Startuplar İçin En İyi Sosyal Medya Araçları

8 Dakika Okuma Süresi

Startuplar İçin En İyi Sosyal Medya Araçları

Başarılı bir sosyal medya yönetimi için vazgeçilmez olan sosyal medya araçlarını sizler için derledik. Bu araçları kullanmanın pek çok avantajı var. Zamandan tasarruf ederek hazırlayacağınız içeriklerin yanı sıra doğru rakip ve pazar analizi ile markanızın büyümesine yardımcı olabilirsiniz.

En Çok Kullanılan Sosyal Medya Araçları- Toolları

1. HootSuite

Hootsuite, tüm sosyal medya hesaplarınızı tek bir uygulama üzerinden yönetmenize imkan tanıyor. Hootsuite ile içerik paylaşım takvimi oluşturabilir, etkileşimleri takip edebilir, paylaşımlarınızın ve hesabınızın performans analizini kolayca yapabilirsiniz. Toplu zamanlama özelliği sayesinde bir kaç gönderiyi aynı anda yüklemenize olanak sağlayan Hootsuite ile sosyal medya hesaplarınızı tek elden yürütün. WordPress, Linkedin, Instagram, Twitter, Facebook, YouTube, Pinterest hesaplarınızı analiz etmeyi oldukça kolaylaştırıyor. Ayrıca Hootsuite RSS entegrasyonuna sahip.

RSS (Really Simple Syndication) Nedir?

Düzenli olarak takip ettiğiniz blog veya web siteleri varsa yeni bir gönderinin yayınlanıp yayınlanmadığını kontrol etmenize gerek yok. RSS; yeni bir gönderi yayınlandığında abone olduğunuz web sitelerinden size yayınlanan yeni bilgileri gönderir, böylece sürekli kontrol etmenize gerek kalmaz.

RSS

Ücretlendirme

Professional: 99€/aylık, 1 kullanıcı, 10 sosyal hesap, sınırsız planlama, 30 gün ücretsiz deneme sürümü

Team: 249€/aylık, 3 kullanıcı, 10 sosyal hesap, sınırsız planlama, 30 gün ücretsiz deneme sürümü

Business: 762€/aylık, 5 kullanıcı, 35 sosyal hesap, sınırsız planlama

rss sosyal medya aracı

2. Buffer

Buffer, içerik planlamasını ön planda tutan bir sosyal medya yönetim aracıdır. Diğer rakipleri gibi birçok sosyal medya hesabını tek bir yerden yönetmeyi sağlar. Buffer’ın gösterge panosundaki “Duyarlılık Zamanlaması” özelliği oldukça faydalı olup hesabınızın etkileşiminin en yüksek olduğu zaman diliminde içerik paylaşmanız gerektiğini size belirtir. Ayrıca analiz panosu ile gönderilerinizin etkileşim performansını kolaylıkla ayırt edebilirsiniz. En popüler araçlardan biri olan Buffer ile Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest ve LinkedIn hesaplarınızı kolayca yönetebilirsiniz.

Ücretlendirme

Essentials: 6$/aylık, 1 sosyal hesap, limitsiz planlı içerik, 14 gün ücretsiz deneme sürümü 

Team: 12$/aylık, 1 sosyal hesap, limitsiz planlı içerik, limitsiz kullanıcı, 14 gün ücretsiz deneme sürümü

Agency: 120$/aylık, 10 sosyal hesap, limitsiz planlı içerik, 14 gün ücretsiz deneme sürümü

RSS

buffer sosyal medya aracı

3. BuzzSumo

BuzzSumo, belirli anahtar kelimeleri içeren içeriklerden hangilerinin daha fazla etkileşim aldığını analiz eden bir sosyal medya aracıdır. Böylece içerik stratejinizi gözden geçirebilir ve popüler içeriklerden haberdar olabilirsiniz. Ayrıca BuzzSumo ile rakip markaların hesaplarının analizine kolayca ulaşabilirsiniz. İçerik planlaması için kullanılan ve oldukça popüler olan BuzzSumo’yu mutlaka denemelisiniz.

