Pazarlama CV’niz İle Dikkatleri Üzerinize Toplayın

4 Dakika Okuma Süresi

Pazarlama sektöründe bir iş başvurusu yapmak için CV’nizi düzenlemek ve dikkat çekici bir hale mi getirmek istiyorsunuz?

Pazarlama CV’niz İle Dikkatleri Üzerinize Toplayın

 

Pazarlama CV’niz İle Dikkatleri Üzerinize Toplayın

Pazarlama sektöründe bir iş başvurusu yapmak için CV’nizi düzenlemek ve dikkat çekici bir hale mi getirmek istiyorsunuz? Etkileyici bir intiba bırakan, yeteneklerinizi açıkça yansıtan, kısa ve özgün bir yapıya sahip pazarlama CV’si oluşturmak kulağa oldukça zor geliyor değil mi? Herkesin kullandığı klasik yöntemlerin dışında, etkili bir CV düzenleyerek iş başvurularında nasıl öne geçebileceğinizi öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin.

Pazarlama oldukça geniş yelpazeye sahip bir iş alanıdır. Pazarlama mesleğinin temeli, ilgili ürünün faydalı ve yararlı yönlerini öne çıkarmak ve alıcıya ürünü cazip bir şekilde sunmaya dayanmaktadır. Başarılı bir pazarlamacı başvuru yaparken CV hazırlama basamaklarını titizlikle tamamlamalı, yeteneklerini sade ve etkili bir şekilde sunmalıdır. 

Pazarlamacının kendi reklamını dikkat çekici bir şekilde yapması, meslekteki başarısını karşı tarafa doğrudan göstermektedir. Bunun için ilk basamak doğru bir şekilde CV düzenlemektir. Etkili bir Cv’yi nasıl oluşturabileceğiniz hakkındaki kilit noktaları inceleyelim.

Mücadeleci ve Savaşçı Yönünüzü Ön Plana Çıkarın

Pazarlama şirketleri piyasa içerisindeki müşteri kitlesini kendi tarafına çekmek için büyük rekabet içerisinde uzun bir savaş vermektedir. Yenilenen cazip kampanyalar, indirimler ve bedava promosyon ürünleri, şirketlerin müşterileri kendi pazarına çekmek için kullandığı metodlardır.

Bu metodları geliştirebilecek, yenilikleri takip edebilecek ve farklı satış stratejisi sunabilecek çalışanlar, pazarlama alanında başarıyı elde eden ve elde etmeye oldukça yakın olan kişilerdir. Dolayısıyla CV’nizi düzenlerken azimli ve savaşçı bir karaktere sahip olduğunuzu karşı tarafa hissettirmeniz ve kanıtlamanız gerekmektedir.

CV’niz içerisinde, hayatınızda elde ettiğiniz başarıları ve mücadele örneklerini bir savaş senaryosu haline dönüştürebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, abartıdan uzak ve samimi bir şekilde metni oluşturmaktır. Örneğin, üniversite yıllarında maddi zorluklar çektiyseniz, eğitiminizi alırken günde 5 saat ekstra bir işte çalıştığınızı maddi sıkıntı çektiğiniz halde öğreniminizi başarı ile tamamladığınızı ifade etmekten çekinmeyin.

Ekleyeceğiniz bu ifade, sizin savaşçı bir karaktere sahip olduğunuzu doğrudan yansıtan gerçek bir deneyimin somut kanıtıdır. Aynı zamanda hedeflerinizi tamamladığınızı ve başarıya ulaşmak için mücadele ettiğinizi ifade etmektedir. 

Güçlü Yönlerinizi CV’nize Ekleyin

CV’nizi oluştururken diğer adaylardan daha yetenekli ve farklı olduğunuzu ön plana çıkarın. Bunun için pazarlama alanındaki başarılarınızı kısaca ifade edebilir ve yeteneklerinizi sade bir şekilde yazınız içerisine ekleyebilirsiniz. Güçlü yönlerinizi geliştirmek ve aranan personel olmak için sertifikalı eğitimleri tamamlayabilirsiniz.

Güçlü yönlerinizi akıcı bir şekilde sunarak diğer adayların önüne geçebilirsiniz. Kendinizi pazarlama alanında geliştirmek ve CV‘nizin içerisine yeteneklerinizi planlı bir şekilde yazmak, güçlü bir sunum ile birlikte etkileyici bir izlenim bırakacaktır. 

CV’nizi Özelleştirin

Yapılan araştırmalar sonucunda iş başvurusu yapan adayların yüzde 70’i, her başvuruya aynı CV’yi göndermektedir. İş başvurusu için kullandığınız CV’nizi ilgili şirket, kurum veya firmanın hedefleri doğrultusunda özelleştirin. 

İlgili firmanın pazarlama geçmişinde izledikleri stratejileri internet üzerinden yapacağınız kısa bir araştırmayla öğrenebilirsiniz. CV’nizin içerisine koyacağınız paralel yapıdaki birkaç cümle, sizi ön plana çıkaracaktır. İlgili işe uygun olduğunuzu açıkça yansıtmak için CV’niz içerisinde düzenleme yapmalı, o iş için en uygun aday olduğunuzu karşı tarafa hissettirmeniz gerekmektedir.

Sonuç Olarak

CV’niz sizin reklamınızdır. Reklamınızı iyi bir şekilde yapmak için pazarlama alanındaki tecrübelerinizden, yeteneklerinizden kısa, öz ve samimi bir şekilde bahsetmeniz gerekmektedir. Yüzlerce kişinin CV gönderdiği bir pazarlama iş başvurusunda, CV’nizi okuyan personelin dikkatini çekecek bir şekilde kendinizi ifade etmeniz gerekmektedir.

Güçlü bir CV’ye sahip olarak iş başvurularında diğer adayların önüne geçebilir, okuyucularda etkileyici bir ilk izlenim bırakabilirsiniz. Güçlü bir CV oluşturmak için yukarıda altını çizdiğimiz noktalara dikkat etmeli ve CV’nizi kapsamlı bir hale getirmek için yeteneklerinizi sürekli olarak geliştirmelisiniz.

Sektörünüzde tecrübeli hedeflerinize uygun ajanslardan teklif alın.

En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al
icon
4.57/5
star iconstar iconstar iconstar iconstar icon
15000+ Müşteri Yorumu
Projeleriniz için size özel seçilmiş güvenilir ajanslardan teklif alın ve en iyisiyle çalışmaya başlayın
En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al