🪧 Edvido ile aradığınız yeteneklere ulaşın İlan Ver

Dijital Ajans ve Yazılım Firması İş İlanları

Dijital Ajans Nedir? Dijital Ajanslar Ne İş yapar?

Web sitesi güncellemeleri, arama motoru optimizasyonu (SEO), blog oluşturma, sosyal medya yönetimi, eposta pazarlama, çevrimiçi satış, sohbet desteği ve tamamlanması gereken diğer dijital görevler arasında, her şeyi kendi başınıza halletmeniz zor olabilir.

İşte tam da bu yüzden bir dijital ajans ile çalışmanız gerekebilir.

Bir dijital ajans, tasarım, geliştirme, yazılım mühendisliği, dijital pazarlama ve dijital iletişimin farklı alanlarında hizmet sunar.

Ekibin büyüklüğüne ve uzmanlığına bağlı olarak değişmekle beraber ayrıca ajansın faaliyet gösterdiği sektöre ve kitleye göre de bir dijital ajans, start-uplardan, SaaS şirketlerinden, girişimcilerden ve yerel küçük işletmelerden büyük uluslararası şirketlere kadar her türlü işletmeye hizmet verebilir. Bir dijital ajans, çeşitli alanlarda uzmanlaşmış olabileceği gibi tam hizmetli bir dijital ajans da olabilir.

 

Dijital Ajanslar Hangi Hizmetleri Sağlar?

Bir dijital ajansın sağladığı hizmetler aşağıdakileri içerebileceği gibi bunlarla sınırlı değildir:

Dijital pazarlama:

-Bir dijital pazarlama stratejisi oluşturma ve yürütme,

-Sosyal medya pazarlaması,

-Arama ağı reklamları, görüntülü reklamlar ve dinamik reklamları yeniden hedefleme dahil tıklama başına ödeme (PPC) kampanyaları,

-E-posta pazarlaması, (E-mail marketing) -İçerik pazarlama,

-SEO ve bağlantı kurma,

-Analitik olmak üzere bir dijital ajans, dijital pazarlama alanında birçok hizmet sunabilir.

 

Web tasarımı ve geliştirme:

-UX/UI tasarımı,

-E-ticaret tasarımı ve geliştirme,

-Web sitesi kopyalama, -kullanılabilirlik testi,

-Web sitesi optimizasyonu,

-Web performansı iyileştirmeleri

 

Uygulama tasarımı ve geliştirme:

Android ve iOS mobil uygulamalarının, Windows veya Linux masaüstü uygulamalarının, aşamalı web uygulamalarının ve daha fazlasının tasarımını ve geliştirilmesini içerir.

 

Markalaşma: Marka stratejisi, marka mesajı, marka görsel kimliği, marka stil kılavuzları, marka konumlandırma, itibar yönetimi ve daha fazlasını içerir.

Yazılım geliştirme: İntranetlerin tasarımı/geliştirilmesi ve bakımı, özel CMS, CRM ve diğer platformlar, yapay zekaya dayalı sistemler, IoT çözümleri, iş operasyonları için otomasyon araçları, iş akışları ve daha fazlasını içerir.

 

Dijital Ajansta Çalışmak İsteyenlere Tavsiyeler

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO), Tıklama Başına Ödeme, içerik oluşturma, sosyal medya pazarlaması, mobil strateji veya çok kanallı analitik olsun, dijital dünyada değerlendirilebilecek birçok fırsat var. Dijital ajanslar ile çalışmak, bir müşteriye, iş hedefleriyle örtüşen zengin özel yeteneklere, kaynaklara ve becerilere ulaşma imkanı sağlayarak markasını geliştirme olanağı sağlar. Anlamlı, çeşitli ve son derece karlı bir kariyer seçimi arıyorsanız, ileri görüşlü bir dijital ajansla çalışmak sizin için doğru çözüm olabilir.