Ücretlendirme

Basic: 119$/aylık, 1 kullanıcı, sınırsız arama, 1 uyarı

Content Creation: 249$/aylık, 5 kullanıcı, sınırsız arama, 2 uyarı

PR & Comms: 249$/aylık, 5 kullanıcı, sınırsız arama, 5 uyarı

Suite: 499$/aylık, 10 kullanıcı, sınırsız arama, 10 uyarı

Enterprise: 999$/aylık, 30 kullanıcı, sınırsız arama, 50 uyarı

Buzzsumo

buzzsumo sosyal medya aracı

4. SproutSocial

Sprout Social ile sosyal medya hesaplarınızın etkileşim ve analiz verilerine ulaşırken aynı zamanda içerik planlaması yapabilirsiniz. Kullanım amacı, işletme büyüklüğü, bulunan endüstri ve sosyal medya platformları olmak üzere dört ana başlıkta çözümler sunan Sprout Social ile sosyal medya yönetiminizi etkili bir şekilde yürütebilirsiniz. Takipçi analizlerinde oldukça iyi olan araç; kurumsal, ajans ve küçük işletme başlıkları altında üç kategoriye yönelik özelleşmiş hizmet sunuyor.

Ücretlendirme

Standard: 249$/aylık, 5 sosyal profil

Professional: 399$/aylık, sınırsız sosyal profil

Advanced: 499$/aylık, sınırsız sosyal profil

SproutSocial

sprousocial sosyal medya aracı

5. Sendible

Sendible, farklı sosyal medya platformlarındaki içerikleri tek bir merkezden yönetmenize olanak sağlar ve sosyal medya gönderilerini önizleme özelliği sunar. Araç; Google Analytics, Instagram, Twitter, Facebook, Slack, YouTube, Linkedin, Medium gibi bir çok kanal entegrasyonuna sahiptir. Ayrıca Sendible üzerinde çoklu yetkilendirme ile içerik ve görevleri birden fazla kişi ile yönetebilirsiniz.

Ücretlendirme

Creator: 29$/aylık, 1 kullanıcı, 6 sosyal profil, 14 gün ücretsiz deneme sürümü 

Traction: 89$/aylık, 4 kullanıcı, 24 sosyal profil, 14 gün ücretsiz deneme sürümü 

White Label: 240$/aylık, 10 kullanıcı, 60 sosyal profil, 14 gün ücretsiz deneme sürümü

Sendible

sendible sosyal medya aracı

6. SocialPilot

SocialPilot, paylaşım planlama, analiz ve işbirliği için kullanılan bir platformdur. Müşterilerinizle iletişim kurmayı kolaylaştıran Inbox (gelen kutusu) özelliği içeren SocialPilot ile farklı sosyal medya platformlarından gelen mesajları tek bir yerde görüntüleyebilirsiniz. Sosyal Inbox sayesinde konuşmaları filtreleyebilir ve yorumlara cevap verebilirsiniz. Bu sayede kullanıcılara hızlı bir şekilde geri dönüş yaparsınız ve müşteriler sizden aldıkları hizmetten memnun kalır.

Ücretlendirme

Professional: 30$/aylık, 1 kullanıcı, 10 sosyal medya hesabı

Small Team: 50$/aylık, 3 kullanıcı, 20 sosyal medya hesabı

Agency: 100$/aylık, 6 kullanıcı, 30 sosyal medya hesabı

Agency+: 200$/aylık, sınırsız kullanıcı, 50 sosyal medya hesabı

SocialPilot

socialpilot sosyal medya aracı

7. Canva

İnternet kullanıcıları görsel içerik görmeye bayılırlar. Canva, sosyal medya hesaplarınız için çeşitli şablonlar sunar ve sürekli güncellenen stillerde içerikler yaratmanıza imkan tanır. Canva ile afiş, sosyal medya gönderisi, logo, sunum, broşür ve daha fazlasını geniş araç özellikleri sayesinde kolayca hazırlayabilirsiniz. Sürükle bırak arayüzü ve güncel fotoğraf ve görsel kütüphanesi işlerinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Hazırlamış olduğunuz tasarımları farklı formatlarda indirebilir veya doğrudan sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz.

Ücretlendirme

Canva Pro: 849₺/yıllık. Tek kişilik kullanım içindir.

Ekipler İçin Canva: 2000₺/yıllık (ilk 5 kişi için toplam yıllık fiyat). Bu plan 2 kişi ve üzeri içindir.

Canva

canva sosyal medya aracı

8. Unsplash

Unsplash ücretsiz profesyonel fotoğraf ve görseller içeren bir kütüphanedir. Unsplash ile telif derdi olmadan işinize yarayacak görselleri geniş kategorilerde arayabilirsiniz. 

Ücretlendirme

Unsplash+: 8$/aylık, 48$/yıllık

Unsplash

unsplash sosyal medya aracı

9. Quuu

"Zaman paradır, değil mi? Bunun doğru olduğuna inanıyorsanız, Quuu sizin sosyal medya aracınız. Sosyal medya içerik küratörlüğünü otomatik pilota bırakarak işinizin diğer alanları için daha fazla zaman ayırabilirsiniz. Her zaman, sosyal medya stratejinizin iyi ellerde olduğunu bilerek rahatlayabilirsiniz."

