SEO Ajansı Nedir? Nasıl Birlikte Çalışılır?

4 Dakika Okuma Süresi

SEO ajansı nedir ve ne iş yapar? SEO ajansıyla çalışmanın avantajları nelerdir? Detaylı bilg için blogumuzu inceleyebilirsiniz.

SEO Ajansı Nedir? Nasıl Birlikte Çalışılır?

SEO Ajansı Nedir?

İnternetin yaygın olarak kullanılmasıyla birlikte birçok firma faaliyetlerini dijital ortamda sürdürmeye başlamıştır. Rekabetin günbegün artış gösterdiği bu günlerde rakip firmaların bir adım ötesine geçilmesine imkân tanıyan SEO, arama motoru optimizasyonu olarak bilinir. Bu sayede firmaların oluşturduğu web sitelerinin görünür olması sağlanır.

İnternet üzerinden çalışmalarını yürüten bütün firmalar için oldukça önemli olan görünürlüğün artması için düzenli olarak web sitesi sayfalarının SEO’ya uyumlu hale getirilmesi ve her ögenin SEO ile yapılandırılması gerekir. Titiz bir çalışma gerektiren bu tür işlemler için profesyonel destek alınması önemlidir. Böylece web sitesinin arama motoru sonuçlarında her daim üst sıralarda yer alması sağlanır. Bu durum firmanın çok daha kısa sürede daha fazla kişiye ulaşmasına olanak tanır ve çok daha yüksek performans sağlayarak verimli bir çalışma ortaya çıkarır.

GünümüzdeSEO hizmetikonusunda profesyonel destek sağlayan ajanslar vardır. Bu tür ajanslar SEO ile ilgili çalışmaların kusursuz şekilde yapılmasını sağlar ve firmanın başarılı sonuçlar elde etmesine yardımcı olur. Web sitesinde yer alan bütün unsurların arama motoruna uygun şekilde optimize edilmesini sağlayan ve sayfaların görünürlüğünü artıran SEO ajansı, sadece site içi değil aynı zamanda site dışı çalışmalarla da performansı destekler.

SEO Ajansı Ne İş Yapar?

Arama motoru optimizasyonu konusunda firmalara profesyonel olarak yardımcı olan İstanbul'daki SEO ajansları, web sitesinin arama sonuçlarında ön sıralarda olmasını sağlar. Bu sayede arama yapan kullanıcılar ilk olarak bu web sitelerinin sayfalarına ulaşır.

SEO çalışmaları oldukça geniş kapsamlıdır ve pek çok farklı noktaya dikkat edilerek gerçekleştirilir. Arama motoru optimizasyonu işlemlerini kusursuz şekilde gerçekleştiren SEO ajansı;

  • Web sitesini ziyaret eden kullanıcıların sayısını artırır ve ziyaretçilerin müşteriye dönüşümünü hedefler.
  • Arama motoru sonuçlarında web sitesi sayfalarının üst sıralarda yer almasını sağlar ve firmanın görünürlüğünü artırır.
  • Arama motoruna uygun içeriklerle web sitesinin Google dostu olmasını sağlar.

SEO çalışmalarının tek seferde yapılması web sitesine fayda sağlamaz. Gerçekleştirilen bütün adımların düzenli olarak gerçekleştirilmesi ve arama motoru optimizasyonunun devamlılığının sağlanması gerekir. Aksi halde istenen verimlilik sağlanamaz. SEO ajansları bu tür çalışmaları düzenli ve sürekli hale getirerek web sitelerinin her daim Google odaklı olması sağlanır.

SEO Ajansına Neden İhtiyaç Duyulur?

Arama motorlarının algoritmaları belirli aralıklarla değişir. Bu da ister istemez bütün web sitelerinin içeriklerini yeniden düzenlemesine neden olur. SEO ajansı sürekli değişen algoritmalara uygun şekilde SEO çalışmalarını belirler ve düzenli olarak faaliyetleri gerçekleştirir.

Arama sonuçlarında ön sıralarda olması sağlanan web sitesi, hedef kitleye kısa sürede ulaşır. Sayfaların her zaman SEO odaklı düzenlenmesini sağlayan, çalışmalar için farklı teknikler geliştiren ve ihtiyaçları en iyi şekilde belirleyen bu ajanslar, sektörü yakından takip ederek firmaların ihtiyaçları için etkili çözümler üretir. Böylece firmalar web siteleri için vakit ayırmak zorunda kalmaz ve profesyonel destek alarak kısa sürede hedef kitleye ulaşarak başarılı sonuçlar elde eder.

SEO Ajansı Hangi Hizmetleri Verir?

