Yapay Zeka ile Sunum Nasıl Hazırlanır?

5 Dakika Okuma Süresi

2023 yılında yapay zeka ile sunum hazırlarken kullanabileceğiniz ücretsiz araçlar için blog yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Yapay Zeka ile Sunum Nasıl Hazırlanır?

Yapay zeka hayatımıza girdiği günden beri giderek daha fazla alanda kullanılır oldu. Ofisler başta olmak üzere çalışma hayatının hemen her alanında, hastaneler, güvenlik, tarım, otomobil ve evlere kadar yapay zeka hayatın her yerinde. Bu yazıda sayısız yerde karşımıza çıkan yapay zekanın iş, okul gibi yerlerdeki önemli bir kullanım alanından, sunum için kullanımından bahsetmek istiyoruz. Yapay zeka ile profesyonel sunumlar hazırlamanın, hem hazırlayan hem de dinleyen için pek çok yararı bulunuyor. Yapay zeka kullanıcıya oldukça etkili ve verimli bir sunum hazırlama süreci sağlarken, dinleyiciyle karşılıklı etkileşimi kolaylaştırıyor. Başlamadan önce yapay zeka ile sunum hazırlama sürecinin faydalarına bir bakalım.

Yapay Zeka ile Sunum Hazırlamanın Avantajları

Yapay zeka ile hazırlanan sunumların çok daha profesyonel ve şık görünmesi, pek çok kişinin etkileyici bir sunum için yapay zekaya yönelmesini sağlıyor. İş yaşamında karşılıklı etkileşim ve iletişime olumlu katkısı olan yapay zeka ile sunum hazırlamanın başlıca avantajlarına bakalım:

  • Zaman Tasarrufu

Yapay zeka destekli bir sunum oluşturucu ile, kısa süre içinde profesyonel bir sunum hazırlamak mümkün. Bu şekilde zamandan tasarruf sağlanmış olur. Yapay zeka sayesinde tasarım süreci otomatikleşir, grafik çalışmaları kısa sürede hazırlanabilir.

  • Uygun Maliyet

Çoğu zaman sunumları tasarlamak için profesyonel bir çalışan ya da ajansa yönelmek gerekir. Oysa yapay zeka kullanımında daha düşük maliyetle, profesyonel bir sunum hazırlanabilir.

  • Sunumlar Arası Tutarlılık

Birden fazla sunum hazırlanması gerektiğinde, her zaman tutarlı bir görünüm sağlanamayabilir. Yapay zeka sunum oluşturucusuyla her slayt otomatik olarak düzenlenir. Böylece markanın görünümü, renkleri ve tipografisi aynı ölçüde gerçekleşir.

  • Kolay İşbirliği

Yapay zeka destekli sunum oluşturucular sayesinde, aynı sunum üzerinde birden fazla kişi çalışabilir.

ai-1

Yapay Zeka Destekli Sunum Oluşturucu Belirlerken Dikkat Edilecekler

Profesyonel görünümlü bir sunum hazırlamak yapay zeka ile çok kolay hale geldi. Ancak çalışma yaşamında kolaylık sağlayan, birbirinden farklı özelliklerle donatılmış birçok yapay zeka modeli var. Peki bunların arasından kendiniz için uygun olanı nasıl seçeceksiniz? Aşağıda doğru yapay zeka sunum oluşturucusu seçmek için dikkate alınması gereken önemli noktaları sıraladık:

  • Kolay Kullanım

Kolay kullanım özelliğine sahip, kullanmak için ayrıca bir beceri ve yetenek gerektirmeyen bir yapay zeka modeline yönelmeli.

  • Uyumlu Çalışma

Seçilen yapay zeka, mevcut yazılım programlarıyla (örn: Google Slaytlar ya da Microsoft Power Point) uyumlu çalışmalı.

  • Özelleştirme

Sunumun tasarımında, markayı yansıtacak ve hedef kitleye uyacak şekilde özelleştirme imkanı sağlayan bir model olmalı.

  • İşbirliği

Yapay zeka, meslektaş ya da ortaklarla aynı sunumu paylaşma imkanı vermeli. İşbirliği sağlama özelliği olmalı.

