Yaratıcı ve İnovatif 15 Fikir Örneği

4 Dakika Okuma Süresi

Yaratıcı ve inovatif fikirler nasıl oluşturulur? Bu fikirleri oluştururken nelere dikkat edilmelidir. Detaylı bilgi blog yazımızda.

Yaratıcı ve İnovatif 15 Fikir Örneği

1)Ynsect

2011 yılında Paris’te bilim insanları ve çevre aktivistleri tarafından kurulan Ynsect, böcekleri evcil hayvanlar, balıklar, bitkiler ve insanlar için yüksek performanslı doğal protein çözümlerine dönüştürmektedir. Ynsect, amaca yönelik olarak inşa edilmiş son teknoloji ürünü çiftliklerinden protein ve bitki tüketimini hızlandırmak için organik, uzun vadeli sürdürülebilir bir çözüm sunmaktadır. Negatif karbon aktivitesi nedeniyle Ynsect, dünya çapında 300'den fazla patentle korunan öncü tescilli teknolojiyi kullanarak dikey çiftliklerde Molitor ve Buffalo un kurtları üretmektedir. Ynsect şu anda dünyanın en büyük dikey çiftliği olan Amiens, Fransa'da üçüncü üretim birimini inşa etmektedir ve Fransa ve Hollanda'da iki tesis işletmektedir. Şirketin 200 çalışanı, önde gelen küresel yatırımcılardan yaklaşık 425 milyon dolar topladı ve ürünlerini küresel olarak ihraç ediyor. Şirket 2021 yılında B Corp sertifikasını almıştır. Ynsect'in faaliyetleri karbon negatiftir ve doğrulanmış sosyal ve çevresel performansın en yüksek standartlarını karşılamaktadır.

ynsect

2)RePlast

Yeni Zelandalı bir girişimci olan Peter Lewis, plastik atıkları duvara dönüştüren bir makine olan RePlast'ı yarattı. RePlast makinesi kullanılarak her tür plastik çöp RePlast bloğuna dönüştürülebiliyor. Bloklar, geleneksel betondan farklı olarak tutkal ya da başka bir yapıştırıcı gerektirmiyor.

Artık normal beton bloklar şeklinde olan RePlast blokları, çeşitli şekil ve yoğunluklarda özelleştirilebilir. Sistem modüler olduğu için taşınabilir. Gaz veya elektrikle çalışabilir ve tasnif edilmesi veya temizlenmesi gerekmez.

replast

3)Smog Free Tower

Daan Roosegaarde ve uzmanlardan oluşan ekibi, temiz hava için uzun vadeli bir kampanya olan Smog Free Projesi kapsamında dünyanın ilk dumansız elektrikli süpürgesini yarattı. 7 metre yüksekliğindeki Smog Free Tower, patentli pozitif iyonizasyon teknolojisini kullanarak kamusal alanlarda dumansız hava üretiyor ve insanların ücretsiz olarak temiz hava solumasını ve deneyimlemesini sağlıyor. Çevre dostu teknolojiyle donatılan kule saatte 30.000 m3 temizleyebilmekte ve az miktarda yeşil elektrikle çalışmaktadır. Smog Free Tower, parklar gibi yerlerde temiz hava için yerel bir çözümdür. Smog Free Tower'ın işlevi Eindhoven Teknoloji Üniversitesi sonuçları tarafından onaylanmıştır.

smog free tower

4)Bakeys

Bakeys, kullanım amaçlarından sonra tüketilebilen çeşitli unlarla tek kullanımlık yenilebilir kaşıklar, çatallar ve yemek çubukları üretmektedir. Şirket 2010 yılından bu yana Hindistan'da 1,5 milyondan fazla çatal bıçak takımı satmıştır. Nisan 2016 itibariyle sadece yenilebilir kaşıklar satan şirket, bir Kickstarter kampanyası aracılığıyla topladığı fonlarla çatal ve yemek çubukları dağıtarak faaliyetlerini genişletmeyi planlıyor. Nisan 2016 itibariyle şirketin ürünleri sadece Hindistan'da mevcuttu.

