E-posta Pazarlama: Abonelikleri Artırmak ve Daha Yüksek Açılma Oranları Elde Etme

4 Dakika Okuma Süresi

E-posta pazarlama taktikleri nelerdir? Abonelikleri nasıl arttırabilirsiniz? Detaylı bilgi için blog yazımızı inceleyebilirsiniz.

E-posta Pazarlama: Abonelikleri Artırmak ve Daha Yüksek Açılma Oranları Elde Etme

E-ticaret ile ilgilenen firmalar genel olarak satışlarını arttırmak ve bu satışlardan gelir elde etmek isterler. Bu sebeple birçok firma satışlarını artırıcı yöntemler hakkında bilgi edinmek istemektedir. E-ticarette satışlarınızı arttıracak birçok yöntem vardır. Bunlardan birisi de e-posta pazarlamasıdır. Bu noktada ise e-posta pazarlama nedir konusu merak edilmektedir.

Birbirinden farklı online kanallar gelişmesine rağmen e-posta pazarlaması, dijital pazarlamacılar için en önemli iletişim yollarından biri olma özelliğini korur. E-posta pazarlaması, işletmelerin müşterileri ile etkileşim kurmasına veya potansiyel müşterileri dönüştürmesine katkıda bulunan bir dijital pazarlama stratejisidir.

E-posta pazarlamasının başarısı; uygulamaya, potansiyel satışlara, e-posta listesinin kalitesine ve birçok farklı unsura bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bu nedenle maksimum dönüşüm oranı elde etmek için e-posta kampanyalarınızı özenle optimize etmeniz son derece önemlidir. Edvido ekibi olarak bu yazımızda, e-posta pazarlama nedir konusu hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Abonelikleri Artırmak

Abone sayısını artırırken markanıza ve ürünlerinize ilgi duyacak kişileri hedeflemeniz gerekir. Sizinle ilgisi olmayan kişileri abone listelerinize dâhil etmeniz e-posta pazarlama çalışmalarınızın performansının düşmesine neden olur. Bu nedenle web siteniz ve diğer pazarlama kanallarınız üzerinden doğrudan sizinle ilgili olabilecek kitlelere yönelik abonelikler kazanmalısınız.

E-posta pazarlamasında abone sayınızı artırmak için uygulayabileceğiniz farklı çalışmalar mevcuttur. Bunlar aşağıdaki gibidir:

  • İki Aşamalı Doğrulama Kullanın

Kullanıcıların e-posta listelerinize abone olma işlemlerini kolaylaştırmak için site üzerinde kısa formalar kullanmanız uygun bir yöntemdir. Bununla birlikte abonelik işleminin tamamlanması için iki aşamalı doğrulama kullanmak kullanıcıların size olan güvenini daha çok artıracaktır.

  • İlgili Alanlarına Göre Kullanıcıları Kategorize Edin

Abone listelerinizi kullanıcıların ilgi alanlarına göre kategorize etmeniz abonelikten çıkma oranlarını düşürmenize olanak sağlar. Bu oranın yükselmesine neden olan durumlardan biri kullanıcılara ilgileri dahilinde olmayan içerikler gönderir.

  • Blog Yazılarının Sonlarına Abonelik Formu Ekleyin

E-posta pazarlama sürecinde abone sayınızı artırmak için kullanabileceğiniz yöntemlerden biri de blog yazılarıdır. Her blog sayfasının altına bir abonelik formu ekleyerek kullanıcıları abone olmaya yönlendirmeniz mümkündür.

  • Kullanıcılara Bir Değer Sunun

İnternet kullanıcıları, günümüzde her firmanın abone listesine kaydolmak istememektedir. Bunun nedeni ise hem bilgilerini paylaşmak istememe hem de markaların spam yapma ihtimalinden kaçınmalarıdır. Bu nedenle e-posta abonelik formalarınızda onlara nasıl bir değer katacağınızı da ikna amaçlı belirtmeniz gerekir.

Hedef Kitleyi Tanıma ve Hedefleme

Abonelik arttırmanın altın kurallarından biri de hedef kitlenizin dikkatini çekerek onları harekete geçirecek bir konsept oluşturmaktır. Online etkileşimlerde kullandığınız renkler, emojiler veya butonlar hedef kitlenizin dikkatini çekecek şekilde tasarlanmalıdır. Bunun yanı sıra e-posta pazarlamasında etkileşimli butonları kullanarak, abone adaylarınızla iletişime geçmeniz oldukça etkili bir çözümdür. Bunun yanı sıra kırmızı bir butonun üstüne fare ile gelindiğinde yeşile dönmesi kullanıcılarda trafik işaretleri gibi dur ve geç hissiyatı oluşturmaktadır. Kullanıcı böyle etkileşimli bir butona içgüdüsel olarak tıklayacak ve etkileşimi tamamlayabilir.

