Kriz Döneminde Neden SEO Çalışmalarına Yatırım Yapmalısınız?

4 Dakika Okuma Süresi

Bu dönemi en doğru şekilde geçmek için sadece beklemek yerine harekete geçmek gerekiyor. Bu dönemde en doğru pazarlama stratejisi ise: SEO peki neden?

Kriz Döneminde Neden SEO Çalışmalarına Yatırım Yapmalısınız?

Bir anda hayatımıza giren ve günlük hayatla birlikte iş hayatını da olumsuz etkileyen COVID- 19 virüsü, yepyeni bir döneme zorunlu ve hızlı bir giriş yapmamıza neden oldu.

Krizin önemini herkes az çok kavrasa da bu dönemi en doğru şekilde geçmek için sadece beklemek yerine harekete geçmek gerekiyor. Markalar için en doğru pazarlama stratejisi ise bu dönemde hiç kuşkusuz Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) çalışmaları !

Diğer pazarlama kanalları yanında neden SEO'ya odaklanmak gerektiğini birkaç madde ile gelin birlikte tartışalım!

1- Karantina döneminde akıllı telefonu olan herkes gelecek dönemde potansiyel müşteriniz olabilir.

E-ticaret satışı yapıyorsanız eğer potansiyel müşterileriniz web sitemize gelen kişilerden oluşur. Bu kişiler birçok kanaldan gelme ihtimali oluştursa da en doğru kaynak her zaman organik arama sonuçlarından gelen kişilerdir.

Bu dönemde organik arama sonuçlarında ne kadar başarılı olursanız mevcut re-marketing kitlenizi artırabilir ve yeni kişileri markanızla tanıştırabilirsiniz. Yine aynı zamanda e-mail listenize de yeni datalar ekleyebilirsiniz. Ve tüm bu organik trafiğe reklam maliyetinden çok daha az bir maliyetle sahip olabilirsiniz. SEO maliyeti sabittir.

2- Kriz döneminde yapılan aşırı reklam çalışmaları beklentinizin aksine müşteri kaybına uğramanıza neden olabilir.

Doğrudan krizle alakalı bir ürün ya da hizmetiniz yoksa eğer bu kriz dönemlerinde Google ya da sosyal medyaya reklam vermeniz markanıza faydanın aksine zarara neden olabilir. Eğer gıda sektöründeyseniz tabii ki anlık reklamlarla kullanıcı faydası odaklı kampanyalar yapabilir ve daha çok kişiye fayda sağlayabilirsiniz. Sağlık, kitap, oyun vb. sektörler de virüs krizinde gıda ile birlikte kendilerine fayda sağlayacak reklamlar düzenleyebilir.

Ama iş dünyası sadece bu sektörlerden oluşmuyor. Eğer estetik, güzellik, giyim, turizm, hukuk gibi sektörlerde hizmet veriyorsanız şu an tek düşündüğünüz şey bu krizin bir an önce gelip geçmesi. Bu dönemde diğer sektörler gibi reklam da veremezsiniz. Reklamları yayına al butonuna tıklamadan 'linç yorumları' hazırlanmaya başlayacaktır bile!

Bu gibi sektörlerde olanların tek kurtarıcısı SEO olarak diğer kanallardan ayrılıyor! Bu sektördekiler doğru ve etkin bir şekilde SEO çalışması yapmalıdır ki kriz bittiğinde daha çok potansiyel müşteriye ulaşmak için hazır olsunlar.

Çünkü 3 ayın böyle geçeceğini düşünerek daha sonra bir 3 ay da işleri yoluna koymak için bir süreye her şirket sahip olmayabilir. Sizin için zaman, bekleme zamanı değil!

3- İhtiyacınız olan tüm iş gücü şu an evden çalışıyor. Şimdi SEO’ya start vermek için her şey hazır!

Yapısı gereği mobil çalışmaya yatkın olan dijital ajansların hemen hemen hepsi bir süredir evden çalışma modeline geçti. Yani markanıza SEO hizmeti almak için en doğru zamanda bulunuyorsunuz. Çünkü ihtiyacınız olan tüm iş gücü her zaman olduğu gibi şu an bilgisayar başında hazır. Bugün karar vererek yarın SEO çalışmalarına hızlı bir şekilde start verdirebilirsiniz.

Aynı zamanda bu dönemde ticari hacmi azalan şirketlerin yazılım ekiplerinin günlük yoğunluğu da azalacaktır. SEO'nun teknik geliştirmeleri için her zamankinden daha uygun olabilirler. Yazılım ekiplerinin her zaman ertelediği teknik gelişmeleri şimdi hayata geçirmek için bu fırsatı kullanabilirsiniz.

4- Her kriz bir fırsat yaratır. Sektörünüzdeki fırsatların farkında mısınız?

Geçmişten günümüze yaşanan her kriz beraberinde birçok fırsat getirmiştir. İşinizin gelecekteki konumunu hiç kuşkusuz bu fırsatları kullanabilme oranınız etkileyecektir. Tüm reklam kanallarını düşündüğünüzde herkesin her gün onlarca arama yaptığı bu günlerde SEO sizce de en kolay ve etkin bir fark yaratma şekli değil mi?

5- Pazarlama maliyetleri kısılan dönemde sabit bir maliyetle maksimum fayda sağlayabilirsiniz.

SEO çalışmaları size sabit bir maliyet doğurur. Aydan aya reklam çalışmalarında olduğu gibi değişiklik göstermez. Kriz dönemindeki kısıtlı bütçeyi en optimum kullanma şekli de yine SEO olarak dikkat çekiyor. Kriz döneminde eğer şirketinizi, işinizi kapatmak gibi bir kararınız yoksa, yapmanız gereken kriz döneminden sonra hızlı bir şekilde iş yapmaya devam edebilmek. Gelecekteki bu planınız için organik aramalarda yerinizi şimdiden ayırtmaya başlamalısınız.

6- Her şey elbet normale dönecek.

Kriz ne kadar büyük olsa da elbet bu dönemin de bir sonu gelecek ve tekrar geçmiş alışkanlıklarımıza döneceğiz. Ve yine en etkin trafik kanalı SEO olacak. İyi bir SEO performansına sahip olduğunuzda diğer pazarlama kanalları için daha az maliyet ayırabilir konuma gelebilirsiniz.

Sektörünüzde tecrübeli hedeflerinize uygun ajanslardan teklif alın.

En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al
icon
4.57/5
star iconstar iconstar iconstar iconstar icon
15000+ Müşteri Yorumu
Projeleriniz için size özel seçilmiş güvenilir ajanslardan teklif alın ve en iyisiyle çalışmaya başlayın
En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al