SEO Ajanslarının Hizmetleri: Hangilerine ihtiyacınız var?

4 Dakika Okuma Süresi

SEO ajanslarının hizmetleri nelerdir? Hangi SEO hizmetlerine ihtiyaç duyarsınız? Detaylı bilgi için blog yazımızı inceleyebilirsiniz.

SEO Ajanslarının Hizmetleri: Hangilerine ihtiyacınız var?

Dijital platformlar ile uyumlu olmak isteyen birçok işletme, web tasarımı ve sosyal medya kullanımına yönelmektedir. Bu noktada ise SEO dijital büyüme açısından etkin bir role sahiptir.  SEO ile anahtar kelime optimizasyonu ya da anahtar kelime araştırması; kişilerin, web sitelerine kaliteli arama motoru trafiği çekmek için hedeflemeleri gereken anahtar kelimeleri araştırmalarını sağlar. Bunun yanı sıra bu kelimeleri analiz etmelerini ve seçmelerini de mümkün hale getirir. SEO’nun önemi ise büyümek isteyen işletmeleri SEO hizmeti almaya yönlendirir. Bu noktada ise SEO hizmeti nedir konusu merak edilmektedir.

Web sitesinin, arama motorlarında daha fazla görünür olması (SERP) ve ilk sıralarda yer alması için arama motorları algoritmalarına göre düzenlenmesi gerekir. Bu düzenlemeler bütününe SEO adı verilir. Bazı firmalar ya da kişiler, web siteleri için SEO hizmeti almayı tercih etmektedir. Edvido olarak bu yazımızda, SEO hizmeti nedir konusu hakkında merak edilenleri detaylı bir şekilde sizler ile paylaşacağız.

Anahtar Kelime Ağırlıklı İçerik Optimizasyonu    

Anahtar kelime ağırlıklı içerik optimizasyonu SEO için son derece önemli bir adımdır. İçeriğinizin ne kadar alakalı olduğunu belirlemek ve arama motorlarında üst sıralarda yer alması için önemli 3 kriter mevcuttur. Bunlar aşağıdaki gibidir:

  1. Başlık Etiketleri

Anahtar kelimelerin SEO açısından ilişkilendirilmesini sağlamak dikkat etmeniz gereken bir konudur. Genelde başlık etiketleri konusunda, arama motorlarının sizi sıralamaya alması için başlığınızdaki etiketleri dikkate almanız gerekir. Bu nedenle anahtar kelimeleri içeren bilgilendirici bir başlığa sahipseniz insanların tam olarak aradığı şeyi bulmalarına yardımcı olabilirsiniz. Bu durum sayfanızdaki trafiği de artırır.

  1. Meta Açıklamaları

Bir diğer önemli kriter ise meta açıklamalardır. Meta açıklamaları, SEO'nun bir diğer önemli etkenidir. Bunun nedeni ise bir arama motoru kullanıcısının bağlantınızı tıkladıktan sonra gördüğü reklam satırı olmasıdır. Meta açıklamaları, içerikle ilgili anahtar kelimelerle web sitenizin kısa bir açıklamasının görüntülenmesine olanak tanır.

  1. URL

Sonuncu etken hem arama motorlarının hem de kullanıcıların, bilgilerin tam olarak nereye yönlendirildiğini bilmelerini sağlayan URL kullanımıdır. Bu durum, her gönderide alakalı anahtar kelimeler kullanmak anlamına gelmektedir. Böylece okuyucuları çok fazla bunaltmadan doğrudan eldeki konuyla ilgili bilgi vermeniz mümkündür. Arama motoru optimizasyonunun bir web sitesi için ne kadar önemli olduğunu ve web sitesi açısından büyük bir anlam içerdiği bilinmektedir.

Sosyal Medya ve Backlink Stratejileri

SEO hizmeti alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer kriter de ajansın sosyal medya stratejilerini bilmektir. SEO alanında sosyal medya stratejileri ve backlink stratejileri önemlidir. Günümüzde her gün milyonlarca kişi sosyal medya platformlarından paylaşım yapmaktadır.

İnsanların en çok zaman geçirdiği platformlar üzerinden yayınlayacağınız reklam ve kampanyalar ile sizler de birçok kişi tarafından bilinirliğinizi artırabilirsiniz. Böylece insanların markanızı tanımasını sağlamanız da mümkündür. Bununla birlikte sosyal medya platformlarında vereceğiniz ürün ve kampanya reklamları gibi reklam türleriyle de daha fazla ürün satışı mümkün hale gelir. Bunun yanı sıra backlink stratejileri de son derece önemlidir.

