi belirledikten sonra stratejinizi buna göre geliştirebilirsiniz. Bu kitleyi tanımak de aynı derecede önemlidir. Kullanıcılarınızın çevrimiçi davranışlarını bilmek, kampanyanıza neleri dahil edeceğinize karar vermenize yardımcı olacaktır. Kampanya içeriği oluştururken web sitenizin yeni tasarımını ön plana almalısınız. Kampanyanızı sosyal medya, Google Ads ve e-posta kanallarını kullanarak tanıtabilirsiniz.

web-tasarim-5

Yeni Tasarımın Etkisini Ölçme Aşaması

1) Analitik Araçlar Kullanarak Trafik ve Dönüşüm Oranlarını Takip Edin: Çeşitli analitik araçları kullanarak sitenizin trafik oranlarını takip edebilirsiniz.Web sitenizin tasarımını yeniledikten sonra değişen kullanıcı davranışının takip edilmesi önemlidir. Ziyaretçilerin sayısı,sitede ortalama gezinme süresi,hangi sayfalarda daha uzun kaldıkları bir sonraki değişiklikte göz önünde bulundurmanız gereken noktalar hakkında size ipucu verecektir.

2) Kullanıcı Geri Bildirimlerini Toplayın: Son adım, sitenizde yaptığınız değişiklikleri kaydettikten sonra ziyaretçi geri bildirimlerini düzenli olarak izlemektir.Bu geri bildirimleri izlemek için çeşitli geri bildirim formları veya anketler kullanabilirsiniz.Aynı zamanda sosyal medya hesaplarınızdaki kullanıcı yorumlarını takip etmek sizin için önemli bir geri bildirim olacaktır.

Sektörünüzde tecrübeli hedeflerinize uygun ajanslardan teklif alın.

En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al
icon
4.57/5
star iconstar iconstar iconstar iconstar icon
15000+ Müşteri Yorumu
Projeleriniz için size özel seçilmiş güvenilir ajanslardan teklif alın ve en iyisiyle çalışmaya başlayın
En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al