Yurtdışı Google Reklamı Verirken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

4 Dakika Okuma Süresi

Yurtdışı Google reklamı verirken dikkat etmeniz gerekenler nelerdir? Yurtdışı internet reklamlarının püf noktaları nelerdir? Detaylı bilgi blog yazımızda!

Yurtdışı Google Reklamı Verirken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

 

İster uluslararası pazara yeni açılan bir girişim olun, ister sektörde 20 yıllık deneyimi olan ulusal ölçekli bir şirket; küresel bir kitleyi hedeflemek ilk etapta göz korkutucu gelebilir ancak iyi planlanmış bir Google Ads kampanyası sayesinde yurtdışı pazarına açılma hedefine kolaylıkla ulaşılabilir. Size uygun ve doğru reklam biçimlerini seçerek, belirli anahtar kelimeleri hedefleyerek ve biraz araştırma yaparak, hedef pazarınızı başarıyla hedefleyen bir reklam kampanyası oluşturabilirsiniz.

Fakat bir reklam kampanyası oluşturmaya başlamadan önce, hedeflediğiniz pazar hakkında bilgi sahibi olduğunuzdan emin olmalısınız. Bu, hedef kitleniz ve potansiyel müşterileriniz için doğru reklam kampanyası oluşturmanıza ve etkili reklam biçimlerini seçmenize yardımcı olacaktır.

Bu gönderide, Google Reklam (Google Ads) Nedir? Google Reklamları Neden Önemli? Yurtdışı Google Reklamı Verirken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir? Gibi soruları yanıtlamaya çalışacak ve  reklam kampanyalarınızda başarıya ulaşmanıza yardımcı olacak stratejileri paylaşacağız:

  • Yurtdışı pazar yerlerini en verimli şekilde hedeflemeniz için doğru ipuçları ve kullanabileceğiniz araçlar.
  • Yurtdışı Google reklamı verirken hedef kitlenize uygun anahtar kelime araştırması için rehber niteliğinde ipuçları.
  • Yeni ve uluslararası bir pazarda marka bilinirliği oluşturmak için etkili stratejiler.

Google Reklam (Google Ads) Nedir?

Google Reklamları, sizin bir reklam başına tıklama veya gösterim başına ödeme yaptığınız ve genelde tıklama başına ödeme (PPC) olarak bilinen bir pazarlama stratejisinin kapsamına giren ücretli bir reklamcılık yöntemidir.

Google Ads, sunduğunuz ürün ve hizmetleri arayan ve bu ürün ve hizmetleri satın almak isteyen, uygun müşterileri işletmenize çekmenin en etkili yollarından biridir. Google Ads ile web sitenizin trafiğini ve ziyaretlerini artırabilirsiniz.

Google Ads sayesinde  iyi planlanmış ve hazırlanmış reklamlarınızı hedef kitleniz arasında (hem mobil hem de masaüstü aracılığıyla) paylaşabilir ve onlara aradıkları ürün ve hizmeti sunabilirsiniz. Böylece,  ideal müşterileriniz Google Arama veya Google Haritalar aracılığıyla sizinki gibi ürün ve hizmetleri aradığı anda işletmeniz arama motoru sonuç sayfasında (SERP) görünecektir.

Sonuç olarak, siz Google Ads sayesinde potansiyel müşterilerinize ulaşabilir ve satışlarınızı hızlıca arttırabilirsiniz.

Ayrıca, Google Ads’ı kullanmaya devam ettikçe fark edeceksiniz ki, Google Ads, işletmenizin kampanya hedeflerine ulaşabilmesi için daha fazla kişiye ulaşmak amacıyla bu reklamları analiz etmenize ve iyileştirmenize de yardımcı olacaktır.

Ek olarak, reklamlarınızı istediğiniz şekilde bütçenize göre ayarlayabilirsiniz. Google Ads, aylık belirlediğiniz reklam bütçenizi yönetmenize ve hatta istediğiniz zaman reklam harcamanızı duraklatmanıza , arttırmanıza veya azaltmanıza da olanak tanır.