Dijital Ajansta Çalışmak

 

Dijital ajanslarda kariyerinizi başlatmanın ve ilerletmenin yollarına geçmeden önce, dijital ajans nedir ? Hangi alanları içerir? Gibi soruları daha detaylı anlatalım. Firmalar , internetin muazzam gücünü kullanarak müşterilerin ilgisini çekmeye çalıştıklarından, bu amaca yardımcı olmak için farklı rollerde ve belirli becerilere sahip birkaç kişiyi bünyelerine katmak üzere istihdam ederler. Dijital ajansların çalışma prensibi ve içerdikleri çok çeşitli alanlar, doğası gereği oldukça çok yönlü ve yaratıcıdır. Bu alanlara örnek olarak;

 

-Video ve ses üretimi,

-Mobil Pazarlama, -Arama Motoru Optimizasyonu (SEO),

-Arama Motoru Pazarlaması (SEM),

-Etkileşimli Teknoloji (AI gibi),

-Sosyal medya, -E-posta pazarlama,

-E-Ticaret, -İçerik yönetimi,

-Pazarlama otomasyonu,

-Web Tasarım,

-Web Geliştirme,

-Metin yazarlığı,

-Analitik,

-İş ve pazarlama stratejisi gösterilebilir.

 

Bununla birlikte, kariyerinizin başlarında bu alanların hepsine hakim olmanız gerekmez fakat ilerleyen zamanlarda en az iki veya üçünde ustalaşmanız beklenir ve gerekir. Ayrıca, bir dijital ajansın parçası olarak çalışmak, çok çeşitli müşterilerle çalışırken becerilerinizi geliştirmek için birçok fayda sağlayabilir. Dijital ajanslar, hevesli ve yeni başlayanlar için bir kariyer başlatmak için ideal bir yerdir. Bir ajansta çalışarak birden fazla alanda çalışma esnekliği elde eder ve çeşitli deneyimler, beceriler ve fırsatlar elde edersiniz.

 

Dijital Ajansta Çalışmak İçin Sahip Olmanız Gerekenler

 

Dijital pazarlamanın dünyayı kasıp kavurduğu açık bir gerçek. Çoğu firma da dijital pazarlamaya olan ilgisini arttırmış durumda ve de gün geçtikçe pazarlamaya duyulan bu ilgi artık bir ihtiyaç haline geliyor ve pazarlama herhangi bir firmanın ayrılmaz bir parçası olmaya başlıyor. Bu ihtiyacın büyüklüğüne dikkat çekmek için sadece tüm çevrimiçi etkinliklerin yaklaşık %93'ünün bir arama motoruyla başladığını belirtmek sanırım yeterli olacaktır.

Örneğin, Google, Yandex gibi arama motorlarında üst sıralarda yer almak için bir içeriğin SEO dostu olmasını sağlamalısınız. Eğer, ürün satan işletmelerden bahsediyorsak, istatistikler bize Amerikalıların %80'inin ayda en az bir kere çevrimiçi alışveriş sitelerini ziyaret ettiğini ve buralardan alışveriş yaptığını yaptığını gösteriyor. Bu yüzden, bir işletmenin gelişmesi için temel bir dijital pazarlama anlayışına ihtiyacı vardır. Bazı yapılan araştırmalara göre, dijital reklamcılık, içerik stratejisi, sosyal medya ve içerik oluşturma son yıllarda en çok talep edilen beceriler olarak değerlendirildi.

Bir işi daha karlı hale getirebilecek SEO ve SEM gibi becerilerde uzmansanız, o zaman kolayca yüksek ücretli bir işe girebilirsiniz. İçerik pazarlaması trafiğe bağlı olduğundan, olağan içerik oluşturmanın yanı sıra kalıpları da analiz etmeniz gerekecektir. Kalıpları analiz edebilir ve çalışmanızı, işinize daha fazla trafik çekecek şekilde tasarlayabilirsiniz.

Dijital pazarlamada bir kariyere karar verirken, merak ediyor olabilirsiniz – Bu kariyer için uygun muyum? Dijital dünyanın neredeyse tüm insanlar için sunduğu olanaklar vardır. Kodlamayı seven biriyseniz, web geliştiricisi olarak kolayca kariyer yapabilirsiniz. Günümüzde, Yapay Zeka bile Etkileşimli Teknolojiye yardımcı olmak için kullanılıyor.

