SEO Ajansları ile Çalışmak: Beklentilerinizi Nasıl Ayarlarsınız?

4 Dakika Okuma Süresi

SEO ajansları ile birlikte çalışmak nedir? SEO ajansından beklentileriniz neler olmalıdır? Detaylı bilgi için blog yazımızı inceleyebilirsiniz.

SEO Ajansları ile Çalışmak: Beklentilerinizi Nasıl Ayarlarsınız?

İnternet sayesinde dijital dünyaya açılmak isteyen birçok işletme, web tasarımına yönelir. Hazırlanan ve yayınlanmaya başlayan web siteleri ise arama motorlarındaki konumlarına göre daha fazla ziyaretçi çekmeyi hedefler. Web sitesinin, arama motorlarında daha fazla görünür olması (SERP) ve ilk sıralarda yer alması için arama motorları algoritmalarına göre düzenlenmesi son derece önemlidir. Bu düzenlemeler bütününe ise SEO adı verilir. Bazı firmalar ya da kişiler, web siteleri için SEO hizmeti almayı tercih eder. Bu noktada ise “SEO hizmeti nedir?” konusu son derece merak edilmektedir.

SEO hizmeti ile çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Bu noktada SEO tekniklerinin uygulanması profesyonellik gerektirir. Ayrıca işletmeler, dijital dünyada diğer firmalar ile rekabet edebilmek içinSEO ajansıhizmetleri sunan firmalardan SEO hizmeti alabilir. Edvido olarak bu yazımızda, SEO hizmeti nedir konusu hakkında merak edilenleri detaylı bir şekilde sizler ile paylaşacağız.

SEO Ajansı Seçimi: Neler Ararsınız ve Nelere Dikkat Etmelisiniz?

SEO geliştirme sürecinde kendi tecrübelerinize göre hareket etmelisiniz. Bu doğrultuda ise alanında uzman kişilerin desteği büyük bir öneme sahiptir. Dijital bir girişime sahip olan her işletme SEO alanında destek almalıdır. Bu noktada ise iyi bir SEO ajansı seçimi son derece önemlidir.

Gerçekten kaliteli bir SEO ajansı ile çalışıyorsanız tüm çalışmalar şeffaf olmalıdır. Bir ajanstan hizmet almadan önce ajansın sözleşmesini de incelemeniz son derece önemlidir. Bunun yanı sıra çalışacağınız ajansın ne derece profesyonel olduğunu ya da müşterisini ne kadar düşündüğünü sözleşmesinden anlamanız mümkündür.

SEO tekniklerini kullanarak firmaların dijital dünyadan hedef kitlelere ulaşmasına yardımcı olacak olan ajans firmaları, tüm hizmet ve özelliklerini müşterilerine göstermelidir. Bireysel ya da kurumsal web siteleri için SEO hizmeti almak isteyenler, ajansın yapmış olduğu tüm çalışmaları kontrol etmek durumundadır. Bunun yanı sıra bu ajansın hangi firmalara hizmet verdiği, hangi firmaların uzun süre ajans ile çalışmaya devam ettiği bilgilerine ulaşmak gerekir. Bu durum, o ajansın ne kadar güvenilir olduğunu gösterecektir. Dikkat edilmesi ve önemli hususlardan birisi de ajansın sektöre ve web hizmetlerine ne kadar hâkim olduğunun görülmesidir. Sektör hakkında bilgisi olmayan ajanslar SEO hizmeti çalışmalarında hedeflenen başarıya kısa sürede ulaşamayabilir.

SEO Ajansıyla Çalışma Sürecinin Detayları: Hedeflerinizi Belirleme ve İzleme

SEO çalışmaları uzun vadede sonuç veren bir sisteme sahiptir. Bu sebeple belli aralıklarla yapılan çalışmaların size raporlanması son derece önemlidir. Bu noktada potansiyel ajansınıza bu tip raporlamaları hangi sıklıkla ve kapsamla yapacağını sormanız son derece önemlidir. Raporlama yapmayan ajansları ya da bu raporları nasıl değerlendireceğinizi ifade etmeyen çalışma modelini kabul etmemeniz doğru bir tercih olur. SEO çalışmaları oldukça geniş kapsamlı olması nedeniyle pek çok farklı noktaya dikkat edilerek düzenlenir. Arama motoru optimizasyonu işlemlerini kusursuz şekilde gerçekleştiren SEO ajanslarının uygulamaları ise genel olarak şu şekildedir:

  • Web sitesini ziyaret eden kullanıcıların sayısını artırır ve ziyaretçilerin müşteriye dönüşmesini hedefler.
  • Arama motoru sonuçlarında web sitesi sayfalarının üst sıralarda yer almasını sağlar. Bu durum firmanın görünümünün artması anlamına gelir.
  • Arama motoruna uygun içerikler ile web sitesinin Google dostu olmasına olanak tanır.
  • SEO çalışmalarının tek seferde yapılması web siteler için faydalı olmaz. Gerçekleştirilen bütün adımların düzenli olarak gerçekleştirilmesi ve arama motoru optimizasyonunun devamlılığının sağlanması bu noktada son derece önemlidir. Aksi bir durumda istenen verimliliğin sağlanması mümkün değildir. SEO ajansları bu tür çalışmaları düzenli ve sürekli hale getirerek web sitelerinin her daim Google odaklı olmasına özen gösterir.
seo-ajansları-ile-calismak

Beklentileriniz ve Sonuçlar: SEO Çalışmasının Etkileri ve Ölçüm Yöntemleri

Hem işletmenin dijital dünyada ilerleme göstermesi ve kendini tanıtması için SEO çalışmalarına öncelik vermesi son derece önemlidir. Bu tür çalışmalar ise ancak profesyonel destek aldığınızda kusursuz şekilde gerçekleştirilebilir. Sektörde saygın bir kimliğe sahip olan bir SEO ajansından yardım alan işletmeler kısa sürede etkili çözümlere kavuşarak başarılı sonuçlar elde edebilir.