Google Reklamları Neden Önemli?

Diğer arama motorlarına kıyasla daha fazla kullanılan Google, son istatistiklere göre günde 5 milyardan fazla kez internette arama yapmak için kullanılıyor.

Arama motorları kullanım oranlarına göre:

  • %89.27 Google
  • %3.66 Bing
  • %3.39 Yahoo
  • %0.88 Baidu
  • %0.55 Yandex
  • %2.25 Other

Yukarıdaki istatistiklere baktığımızda da görüyoruz ki, Google’da vereceğiniz bir reklam tüm internet kullanıcılarının neredeyse tamamına erişme kapasitesine sahip. Ayrıca:

  • Google’daki görüntülü reklamlar her ay ortalama 180-200 milyon gösterim alıyor.
  • Potansiyel müşterilerin %43’ü Youtube reklamlarında gördükleri ürünleri satın alıyor.
  • Satın almaya hazır kullanıcılar için Google’daki ücretli reklamlar %65 oranında tıklanma sağlıyor.

Bu nedenle Google Ads reklamlarında uygun anahtar kelimelerle uygun optimizasyon sağlandığında hedefe yönelik hızlı ve yüksek geri dönüşümler sağlanmaktadır.

Her ülke ya da bölge için farklı reklam kampanyaları oluşturun

Dijital pazarlama söz konusu olduğunda, doğru kitleyi hedeflemek en önemli adımlardan birisidir. Buna karşın, farklı dil, kültür ve tüketim alışkanlıklarına sahip ülke ya da bölgelerde, bu zorlayıcı bir adım olabilir. Bunun nedeni, Google Ads'in her pazar için farklı pazarlama araçlarına ve türlerine sahip olmasıdır. Bu da hedeflenen sonuçları elde etmek için her ülkeye ayrı kampanyalar oluşturmanız gerekeceği anlamına gelir.

Elbette, bunu gerçekleştirmenin çeşitli yolları vardır; hedeflediğiniz bölgeye bağlı olarak farklı anahtar kelimelere sahip reklamlar oluşturabilir ya da aynı ya da farklı bölgede birden fazla dili hedefliyorsanız, her dil için ayrı kampanyalar oluşturabilir ve reklam stratejinizi bu dillere optimize edebilirsiniz.

Bununla birlikte, bir profesyonel ya da ajans yardımıyla oluşturacağınız özel bir reklam kampanyasıyla, hedeflerinize ulaşmak çok daha kolay olacaktır. Ancak, reklamlarınız için farklı bir dil kullanacaksanız, reklamlarınızın bölgenin kültürüne ve tüketim alışkanlıklarına uygun olması için profesyonel bir çevirmenden destek almanız, kampanyanızdan daha iyi sonuçlar elde etmenize imkan sağlayacaktır.

Ayrıca Google Ads, gelişmiş algoritması sayesinde yurtdışında yaşayan ancak yaşadığı bölgenin yerel dilini konuşmayan kişileri de bölge ve kitle analizi sayesinde tespit edebilir ve siz bu sayede Fransa’da yaşayan ancak İngilizce konuşan birine de kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bunun için de hedef bölgenizi “Fransa”, hedef dilinizi de “İngilizce” olarak seçmeniz yeterli olacaktır.

Her bölge ve dil için ayrı bir kampanya oluşturarak hesabınızı yönetmeyi ve her bölgenin ROI  değerini takip etmeyi daha kolay hale getirirsiniz.

Anahtar kelime listeleri ve reklam metinleri oluşturun

Eğer, Google’da başarılı bir reklam kampanyası yürütmek istiyorsanız önce bir anahtar kelime listesi oluşturmalısınız. Daha sonra ise reklam kampanyanız için bu listeden potansiyeli en yüksek anahtar kelimeleri tespit etmeli ve reklam kampanyalarınızı bu kelimeler üzerinden şekillendirmelisiniz.