Ayrıca, veri bilimi dahi müşteri kalıplarını belirlemek için dijital pazarlama alanında kullanılabilir. Yaratıcı insanlar için dijital pazarlamanın çok geniş bir çalışma havuzu vardır. Örneğin, yazarlar içerik oluşturma ve yönetme konusunda çalışabildikleri gibi Grafik tasarım ve sanat yönetmenliği gibi alanlarda çalışan insanlar da web tasarımı, sosyal medya, video ve ses düzenleme alanlarında çalışabilirler.

Ancak dijital ajansların çalışma ortamları dinamik bir yapıda olduğundan bu sektöre girerseniz sürekli öğrenmeniz gerekir. İşletmelerin nasıl çalıştığını anlamanın yanı sıra proaktif ve meraklı olmalısınız. Ne kadar uyumlu ve becerikli olursanız, ilerlemek istediğiniz alanda yükselme şansınız o kadar artar.

Neden Dijital Ajanslarda Çalışmalısınız?

 

1. Bitmeyen bir arayış

 

Tek bir işletme için tek bir rolda çalışan insanların çoğu bir süre sonra rollerinin zaman zaman durgunlaştığını görebilirken, dijital bir ajansta çalışmak sizi her zaman tetikte tutan sürekli bir zorluk sağlayacaktır. Bu nedenle, her biri kendi inançları, kavramları ve değer önermeleri olan çok çeşitli müşterilerle çalışmak, projeye dayalı olarak stratejinizi, bakış açınızı ve konuşma tarzınızı uyarlamanıza yardımcı olacaktır.

Genişleyen bir yetenek yelpazesi

Bir dijital ajansta çalışmak, size düzenli olarak yeni ve pratik bilgiler edinmeniz için fırsatlar sunarken mevcut yeteneklerinizi geliştirmenin de en iyi yollarından biridir ve yine bu yeteneklerinizi daha iyi bir seviyeye çıkartmak isterseniz ve bunu başarırsanız sektörde uzun ve başarılı bir kariyere sahip olabilirsiniz. Birçok firma, yenilik sürecini teşvik etmeye büyük değer verir ve bu yüzden, birçoğu istihdamın bir parçası olarak sürekli öğrenme fırsatları sunar. Ayrıca, çok geniş ve çeşitli bir müşteri ağına sahip bir firma ile düzenli olarak çalışmak size yetenek ve becerilerinizi geliştirmek için olanak sağlar.

Yaratıcı Bağımsızlık

Çoğu dijital ajans, çalışanlarına diğer kuruluşlarda elde edebileceklerinden daha fazla işyeri esnekliği ve yaratıcı hareket alanı sağlar. Becerilerinizi, tutkularınızı ve yaratıcı yeteneklerinizi, müşterilerinizin ihtiyaçlarına çok daha az düzenleme veya inceleme ile daha iyi hizmet eden bir yöntemle kullanma olanağınız varsa, işinizle ilgilenmeniz, motive olmanız ve işinizde gelişmeniz daha olasıdır.

 

Bunlara ek olarak dijital bir ajansta çalışmak, yaratıcılığı seven ve diğerlerinden farklı düşünmeyi seven herkes için eğlencelidir. Yukarıda sıraladığımız avantajlar ve fırsatlara ek olarak dijital bir ajansta çalışmanın sağladığı bir diğer avantaj da aynı zamanda çağa ayak uydurarak iş yapma deneyiminize katkıda bulunmasıdır.

 

Grafik Tasarımcı olarak Dijital Ajansta Çalışmak

Grafik tasarımcılar, elle veya özel grafik tasarım yazılımı kullanarak konseptler oluşturan görsel iletişimcilerdir. Görüntüler, kelimeler veya grafikler içeren hem fiziksel hem de sanal sanat formları aracılığıyla tüketicilere ilham vermek, bilgi vermek veya onları cezbetmek için fikirleri iletirler. Müşteriler, müşteriler ve diğer tasarımcılarla sürekli iletişim kurarak tasarımlarının istenen mesajı doğru bir şekilde yansıtmasını ve bilgileri etkili bir şekilde ifade etmesini sağlarlar.

Grafik tasarımcılar, sanatsal veya dekoratif efektler elde etmek için çeşitli tasarım öğelerini kullanarak fikirleri iletmek için sanat ve teknolojiyi birleştirir. Reklamlar, broşürler, dergiler ve kurumsal raporlar için genel yerleşim ve üretim tasarımını geliştirirler. Bu genellikle, ya elle çizim yaparak ya da bir bilgisayar programı kullanarak tasarım fikirlerinin kaba çizimlerini üreterek başlar.