  • Destek

Eğitim ve web seminerleriyle müşteri desteği sunmalı.

ai-2

Yapay Zeka ile Sunum Hazırlamada Öne Çıkanlar

Pek çok yazılım ve platform tarafından kullanılan yapay zeka sunum desteği, kullanıcıların görselliğiyle ilgi çeken slaytlar oluşturmalarını sağlar. Yapay zeka sunum desteği, sunumun hazırlık sürecinden, gerçekleşme sürecine kadar tüm aşamalarda destek olur. Bir yapay zeka sunum desteği ile gerçekleştirilebileceğiniz şeyler arasında şunlar vardır:

  • Çarpıcı Sunumlar

Yapay zekanın becerileri arasında iyi bir tasarım oluşturma vardır. Yapay zeka ihtiyacınız olan en doğru tasarımı belirler. Görsel çarpıcılığıyla etkileyen, profesyonel sunumlar hazırlayabilir.

  • İçerik Oluşturma

Yapay zekaya yazmak istediğiniz konuyu belirtmeniz yeterlidir. Böylece yapay zeka sunum desteği ya da oluşturucusu, hem slayt içeriklerini hem de konuşma notlarınızı oluşturabilir.

  • Görsel Oluşturma

Yapay zeka, slayta eklenmek üzere tüm verileri tablo ya da grafik halinde hazırlayabilir.

2024'ün En İyi Yapay Zeka Sunum Araçları

2024 Yılında kullanıma sunulmuş birçok yapay zeka sunum araçlarının içinden en iyi olanlarına aşağıda yer verdik:

  • Beautiful.AI

Beatutiful.AI'ın en önemli özelliği, sezgisel ara yüzü aracılığıyla akıllı tasarım önerilerinde bulunmasıdır. Böylece zamandan tasarruf yaparak, kısa sürede içeriğe odaklanma imkanı sağlar. Beautiful.AI, özelleştirilebilir şablonlar, akıllı grafikler ve izlenebilir hedef kitle analizlerine sahiptir. Güvenli paylaşım özelliğiyle ortak kullanıcıların erişimini sağlarken, hassas bilgilerin korunmasına da yardımcı olur.

beatiful-ai
  • Simplified's AI

Simplified's AI, yani basitleştirilmiş yapay zeka sunum oluşturucusu, herhangi bir konu için görsel ve içeriği kolayca oluşturma imkanı sağlar. Google Drive ve Shopify dahil tüm yazılımlarla uyumludur. Ayrıca ücretsiz kullanıcılar için bile çeşitli şablonlar ve geniş bir görsel kitaplık sunar.

simplifieds-ai
  • Slidebean

Slidebean, özellikle yeni kurulan işletmelerin tanıtım ve pazarlama süreçlerine sağladığı katkılarla öne çıkıyor. Çevrimiçi paylaşım özelliği yatırımcılarla eş zamanlı olarak buluştururken, hassas bilgi paylaşımında yüksek güvenlik sağlar.

slidebean
  • Designs.AI

Designs.AI, çok yönlü paketiyle dikkat çekiyor. Designs.AI'ın başlıca özelliği yapay zeka yazma desteği, logo oluşturucu, video sunum oluşturucu ve doğal sesli yapay zeka seslendirmelerini bir arada sunması. Ayrıca Instagram, cep telefonu, projeksiyon ve diğer cihazlar için tek tıkla optimize olma imkanı sağlar.

designs-ai
  • Presentations.AI

Presentations.AI'ın başlıca amacı kısa süre içinde sunum oluşturarak, zamandan tasarruf etmeyi sağlamaktır. Ayrıca pek çok kişiselleştirilmiş tasarım seçeneğine sahip olan Presentations.AI, sahip olduğu özelleştirme seçenekleriyle kusursuz bir sunumu hedefler.

presentations-ai
  • Gamma

Gamma yapay zeka sunum aracı, kullanıcının dinamik desteler (decks) oluşturması için doğal dil işleme özelliğine sahiptir. Sunumlara kolaylıkla GIF, grafik, video eklemeyi kolaylaştıran, kullanıcı dostu bir yapay zeka sunum aracıdır.