"Zaman paradır, değil mi? Bunun doğru olduğuna inanıyorsanız, Quuu sizin sosyal medya aracınız. Sosyal medya içerik küratörlüğünü otomatik pilota bırakarak işinizin diğer alanları için daha fazla zaman ayırabilirsiniz. Her zaman, sosyal medya stratejinizin iyi ellerde olduğunu bilerek rahatlayabilirsiniz."

Quuu, içerik pazarlama uzmanı Neil Patel'in dahi onayını almış. Quuu 500'den fazla kategorisi ile içerik bulma sürecinizde sizlere yardımcı olan bir içerik öneri platformudur. Kullanıcılara farklı ve ilgi çekici konularda içerik önerileri sunan bu platform ile hoşunuza giden içeriklerin üzerinde düzenlemeler ve değişiklikler yapabilirsiniz. Ayrıca Buffer gibi zamanlama toollarıyla entegre çalışabilir.

Ücretlendirme

Pro Plan: 29$/aylık, 10 profil, aylık ödeme

Business Plan: 79$/aylık, 100 profil, aylık ödeme

Quuu

quu sosyal medya aracı

10. Zoho

Zoho, bulut tabanlı bir müşteri ilişkileri yönetimi yazılımı olup ürünlerinden Zoho Social ile sosyal medya hesaplarınızı kolayca yönetebilirsiniz. İçerik planlama, etkileşim takibi ve otomasyon gibi özellikler sunan Zoho Social sayesinde sosyal medya hesaplarınızı etkili bir şekilde yönetin. Anahtar kelime takibi özelliği bulunduran Zoho ile ekibinizle birlikte tek bir gösterge tablosunda çalışabilirsiniz. Ayrıca tool, CRM entegrasyonu ile ön plana çıkmakta.

Ücretlendirme

İşletmeler İçin

Standard: 10€/aylık, 1 marka, 9 sosyal medya hesabı

Professional: 25€/aylık, 1 marka, 9 sosyal medya hesabı

Premium: 37.50€/aylık, 1 marka, 10 sosyal medya hesabı

Sosyal Medya Ajansları İçin

Agency: 200€/aylık, 10 marka, 100 sosyal medya hesabı

Agency Plus: 300€/aylık, 20 marka, 200 sosyal medya hesabı

Zoho

zoho sosyal medya aracı

11. Animoto

Animoto kullanıcıların basit bir şekilde profesyonel ve ilgi çekici pazarlama videoları oluşturabildiği bir platformdur. Sunduğu hazır şablonlar ve kullanışlı arayüzü sayesinde daha önce hiç video editlemediyseniz bile üzülmeyin. Animoto, deneyimi olmayan kişilerin de rahatça kullanabileceği bir platform.

Ücretlendirme

Basic: 8$/aylık, sınırsız indirme

Professional: 15$/aylık, sınırsız araç

Professional Plus: 39$/aylık, gelişmiş araçlar

Animoto

animoto sosyal medya aracı

12. Statusbrew

“Son birkaç yıldır piyasadaki önde gelen sosyal medya yönetimi çözümlerinin çoğunu inceledim ve kullandım. Bunların hiçbiri, nTuitive.social'nın sağladığı özelliklerin ve değerlerin yanına yaklaşamadı. ”

Statusbrew; müşteri deneyimi yönetimi, kampanya yönetimi ve sosyal medya pazarlama konularına odaklanan bir platform olup farklı sosyal medya hesaplarınızı tek elden yönetmenize olanak sağlar. Statusbrew, Sosyal inbox ve kullanıcı dostu arayüzü ile muadilleri arasında ön plana çıkıyor. Hashtag ve trendleri iyi bir şekilde analiz eden Statusbrew ile içeriklerinizi etkili bir biçimde pazarlayabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için web sitelerinde yer alan vaka analizlerini incelemenizde fayda var.

Ücretlendirme

Lite: 69$/aylık, 2 kullanıcı, 5 sosyal medya profili

Standard: 129$/aylık, 5 kullanıcı, 10 sosyal medya profili

Premium: 229$/aylık, 8 kullanıcı, 15 sosyal medya profili

Statusbrew

ntutive sosyal medya aracı

13. Feedly

İçerikler okuyabileceğiniz bir platform olan Feedly ile favori web sitelerinizi, ilgilendiğiniz konu başlıklarını ve blogları tek bir elden takip edebilirsiniz. Kullanıcıların ilgi alanlarına göre içerikler sunan Feedly ile sosyal medya platformlarındaki gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz. Ayrıca RSS beslemelerini kolayca takip edebilirsiniz. Twitter, YouTube veya takip ettiğiniz herhangi bir blogdaki gelişmelerden haberdar olmanızı sağlayan Feedly oldukça yararlıdır.