Backlink (geri bağlantı) genellikle bir SEO stratejisinin ve onun "site dışı" bileşeni olan net bağlantı stratejisinin bir parçasıdır. SEO danışmanı, kontrol etmediği kaynaklardan sitesine “organik olarak” gelen geri bağlantılardan memnun olmayabilir. Bu nedenle de bunları daha fazla miktarda ve kalitede üretmeye çalışır. Bu çalışmalar Google tarafından yapılan niteliklere ve değer yargısına atanmaktadır. Bir backlink çalışmasının iyi ya da kötü kalitede olarak sınıflandırılması, SEO uzmanlarının etkilemeye çalıştığı, özellikle backlink bağlamıyla ilgili birçok kritere göre değişir.

seo-ajanslarinin-hizmetleri-2

Site Yapısı ve Performans Optimizasyonu

Bir web sitesinin performansını arttırmak için gerçekleştirilen site optimizasyonu, firmanın hedeflerine ulaşarak başarılı sonuçlar elde etmesine yardımcı olur. Bu işlem SEO hizmetinin en önemli adımlarından birisidir. Bunun yanı sıra bu işlemin doğru kişiler tarafından doğru stratejiler eşliğinde yapılması son derece önemidir. Aksi bir durum söz konusu odluğunda yanlış adımlar sitenin gelişimine engel olabilir ve firmanın zarar etmesine sebep olur.

Web sitesinin optimize edilme süreci belirli kriterlere göre uygulanmaktadır. Bu süreçte başarıyı garanti eden bilimsel yöntemler tercih edilmektedir. Web sitesinin oluşturulma amacının belirlenmesi son derece önemlidir. Bunun yanı sıra farklı faaliyetler yürüten firmaların optimize şekli ve hedefleri de son derece önemlidir. Ayrıca bazı web sitelerinde satış gerçekleştirilirken, bazılarında sadece pazarlama ve tanıtım işlemleri uygulanır. Bu nedenle sitenin amacı doğrultusunda adımlar atılır. Web sitesinin arama motoruna optimize edilmesi sağlanmaktadır.

Başarılı bir site optimizasyonu için öncelikle web sitesinin hedeflerini belirlemeniz son derece önemlidir. Bu hedefler firmaların türüne, hedef kitlesi ve bu hedef kitleden beklenen eyleme göre değişiklik gösterir.

Neden Profesyonel Bir SEO Ajansı ile Çalışmalıyım?

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO), verileri sürekli olarak değişen bir alandır. Bu sebeple SEO hizmeti alırken alanında profesyonel uzmanlarla çalışmanız son derece önemlidir. SEO Ajansları, birçok farklı marka ve sektörde çeşitli deneyimlere sahiptir. Bu nedenle de hangi stratejilerin sizin için daha iyi sonuç vereceğini analiz edebilirler. SEO hizmeti alarak web sitenizin her zaman en son algoritmalar ile uyumlu olduğundan ve mümkün olan en iyi sonuçları elde edebileceğinizden emin olmanız son derece önemli bir kriterdir. SEO çalışmaları uzman kişiler tarafından yapılmadığında karşılaşabileceğiniz durumlar aşağıdaki gibidir:

  • Web sitenizin SEO performansını olumsuz etkileyecek hatalar oluşabilir.
  • Yanlış içerik stratejileri uygulanabilir.
  • Google politikalarına aykırı çalışmalar gerçekleştirilebilir. Bunun sonucunda ise web siteniz SEO cezası alabilir.

Rekabetin giderek artması ve potansiyel müşterilerin online platformları sıkça kullanması, SEO hizmeti almanızı zorunlu hale getiren bir durumdur. SEO çalışmalarının yapılmaması ise web sitenizin arama motorlarında ilgili arama sorguları için web trafiğini yakalamasına engel olur. Bu nedenle birSEO ajansıile çalışarak profesyonel olmayan kişilerin sitenize vereceği zararları ve profesyonellerin size sunacakları katkıları göz önünde bulundurabilirsiniz.

SEO Ajansı ile Çalışan ve Başarılı Olan Markaların Ortak Yönleri Nelerdir?

SEO konusunda başarılı olan markalar, genel olarak Google arama sonuçlarında ilk sayfada, karşınıza çıkan markalardır. Bu web siteleri, Google algoritmasına uygun çalışmalar ve üretimler ile arama sayfalarında üst sıralara yükselmişlerdir. Doğal olarak herhangi bir konuda araştırma yaptığınızda ise karşınıza çıkan markalar daha akılda kalıcı olur. SEO uyumluluğuna önem veren ve bu alanda başarılı olan markalarda bulunan ortak özellikler ise aşağıdaki gibidir:

  • SEO hedeflerini net bir şekilde belirlemiş olmaları
  • Kendi hedef kitlelerini ve sundukları hizmetin amaçlarını doğru şekilde aktarmaları
  • SEO ajansına düzenli olarak feedback ve bilgi sunmaları
  • SEO’nun öneminin farkında olarak bu alanda yapılacak çalışmaları ve yenilikleri takip etmeleri
  • SEO’dan kısa vadede değil uzun vadede daha iyi sonuçlar alabileceklerini bilmeleri
  • SEO ajansı ile etkili iletişim kurarak beklentilerini açıkça belirtmeleri ve gerekli uygulamaları gerçekleştirmeleri
  • Doğru SEO ajansı ile çalışmaları

Edvido olarak bu yazımızda, SEO hizmeti nedir konusu hakkında merak edilenleri sizler ile paylaştık. Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilir ya da iletişim kanallarımız üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Sektörünüzde tecrübeli hedeflerinize uygun ajanslardan teklif alın.

En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al
icon
4.57/5
star iconstar iconstar iconstar iconstar icon
15000+ Müşteri Yorumu
Projeleriniz için size özel seçilmiş güvenilir ajanslardan teklif alın ve en iyisiyle çalışmaya başlayın
En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al