Doğru SEO stratejileri ile adım atan işletmeler, arama sonuçlarında üst sıralarda yer alır. Bu sayede hedef kitle tarafından görünür hale gelirler. Bu durum ise daha fazla sayıda ziyaretçiyi sayfaya çekmenize ve onların müşteriye dönüşmesine olanak tanır. Hedef kitleye yönelik yapılan tanıtım ve reklam çalışmaları ise kısa sürede meyvesini vererek maksimum verimliliği oluşturur.

Arama trafiğinin kalitesini ölçmek için kullanılan en önemli raporlardan birisi Desteklenen Dönüşümler raporu olarak ifade edilmektedir. Bu raporu Dönüşüm> Çoklu Kanal Hunisi> Desteklenen Dönüşümler kısmında bulmanız mümkündür. Bu raporu kullanırken tarih aralığını “geçen ay” olarak ayarlamalı ve “önceki periyot” ile kıyaslama seçeneğine başvurmalısınız. Böylece aramadan elde ettiğiniz dönüşümleri aydan aya inceleyebilirsiniz. Dilerseniz bu rapor üzerinden sitenizi aramada bulan kullanıcıların davranışlarını değerlendirmeniz de mümkündür.

İşletmeniz için Doğru SEO Ajansını Nasıl Seçersiniz?

Google ve diğer arama motorları verileri sürekli güncellenmektedir. Bu durum, internet dünyasındaki rekabetin kızışmasına ve artmasına neden olur. Bu nedenle de işletmeniz için SEO hizmeti sunan doğru ajansı seçmeniz son derece önemlidir. Sosyal medya ajansı tercihi yapmadan önce beklentilerinizin neler olduğunu belirlemeniz gerekir. Böylece başarılı ajansları öğrenir ve görüşmelerinize başlayabilirsiniz.

Yapacağınız görüşmelerde, firmalarda olması gereken kriterleri belirlemiş olmanız son derece önemlidir. Ayrıca alacağınız hizmetin kaliteli olması için doğru soruları sormalı ve mantıklı cevaplar aldığınızdan emin olmalısınız. Yapılan görüşmelerde öncelikli soruların danışman tarafından sorulması, ajans firmasının iş deneyimleri, kadrosu, sunduğu ve sunacağı hizmetler hakkında detaylı bilgi almanıza olanak tanır.

Bu noktada SEO hizmeti alacağınız ajansı seçerken firma hakkında ön bilginiz olması gerekir. Bu sayede soracağınız soruları belirlemeniz ve ajansın olumlu ve olumsuz yönlerini tespit etmeniz daha kolay olacaktır. Yapılan görüşmelerde sorabileceğiniz örnek sorular şu şekildedir:

  • SEO deneyimleriniz nelerdir?
  • E-Ticaret ve YouTube SEO gibi farklı alanlarda çalıştınız mı?
  • Referanslarınız hangi firmalar?
  • SEO sektöründeki hizmet süreniz ne kadar?
  • Müşterileriniz ile ortalama çalışma süreniz nedir?
  • Sektörümüz ve hizmetlerimiz hakkında bilginiz var mı?
  • SEO çalışmaları yapan ekip kadronuza dahil mi?
  • SEO çalışmaları sonucunda hedeflerimize ne kadar sürede ulaşmamız mümkün?
  • Çalışmaların süreci ve fiyatları nelerdir?

Doğru SEO hizmeti alacağınız ajansı seçebilmek için dikkat etmeniz gereken hususları öğrenmeli ve kontrollü hareket etmelisiniz. Ayrıca firmanın, ajans ekiplerinin kendi kadrosu olması da size sunulacak destek hizmetlerinin uzun süreli kesintisiz olabileceğini gösterir. Birçok firma, farklı firmalarla iş birliği yapar ve dışarıdan destek alarak müşterilerine hizmet sunar. Bu yöntem bazı durumlarda destek hizmetleri sunumunda kesintilere neden olur. Doğru ve güvenilir ajanslarda ise tüm çalışmalar senkronize bir şekilde yürütülür ve bütünlük oluşur. Kısacası, etkili bir SEO hizmeti için genel olarak ihtiyaçlarınızı belirleyerek bu doğrultuda etkili hizmet alabileceğiniz bir ajansı seçmeniz son derece önemlidir.

Edvido olarak bu yazımızda, SEO hizmeti nedir konusu hakkında merak edilenleri sizler ile paylaştık. Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilir ya da iletişim kanallarımız üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Sektörünüzde tecrübeli hedeflerinize uygun ajanslardan teklif alın.

En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al
icon
4.57/5
star iconstar iconstar iconstar iconstar icon
15000+ Müşteri Yorumu
Projeleriniz için size özel seçilmiş güvenilir ajanslardan teklif alın ve en iyisiyle çalışmaya başlayın
En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al