Ürünler vejetaryen ve sorgum (jowar) ve buğday, pirinç ve darı gibi diğer unlar gibi tamamen doğal malzemelerle üretiliyor.

bakeys

5)Microlino

Micro Mobility Systems'in Microlino modeli, kentsel hareketlilik için tasarlanmış, tamamen elektrikli, hafif, dört tekerlekli bir dört tekerlekli bisiklettir. Microlino, 1950'lerin sonlarındaki balon arabaları hatırlatan önden açılan kapısıyla dikkat çekiyor. İki koltuğu, bir bagajı, katlanabilir bir sunroof'u vardır ve ev tipi ya da tip 2 fişle şarj edilebilir.

Microlino, araba ve motosiklet unsurlarını bir araya getiren hafif bir dört tekerlekli bisiklettir.

Microlino tipik bir otomobilden %50 daha az parçaya sahiptir ve mühendislik yaklaşımının bir sonucu olarak 513 kilogram ağırlığındadır.

Cenevre Otomobil Fuarı'nda ilk kez görücüye çıkmasından, şirketin taklitçi bir üreticiye açtığı davadan ve kapsamlı bir yeniden tasarımdan altı yıl sonra, 2022 yılının ortalarında şirketin Torino'daki fabrikasında üretilmek üzere özel bir tanıtım sürümü öngörüldü.

microlino

6)Tennibot

Kortun etrafına savurduğunuz tüm tenis toplarını geri almak zorunda kalmak, tenis oynamanın ya da sadece vuruş pratiği yapmanın en zaman alıcı yönlerinden biridir. Ancak yeni bir Kickstarter projesi, tüm bu topları sizin için otomatik olarak toplayabilecek bir robot sunarak bu zaman alıcı görevi ortadan kaldırmayı ve maç sonrası temizliği hızlı, kolay ve rahat hale getirmeyi amaçlıyor.

Tennibot kısa süre önce Kickstarter'da fonlandı ve herhangi bir tenis kulübü için olmazsa olmaz hale getirebilecek bazı ilgi çekici teknolojilerle birlikte geliyor. Cihazın geliştiricisi Haitham Eletrabi, "Tennibot, siz oynarken topları toplayabilen tek robotik veya otonom çözümdür" diyor. Tennibot, tenis oyuncularına, antrenörlere ve kulüplere zaman ve emek tasarrufu sağlamak için bilgisayar görüşü ve yapay zekayı sorunsuz bir şekilde birleştiriyor."

Bu tenis kortu Roomba'sının tenis toplarını tanımlamak ve hızlı bir şekilde süpürmek için yüksek teknolojili sensörler, nesne algılama ve yapay zeka kullandığı söyleniyor. Hem sert hem de toprak kortlarda saatte 1,4 mil hızla hareket edebilir ve bir seferde 80 topa kadar tutabilir. Yerleşik bir batarya tek bir şarjla beş saate kadar çalışabilir ve tekrar kullanılabilmesi için 90 dakika şarj edilmesi gerekir.

tennibot

7)Akuaponik

Birçok akuaponik tanımı, bu kelimenin 'ponics' kısmını, topraksız suda bitki yetiştirme uygulaması olan hidroponik için kabul eder. Hidroponik, avantajları ve dezavantajları olan kendi yetiştirme yöntemidir.

Akuaponik kelimenin tam anlamıyla balıkları çalıştırmaktır. Bu balıkların yaptığı iş (yemek yemek ve atık üretmek) bitki büyümesi için ideal bir gübredir. Balıklar işe koyulduklarında çok fazla bitki yetiştirebilirler.

