Ürün Fotoğraf Çekimi İçin Profesyonellerden 5 Tüyo

4 Dakika Okuma Süresi

Ürün Fotoğraf Çekimi İçin Profesyonellerden 5 Tüyo

İçindekiler:

1. Giriş

2. Fotoğraf stüdyolarından tüyolar

3. Ürün fotoğrafları nasıl olmalı?

4. Kendi imkanlarınız ile ürün fotoğrafı nasıl çekilir?

Ürün fotoğraf çekimi fiyat rehberimizi inceleyebilirsiniz.

İnsanlar, estetik kaygıları olan ve görselliğe önem veren canlılardır. "Görsel canlı" kavramını daha detaylı bir şekilde açıklamak gerekirse insanlar, gördüğü her şeyin estetik açıdan iyi ve güzel özelliklere sahip olmasını ya da satın alacağı ürünleri göz ile görebilmeyi ister. Söz konusu durum, e-ticaret sitelerinden alışveriş yapan kişileri de kapsar. Çünkü bir web sitesine giren tüketicinin dikkatini, ilk olarak sitenin görsel yanı ve sitede bulunan fotoğraflar çeker. Eğer sitede dikkat çekecek görseller bulunmuyorsa ya da web sitesinde bulunan görseller estetik olarak hoş değilse tüketicide bir önyargı oluşabilir.

İşte, tam da bu aşamada hem e-ticaret sitelerinin hem de normal bir şekilde hizmet sunan web sitelerinin yüksek çözünürlüğe sahip olması da gerekir. Aksi takdirde, acele ile çekilen ve düşük çözünürlüğe sahip fotoğrafların yüksek bounce rate oranına sahip olabileceğini bilmeniz gerekir. Düşük kaliteye sahip fotoğraflar hem web sitenizin kötü gözükmesine hem de web sitenizi ziyaret eden kişilerin siteniz hakkında olumsuz düşüncelere sahip olmasına neden olur.

Görsellerine dahi gereken önemi vermeyen bir e-ticaret sitesine güvenerek kişilerin kredi kartı bilgilerini vereceğini düşünmek çok doğru olmayacaktır. Özetle, görsellerin yani fotoğraflarıne-ticaret  sitelerine olan güveni büyük bir ölçüde etkilediğini net bir şekilde ifade etmek mümkündür.

Bu noktada, e-ticaret firmalarına yardımcı olmak için  edvido.com'da hizmet veren fotoğraf stüdyolarından   tüyoları derledik.

Fotoğraf stüdyolarından teklif al

stüdyo 28 tanıtım kurumsal tanıtım filmi
Stüdyo 28Fotoğraf Stüdyosu
Fotoğraf Çekimi
Video & Tanıtım Filmi

Fotoğraf, kampanya, imaj, katalog ve e-ticaret çekimleri konusunda çözüm ortağınız.

martı film tanıtım kurumsal tanıtım filmi
Martı FilmVideo Ajansı
Tanıtım Filmi
Fotoğraf Çekimi

Kurumsal tanıtım Filmi, ürün tanıtım filmi alanında uzmanız. Şirket Belgeseli alanında tekiz ve iddialıyız.

filmeks fotoğraf çekimi şirketi
FilmeksProdüksiyon Şirketi
Video
Tanıtım Filmi

Yayınladığımız her tanıtım filmi ,yüksek teknik donanıma sahip, profesyonel bir ekibin eseridir..

star istanbul fotoğraf stüdyosu
Star İstanbulFotoğraf Stüdyosu
Fotoğraf Çekimi
Video

Görsel içeriklerin trend setter olduğu yeni bir dijital çağın gereksinimlerinden doğan fotoğraf ve film prodüksiyon ajansıdır.

Fotoğraf Stüdyolarından Ürün Çekimi Tüyoları

E-ticarette ürün fotoğraflarının oldukça büyük öneme sahip olduğundan bahsettik. Tüketiciler, online alışveriş sırasında satın alacakları ürünleri canlı olarak göremez. Dolayısıyla, söz konusu ürünler, fotoğraflar aracılığıyla tüketiciye, net bir şekilde sunulmalıdır. Ürün fotoğrafçılığı da bu noktada önem kazanır.

Peki profesyonel stüdyolar ne tavsiye ediyor?

Kontrast Pro

E ticaret ürünlerinde, ürüne hedef kitle gözünden bakabilmek , ve detayları doğru açıdan aktarmak çok önemli. Bazı ürün için tek açı yeterliyken bazı ürün 5-8 açı gerektirir. Çekimde ürünün boyutu, rengi ve dokusu doğru anlatılmalı.