gamma
  • Kroma.AI

Kroma.AI'ın en önemli özelliği, kolayca profesyonel görünümlü slaytlar hazırlanmasına imkan tanımasıdır. Kullanıcıya ise sadece şablonu, renkleri seçmek ve logoyu eklemek kalır.

kroma-ai
  • DeckRobot

DeckRobot ile taslaklar, saniyeler içinde profesyonel sunumlara dönüşür. Üstelik tüm vericiler sunucuda güvenlik içinde kalır.

deckrobot

Yapay Zeka ile Adım Adım Sunum Hazırlama

Doğru araçlar ve bilgiyle yapay zeka sayesinde etkileyici bir sunum oluşturmak sanıldığı kadar zor değil. Üstelik öğrenci ya da profesyonel olmanız fark etmeksizin, aşağıda yer alan ipuçlarıyla hedef kitlenizin ilgisini çekecek bir yapay zeka sunumunu kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

  1. Amacınızı Belirleyin: Yapay zeka aracılığıyla sunum oluşturmanın ilk adımı, amaç belirlemektir. Yeni bir ürün mü tanıtıyorsunuz, yoksa bir konu hakkında eğitim vermeye mi çalışıyorsunuz? Amacınızı belirledikten sonra size en uygun yapay zeka sunum aracını kolayla belirleyebilirsiniz.
  2. Hedef Kitlenizi Tanımlayın: Hedef kitleniz kimlerden oluşuyor ve sizden beklentileri nedir? Hedef kitlenizin yaş, cinsiyet, eğitim düzeyi ve ilgi alanları gibi temel demografik özelliklerini belirlemek işinizi kolaylaştırır. Böylece sunumunuz için en iyi yaklaşımı da netleştirmiş olursunuz. Hedef kitlenin ne tür bir içerik bekleyebileceğini göz önüne alarak, bunu başarılı bir yapay zeka sunumu oluşturmak için kullanabilirsiniz.
  3. Doğru Yapay Zeka Sunum Aracını Belirleyin: Pek çok farklı Yapay zeka seçeneği arasından, sizin için en uygun olanı bulmaya zaman ayırın. Bu noktada özellikle, yapay zeka sunumları oluşturmak için tasarlanmış bir sunum aracından yararlanmak doğru olacaktır.
  4. İçerik Toplayın: Yapay zeka ile amacınıza en uygun içerikleri toplayabilirsiniz. Yapay zeka internet üzerinde detaylı bir araştırma yapabilir, böylece kısa sürede doğru bilgilere ulaşmış olursunuz.
  5. Slaytları Tasarlayın: Tutarlı ve etkili bir sunum oluşturmak için bir sunum aracından yararlanın. Slaytları oluştururken şu noktalara dikkat edebilirsiniz:
    • Slaytları basit tutun,
    • Slaytlarda grafiklere ve illüstrasyonlara yer verin,
    • Tüm slaytlarda aynı yazı tipini ve renk şemasını kullanmaya özen gösterin,
    • Doğru yazı tipi boyutuna yönelin,
    • Birbiriyle uygun düşen geçiş efektleri kullanın,
    • Multimedya öğeleriyle slaytlarınızı çekici hale getirin.
  6. Geri Bildirim Alın: Sunumlar için hedef kitleden geri bildirim alın. Yapay zeka ile geri bildirimleri değerlendirip, sunumu daha iyi hale getirebilirsiniz.

Yapay zeka ile sunum hazırlamak çok kolay olsa da profesyonel sunum hazırlamak için bir reklam ajansı ile çalışmanız gerekebilir. Profesyonel sunum hazırlatmak isterseniz Edvido’da yer alan kreatif ajanslarından kolayca fiyat teklifi alabilirsiniz.

Sektörünüzde tecrübeli hedeflerinize uygun ajanslardan teklif alın.

En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al
icon
4.57/5
star iconstar iconstar iconstar iconstar icon
15000+ Müşteri Yorumu
Projeleriniz için size özel seçilmiş güvenilir ajanslardan teklif alın ve en iyisiyle çalışmaya başlayın
En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al