Arama motoru optimizasyonu olarak tanımlanan SEO çalışmaları konusunda profesyonel destek sağlayan ajanslar, web sitesinin organik görünürlüğünü artırır. Bu sayede çok daha kısa sürede fazla sayıda insana erişim sağlanır.

Arama motoru sonuçlarında web sitesi sayfalarının üst sıralarda yer almasını sağlayan bu çalışmalar, potansiyel müşterilerin sayısını artırır ve çok daha verimli bir sürecin elde edilmesini sağlar. SEO ajansı sağladığı profesyonel destek ile düzenli olarak sitenin SEO’ya uygun şekilde yapılanması için gerekli olan adımları atar ve bu çalışmaların sürekliliğini sağlar.

SEO Çalışmalarının İlk Adımı: Sektör ve Durum Analizi

SEO çalışmaları için uygulanacak olan tekniklerin ve stratejilerin belirlenmesi için öncelikle sektör ve durum analizinin yapılması gerekir. Bu süreçte hizmet alınan SEO ajansı firmanın web sitesini analiz eder. Analiz sürecinde sektörün de detaylı olarak incelenmesi gerekir. Bu tür analizler için özel olarak geliştirilen pek çok araç vardır.

Alanında uzman ve deneyimli olan ajanslar yenilenen teknolojiyi takip ederek yeni nesil araçları tercih eder. Bu sayede çok daha net ve etkili analizler elde edilir. Bu analizler sayesinde firmanın ihtiyaçları belirlenir ve en kısa sürede eksiklerin giderilmesi için etkili ve başarılı çözümler üretilir. Analiz sürecinde pek çok farklı detaya dikkat edilir. Böylece web sitesinin ihtiyaçları kusursuz olarak karşılanır ve arama sonuçlarında ön sıralarda yer alması sağlanır.

Web sitesinin değerlendirilmesi kadar sektörün analizi de bu süreçte oldukça önemlidir. Firmanın faaliyet gösterdiği sektörü detaylı olarak inceleyen SEO ajansı sektörle ilgili olarak şu hususlara dikkat eder:

  • Canlı noktalar
  • Hedef kitle
  • Fırsatlar
  • Dinamikler
  • En güçlü rakipler

Bu tür unsurlar belirlendikten sonra çok daha başarılı stratejiler üretilebilir. Detaylı analizlerin yapılması sayesinde hedef kitlenin talepleri ve ihtiyaçları anlaşılır. Böylece daha iyi tanınan potansiyel müşterilere uygun şekilde tasarlanan SEO çalışmaları gerçekleştirilir. Bu çalışmalara ek olarak dijital pazarlama çalışmaları yürütülür. Çünkü arama sonuçlarında web sitesinin üst sıralarda yer alması sadece SEO çalışmalarının ilk aşamasıdır. Diğer aşamada ise hedef kitlenin ikna edilmesi için yapılan faaliyetler yer alır.

Web Sitesinin SEO Dostu Olması İçin Yapılması Gereken Çalışmalar

SEO dostu bir web sitesi için pek çok farklı konuda düzenli olarak çalışmaların yapılması gerekir. Bu tür SEO çalışmaları genel olarak;

  • Teknik SEO
  • Site içi SEO
  • Site dışı SEO
  • Link İnşası
  • İçerik pazarlaması
  • Kullanıcı deneyimi gibi aşamalardan oluşur.

Başarılı bir SEO için stratejilerin en iyi şekilde belirlenmesi gerekir. Bu da teknik SEO aşamasında gerçekleştirilir. Web sitesinin teknik olarak incelenmesi ve eksikliklerin giderilmesi gerekir. Web sitesinin hızlı ve seri olması kullanıcı memnuniyeti açısından oldukça önemlidir. Bununla birlikte teknik problemleri olan web sitesinde bu memnuniyetin sağlanması mümkün değildir.

Link inşası da oldukça önemli bir süreçtir. Etkili ve başarılı link inşası stratejileri oluşturan araçlar vardır. Doğru yöntemlerle kullanılan organik linkler, firmanın görünürlüğünü olumlu etkiler. Ayrıca içerik pazarlaması çalışmalarıyla hedef kitlenin ikna edilmesi sağlanır. Böylece kısa sürede erişim sağlanan potansiyel müşterilerin dönüşümü sağlanarak verimlilik sağlanır.

SEO Ajansıyla Nasıl Çalışılır?

Yüksek performansın ve verimliliğin sağlanması için iyi bir ekip çalışmasının gerçekleştirilmesi gerekir. Böylece işin kalitesi maksimum düzeyde olur ve profesyonel çalışmalarla başarılı sonuçlar elde edilir.