Aynı zamanda sayfa tasarımına ve ürüne uygun fon seçilmesi, konsept çekimlerde hedef kitlenin ilgisini çekecek tasarımların kullanılması da çok önemli.

Ürün çekiminde teknik taraftan bakarsak doğru aydınlatma ilk sırada gelir. Özellikle yansımalara dikkat edilmeli

Ürünün tamamın net alan içinde olması ve çekim öncesi ürünün çok iyi bir şekilde temizlenmesi akılma ilk gelenler.

Dijital Vagon

Bir ürünü online mağazada satabilmek için en güzel şekilde fotoğraflamak gerekir. Görsellik bu anlamda en önemli konudur. Piyasada aynı veya benzer ürünler farklı sitelerde de satılmaktadır. Fotoğraf kalitesi en iyi olan e-ticaret sitesi, satış konusunda rakiplerinden her zaman daha öndedir. Çünkü insanlar bir ürüne dikkatlice baktıklarında detay görmek isterler. Özellikle kadın kullanıcılara hitap eden sektörlerde bu durum daha da önemlidir.

Filmeks

Ürün çekiminde ürünün karakterine uygun setup kurulması çok önemlidir, ürünü öne çıkaracak kompozisyonlar, kampanya ve imaj çekimlerinde ürüne uygun model seçimi, makyaj, saç ve styling önemli detaylardır.

Teknik olarak bakarsak da doğru lensler, doğru ışık ve doğru kamera kullanımı.

Ürün Fotoğrafları Nasıl Olmalı? Nasıl Çekilmeli?

E-ticarette ürün fotoğraflarının oldukça büyük öneme sahip olduğundan bahsettik. Tüketiciler, online alışveriş sırasında satın alacakları ürünleri canlı olarak göremez. Dolayısıyla, söz konusu ürünler, fotoğraflar aracılığıyla tüketiciye, net bir şekilde sunulmalıdır. Ürün fotoğrafçılığı da bu noktada önem kazanır.

Net Görüntü

Ürün fotoğraflarının flu, yani bulanık bir görüntüye sahip olmaması gerekir. Fotoğraflardaki bulanık görüntü, ürünün tam olarak anlaşılmasını engeller. Dolayısıyla, kullanacağınız kamerayı doğru bir şekilde ayarlamalısınız. Eğer profesyonel bir fotoğraf makinesi kullanıyorsanız diyafram ve lens gibi araçların ayarlarına dikkat etmelisiniz. Ürün fotoğraflarının doğru ışık ile çekilmesi de oldukça önemlidir. Karanlık ya da gereğinden fazla aydınlık ve ışıklı bir ortamda çekilen ürünlerin fotoğrafları, tüketicilere net bir görüntü sağlamaz. Ürün, çok parlak bir renge sahipse fotoğraf makinesinin ışık ayarını ve kullanacağınız ışığın açısını buna göre ayarlamalısınız. Flash'ın ya da ışığın ürünün üzerinde herhangi bir yansıma bırakmadığından emin olmalısınız.

ısıtıcı petek e-ticaret ürün fotoğrafı
ev araçları e-ticaret ürün fotoğrafı
çanta kıyafet e-ticaret ürün fotoğrafı

Fotoğrafta Kullanılan Objeler

Ürün fotoğrafı çekerken dilerseniz düz bir arka plan kullanabilirsiniz. Ancak ürünü daha estetik bir hale getirmek istiyorum, derseniz yanında ürününüzü tamamlayacak farklı objelere yer verebilirsiniz. Örneğin, bir kitap çekimi gerçekleştiriyorsanız kitabın yanında bir kahve bardağı, çiçek ya da saksı gibi farklı objeler kullanabilirsiniz. Bu objeler, ürünün daha dikkat çekici hale gelmesini ve web sitenizin daha ilgi çekici olmasını sağlar.

e-ticaret için çanta ve obje ürün fotoğrafı

Kamera Seçimi

Ürün fotoğraflarının gerekli kalitede ve profesyonellikte olabilmesi için yüksek çözünürlükte fotoğraf çekebilen kameralar kullanmak gerekir. Profesyonel fotoğraf makineleri ile hem ışık ayarları hem de ISO değerleri gerektiği şekilde ayarlanabilir. Ancak profesyonel bir fotoğraf makinesine sahip olmayan kişiler de kaliteli bir kameraya sahip akıllı telefonları ile ürünlerin fotoğraflarını çekebilir. Akıllı telefonlar ile çekim yapacaksanız dış çekim yapmaya dikkat etmelisiniz. Çünkü telefon kameraları, açık ortamlarda çok daha iyi bir görüntü kalitesi sunar.

e-ticaret ürün fotoğraf çekimi için canon kamera seçimi
e-ticaret ürün fotoğraf çekimi için nikon kamera seçimi

Eğer fotoğraf makineniz yoksa bu linkten, fotoğraf makinesi fiyatlarını inceleyebilirsiniz.