Akuaponiğin en büyüleyici yönlerinden biri doğal bir ekosistemi taklit etmesidir. Akuaponik; su, suda yaşayan canlılar, bakteriler, besin dinamikleri ve dünyanın her yerindeki su yollarında bulunan bitkilerin etkileşimini ifade eder. Doğadan ipuçları alan akuaponik, bu bireysel bileşenleri biyolojik olarak bütünleştirmenin gücünü kullanır: balıklardan gelen atık yan ürünü bakteriler için bir besin olarak değiştirir, daha sonra bitkiler için mükemmel bir gübreye dönüştürülür ve suyu temiz ve güvenli bir biçimde balıklara geri verir. Her su ekosisteminde doğa ana aynı şeyi yapar.

akuaponik

8)Culture Trip

Culture Trip, iyi ve keyifli seyahat rezervasyonu için güvenilir kısayoldur. Tek bir platformdan ilham alabilir, keşfedebilir ve mükemmel konaklama ve deneyimlerin yanı sıra TRIPS by Culture Trip için rezervasyon yapabilirsiniz.

TRIPS by Culture Trip, Local Insider'lar tarafından yönetilen ve seyahat uzmanları tarafından küratörlüğü yapılan küçük grup maceralarıdır. Çok günlük geziler, sürükleyici aktiviteler ve türünün tek örneği konaklama imkanlarını bir araya getiren heyecan verici güzergahlar sunmaktadır. Misyon, insanların diğer kültürel meraklı gezginlerle işbirliği içinde olağanüstü yerleri yeni yollarla deneyimlemelerine olanak sağlamaktır. 

culture trip

9)Unmade

Hazır giyim ve spor giyim markalarının talep üzerine üretim gerçekleştirmesini sağlayan Londra merkezli SaaS şirketi Unmade, küresel bir atletizm lideri olan New Balance ile stratejik bir teknoloji ortaklığı kurduğunu duyurdu. İki şirketin işbirliği, New Balance Team Sports'un Takım giyimi işi için benzersiz bir özelleştirilebilir deneyim sunmasını sağlayacak.

Unmade'in uçtan uca dijital çözümü UnmadeOS, New Balance'ın müşteri tasarımlarını üretime hazır üretim verilerine dönüştürmesini sağlıyor. New Balance'tan yapılan basın açıklamasına göre, Unmade ile yapılan ortaklık, şirketin üretimi ölçeklendirmesine olanak tanırken, aynı zamanda verimliliği artırıyor ve manuel süreçleri ortadan kaldırıyor.

unmade

10)Ayakkabı İçi Navigasyon

Honda, görme engellilerin dünyada yönlerini bulmalarına yardımcı olmak amacıyla navigasyon teknolojisini ayakkabıların içine yerleştirmek için çalışıyor. "Ayakkabı içi navigasyon sistemi" kullanıcının ayakkabısına takılan ve akıllı telefonuyla iletişim kurarak önceden belirlenmiş bir yeri bulmasına yardımcı olan bir cihazdır.

Sistem, her ayakkabı için bir tane olmak üzere, yönü belirtmek için titreşen iki hareket sensöründen oluşuyor. Sol ayağınız titreşirse, sola dönmenizi ister ve bunun tersi de geçerlidir. Her iki ayak da titriyorsa, kullanıcı ilerlemeye devam etmelidir. Sistem, kullanıcının baston kullanma ya da çevredeki işaretleri duyma becerisini engellemeyecek. Honda ürünün Mart 2023'te satışa sunulacağını öngörüyor.

ayakkabi

11Meme Kanserini Tespit Eden Sütyen

Julián Ros Cant, annesine ikinci kez meme kanseri teşhisi konulduğunda 13 yaşındaydı. Kanser çok geç fark edildiği için annesini neredeyse kaybediyordu ve başka hiç kimsenin aynı çileyi çekmemesini sağlamak istiyordu. Şu anda 19 yaşında olan Meksikalı genç, meme kanserini erken teşhis eden bir ürün geliştirmek için üç arkadaşıyla işbirliği yaptı ve bu ürün artık bir gerçek.