Bir grafik tasarımcının nihai hedefi, onları işe alan firmayı tanınabilir kılmak ve öne çıkarmaktır. Metin, resim ve çeşitli araçları kullanarak, reklam ve promosyonlarda kullanılacak belirli bir fikri veya kimliği iletirler.

Grafik tasarımcılar genellikle diğer grafik tasarımcılar, dijital pazarlama uzmanları, multimedya animatörleri, programcılar, sanat yönetmenleri ve web tasarımcıları ile projeler üzerinde işbirliği yaparlar. Mizanpajlarda metin kullanırken, ifadeleri yazan ve kelimelerin başlıklara, paragraflara, listelere veya tablolara yerleştirilip yerleştirilmeyeceğine karar veren metin yazarlarıyla yakın işbirliği içindedirler.

Ajans grafik tasarımcısı olarak çalışmak

Grafik tasarım ajansları, yaratıcı işler üretmek için dış müşteriler tarafından işe alınır. Bu ortamda, tasarımcılar genellikle çeşitli markalarla çalışır. Görevler, genellikle kısa vadeli, proje bazlı ve belirli bir kampanya ile sınırlıdır.

Grafik Tasarımcı Olarak Dijital Ajansta Çalışmanın Avantajları Nedir?

 

Dijital ajanslar, tasarımcı olan ve/veya tasarım dünyasına aşina olan yöneticiler ve iş arkadaşları ile ortak bir alanda çalışma fırsatı sundukları gibi sahip oluğunuz yetenek ve tasarım becerilerinizi geliştirmek için çeşitli olanaklar da sağlarlar. Böylece, kariyer hedefleriniz doğrultusunda daha hızlı ve emin bir şekilde ilerlemeniz mümkündür. Ayrıca, ajanslar yeni tasarımcılar için verimli öğrenme ortamları yaratan kıdemli tasarımcıları barındırmanın yanı sıra yeni işe başlayan çalışanların süreçlerini ve sistemlerini de düzene sokma eğilimindedir. Bununla birlikte, bir grafik tasarımcı olarak dijital bir ajansta çalıştığınızda tasarım dışı görevlerle karşılaşmanız son derece nadirdir; günlük işler her zaman grafik tasarım alanı içindedir. Bu da size kendinize ve yaptığınız işe odaklanmanız için uygun bir çalışma ortamı sunar.

 

Grafik Tasarımcı Maaşları 2024

 

Bir grafik tasarımcı olarak ortalama 7000-8000 arası bir aylık kazanç sağlamanız mümkündür. Eğer sektöre yeni adım atan birisiyseniz bu asgari ücret ya da biraz daha fazlası olabileceği gibi sektörde biraz deneyim kazandıktan sonra bu elbette artacaktır. 

 

Sanat Yönetmeni Olarak Dijital Ajansta Çalışmak

 

Bir sanat yönetmeni, yaratıcı bir proje üzerinde çalışan bir tasarımcı ekibini yöneten kişidir. Sanat yönetmeni, web siteleri, reklam kampanyaları, dergiler, gazeteler, fotoğraf çekimleri ve film ve TV prodüksiyonları için genel tasarım ve görsel stili yaratan ve yöneten kişi pozisyonundadır. Görevleri bulundukları sektöre göre değişmekle birlikte, kavramları hayata geçirmek için görüntü ve estetiği kullanarak genel sanatsal tonu belirlerler. Diğer tasarımcıları proje başına sanat eserleri ve çeşitli düzenler geliştirmeye yönlendirirler ve projeyi başlangıçtan bitişe kadar denetlerler. Kısaca, sanat yönetmeni bir projenin genel tasarımını yaratırken, diğer insanları sanat eseri ve mizanpaj geliştirmeye yönlendirir. Bununla birlikte, yaratıcı endüstrideki birçok şirket sanat yönetmenleri istihdam etmektedir. Bu pozisyon, zor beceriler gerektirdiği gibi grafikerler, grafik tasarımcılar veya diğer yaratıcı pozisyonlarda çalışmış ve kariyerlerini ilerletmek isteyen yaratıcı kişiler için idealdir.