Fotoğraf Çeşitliliği

Ürününüz kıyafet ise bir manken üzerine fotoğraf çekmeniz çok daha iyi bir fotoğrafın ortaya çıkmasını sağlar. Bu sayede tüketiciler, ürünün manken üzerindeki halini görür ve kendi üzerlerinde nasıl duracağı ile ilgili fikir sahibi olabilir. Bunun yanı sıra ürünün beyaz fon üstünde ve farklı renk çeşitlerinin fotoğrafını da koymayı unutmayın, kullanıcılar bu fotoğraflara zoom yaparak ürünün kalitesini anlamaya çalışıyor.

katalog çekimi hizmeti veren stüdyoları inceleyin

kemer fotoğraf çekimi
kemer ürün fotoğraf çekimi
ayakkabı fotoğraf çekimi
ayakkabı ürün fotoğraf çekimi

Birden Fazla Fotoğraf Seçin

Ürün fotoğraflarında tek bir fotoğraf ile ürünün tüm özelliklerini tüketiciye gösterebilmek mümkün değildir. Dolayısıyla; ürünün sağ, sol, ön, arka, alt ve üst tarafını, kısacası her cephesini fotoğraflamanız gerekir. Bu sayede, tüketicilerin aklında herhangi bir soru işareti kalmaz ve ürün ile ilgili gereken tüm bilgilere sahip olurlar. Bunun yanı sıra, ürünün birden fazla renk seçeneği bulunuyor ise bu seçeneklerin de fotoğraflarını çekerek web sitenize eklemeniz gerekir. Üstelik birden fazla açıdan çekilen fotoğraflar ile tüketicilere vitrin deneyimi yaşatabilmek mümkün hale gelir.

mankenli önden kıyafet fotoğraf çekimi
mankenli arkadan kıyafet fotoğraf çekimi
mankenli sağdan kıyafet fotoğraf çekimi
mankenli soldan kıyafet fotoğraf çekimi

Detay Fotoğrafı

Detay fotoğraflar, ürünün çok daha net bir şekilde görünmesini sağlar. Detay fotoğraflar ile üründe dikkat çekilmesi gereken bir nokta varsa bunu ön plana çıkarabilirsiniz. Örneğin, ürününüzün rakip markaların ürünlerinden farklı bir özelliği bulunuyorsa detay fotoğraf ile bu özelliğe dikkat çekebilirsiniz.

pamuklu örgülü t-shirt detay fotoğrafı
pamuklu mavi t-shirt detay fotoğrafı

Kamera Ayarları

Profesyonel bir ürün fotoğrafı elde etmek için kameranın ayarlarının doğru bir şekilde yapılması gerekir. Fotoğraf çekiminin gerçekleştirileceği ortama göre farklı lenslerin ve ekipmanların kullanılması gerekebilir. Düşük ISO değerinin kullanılması, çok daha net bir görüntünün ortaya çıkmasını sağlar. Makro lens kullanarak da yumuşak bir ışık elde edilebilir. Ürünün fotoğraf çekimi ile ilgili dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, ışık ve arka plan ayarlarıdır. Peki, ışık ve arka plan ayarlaması nasıl yapılır?

Işık ve Arka Plan Ayarları

Manzara fotoğraflarında gölge ya da kontrast ne kadar güzel bir görünüm elde edilmesini sağlıyorsa ürün fotoğraf çekiminde de gölge o derece istenmeyen bir unsurdur. Doğru bir şekilde yapılmayan ışık ayarı ile gölgelenme söz konusu olabilir. Fotoğraf makinesi ile ürün çekimi gerçekleştiriyorsanız öncelikle diyafram ayarını yapmalısınız. Diyafram, objektiften yansıyan ışığın yoğunluğunu belirleyen sistemdir. Diyafram net alan derinliği ile ışık yoğunluğunu belirler ve kontrol eder. Açık diyafram da (örneğin f/1.8) ürün çok daha fazla ışık alır. Kapalı diyaframda (örneğin f/22) ürün çok daha az ışık alır. Bu nedenle özellikle ışığın az olduğu ortamlarda diyaframın açık olması gerekir. Işığın fazla olduğu ortamlarda ise kapalı diyafram kullanılabilir.