Daha Yüksek Açılma Oranları Elde Etme

E-posta, bir çevrimiçi mağazaya sahip herhangi bir işletme için sahip olunması gereken en önemli pazarlama araçlarındandır. Organik arama ve ücretli arama reklamları, satış söz konusu olduğunda e-postadan biraz daha iyi performans gösterir. Bununla birlikte e-posta yine de sosyal medya ve affiliate programları gibi diğer satış kanallarından daha iyi geri dönüş elde etmenize olanak tanır. Ayrıca doğru bir e-posta stratejisi size iyi bir getiri sağlayabilir.

e-mail-pazarlama

Mobil Optimizasyon

E-posta pazarlaması hedef kitleye doğrudan ulaşmak için kullanılan en kolay ve düşük maliyetli dijital pazarlama yöntemlerinden biri olarak bilinmektedir. Bu yöntemin sağladığı avantajlar, firmaların e-posta pazarlamasını oldukça sık tercih etmesine olanak tanır. Bunun yanı sıra bu yöntem doğru kullanılmazsa amacına ulaşamayan, etkisiz bir yöntemdir.

E-posta pazarlamasının etkinliğini artırabilmek adına e-postaların mobil görüntülenmeye uygun olması da son derece önemlidir. Mobil cihaz kullanımının büyük bir hızla arttığı bu günlerde e-postaların tasarım ve teknik özellikler bakımından bu cihazlara uyumlu olması zorunluluk haline gelmektedir. Bunun yanı sıra e-posta pazarlamasını kullanmak okuyucuların ilgisini çeker. E-posta pazarlama kampanyaları etkileşimli kampanyalardır. Potansiyel müşterileri şirketiniz ve ürünleri ile ilgili bir deneyime sokmak için grafikler ve anketler eklemelisiniz. Bir e-posta pazarlama alıcısı bir videoya tıkladığında ya da test sorularını yanıtladığında ilgi yaratır. Böylece etkileşim sağlamış olursunuz. Kısacası e-posta pazarlaması teknolojinin ve akıllı telefonların artması ile mobil uyumlu hale gelmiştir. Pazarlama alanında bu durumun sürdürülmesi de geri dönüş almak açısından son derece önemlidir.

Niş Pazarlama ve Doğrudan Pazarlama Stratejileri

E-ticarette satışlarınızı artıracak stratejilerden biri de niş pazarlama ve doğrudan pazarlama yöntemlerini kullanmaktır. Doğrudan pazarlama; işletmelerin satışını yaptığı mal ve verdiği hizmetlerin, bir aracı olmaksızın ürünlerini üreticiden tüketiciye satışını gerçekleştirmek için kullandıkları pazarlama metodudur.

İngilizce “niche marketing” olarak bilinen niş pazarlama ise işletmelerin ürünlerin ve hizmetlerin küçük bir tüketici grubunun ihtiyaçlarını ve isteklerini karşılaması amacıyla tercih ettiği bir pazarlama stratejisidir. Genel olarak niş pazarlamada en önemli kriter birisi pazardaki küçük boşluğu belirlemek ve doldurmaktır.

İçerik ve SEO Stratejisi Geliştirmek

Marka imajınızı güçlendirecek bütünsel bir SEO ve içerik stratejisi geliştirmeniz, başarılı e-ticaret pazarlama stratejileri oluşturmanız için son derece önemli bir kriterdir. SEO çalışmalarının doğru uygulanması, uzun vadede çabalarınızın karşılığını geri verecek organik trafik almanıza yardımcı olur. Bunun yanı sıra SEO ve içerik stratejilerinin farklı çeşitleri mevcuttur. Anahtar kelime etiketleri, dahili linkler ve içerik çeşitliliği gibi SEO optimizasyonu yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmak son derece önemlidir. Bu yöntemlerden hangisine ne kadar enerji harcamanız gerektiğini anlamanız ise olumlu sonuçlar elde etmek ve e-ticaret sitenize gelen trafiği artırmak açısından son derece önemlidir.

Influencer Pazarlaması

Etkili bir influencer pazarlama stratejisi, e-ticaret işletmeleri için büyük öneme sahiptir. Birçok işletme sektöre girdiklerinde marka bilinirlikleri oldukça düşüktür. Bu nedenle markanın pazarlama faaliyetlerindeki amacı hedef kitle özelinde markayı fark edilir kılmaktadır.  

Influencer pazarlama sürecinde en önemli etken, markanızın müşteri profiline uyan birkaç sosyal medya influencerını seçmenizdir. Bu süreçte, markanızı ve ürünlerinizi doğrudan hedef kitlelerine tanıtmak için seçilen influencerlar ile iş birliği yapmanız gerekir. Bu şekilde ürün veya hizmetiniz ile alakalı bir kitlenin marka farkındalığını artırmanız mümkündür. Doğru kitle ile doğru influencerı seçerseniz, influencer takipçileri ile etkileşime geçebilir ve içeriğinizi doğru bir şekilde konumlandırabilirsiniz. Daha sonra ise takipçiler bu içerikleri paylaşacak ve daha geniş kitlelere ulaşacaklardır.

Edvido olarak bu yazımızda, e-posta pazarlaması hakkında merak edilenleri sizler ile paylaştık. Şirketlerin, hedeflerine uygun partnerlerle çalışması gerektiğine inanıyor, eşleşme algoritmasıyla marka-partner uyumunu en yüksek seviyeye çıkarmayı hedefler. Amacımız, kullanıcıların kaliteli hizmet almasını hedefler. Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilir ya da iletişim kanallarımız üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Sektörünüzde tecrübeli hedeflerinize uygun ajanslardan teklif alın.

En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al
icon
4.57/5
star iconstar iconstar iconstar iconstar icon
15000+ Müşteri Yorumu
Projeleriniz için size özel seçilmiş güvenilir ajanslardan teklif alın ve en iyisiyle çalışmaya başlayın
En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al