Ayrıca, reklam metninizin, reklam kampanyalarınızın yayınlanmakta olduğu bölge için özel olarak planlandığından emin olmalısınız. Böylece, reklamlarınız arama terimleriyle eşleşen potansiyel müşteriler tarafından görülür ve tıklanır.

Bu yüzden, tüm dillerdeki doğru anahtar kelimeleri kampanyanıza dahil etmek, bunların doğru müşterilere ulaşmasını sağlamak için çok önemlidir. Bu adımda, Google Ads’in anahtar kelime seçiminde size yardımcı olabilecek raporlarına göz atabilir ve seçimlerinizi bunlara göre yapabilirsiniz.

Google Ads’in "Arama terimleri raporu”, hedef kitlenizin aradığı anahtar kelimeleri belirlemenizi kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda reklamlarınızın gösterilmesini istemediğiniz negatif anahtar kelimeleri de belirterek kampanyanızı daha doğru oluşturmanıza olanak sunar.

Bu sayede de negatif anahtar kelimeleri de içeren bir anahtar kelime listesi oluşturabilirsiniz. Negatif anahtar kelimeler de dahil olmak üzere sağlam bir anahtar kelime listesi, reklamlarınızın her zaman mümkün olan en iyi kitleye ulaşmasını sağlayacaktır.

Unutmayın: Anahtar kelimelerin ve reklam metinlerinin aynı dilde olması, tutarlılık açısından oldukça önemlidir. Fransızca anahtar kelime araması gerçekleştiren birisinin reklamları da fransızca görmesi gereklidir.

Reklamlarınızı yerel para birimine göre ayarlayın

Reklamlarınızın hedef pazarınızın konumu ve para birimiyle eşleşecek şekilde planlanıp uygulandığından emin olmanız, oldukça önemlidir. Örneğin, bir ürün ya da hizmetiniz için belirlediğiniz $500US fiyat, bir başka ülkede karşılık bulmayabilir. Bu yüzden de yurtdışında yaptığınız herhangi bir reklam çalışmasında, ürünlerinize veya hizmetlerinize yönelik tüm bağlantıların doğru para birimlerine çevrildiğinden emin olmalısınız. Bununla birlikte, reklam kampanyalarınızın performansını düzenli olarak izlemeniz de hatalarınızı ya da yapabileceğiniz değişiklikleri görmeniz açısından önemlidir. Eğer, izlenme ya da tıklama oranları istenen sonuçları yansıtmıyorsa, reklamlarınızda bazı ayarlamalar yapmanız gerekebilir.

Ayrıca, ortalama konum (average position), dönüşüm maliyeti (CPC) ve dönüşümle sonuçlanan tıklamaların sayısı (converted clicks), en çok dönüşüm sağlayan anahtar kelimelere karar verirken dikkate alınması gereken faktörlerden bazılarıdır.

Hangi anahtar kelimelerin daha iyi performans gösterdiğini öğrendikten sonra, kampanya içeriğini ona göre ayarlamak reklamlarınızın görünürlüğünü artırabilir. Anahtar kelimeleriniz için çeşitli türlerde araştırma yapmak ve bunları uygulamak, Google reklam harcamanızdan da en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olabilir.

Açılış sayfalarını optimize edin

Açılış sayfanızın tüm cihazlarda harika görünmesini sağlamak için hem reklam metnini hem de içeriği dikkate almanız ve gerekli ayarlamaları yapmanız gerekmektedir. İçeriğinizi, arama motoru optimizasyonundan (SEO) maksimum verim alacak şekilde düzenleyin ve reklamlarınızda kullanılan anahtar kelimelerin içeriğinizde de geçtiğinden emin olun.