 

Eğer bir sanat yönetmeni olmak istiyorsanız, üniversitelerin grafik tasarım, iletişim ve tasarım, görsel iletişim tasarımı gibi iletişim ve güzel sanatlar fakültesine bağlı bölümlerini okuyabileceğiniz gibi bir sanat yönetmeni olmak için gereken becerileri size kazandırabilecek sertifika programlarından birini de seçebilirsiniz. Yine de bu bir sanat yönetmeni olmak için herhangi bir üniversite ya da kursa gitmeniz gerektiği anlamına gelmiyor. Becerilerinizi kendi başınıza da geliştirerek bu alanda rahat bir şekilde ilerleyebilir ve kariyer yapabilirsiniz. (Yine burada iş ilanı linki için bir cümle ile bağlı link) Yine de bir sanat yönetmeni adayının izleyebileceği ortak bölümler arasında grafik tasarım, görsel iletişim veya dijital medya sayılabilir. Bununla birlikte, bazı sanat yönetmenleri, kariyerlerini ilerletmek için işletme veya güzel Sanatlar alanında yüksek lisans diploması alarak eğitimlerini ilerletmeyi de seçebilirler.

Sanat Yönetmeni Hangi Alanlarda Çalışır?

Reklamcılık/Pazarlama: Bir sanat yönetmeni, müşterilerinin arzu edilen imaj ve mesajının tüketicilere iletildiğinden emin olacaktır. Bu sektörlerdeki bir sanat yönetmeni, diğer ilgili personelin çalışmalarını koordine ederken medya ve reklam kampanyalarının genel görsel yönlerinden sorumlu olacaktır.

Film ve Video prodüksiyonu: Sanat yönetmeni, bir çekim projesinin ihtiyaç duyduğu setlere karar vermek için bir projenin yönetmenleriyle işbirliği yapacak ve aynı zamanda bu setlerin sahip olması gereken görünüm ve stile de karar verecek. Sanat yönetmeni ayrıca bir projenin tasarımlarını tamamlamak için set tasarımcıları ve/veya yardımcı sanat yönetmenlerinden oluşan bir personeli işe alacak ve denetleyecektir.

Yayıncılık: Bir sanat yönetmeni genellikle dergilerin, katalogların veya gazetelerin sayfa düzenini denetler veya süreli yayınlar veya kitaplar için kapak resmini seçer. İş, internet yayınlarını da içerebilir; bu durumda sanat yönetmeni, yayın için kullanılan bir web sitesinin oluşturulmasını denetleyecektir.

Sanat Yönetmeni Maaşları Nedir? 2024

Sektördeki deneyiminize ve becerilerinize göre değişmekle beraber bir sanat yönetmeni olarak 2024 yılında alacağınız minimum ücret asgari ücret ya da biraz daha fazla olacaktır. Sektörde ilerledikçe ve deneyim kazandıkça elbette bu miktar da artış gösterecektir. Bununla birlikte, bu pozisyon için 2024 senesinde ortalama maaşın asgari ücretin ortalama iki katı olan 10000 lira civarı olduğunu söylemek mümkün. Yine Sektörde yıllarca çalışmış ve deneyim kazanmış bir sanat yönetmeninin aylık minimum 20000 lira kazanması da hiç zor değil. Siz de becerilerinizi geliştirip sektördeki ilgili alanlarda çalışarak deneyim kazanabilir ve böylece sanat yönetmeni pozisyonuna ulaşıp bu paraları kazanabilirsiniz.

 

Yazılım Firması Nedir? Yazılım Mühendisi Ne İş Yapar? Yazılım Firması İş İlanları 2024

 

Yazılım mühendisleri, gerçek dünyadaki sorunları çözmek için bilgisayar sistemleri ve uygulamaları tasarlar ve oluşturur. Bazen yazılım geliştiricileri olarak da adlandırılan yazılım mühendisleri, bilgisayarlar ve uygulamalar için yazılımlar oluşturur. Sorunları çözmekten ve dijital ürünlerin kullanımını kolaylaştırmaktan hoşlanan analitik bir düşünürseniz, bir yazılım mühendisi olarak tatmin edici bir kariyere sahip olabilirsiniz.