Eva, meme kanseri belirtilerini tespit etmek için yaklaşık 200 biyosensör içeren bir kendi kendine keşif sütyenidir. Sütyenin bir saat boyunca takılmasıyla meme sıcaklığı, ağırlığı ve şeklindeki değişiklikler tespit edilebiliyor. Sütyene sahip olan kadınlar, durumunu kontrol etmek için mobil veya masaüstü uygulamasını kullanabilir. Julian, Meksika'daki Talent Land'de yaptığı sunumda 5.000 adet sutyenin satıldığını ve yıl sonuna kadar Japonya'da da satışa sunulacağını duyurdu.

meme

12)İçilebilir Kitap

İçilebilir Kitap, gelişmekte olan ülkelerdeki insanlara uygun sanitasyon ve hijyeni öğreten hayat kurtarıcı bir araçtır.

Her kitap, suyla bulaşan ölümcül hastalıkları öldürebilen filtre kağıdına basılmıştır. Ayrıca her sayfa, iyonları kolera, tifo ve E. coli gibi hastalıkları aktif olarak öldüren gümüş nanopartiküllerle kaplanmıştır.

Su filtreden geçirildikten sonra bakteri sayısı %99,99'un üzerinde azalır ve filtrelenmiş su Amerika Birleşik Devletleri'ndeki musluk suyu ile karşılaştırılabilir hale gelir.

Kağıdın üretimi sadece birkaç kuruşa mal oluyor, bu da onu açık ara piyasadaki en ucuz seçenektir. Her filtre aşağıdakileri sağlayabilir, 30 günlük temiz su ihtiyacını karşılayabilir ve her kitap bir kişiye 4 yıla kadar temiz su sağlayabilir.

kitap

13)Mezmoglobe

Mezmoglobe adı verilen bu oyuncak, daha önce dünyayı yerçekiminin aydaki nesneleri nasıl etkilediğini simüle etmek için tasarlanan Moondrop stres oyuncağıyla tanıştıran Kristoph Krisjans'ın eseri. Mezmoglobe, en son yüksek hassasiyetli CNC makineleri kullanılarak havacılık ve uzay sınıfı alüminyumdan yekpare bir parçadan yontulmuş küre şeklinde bir nesnedir. Küresel yüzeyi boyunca simetrik bir sarmal desen frezelenerek, tabanı üzerinde döndürüldüğünde akıllara durgunluk veren "akan" bir optik yanılsama yaratıyor.

mezmoglobe

14)CleanseBot

Ventur Studio'dan 2018 sonunda piyasaya sürülen yapay zekâya sahip devrim niteliğinde cep boyutunda bir temizlik robotu.  CleanseBot, mikrop ve bakterilerin %99,99'unu öldürmek için UV-C ışıkları kullanan, otomatik, akıllı bir temizlik ve dezenfeksiyon robotudur.

CleanseBot, UV-C ışıkları kullanarak mikropları, bakterileri ve toz akarlarını öldürür.

Gezginler artık cep boyutunda taşınabilir akıllı temizlik robotu CleanseBot ile otellerinin, hostellerinin, Airbnb'lerinin ve daha fazlasının mikrop ve bakterilerden arındırılmış olduğunu bilerek rahat edebilirler. Bu yenilikçi ve son teknoloji ürünü yeni akıllı robot avucunuzun içine sığıyor. 

cleansebot

15)Rollable TV

LG uzun zamandır tanınan bir isim. Nisan 2021'de akıllı telefon üretimini durdurma niyetini açıklamasına rağmen, şirket dünyanın ilk yuvarlanabilir televizyonu Signature OLED R'yi yarattı.

Bu televizyon türünün tek örneği çünkü bir gazete gibi katlanabilen yeni bir ekrana sahip. Bu çığır açan yenilikten bu yana şirket, televizyonun taşınabilirliği konusunu ele alma çabaları geniş çapta övgüyle karşılandığı için müşteriler için daha çekici hale geldi.

rollable

Sektörünüzde tecrübeli hedeflerinize uygun ajanslardan teklif alın.

En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al
icon
4.57/5
star iconstar iconstar iconstar iconstar icon
15000+ Müşteri Yorumu
Projeleriniz için size özel seçilmiş güvenilir ajanslardan teklif alın ve en iyisiyle çalışmaya başlayın
En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al