Ücretlendirme

Pro: 6$/aylık, 1000 besleme

Pro+: 8.25$/aylık, 2500 besleme

Feedly

feedly sosyal medya aracı

14. Grammarly

Medium veya LinkedIn için bir yazı hazırladınız ya da önemli bir mail atmak üzeresiniz diyelim. Profesyonel olmanız gereken bu ortamlarda dil bilgisi hataları yapmak istemezsiniz. Grammarly, yazılarınızdaki dil bilgisi hatalarını ortadan kaldırır ve yazılı metinlerinizi iyileştirmenize yardımcı olur. Kullanımı oldukça kolay olan AI destekli bu araç, Chrome eklentisi ile ihtiyacınız olan her yerde yanınızda. Grammarly şu an için sadece İngilizce üzerine hizmet vermekte.

Ücretlendirme

Premium: 12$/aylık

Business: 15$/aylık

Grammarly

grammarly sosyal medya aracı

15. Adobe Express

Adobe System’in geliştirmiş olduğu web ve mobil uygulamalar için ücretsiz tasarım yapmanızı sağlayan bir uygulamadır. Adobe Express ile dikkat çekici videolar hazırlayarak bunları sosyal medya hesaplarınızda kullanabilirsiniz. Fotoğraflarınızı editleyebilir ve sayısız şablonlardan yararlanabilirsiniz. Gerçek zamanlı olarak ekibinizle aynı proje üzerinde çalışabilirsiniz.

Adobe Express

adobe-express

Ücretlendirme

Premium: 9.99$/aylık, premium şablonlar ve tasarım gereçleri, 100GB depolama alanı, 30 gün ücretsiz deneme sürüm

16. Piktochart

Piktochart; kullanıcıların raporlar, slaytlar, ilanlar, infografikler ve çok daha fazlasını kolay bir şekilde oluşturmasını sağlayan çevrimiçi bir araçtır. Her ne kadar dijital olarak kullanılmak üzere tasarlanmış olsa da basılı olarak da kullanılabilir.

Piktochart, grafik tasarım konusunda deneyimi olmayanların bile etkileyici infografikler ortaya çıkarmasını sağlar. Ayrıca çevrimiçi ortamda kolay kontrollere ve kendini açıklayan özelliklere sahip işleri oldukça kolaylaştırıyor. İş dünyası için hızlı bir çalışma şekli ile pratik çözümler vadediyor.

Piktochart nasıl çalışır?

Öncelikle size şablonlar sunar, çalışmanızı hızlı tamamlamak istiyorsanız bu şablonlardan birini seçerek devam edersiniz. Daha özel bir çalışma yapmak istiyorsanız da kendi ait olan resimleri ve yazı tiplerini sisteme yükleyebilirsiniz. Kullanıcılar, tasarım bittikten sonra PNG ya da PDF olarak dışarı aktarım gerçekleştirebilirler. Ancak en üst kalitede çıktı almak Pro hesabı gerektirir.

Piktochart

piktochart

Ücretlendirme

Bireyler ve İşletmeler İçin

Pro: 14$/yıllık, 25 kullanıcı, sınırsız proje, sınırsız klasör

Eğitim İçin

Pro: 39$/yıllık

Yüksek Öğrenim: 3999$/yıllık. Kampüs için geçerlidir.

Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlar İçin

Pro: 60$/yıllık

17. Brandwatch

Brandwatch; bloglar, videolar, sosyal medya ve forumlar olmak üzere çevrimiçi etkileşime sahip birçok mecrayı izleyen, markaların tüketici profillerini tespit edebilmesini sağlayan bir sosyal medya analitik aracı konumundadır.

Brandwatch Nasıl Çalışır?

Brandwatch, milyonlarca web sitesi, blog, forum ve video sitesinden veri elde etmek için tescillenmiş bir web tarayıcısı kullanır. Toplanan yüzlerce veri, takip edilen marka için filtrelenerek analiz edilir. Bu verilerin iyi analiz edilmesi, markaların tüketici profillerini daha iyi tespit etmek için oldukça önemlidir. Ayrıca, Brandwatch verilerdeki eğilimleri belirlemek için makine öğrenimine başvurur.