 

Peki yazılım mühendisliği nedir?

 

Yazılım mühendisliği, yazılım uygulamalarının tasarımı, geliştirilmesi, test edilmesi ve bakımı ile ilgilenen bilgisayar biliminin dalıdır. Yazılım mühendisleri, son kullanıcılar için yazılım çözümleri oluşturmak için mühendislik ilkelerini ve programlama dilleri bilgilerini uygular.

 

Yazılım Mühendisinin Görev ve Sorumlulukları Nedir?

Bir yazılım mühendisi, bilgisayar oyunlarından ağ kontrol sistemlerine kadar her şeyi geliştirmek için doğru programlama dillerini, platformları ve mimarileri nasıl kullanacağını bilmelidir. Ayrıca, yazılım mühendisleri, kendi sistemlerini oluşturmanın yanı sıra, diğer mühendisler tarafından oluşturulan yazılımları da test eder, geliştirir ve bakımını yapar.

Bir yazılım mühendisinin görev ve sorumlulukları şunları içerebilir:

-Yazılım sistemlerinin tasarımı ve bakımı

-Yeni yazılım programlarının değerlendirilmesi ve test edilmesi

-Yazılımı hız ve ölçeklenebilirlik için optimize etme

-Kod yazma ve test etme

-Müşteriler, mühendisler, güvenlik uzmanları ve diğer paydaşlarla danışma

-Paydaşlara ve iç müşterilere yeni özellikler sunmak

Yazılım mühendisleri genel olarak yaptıkları işe göre iki kategoriye ayrılırlar: Sistem geliştiricisi ve uygulama geliştiricisi.

 

Sistem geliştiricisi ve Uygulama Geliştiricisi Nedir? Ne Yapar? Ne Kadar Para Kazanır 2024?

 

Yazılım mühendisleri genellikle sistem geliştiricileri veya uygulama geliştiricileri olmak üzere iki kategoriden birine girer.

Bir sistem geliştiricisi, (bazen arka uç mühendisi olarak adlandırılır), ön uç (kullanıcıya yönelik) uygulamaların ihtiyaç duyacağı bilgisayar sistemleri ve ağlar gibi şeyleri oluşturmakla sorumludur. Bu sorumluluklara örnek olarak:

 

-Farklı türdeki yazılım programlarının tek bir platform üzerinden birbirleriyle iletişim kurmasını sağlamak -Bir altyapı içinde BT standartlarının oluşturulması ve uygulanması

-BT sistemlerinin dokümantasyonunu korumak

-Gerektiğinde yeni teknolojilere güncelleme

-Geliştirme ekipleri, kıdemli sistem mimarları ve veri bilimi uzmanlarıyla işbirliği gösterilebilir.

Bir uygulama geliştiricisi olarak çalışmak daha çok müşteri odaklıdır. Uygulama geliştiricileri genel olarak son kullanıcının etkileşimde bulunacağı yazılımlar tasarlayarak sistemin ön veya arka ucunda çalışırlar. Görevler ve sorumluluk alanları şunları içerebilir:

-IOS, Android, Windows veya diğer işletim sistemleri için uygulama geliştirme

-Gereksinimlerin analizini yapmak ve gerektiğinde ince ayar yazılımı yapmak

-Yazılım güncellemelerini yayınlama

-Grafik tasarımcılar, müşteri hizmetleri personeli, proje yöneticileri ve müşteriye yönelik diğer departmanlarla çalışmak

 

Neden Yazılım Mühendisliğini Bir Kariyer Olarak Seçmelisiniz

Problem çözmekten hoşlanıyorsanız ve güçlü analitik becerilere sahipseniz, yazılım mühendisi olarak kariyer yapmak hem eğlenceli hem de zorlayıcı olabilir. Ayrıca, teknolojik gelişmelerin devam etmesiyle beraber yazılım geliştiricilere olan ihtiyaç artmaya devam ettiği gibi birçok yeni iş alanı da ortaya çıkıyor. Yazılım mühendisi olarak bir kariyer seçmek, neredeyse tüm işletmeler yazılıma ihtiyaç duyduğundan, size birçok farklı endüstri ve alanda çalışma fırsatı verir. Finans, eğlence, spor, emlak veya başka bir sektörden hoşlanıyor olun, yazılım mühendisleri için iş bulma şansı yüksektir. Aynı zamanda çalıştığınız yerde esneklik sağlayan bir kariyerdir. Diğer şehirler ve hatta diğer ülkelerdeki şirketler için dahi evden çalışabilirsiniz. Önemli olan, son teslim tarihlerini karşılayabilmeniz ve bir projeyi zamanında teslim edebilmenizdir.

