Temmuzda Pazarlama Çalışmalarınızda Kullanabileceğiniz 22 Önemli Gün

4 Dakika Okuma Süresi

Temmuz ayı Dünya UFO Günü, Bikini Günü, Dünya Emoji Günü, Tenis maçları, Lolipop Günü, Cheescake Günü gibi birçok eğlenceli günü barındırıyor.

Temmuzda Pazarlama Çalışmalarınızda Kullanabileceğiniz 22 Önemli Gün

Temmuz ayı Dünya UFO Günü, Bikini Günü, Dünya Emoji Günü, Tenis maçları, Lolipop Günü, Cheescake Günü gibi birçok eğlenceli günü barındırıyor. Bunlarla da bitmiyor Gazeteciler Bayramı gibi mesleki odaklı bayramlara ya da KKTC Barış ve Özgürlük Bayramı, Lozan Antlaşması ve Kabotaj Bayramı gibi  özel günlere odaklanarak kampanyalar yapmak ya da Dünya Hepatit Günü özelinde bilinçlendirme çalışmalarına katkıda bulunmak oldukça faydalı olabilir.

İşte size sosyal medyada popüler içerikler oluşturmak için ilham verecek 22 önemli gün.

TEMMUZ ÖNEMLİ GÜNLER

Kabotaj Bayramı - 1 Temmuz

Ülkemizde, 20 Nisan 1926 Tarihinde kabul edilmiş olan kabotaj Kanunu, 1 Temmuz 1926'da yürürlüğe girmiş ve bu Kanun, “Türkiye Limanları ve sahilleri arasında yük ve yolcu taşınması ile kılavuzluk ve römorkaj hizmetleri, Türk Vatandaşları ve Türk Bayrağı taşıyan gemilerce yapılır” hükmünü getirerek daha önceden yabancılara açık olan bu faaliyetleri bundan böyle sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yapabileceğini belirtmiştir. Bu nedenle her yıl 1 Temmuz gününü “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” olarak kutluyoruz.

Uluslararası Reggae Günü - 1 Temmuz

International Reggae Day, Jamaika, Kingston'da düzenlenen yıllık bir etkinliktir. Uluslararası Reggae Günü, dünyanın dört bir yanından gelen binlerce Reggea hayranı ve müzisyeni ile Kingston'da kutlanmaktadır.

Dünya UFO Günü- 2 Temmuz

2 Temmuz 1947 ylında ABD’nin Roswell kasabasına bir uçandaire düşmüş (:D) ve bu uçandairenin enkazı bölgedeki 509. Bombardıman Ekibi askeri personeli tarafından ele geçirilmiştir, böylece UFO’larla ilgili 20. yüzyılın ilk fiziki kanıtı ele geçmiş ve bu olaya karışan birçok askeri ve sivil yetkililer açıkça itiraflarda bulunmuştur.

2001 yılından itibaren her yıl 2 Temmuz günü, Dünyanın 7 kıtasında aynı anda düzenlenen organizasyon ve etkinliklerle “Dünya U F O Günü” olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Dünya Bikini Günü - 5 Temmuz

Fransız mühendis Louis Reard'ın 1946 yılında bikiniyi icat etmesinin yıldönümü olan 5 Temmuz, dünyada Bikini Günü olarak kutlanıyor.

Uluslararası Öpüşme Günü - 6 Temmuz

6 Temmuz “Dünya Öpüşme” günü.  1990 yılında İngilizlerin girişimi ile başlatılan öpüşme günü 2005’te yine İngiltere’de Guiness Rekorları için düzenlenen en uzun öpüşme yarışmasından sonra resmen kutlanmaya başlandı.

Çikolata Günü - 7 Temmuz

Dünya Çikolata Günü her yıl 7 Temmuz’da kutlanıyor. Bazı kaynaklara göre Uluslararası Çikolata Günü adıyla da bilinen bu etkinlik ilk kez 2009 yılında düzenlendi.

Etkinlik kapsamında çikolata tüketilmekte; çikolatanın tarihine, faydalarına ilişkin bilgiler paylaşılmaktadır. Kesin olmamakla birlikte bazı kaynaklara göre bu günün kutlanması, çikolatanın 1550 yılında ilk kez Avrupa’ya gelmesi ile ilişkilendirilmektedir.

Dünya Hukuk Günü - 10 Temmuz

Hukuk yoluyla Dünya Barışı konulu konferansların üçüncüsünün 10 Temmuz 1967 günü Cenevre’de yapılması üzerine Bakanlar Kurulumuz kararıyla 10 Temmuz günü Dünya Hukuk Günü olarak ilan edilmiştir.