Brandwatch kullanmanın sağladığı avantajlardan bazıları şunlardır:

  • İnsanların internet ortamında markanız hakkında ne konuştuğunu öğrenmenizi sağlar.
  • Marka itibarınızın artmasına katkı sunar.
  • Sosyal medya mecralarında şirketinizden bahsedilmesini kontrol edebilirsiniz.

Brandwatch kullanmanın dezavantajlarından bazıları şunlardır:

  • Uygulamadan verim almak için uzmanlık gerekebilir.
  • Bütçe için pahalı olabilir.
  • Kullanım zorluğu yaşatabilir.

Brandwatch

brandwatch

Genel olarak Brandwatch, markaların tüketici profilini belirlemek ve trend eğilimleri takip etmek açısından oldukça yararlı bir sosyal medya analiz aracıdır.

18. Facebook Ads Manager

Facebook tarafından geliştirilen ve sunulan bir reklam yönetim platformu olan Facebook Ads Manager, Facebook’a ait tüm platformlarda reklam kampanyaları oluşturmanıza ve bu sayede hedef kitlenizi yönetmenize ve bu reklamların performansını takip edebilmenize olanak sağlar.

Facebook Ads Manager Nasıl Kullanılır?

Facebook Ads Manager’ı aktif bir şekilde kullanabilmek için aşağıdaki adımları inceleyelim.

  • Öncelikle işletmeniz için bir Facebook hesabı oluşturmanız gerekir. Hesabınızı oluşturduktan sonra Facebook Ads Manager’ı kullanmaya başlayabilirsiniz. 
  • Reklam kampanyanızın amacını belirlemelisiniz. Web sitesi için trafik oluşturma, etkinlik tanıtma, sayfa beğenilerini arttırma bu hedeflerden bazılarıdır.
  • Hedef kitlenizi belirlemelisiniz. Bu konuda endişelenmeyin. Facebook size reklamınızı doğru kişilere ulaştırmanız için geniş hedefleme seçenekleri sunacaktır.
  • İçeriğinizi oluşturmalı ve tamamlamalısınız. Reklam içeriği fotoğraflar, videolar, animasyonlar ve metinler içerebilir. Özellikle görsel medya kullanmak ve trendlere ayak uydurmak sizi rakiplerinizden bir adım öteye geçirebilir.
  • Reklamınızın yayınlanacağı süreyi belirlemelisiniz. Bu adım kampanyanızın etkisini belirlemede oldukça önemlidir.
  • Oluşturduğunuz reklam Facebook tarafından incelenir ve uygun olduğuna karar verildikten sonra yayına alınır. 
  • Facebook Ads Manager’ın işini yaptığı noktaya geldik. Reklam kampanyanız yayınlandıktan sonra Facebook Ads Manager üzerinden etkileşimleri inceleyebilir ve performans takibi yapabilirsiniz. Ayrıca gerektiğinde kampanyayı optimize edebilir ve üzerinde güncellemeler yapabilirsiniz.

Facebook Ads Manager

facebook-ads-manager

19. LinkedIn Campaign Manager

LinkedIn tarafından sunulan LinkedIn Campaign Manager iş dünyasına yönelik kampanyalar yaratmanıza ve bu kampanyaları takip etmenize yardımcı olur. LinkedIn Campaign Manager ile LinkedIn platformu üzerinde yayınladığınız reklamın aldığı etkileşimleri detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz. Facebook Ads Manager ile benzer şekilde kullanımı olan LinkedIn Campaing Manager Dan yararlanmak için öncelikle bir LinkedIn hesabınızın olması gerekir.

LinkedIn Campaign Manager

linkedin-campaign-manager

20. Twitter Ads

Twitter platformu içerisinde çeşitli reklam türleri vardır: Promoted Ads, Follower Ads, ve Trend Takeover. Twitter Ads, reklamverenlerin hedef kitlelerine ulaşmasına ve bu sayede büyümelerine yardımcı olur. Twitter Ads tarafından sunulan bu üç farklı reklam türünü birer birer inceleyelim.

  • Twitter Promoted Ads: Türkçesi “Desteklenen Reklamlar” olan bu reklamlar Twitter ana sayfasında, kullanıcıların zaman tünelinde ve arama sonuçlarında gösterilir. Reklam veren işletmelerin ve kullanıcıların tweetlerinin ve hesaplarının daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlar. Diğer tweetlerden farklı olarak “Promoted” veya “Reklam” etiketiyle işaretlenen bu reklamlar kolayca ayırt edilebilir.
  • Twitter Follower Ads: “Twitter Takipçi Reklamları” ile kişisel hesabınızı geniş kitlelere tanıtabilir ve takipçi sayınızı arttırarak organik bir biçimde büyütebilirsiniz.
  • Twitter Trend Takeover: Trend Takeover sayesinde Twitter trendlerinde üst sıralarda yer alabilirsiniz. Kullanıcılar güncel trendleri takip ederken hesabınızla karşılaşacak ve ilgisini çekenlerin takip etmesiyle hesabınız büyüyecektir.