Yazılım Mühendisi Maaşları 2024

Bir yazılım mühendisi olarak çalışmak zorlu ve ilgi çekici olabilir ama aynı zamanda iyi ödeme yapma eğilimindedir. ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu'na göre, 2020'de bir yazılım mühendisinin yıllık medyan maaşı $110,140. Türkiye’de yazılım mühendisi maaşları ise aylık ortalama 14000 tl civarındadır. Yazılım mühendisliği alanındaki işler en büyük maaşları alma eğilimindedir.

Yazılım Mühendisliğinde Kariyer Yolları Nedir?

Yazılım mühendisi olduğunuzda, hangi yolu (uygulamalar veya sistemler) takip etmek istediğinizi ve bu yolda ne kadar ilerlemek istediğinizi seçebilirsiniz. Kıdemli bir yazılım mühendisi rolüne doğru ilerlemeye karar verebilir, proje yöneticisi veya sistem yöneticisi gibi rollere geçmek için sertifika ve deneyim kazanmaya devam edebilirsiniz.

Nasıl Yazılım Mühendisi Olunur?

Bir yazılım mühendisi olarak işe girmek, genellikle doğru teknik ve becerilere sahip olmayı ve bunları geliştirmeyi istemeyi içerir. Yazılım Mühendisliğinde bazı işler, becerilerinizi doğrulamak için belirli bir derece veya sertifika gerektirebilir.

Yazılım mühendisliği olmak için sahip olmanız gereken becerilerden bazıları şunlardır:

Bir yazılım geliştiricisi, gerçek insanların karşılaştığı sorunları çözmeye yardımcı olacak yazılımlar tasarlar. Bu, teknik bilgi birikimi ve sağlam iletişim becerilerinin bir kombinasyonunu gerektirir. Bunu bir kariyer olarak düşünüyorsanız, geliştirmeye odaklanmanız gereken bazı beceriler şunlardır:

-Python, Java, C, C++ veya Scala gibi kodlama dilleri

-Nesne yönelimli programlama

-Veritabanı mimarisi

-Çevik ve Scrum proje yönetimi

-İşletim sistemleri

-Bulut bilişim

-Detaylara dikkat

-Yazılım mühendisliği sertifikaları

Bir sertifika kazanarak, yeni beceriler geliştirebilir ve bu becerileri potansiyel işverenler için doğrulayabilirsiniz. Bazı işler belirli bir sertifika gerektirebilir, bu nedenle bir sertifika sınavına hazırlanmadan önce ilgilendiğiniz rollerin bazı iş listelerini araştırmak iyi bir fikirdir.

Yazılım Mühendisi Olmak için Hangi Bölümü Okumalıyım?

Bilgisayar bilimi veya ilgili bir lisans programında lisans derecesi, yazılım mühendisleri için en yaygın giriş seviyesi gereksinimidir. Ancak bir geliştirme işine giden tek yol bir derece değildir. 2020 Stack Overflow anketine göre, ankete katılan yazılım geliştiricilerin yüzde 16'sı örgün eğitimin hiç önemli veya gerekli olmadığına inanıyor. Diğer yüzde 23'ü ise bunun sadece biraz önemli olduğuna inanıyor. Bununla birlikte, internet üzerinden ücretsiz ya da ücretli bir şekilde edineceğiniz kurslar yardımıyla da bir yazılım mühendisi olmak için gereken tüm teknik bilgi ve donanıma ulaşabilirsiniz. Örneğin, bu konuda, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından 1Milyon İstihdam Projesi yürütülmektedir. Bu proje dahilinde alınan dersler yardımıyla birçok insan yazılım mühendisliği kariyerlerine başlangıç yaptılar.

🪧 Edvido ile aradığınız yeteneklere ulaşın İlan Ver