Ürün fotoğraflarını çekerken arkan planın ürüne göre ayarlanması gerekir. Ürünleri öne çıkaracak arka planların tercih edilmesi gerekir. Genellikle, beyaz gibi açık renkli arka planlar ürünlerin öne çıkmasını sağlar. Ancak ürününüz beyaz renkte ise beyaz ya da açık renkli bir arka plan ile ürün kaybolur ve dikkat çekmez. Açık renkli ürünlerin arka planında üründen daha koyu rengin kullanılması gerekir. Bunun yanı sıra, arka plan pürüzsüz bir görünüme sahip olmalıdır. Pürüzsüz bir arka plan ürünün görüntüsünü de doğrudan etkiler.

Ürünlerin Yerleştirilmesi

Ürün fotoğrafçılığı ya da ürün fotoğraf çekimi sırasında en önemli noktalardan bir tanesi de ürünün konumu ya da yerleşimidir. Ürün fotoğraflarında her zaman ürünün fotoğrafın ortasında olmasına gerek duyulmaz. Eğer sade bir fon üzerine ürününüzü koyarak fotoğraf çekiyorsanız ürünü fotoğrafın ortasında yer olacak şekilde yerleştirmeniz gerekir. Ancak ürünü farklı ürünler ile birlikte sunuyorsanız konumunu kendiniz belirlemelisiniz. Örneğin bir sehpa fotoğrafı çekerken fotoğrafın içerisinde koltuk, halı gibi ürünler de yer alacak ve ürün gerçek ortamında sergilenecekse ürünün çok göze batmayacak bir şekilde konumlandırılması gerekir. Ancak bu aşamada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise yan ürünlerin ana ürünün önüne geçmemesidir. Aksi takdirde, ürünün fotoğrafı beklentinize cevap vermeyebilir. Buna ek olarak, ürün fotoğrafında ana ürünün yanında sunacağınız diğer objelerin de estetik bir görünüme sahip olduğundan emin olmalısınız.

ürünün fotoğraf çekimi için doğru yerleştirilmesi

Kendi İmkanlarınız ile Ürün Fotoğrafı Nasıl Çekilir?

Kendi imkanlarınız ile profesyonel ürün fotoğrafları çekebilmeniz için öncelikle bazı ekipmanlara sahip olmanız lazımdır. Bu ekipmanlar;

şeklindedir.

Eğer ekipmanlarınız tamamsa, sıra çekim nasıl yapılır onu öğrenmekte. Aşağıdaki videoda ürün çekimi çok detaylı ve uygulamalı olarak anlatılmış aradğınız her şeyi bu videoda bulabilirsiniz.

"Ben, fotoğraf çekemem; profesyonel destek almam gerekiyor." diyorsanız aşağıda yer alan butona tıklayarak fotoğraf çekimi stüdyolarından teklif alabilirsiniz.

Fotoğraf stüdyolarından teklif al

stüdyo 28 tanıtım kurumsal tanıtım filmi
Stüdyo 28Fotoğraf Stüdyosu
Fotoğraf Çekimi
Video & Tanıtım Filmi

Fotoğraf, kampanya, imaj, katalog ve e-ticaret çekimleri konusunda çözüm ortağınız.

martı film tanıtım kurumsal tanıtım filmi
Martı FilmVideo Ajansı
Tanıtım Filmi
Fotoğraf Çekimi

Kurumsal tanıtım Filmi, ürün tanıtım filmi alanında uzmanız. Şirket Belgeseli alanında tekiz ve iddialıyız.

filmeks fotoğraf çekimi şirketi
FilmeksProdüksiyon Şirketi
Video
Tanıtım Filmi

Yayınladığımız her tanıtım filmi ,yüksek teknik donanıma sahip, profesyonel bir ekibin eseridir..

star istanbul fotoğraf stüdyosu
Star İstanbulFotoğraf Stüdyosu
Fotoğraf Çekimi
Video

Görsel içeriklerin trend setter olduğu yeni bir dijital çağın gereksinimlerinden doğan fotoğraf ve film prodüksiyon ajansıdır.

Fotoğraf Düzenleme İçin Kullanılabilecek Araçlar

Yukarıda bahsedilen noktalara dikkat ederek ürününüzün fotoğrafını çektiyseniz son aşamaya geldiniz demektir. Son aşama ise fotoğraf üzerinde ufak düzenlemeler yapmaktır. Tabii düzenlemeleri abartarak ürünü gerçeğinden çok farklı bir hale getirmemeniz gerekir. Bu durum, web siteniz için son derece kötü bir izlenim oluşturacaktır. Fotoğraflarınızı aşağıdaki araçlar ile oldukça basit bir şekilde düzenleyebilirsiniz.