Twitter Ads

twitter-ads

21. Zapier

Kullandığınız farklı uygulamaları ve hizmetleri birbirine bağlayan çevrimiçi bir otomasyon platformudur. Bu platform üzerinden farklı uygulamalar arasında veri akışı sağlayabilirsiniz. Zapier’den nasıl yararlanabileceğinizi gelin birlikte inceleyelim.

Zapier Nasıl Kullanılır?

  • Öncelikle bir Zapier hesabı oluşturmalısınız.
  • Zapier’de bir bağlantı oluşturmak için “Zap” adı verilen otomasyonlardan oluşturmanız gerekir. 
  • Tetikleyici (Trigger) Seçme: Tetikleyici, Zap’i başlatan bir uygulamadaki olaydır. Örneğin Google Docs klasöründe yeni bir dosya oluşturma eylemini bir trigger olarak belirleyebilirsiniz.
  • Eylem (Action) Belirleme: Eylem, tetikleyici çalıştıktan sonra alınan komutu başka bir uygulamada veya hizmette kullanarak otomatik bir işlem yapılmasını ifade eder.
  • Uygulama Bağlantısı ve Yetkilendirme: Zapier sizden ilgili uygulamalar için yetkilendirme ve izin isteyebilir. Yetkilendirme sonrası uygulamalar arası veri transferi yapabilmenizi sağlar.
  • Zap'ı Etkinleştirme: Zap'ı etkinleştirerek otomatikleştirme işlemini başlatabilirsiniz.
  • Zapların Takibi ve Yönetimi: Zapier platformu ile oluşturduğunuz Zapları istediğiniz zaman takip edebilir ve yönetebilirsiniz.

Zapier

zapier

Ücretlendirme

Starter: 19$+/aylık, çok adımlı zapler

Professional: 49$+/aylık, sınırsız premium uygulama erişimi

Team: 69$+/aylık, sınırsız kullanıcı

Company: 99$+/aylık, gelişmiş yönetici izinleri

22. Iconosquare

En popüler uygulamalardan biri olan Instagram platformundaki hesaplarınızın hareketlerini ve aldığı etkileşimleri incelemek, paylaşılan içeriklerin performansını analiz etmek ve analitik verilere ulaşmak için kullanılan bir araçtır.

Iconosquare Nasıl Kullanılır?

  • Öncelikle bir Iconosquare hesabı oluşturmalısınız. 
  • Ardından yönetmek istediğiniz Instagram hesaplarınızı bağlamalısınız.
  • Gösterge paneli (dashboard) üzerinden tüm istatistiklere ve analitik verilere ulaşabilirsiniz. 
  • Iconosquare, takipçilerinizin demografik bilgilerini saptayarak hedef kitlenizi daha yakından tanımanıza yardımcı olur. Siz de bu bilgiler ışığında aksiyon alırsınız.
  • Iconosquare üzerinden içerik yayınlama takvimi hazırlayabilir ve bu sayede paylaşım yapma düzeni oluşturmuş olursunuz.
  • Hashtag ve etkileşim yönetimi araçları sunan Iconosquare ile etkileşimlerinizi arttırabilir ve yönlendirebilirsiniz.
  • Iconosquare Instagram hesaplarınızın performansını raporlar halinde size sunar. Hazırlanan bu rapordan alacağınız fikirler üzerine yeni adımlar atarsınız.

Iconosquare

iconosquare

Ücretlendirme

Pro: 59$/aylık, 3 sosyal medya profili, 2 kullanıcı erişimi

Advanced: 99$/aylık, 5 sosyal medya profili, sınırsız kullanıcı erişimi

Enterprise: 179$/aylık, 10 sosyal medya profili, sınırsız kullanıcı erişimi

23. Emplifi

Çeşitli sosyal medya mecralarındaki profillerinizi yönetme, içeriklerinizin ve hesabınızın etkileşimini analiz etme ve rekabet analizi yapmak için kullanılan bir araçtır. Tek bir arayüzden tüm popüler sosyal medya platformlarındaki ilgi çekici içerikleri bulup yayınlayabilirsiniz. Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Youtube gibi popüler platformlardaki hesaplarınız için kullanabileceğiniz Emplifi yapay zeka destekli olup oldukça yararlıdır.