SEO Ajansıyla Çalışmalara Başlamadan Önce Yapılması Gerekenler

SEO çalışmaları oldukça kapsamlı hizmetleri kapsar. Bu nedenle konuyla ilgili profesyonel adımlar atılmadan önce ihtiyaçların belirlenmesi önemlidir. SEO ajansı ilk olarak durum değerlendirmesi yapar. Bu süreçte firmanın dijital dünyadaki konumu incelenir ve ne tür ihtiyaçları olduğu değerlendirilir. Örneğin; düzenli olarak arama motoru optimizasyonuna gerek olup olmadığına karar verilmelidir.

Bazen bu tür çalışmalar yerine sadece kısa vadeli dijital reklam çalışmaları daha faydalı olur. Bununla birlikte birçok durumda her ikisine de ihtiyaç duyulur. Arama motoru optimizasyonuna ek olarak sosyal medya çalışmaları da oldukça başarılı sonuçlar ortaya çıkarır. Bu noktada hangi sosyal medya platformlarının hedef kitle açısından ideal olduğu belirlenir.

Kısacası firmanın ürünleri ve hizmetleri açısından hangi çalışmaların etkili olacağına karar verilmesi gerekir. Bu noktada genellikle şu işlemlere öncelik verilir:

  • Firmanın ürün ve hizmetlerinin ne kadar geniş bir yelpazeye yayıldığı incelenir.
  • Hedef kitle doğru şekilde belirlenir.
  • Hedef kitlenin hangi sosyal medya platformlarında aktif olduğu değerlendirilir.
  • Hedef kitlenin dikkatini çekecek reklam ve tanıtım faaliyetleri düzenlenir.
  • Potansiyel müşterilerin ilgisini çekecek şekilde içerik pazarlaması yapılır.
  • Web sitesinin tüm içerikleri arama motoruna uyumlu hale getirilir.

Ajansların SEO Fiyatlarını bu linkten inceleyebilirsiniz

Bu tür çalışmalarla web sitesinin trafiği arttırılır ve rakiplerin bir adım ötesine geçilir. Firmanın tanıtımı SEO çalışmalarıyla gerçekleştirilerek mükemmel sonuçların elde edilmesi sağlanır.

SEO Ajansı ile Birlikte Çalışmanın Sağladığı Avantajlar

Hem büyük hem de küçük çaplı firmaların dijital dünyada ilerleme göstermesi ve kendilerini tanıtmaları için SEO çalışmalarına öncelik vermesi gerekir. Bu tür çalışmalar ise ancak profesyonel destek alındığı zaman kusursuz şekilde gerçekleştirilebilir. Sektörde saygın bir kimliğe sahip olan bir SEO ajansından yardım alan firmalar kısa sürede etkili çözümlere kavuşarak başarılı sonuçlar elde eder.

Doğru SEO stratejileri ve taktikleriyle adım atan firmalar, arama sonuçlarında üst sıralarda yer alır ve hedef kitle tarafından görünür hale gelir. Bu da daha fazla sayıda ziyaretçiyi sayfaya çekerek onların müşteriye dönüşmesine imkân sağlar. Hedef kitleye yönelik yapılan tanıtım ve reklam çalışmaları ise kısa sürede meyvesini vererek maksimum verimliliği vadeder.

SEO ajanslarından teklif al

Bigbang Digital
Bigbang Digital
Seo Ajansı
SEO
Dönüşüm
Sosyal Medya

Bigbang Dijital; SEO, Adwords ve Sosyal Medya Reklamları alanında hizmet veren dijital bir ajanstır.

pealpeak ajans
PealPeak
Seo Ajansı
SEM
İçerik Pazarlama
SEO

"Sen Analytics, SEO ve SEM hizmetleri veren bir ajansız. 100'den fazla proje tecrübemiz var. Bazıları: FLO Hepsiburada Nine West ...

SEOSÖZLÜK Logo
SEO Sözlük
Seo Ajansı
SEO
SEM

SEO, SEM, Content Marketing ve Ölçümleme alanlarında hizmet veren dönüşüm odaklı dijital performans ajansı.

robile ajans Logo
Roible
Seo Ajansı
SEO
İçerik Pazarlama

ROIBLE, performans odaklı ve danışman misyonlu bir dijital pazarlama ajansıdır.

Sektörünüzde tecrübeli hedeflerinize uygun ajanslardan teklif alın.

En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al
icon
4.57/5
star iconstar iconstar iconstar iconstar icon
15000+ Müşteri Yorumu
Projeleriniz için size özel seçilmiş güvenilir ajanslardan teklif alın ve en iyisiyle çalışmaya başlayın
En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al