Adobe Photoshop

Fotoğraf düzenlemesi dendiği zaman akla ilk olarak Adobe Photoshop gelir. Ancak Adobe Photoshop diğer fotoğraf düzenleme araçlarına göre daha profesyoneldir. Üstelik bilgisayarda çok daha fazla yer kaplar. Bu nedenle, düzenli bir fotoğraf çekme planınız varsa Adobe Photoshop’u kullanabilirsiniz. Ancak aksi bir durumda, bu programı satın almanız çok mantıklı olmaz.

Photoscape

Photoscape, oldukça basit bir programdır. Photoscape’i kullanarak fotoğraflarınızda basit değişiklikler gerçekleştirebilir ya da fotoğraflarınıza filtreler ekleyebilirsiniz.

Picasa

Picasa, ilk olarak bir fotoğraf albümü yapmak için kullanılıyordu. Ancak günümüzde çeşitli geliştirmeler ile fotoğraf düzenleme özelliği de eklenmiştir. Sade ve anlayışılır bir arayüze sahip olan Picasa’yı rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Pixlr

Pixlr, diğer fotoğraf düzenleme araçlarına göre photoshop özelliklerine çok daha yakın bir programdır. Bu nedenle Pixlr’ı kullanmak diğer araçlara göre biraz daha zor olabilir. Ancak Pixlr ile son derece profesyonel bir şekilde düzenleme yapabileceğinizi ifade edebiliriz.

GIMP

GIMP açık kaynaklı ve ücretsiz indirilebilen bir programdır. Adobe Photoshop’a alternatif olan program Mac OS X, Windows gibi işletim sistemlerini kullanılabilir.

LightRoom CC

LightRoom CC, aslında mobil cihazlar için kullanılan programdır. Ücretsiz şekilde sunulan program ile akıllı telefonlarınızdan çektiğiniz fotoğrafları düzenleyebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Edvido'da Ürün Fotoğraf Çekimi Hizmeti İçin Teklif Almak Ücretli Mi?

Hayır, Edvioda’daki en büyük fotoğraf stüdyolarından ürün fotoğraf çekim hizmeti için teklif almak kullanıcılarımız için tamamen ücretsizdir. Bu sektörün en önde gelen fotoğraf stüdyoları arasından markanızın hedeflerine ve bütçesine uygun olanı seçebilmek için web sitemizde bulunan formu doldurarak bu ajanslardan ücretsiz bir şekilde teklif alabilirsiniz.

Edvido'da Markama En Uygun Ürün Fotoğraf Çekimi Hizmetini Bulabilir Miyim?

Evet, fotoğraf stüdyoları arasından markanıza en uygun olanlarını Edvido sayesinde kolay bir şekilde görüntüleyip en kaliteli fotoğraf stüdyolarından web sitemizde bulunan ücretsiz formu doldurarak ürün fotoğraf çekim hizmeti için teklif alabilirsiniz.

Edvido'da Ürün Fotoğraf Çekimi Hizmeti Fiyatları Ortalama Ne Kadar?

Fotoğraf stüdyoları fiyatları her stüdyoya göre farklılık gösterse de bu alanda hizmet veren fotoğraf stüdyoları genellikle yapılan iş üzerinden ücret hesaplaması yaparak bir fiyatlandırma oluşturur. Tüm stüdyoların sunduğu hizmet ve teklif detayları için Edvido'yu kullanabilir, istediğiniz stüdyolardan size özel ücretsiz teklif detayı alabilirsiniz. En doğru ve sağlıklı fotoğraf stüdyoları fiyatlarına doğrudan stüdyo ile iletişime geçerek ulaşabilir ve stüdyolar arasında kıyaslama yapabilirsiniz. Ürün fotoğraf çekim hizmeti için için yine de ortalama bir fiyat söyleyecek olursak günlük 1.000-20.000 TL diyebiliriz.

Edvido'da Ürün Fotoğraf Çekimi Hizmeti İçin Nasıl Teklif Alabilirim?

Web sitemizdeki formu doldurarak amaçlarınıza ve bütçenize en uygun en iyi fotoğraf stüdyolarından ücretsiz bir şekilde teklif alabilirsiniz.

Sektörünüzde tecrübeli hedeflerinize uygun ajanslardan teklif alın.

En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al
icon
4.57/5
star iconstar iconstar iconstar iconstar icon
15000+ Müşteri Yorumu
Projeleriniz için size özel seçilmiş güvenilir ajanslardan teklif alın ve en iyisiyle çalışmaya başlayın
En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al