Emplifi

emplifi

24. Gleam

Gleam, kullanıcıların işletmenizi tanımasına ve etkileşimde bulunmasını sağlayacak etkinlikleri oluşturmanıza ve yönetmenize yardımcı olan bir pazarlama platformudur. Gleam ile çevrimiçi yarışmalar, çekilişler ve kampanyalar oluşturabilir ve var olanları düzenleyebilirsiniz.

Gleam ile Neler Yapılır?

Öncelikle bir Gleam hesabı oluşturmalısınız. 

  • Gleam ile çekilişler, oylamalar, anketler ve yarışmalar düzenleyebilirsiniz. Bu yarışma ve kampanyaların tasarımlarını isteğinize bağlı olarak kişiselleştirebilirsiniz. Kullanıcılarınıza şeffaf bir yarışma deneyimi sunmak için katılım şartları ve karşılığında aldıkları ödülü belirlemelisiniz.
  • Yarışma veya kampanyanızı hazırladınız. Gleam size bir katılım bağlantısı veya gömme kodu sağlayacaktır. Bu bağlantıyı web sitenizde ve çeşitli sosyal medya platformlarında paylaşarak sizi takip eden kullanıcılara ulaştırabilirsiniz.
  • Yarattığınız kampanyanın veya yarışmanın etkinliğini izleyebilir ve aldığınız etkileşimleri inceleyebilirsiniz.

Gleam çevrimiçi etkinlikler düzenlemek için kullanılan oldukça popüler bir platformdur. Takipçilerinizle ve hedef kitlenizle etkileşim kurmanızı sağlayacak çevrimiçi etkinlikler ile marka bilinirliğiniz artacaktır.

Gleam

gleam

Ücretlendirme

Full Paketler

Pro Plan: 97$/aylık, 5 tekrar eylem sınırı, 2 takım büyüklüğü

Business Plan: 397$/aylık, 10 tekrar eylem sınırı, 5 takım büyüklüğü

Premium Plan: 997$/aylık, 15 tekrar eylem sınırı, 10 takım büyüklüğü

Sosyal Medya Araçlarının Önemi ve Etkisi

Günümüzde sosyal medya platformları bireyler, topluluklar ve kurumlar için oldukça önemli olup hayatlarımızın vazgeçilmez bir öğesi olmuş durumdadır. Hal böyle iken sosyal medya hesaplarının doğru yönetimi çok önemlidir. Sosyal medya, insanların birbiriyle iletişim ve etkileşim kurabilmesini, bilgi ve içeriklere erişebilmesini, topluluk oluşturma imkanını ve çok daha fazlasını sağlıyor. Sosyal medya araçları sayesinde hesaplarınızın aldığı etkileşimleri inceleyebilir, hedef kitlenizi yakından tanıyabilir,  içerik oluşturma, önizleme, planlama gibi pek çok işlemi kolaylıkla yapabilirsiniz. Sosyal medya araçlarını kullanarak hesaplarınızın istatistikleri üzerinden daha doğru analizler yaparak hedeflerinizi yakalayabilir ve bunu yaparken de zamandan tasarruf edersiniz. Sosyal medya araçlarını kullanmak işinizi oldukça basitleştirecektir ve sizlere işgücü anlamında kolaylık sağlayacaktır.

Startuplar Neden Sosyal Medya Araçlarını Kullanmalıdır?

Startuplar, yeni bir ürün, süreç veya servis sunan, genellikle yeni kurulmuş ve yüksek büyüme potansiyeline sahip olan girişimlerdir. Faaliyetlerinin ilk aşamalarındaki kuruluşları temsil eden Startuplar sosyal medyada bulunarak düşük maliyetle ve basit bir şekilde internet kullanıcılarıyla buluşup onlarla iletişime geçebilir. Sosyal medyayı doğru ve aktif şekilde kullanan her türlü girişim ve işletme bundan fayda sağlayacaktır. Günümüzde sosyal medyanın büyük bir gücü olduğunu ve internet kullanıcıları tarafından sıklıkla kullanıldığını biliyoruz. Sosyal medya araçları ile kısa sürede büyük işler yaratabilir, alınan etkileşimler üzerinden değerlendirmeler yapabilir ve yeni stratejiler belirleyebilirsiniz. Birbirinden farklı hizmetler sunan çok sayıda sosyal medya aracı vardır. Bu araçları kullanmak girişiminizin büyümesinde yürüdüğünüz yolda sizlere büyük kolaylıklar sağlayacaktır.