Demokrasi ve Milli Birlik Günü - 15 Temmuz

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü, geçtiğimiz dönemlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde alınan karar doğrultusunda resmi tatil olarak ilan edilmiştir.

Dünya Yılan Günü - 16 Temmuz

Dünya Yılan Günü, her yıl 16 Temmuz'da kutlanıyor. Dünya Yılan Günü, büyük ölçüde onları çevreleyen mitler ve batıl inançlar yüzünden yok olma yolunda olan bu etçil sürüngenler hakkında daha çok şey öğrenmek ve anlamak için tasarlanmış olan bir gün. Çoğu halk için yılan konusundaki ilk tepki korku ve onu öldürmek istemesidir. Dünya Yılan Günü, insanlara yılanların nasıl idare edileceği, kimi arayacakları, kaynaklarının ve daha fazlasının nasıl ele alınacağı konusunda eğitmek ve bilgilendirmek için bir gün.

Dünya Emoji Günü - 17 Temmuz

Dünya Emoji Günü 2014 yılından bu yana her yıl 17 Temmuz tarihinde kutlanıyor. Dünya Emoji Günü'nün 17 Temmuz'da kutlanmasının sebebi ise, takvim emojisinde 17 rakamının yazmasıdır.

Dünya Ay Günü - 20 Temmuz

Dünya Ay Günü, Ay'a ayak bastığımız 20 Temmuz 1969 gününden beri kutlanıyor.

Uluslararası Satranç Günü - 20 Temmuz

UNESCO tarafından 20 Temmuz 1966'da ilan edilen Dünya Satranç Günü'nün bu sene 53. yıl dönümünü kutluyoruz.

KKTC Barış ve Özgürlük Bayramı - 20 Temmuz

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı, Kıbrıs adasının kuzeyindeki de facto yönetim Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 20 Temmuz 1974 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen Kıbrıs Harekâtı anısına her yıl kutlanan resmî bayramlardan biridir.

Ulusal bir bayram olarak kutlanan 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı, her yıl resmî törenlerle kutlanır. Stadyumlarda kutlama törenleri düzenlenir. Harekât ile ilgili oyunlar, sergiler, paneller ve konserler halka açık olarak düzenlenir. Çoğu Kuzey Kıbrıs vatandaşı, kutlama amacıyla evlerine Türkiye bayrağı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağı asar.

Gerçekleşen törenlere Türkiye'den üst düzey siyasetçi ve asker katılımları olur. Törenlerde ayrıca Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı ve Kuzey Kıbrıs Meclis Başkanı hazır bulunur. Etkinlikler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin adaya ilk adım attığı Yavuz Çıkarma Plajı’ndaki düzenlenen törenlerle başlar. Boğaz ŞehitliğiLefkoşa Atatürk Anıtı ve Dr. Fazıl Küçük Anıt Mezarı’nda resmî ziyaretçiler ile anma törenleri ve konuşmalar yapılır ve Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda geçiş töreni gerçekleşir.

Gazeteciler Bayramı - 24 Temmuz

Osmanlı'nın özellikle son zamanlarında çıkan gazeteler sansür memurlarının kontrol ve denetiminden geçtikten sonra yayınlanıyordu. 24 Temmuz 1908 tarihinde İkinci Meşrutiyet'in ilanından sonra bu uygulamaya son verilmesi günümüzde "sansürün kaldırılması" olarak adlandırılmaktadır. Bunun için de 24 Temmuz tarihi, Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Lozan Barış Antlaşması - 24 Temmuz

Bu sene Lozan Antlaşması’nın 95’inci yılı. Osmanlı'nın Sevr anlaşması ile kaybedilen Anadolu'yu yeniden kazandıran Lozan Antlaşması 24 Temmuz 1923 yılında imzalanmıştı.

lozan

Dünya Hepatit Günü - 28 Temmuz

Her yıl 28 Temmuz, Dünya Hepatit Günü olarak kutlanmaktadır. 28 Temmuz Viral Hepatit B hastalığının yüzey antijeni olarak bilinen “HBsAg”-nin bulunduğu gün olup, Hepatit B'nin ilacının bulunmasında çok büyük rol oynamıştır. Dünya Sağlık Örgütünün kararıyla bu günün “Dünya Hepatit Günü” olarak anılmasına karar verilmiştir.

Dünya Cheescake Günü - 30 Temmuz

Sektörünüzde tecrübeli hedeflerinize uygun ajanslardan teklif alın.

En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al
icon
4.57/5
star iconstar iconstar iconstar iconstar icon
15000+ Müşteri Yorumu
Projeleriniz için size özel seçilmiş güvenilir ajanslardan teklif alın ve en iyisiyle çalışmaya başlayın
En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al