Reklamlarınız doğrudan açılış sayfasına bağlı olduğundan, açılış sayfanızı da optimize etmeniz önemlidir. Açılış sayfanız reklamla alakalı olmalı ve hedeflediğiniz anahtar kelimeler için içerik optimize edilmelidir.

Reklam uzantılarını kullanın

Reklam uzantıları, reklamlarınızın erişimini artırmanın ve hedef kitlenize önemli bilgileri göstermenin harika bir yoludur. Google Ads, günümüzde bir metin ve bir URL ile sınırlı olamayacak kadar büyük bir pazar. Hal böyle olunca, reklamınızın görünürlüğünü artırmanız için pek çok fırsat karşınıza çıkmış oluyor ve bunlardan biri olan reklam uzantıları da çok daha fazla rakibin olduğu uluslararası bir pazarda, bu kalabalığın arasından sıyrılmanız için bir yol gösterebilir.

Reklam uzantıları, konumunuzdan telefon numaranıza, sağladığınız tüm ürün ve hizmetlere ve sunduğunuz indirimlere kadar temel bilgileri hedef kitlenize sergilemenize olanak sağlar.

Pek çok farklı türde reklam uzantısı vardır bunlar arasından işletmeniz için doğru olanı seçmeniz önemli bir adımdır. Bazı popüler reklam uzantısı seçenekleri arasında: site bağlantısı uzantıları, açıklama metni uzantıları ve ek açıklamalı snippet uzantıları bulunur. Bu uzantılardan birini ya da birden fazlasını kullanarak, daha fazla trafik çekebilir, potansiyel müşterilerden daha fazla ilgi çekebilir ve daha fazla potansiyel müşteriyi satışa dönüştürebilirsiniz.

Kampanya analizlerinizi inceleyin

Google'da reklam verme söz konusu olduğunda, neyin işe yarayıp neyin yaramadığını anlamak önemlidir. Geçmiş kampanyalarınızı analiz ederek, neyin işe yarayıp yaramadığına dair iyi bir fikir edinebilirsiniz.

Temel bilgileri öğrendikten sonra ise sıra bazı ayarlamalar yapmakta. Bu ayarlamalar, size mümkün olan en iyi tıklama oranlarını (CTRs) ve dönüşümleri elde etmenize yardımcı olacaktır.

Google Ads kampanyaları, yeni müşterilere ulaşmanın ve işletmenizi büyütmenin harika bir yoludur. Ancak, kampanyalarınızdan en iyi şekilde yararlanmak için başarınızı ölçmek önemlidir.

Size uygun reklam metnini ve bütçeyi belirledikten sonra, bunları kampanyalarınızın sonuçlarına göre yeniden ayarlayın.

Unutmayın: Uluslararası pazarlama, uzun vadeli bir yatırımdır ve bu yüzden de her zaman sabırlı olmalısınız. Eğer, iyi bir bütçe planlaması, doğru anahtar kelime seçimi ve iyi planlanmış bir reklam kampanyasına sahipseniz, başarılı olmanız içten değildir.

Yurtdışı Google Reklamlarına Başlayacaklara Tavsiyeler

Google Ads kampanyaları, dış pazarlardaki potansiyel müşterilere ulaşmanın harika bir yoludur. Ancak, her şeyde olduğu gibi, kampanyaların da istenen sonuçları elde etmek için iyi planlanması ve yürütülmesi gerekir.

Google, reklamlarınızın daha iyi performans göstermesine yardımcı olmak için her zaman yeni özellikler ve uzantılar sunar; bu nedenle, tüm duyuruları ve güncellemeleri takip etmek sizi her zaman daha ileriye taşıyacaktır.

Sektörünüzde tecrübeli hedeflerinize uygun ajanslardan teklif alın.

En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al
icon
4.57/5
star iconstar iconstar iconstar iconstar icon
15000+ Müşteri Yorumu
Projeleriniz için size özel seçilmiş güvenilir ajanslardan teklif alın ve en iyisiyle çalışmaya başlayın
En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al