Sosyal Medya Araçlarını Kullanmanın 10 Avantajı

  1. Düşük Maliyetli Pazarlama: Sosyal medyanın gücünü ve etkisini düşündüğümüzde, markanızın sosyal medya hesaplarına odaklanmak oldukça mantıklı olacaktır. Ücretsiz veya uygun fiyatlı sosyal medya araçlarını kullanarak kaliteli içerikler üretebilirsiniz. Bu içeriklerin etkileşim takibini yapabilirsiniz. Hesaplarınızın verilerine ulaşabilir ve yönetimini sağlayabilirsiniz. 
  2. Hedef Kitleyi Tanıma: Bazı sosyal medya araçları hem mevcut kitlenizin hem de yöneldiğiniz kitlenin belirleyici özelliklerini saptayarak size sunar. Siz de hedef kitlenizin özelliklerini öğrendikten sonra onların beklentilerine uyacak stratejiler geliştirmeye başlarsınız.
  3. Etkileşimler: Sosyal medya araçları sayesinde aldığınız etkileşimlerin takibini kolaylıkla yapabilirsiniz. Alınan yorumlar ve geri bildirimler sayesinde yeni içerik fikirleri tasarlayabilir ve hedef kitlenizi tanıyarak onları yönlendirebilirsiniz.
  4. Hızlı Haberleşme: Küresel dünyada daima yeniliklerin ve gelişmelerin takibinde olmalısınız. Bu gelişmeleri takipçilerinizle veya tüketicilerinizle anında paylaşabilmelisiniz. Sosyal medya araçlarını kullanarak geniş kitlelere kısa zamanda ulaşabilirsiniz.
  5. Küresel Erişim: Sosyal medya sayesinde dünyanın her yerinden farklı insanlara ulaşmak mümkün. Bu gücü kullanarak markanızın büyümesine ve gelişmesine tanıklık edin.
  6. Marka Bilinirliği: Sosyal medya platformları, pazarlama stratejilerini doğru kullandığınızda size en çok tüketici çekecek yerlerden biridir. İşletmenizin adını duyurmak için doğru araçları kullanmalı ve mantıklı stratejiler uygulamalısınız.
  7. Gerçek Zamanlı Analizler: Sosyal medya platformlarındaki paylaşımlarınızın getirilerini ve etkileşimlerini inceleyerek yeni taktikler geliştirmeyi düşünebilirsiniz. Etkileşim analizi sunan pek çok farklı sosyal medya aracını kullanarak gelişiminizi anlık olarak takip edebilirsiniz.
  8. İçerik Fikirleri: Çeşitli içerik düzenleme araçlarını kullanarak farklı şablonlar ve fikirler görüp buralardan ilham alabilirsiniz. Unutmayın ki sosyal medyada yaratıcı ve farklı paylaşımlar görmek kullanıcıların dikkatini çeker.
  9. Müşteri Hizmetleri ve Memnuniyeti: Sosyal medya, işletmeler için kullanıcılar ile hızlı ve etkili bir şekilde iletişime geçme ve yaşadıkları problemlere kolayca destek olma imkanı sunar. Bu sayede müşteri memnuniyeti artar ve bu da markanın ismi için yararlı olur.
  10. Rekabet Analizi: Rakiplerinizin sosyal medya profillerini, paylaşımlarını, aldıkları etkileşimleri inceleyerek kendi stratejilerinizde dikkat etmeniz gereken noktaları bulabilirsiniz.

​​​​​​​​​​​​​Dünyada En Çok Kullanılan Sosyal Medya Araçları

Sosyal Medya Aracı

Kullanım Sayıları (Aylık)

Hootsuite

1.5 milyon

Canva

135 milyon

Sprout Social

600 bin

Feedly

9 milyon

Adobe Express

65 milyon

Gleam

2.5 milyon

Zapier

2.4 milyon

Zoho

13 milyon

Unsplash

7 milyon

SocialPilot

250 bin

Buffer

800 bin

Türkiye’de En Çok Kullanılan Sosyal Medya Araçları

Sosyal Medya Aracı

Kullanım Sayıları (Aylık)

Hootsuite

1.5 milyon

Buffer

800 bin

Sprout Social

600 bin

Zoho

13 milyon

Sendible

60 bin

SocialPilot

250 bin

 

Sektörünüzde tecrübeli hedeflerinize uygun ajanslardan teklif alın.

En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al
icon
4.57/5
star iconstar iconstar iconstar iconstar icon
15000+ Müşteri Yorumu
Projeleriniz için size özel seçilmiş güvenilir ajanslardan teklif alın ve en iyisiyle çalışmaya başlayın
En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al